سرطان حنجره چیست؟ سرطانی است که در حنجره ایجاد میشود. حنجره ساختاری است که در بالای نای قرار دارد، جایی که تارهای صوتی در آن قرار دارند. علائم سرطان حنجره ممکن است شامل گرفتگی صدا یا از دست دادن صدا، گلودرد، مشکل در بلع، مشکل در تنفس، درد گوش، خلط خونی یا بزاق، کاهش وزن باشد. در این مقاله به بررسی دقیق سرطان حنجره خواهیم پرداخت. در قسمت اول مقاله علل سرطان حنجره و انواع سرطان حنجره را می خوانید. سپس گزینه های درمانی سرطان حنجره را ذکر خواهیم کرد. در قسمت پایانی، عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان حنجره و زندگی با سرطان حنجره موضوعاتی هستند که در مورد آنها خواهید خواند
سرطان حنجره می تواند ناشی از عواملی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی و بیماری ریفلاکس مزمن باشد. خطر ابتلا به سرطان حنجره در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری است. سرطان حنجره یکی از رایجترین انواع سرطان است. علائم سرطان حنجره گرفتگی صدا، گلودرد مداوم و سرفه است. درمان ممکن است با جراحی انجام شود که لارنگکتومی نامیده می شود تا بخشی یا تمام حنجره شما برداشته شود.
حنجره کدام قسمت از بدن است؟
حنجره بخشی از دستگاه تنفسی است و گلو را به نای متصل می کند. تارهای صوتی نوارهای ماهیچه ای در حنجره هستند که به صحبت کردن کمک می کنند. سرطان حنجره از سلول های حنجره شروع می شود. همچنین می تواند به سایر قسمت های بدن سرایت کند.
علت سرطان حنجره چیست؟
ما دقیقاً نمی دانیم چه چیزی باعث سرطان گلو می شود، اما می دانیم که برخی عوامل خطر ابتلا به سرطان گلو را افزایش می دهند:
سیگار کشیدن
مصرف الکل
سابقه خانوادگی: افرادی که در یکی از بستگان نزدیکشان سرطان حنجره تشخیص داده شده است، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حنجره هستند.
رژیم غذایی ناسالم مبتنی بر فست فود: رژیم غذایی متشکل از گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و غذاهای سرخ شده خطر ابتلا به سرطان گلو را افزایش می دهد. جایگزین هایی مانند «رژیم غذایی مدیترانه ای» می تواند این خطر را کاهش دهد.
قرار گرفتن در معرض مواد و مواد شیمیایی خاص در محل کار و غیره
HPV:شناخته شده است که HPV باعث ایجاد تغییراتی در سلول های دهانه رحم می شود که می تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. حدس زده می شود که ویروس ممکن است اثر مشابهی بر سلول های گلو داشته باشد. تحقیقات در مورد این موضوع ادامه دارد.
علائم و نشانه های سرطان مری
انواع سرطان حنجره
چندین نوع اصلی سرطان حنجره وجود دارد که بر اساس سلول ها یا مناطق خاصی در حنجره که سرطان از آنجا منشا می گیرد طبقه بندی می شوند.
کارسینوم سلول سنگفرشی: شایع ترین نوع سرطان حنجره است. معمولاً در سلول های سنگفرشی تارهای صوتی شروع می شود.
سرطان سوپراگلوت: در قسمت فوقانی حنجره، بالای تارهای صوتی ایجاد می شود. تقریباً ۲۵ تا ۳۵ درصد از سرطان های حنجره را تشکیل می دهد.
سرطان گلوت: سرطان گلوت از تارهای صوتی شروع می شود. به راحتی قابل توجه است زیرا روی تارهای صوتی تأثیر می گذارد. باعث گرفتگی صدا می شود. علائم شایع تغییر صدا و مشکل در بلع است. سایر علائم احتمالی ممکن است شامل توده در گردن، مشکل در تنفس یا گلودرد باشد.
سرطان ساب گلوت: سرطان ساب گلوت نسبتاً نادر است و در ساب گلوت در ناحیه زیر تارهای صوتی ایجاد می شود. از آنجایی که بافت این ناحیه نازکتر است، سریعترین نوع آن است.
درمان سرطان حنجره چیست؟
گزینه های درمانی سرطان حنجره با توجه به اندازه سرطان متفاوت است. روش های اصلی درمان عبارتند از رادیوتراپی، جراحی، شیمی درمانی و داروهای هدفمند سرطان.
رادیوتراپی: اغلب می توان از آن به عنوان یک درمان مستقل برای سرطان حنجره در مراحل اولیه استفاده کرد و می تواند برای جلوگیری از بازگشت سلول های سرطانی استفاده شود. دوره درمان می تواند تا هفت هفته طول بکشد.
جراحی: ۳ نوع جراحی وجود دارد که عبارتند از: برداشتن اندوسکوپیک، لارنگکتومی جزئی و لارنگکتومی کامل.
شیمی درمانی: روشی است که برای آسیب رساندن به DNA سلول های سرطانی استفاده می شود. می توان از آن در ترکیب با رادیوتراپی برای کوچک کردن تومور استفاده کرد.
داروهای سرطان هدفمند: یک داروی سرطان هدفمند مانند ستوکسیماب استفاده می شود. اینها به دلیل اختلال در فرآیندهایی که سلول های سرطانی برای رشد استفاده می کنند، شناخته شده اند. می توان آن را با رادیوتراپی برای درمان سرطان پیشرفته حنجره ترکیب کرد.
عوامل خطر و راهبردهای پیشگیری از سرطان حنجره چیست؟
دخانیات، الکل، سابقه خانوادگی و رژیم غذایی ناسالم از جمله عوامل خطر سرطان حنجره و متاستاز و تشریح گردن هستند. از سوی دیگر، برخی از استراتژیها برای سرطان حنجره را میتوان به صورت زیر دستهبندی کرد:
سیگار نکشیدن و عدم مصرف الکل به طور قابل توجهی سرطان حنجره را کاهش می دهد.
کاهش خطر ابتلا به HPV از طریق اقدامات جنسی ایمن امکان پذیر است.
اگر در شغلی کار می کنید که در آن خطر قرار گرفتن در معرض مواد مضر وجود دارد، همیشه دستورالعمل های ایمنی را دنبال کنید.
رژیم غذایی متعادل سرشار از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل در کاهش خطر ابتلا به حنجره بسیار مفید است.
اگر از ریفلاکس مزمن اسید رنج می برید، جستجوی کمک حرفه ای برای مدیریت موثر این بیماری کمک خواهد کرد.
مراجعه منظم به یک متخصص مراقبت های بهداشتی و بحث در مورد عوامل خطر و علائم می تواند به تشخیص زودهنگام و درمان سریع در صورت بروز هرگونه مشکل کمک کند.
زندگی با سرطان حنجره
شناخت نوع سرطان و درمان آن، اثربخشی شما را در فرآیندهای مقابله و تصمیم گیری افزایش می دهد. قبل از مراجعه به پزشک، سوالات خود را روی یک کاغذ بنویسید. یک نفر را با خود ببرید تا به شما یادآوری کند که چه چیزی می خواهید بپرسید. در صورت لزوم، از پزشکان خود بخواهید که تمام جزئیات را توضیح دهند.
صحبت کردن در مورد سرطان با دوستان و اقوام می تواند حال شما را بهتر کند. اما گاهی اوقات این برای همه امکان پذیر نیست و برخی از افراد از ترس احساساتی که ممکن است به همراه داشته باشد، نمی خواهند با کسی صحبت کنند. سعی کنید به محض اینکه احساس کردید که برای شما مفید است، با یک دوست یا خویشاوند صحبت کنید.