۸ مشکل مهم که میتواند منجر به سکته مغزی شود

یک فوق تخصص مغز و اعصاب ۸ مشکل و بیماری تقریبا رایج را بیان میکند که می توانند باعث سکته مغزی شوند.بی توجهی به مشکلات و عدم رعایت یک سبک زندگی سالم می تواند سلامت شما را تهدید کند.پس از ورود covid-19 به زندگی ما ، مکالمات زیادی پیرامون سلامت عصبی انجام شده است. اما مهم است که درک کنیم نه تنها پوکی استخوان ، بلکه فعالیت های روزمره شما نیز بر سلامت روان شما تأثیر می گذارد. بله ، عدم توجه به مشکلات بهداشتی موجود می تواند باعث سکته مغزی شود.در واقع ، افراد در تمام گروه های سنی از این شرایط رنج می برند.

سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که انسداد یا خونریزی رگ های خونی قطع یا باعث کاهش خون رسانی به مغز شود.

علت حقیقی سکته مغزی چیست؟

طبق گفته های دکتر پاوان پای ، متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان واکهارد بمبئی ، مشکلات روزمره می توانند منجر به سکته شوند. این موارد شامل فشار خون بالا ، چربی خون ، سیگار کشیدن ، دیابت شیرین و بیماری های قلبی عروقی ، مصرف مواد و اضافه وزن است.  یک وعده غذایی سالم و یک سبک زندگی فعال می تواند به شما کمک کند تا از سکته مغزی جلوگیری کنید.

۸ مشکل که می تواند منجر به سکته مغزی شود

۱- سیگار کشیدن:

از هر ۱۰ سکته مغزی ۱ مورد مربوط به سیگار کشیدن است. ترک سیگار خطر سکته مغزی را کاهش می دهد و بر سلامت افرادی که در اطراف شما زندگی می کنند تأثیر مثبت می گذارد.

سکته مغزی

۲- دیابت شیرین:

اگر دیابتی هستید ، خطر سکته مغزی بسیار بیشتر است. سطح بالای قند خون به رگ های خونی آسیب می رساند ، آنها را سفت می کند و منجر به لخته شدن خون در مغز می شود و باعث سکته می شود. دیابت و سکته مغزی محصول تعدادی از عوامل خطرزا هستند ، از جمله رژیم غذایی نامناسب و عدم ورزش.

۳- فشار خون بالا:

نیمی از سکته های مغزی ایسکمیک به فشار خون بالا مرتبط است. همچنین می تواند منجر به پارگی عروق و در نتیجه خونریزی مغزی شود. دانستن فشار خون و کنترل آن با تغییر شیوه زندگی یا دارو خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.

۴- سطح کلسترول بالا:

بیش از ۱ مورد از هر ۴ سکته مغزی با میزان بالای کلسترول “بد” مرتبط است و در نتیجه انسداد شریان های مغزی می شود. خوردن چربی های اشباع کم ، پرهیز از غذای فرآوری شده و ورزش به کاهش خطر کمک می کند. اگر با تغییر در سبک زندگی نمی توانید سطح کلسترول سالم را حفظ کنید ، دارو لازم است.

۵- سبک زندگی بی تحرک:

بیش از یک سوم سکته های مغزی برای افرادی اتفاق می افتد که ورزش کافی ندارند ، که در نتیجه منجر به چاقی و مقاومت به انسولین می شود. ۲۰-۳۰ دقیقه ورزش متوسط ​​پنج بار در هفته خطر سکته را کاهش می دهد.

۶- بیماری های قلبی عروقی:

افرادی که سابقه حملات قلبی یا فیبریلاسیون دهلیزی (AF) دارند یعنی ضربان قلب نامنظم پنج برابر بیشتر از جمعیت عمومی دچار سکته مغزی هستند. AF می تواند باعث لخته شدن در اتاق های قلب شود که می تواند به مغز مهاجرت کند. اگر بیش از ۵۰ سال دارید ، در مورد غربالگری AF با پزشک خود صحبت کنید. اگر AF دارید ، در مورد روش های درمانی صحبت کنید که درمان شوید.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “بهترین روش های افزایش میل جنسی در زوجین” را نیز مطالعه بفرمایید.      

۷- مصرف الکل:

بیش از یک میلیون سکته در هر سال با مصرف الکل مرتبط است. این می تواند باعث کمبود آب بدن و کمبودهای تغذیه ای شود ، در نتیجه سکته های شریانی و وریدی ایجاد می شود.

۸- استرس و افسردگی:

تقریباً از هر ۶ سکته مغزی ۱ مورد مربوط به استرس است. استرس می تواند سلامتی شما را تهدید کند ، که به نوبه خود می تواند منجر به افزایش سطح BP و قند شود. کنترل استرس ، افسردگی ، عصبانیت و اضطراب برای کاهش خطر سکته مهم است. داشتن یک نگرش مثبت به زندگی برای یک مغز سالم نکته کلیدی است.

سایر عوامل مرتبط با خطر بالاتر سکته مغزی عبارتند از:

سن – خطر سکته مغزی در افراد ۵۵ سال به بالا بیشتر از افراد جوان است.

نژاد – آفریقایی آمریکایی ها بیشتر از افراد دیگر نژاد خطر سکته دارند.

 جنسیت – خطر سکته مغزی در مردان بیشتر از زنان است.

هورمون ها – استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری یا هورمون درمانی که شامل استروژن است خطر را افزایش می دهد.

علائم خاص سکته مغزی

دکتر پی می گوید: “دستورالعمل B.E.F.A.S.T به شما کمک می کند به یاد داشته باشید که درمان به موقع کلید نجات جان کسی است.

ب- تعادل: آیا فرد دچار از دست دادن تعادل یا هماهنگی ناگهانی می شود؟

ای- چشم: آیا فرد دچار تغییر بینایی ناگهانی شده یا در دیدن یک یا هر دو چشم دچار مشکل شده است.

F- صورت: از او بخواهید لبخند بزند. آیا یک طرف صورت آویزان است یا صورت ناهموار به نظر می رسد؟

آ- بازوها: از فرد بخواهید هر دو دست خود را بالا بیاورد. آیا یک بازو به سمت پایین رانده یا یک دست به پایین آویزان است؟

S- گفتار: از شخص بخواهید یک عبارت ساده را تکرار کند. آیا پراکنده سخن میگوید؟ آیا فرد در صحبت کردن مشكلی دارد یا به نظر گیج می رسد؟

T- : اگر هرکدام از این علائم را مشاهده کردید ، بلافاصله به یک بیمارستان خوب مراجعه کنید.

علائم سکته مغزی 

عوارض

سکته مغزی بسته به اینکه کدام قسمت تحت تأثیر قرار گیرد ، گاهی اوقات می تواند معلولیت موقت یا دائمی ایجاد کند. عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:

فلج یا از دست دادن حرکت عضلات. ممکن است از یک طرف بدن فلج شوید یا کنترل برخی از ماهیچه ها مانند عضلات یک طرف صورت یا یک بازو را از دست دهید.

مشکل در صحبت کردن یا بلعیدن. سکته ممکن است بر کنترل عضلات دهان و گلو تأثیر بگذارد و صحبت کردن ، بلعیدن یا غذا خوردن را برای شما دشوار کند.

همچنین ممکن است در زبان مشکل داشته باشید ، از جمله گفتن یا درک گفتار ، خواندن یا نوشتن.

از دست دادن حافظه یا مشکلات فکری. بسیاری از افرادی که دچار سکته مغزی شده اند ، دچار کاهش حافظه می شوند. دیگران ممکن است در تفکر ، استدلال ، قضاوت و درک مفاهیم مشکل داشته باشند.

مشکلات عاطفی. افرادی که سکته کرده اند ممکن است در کنترل احساسات خود مشکل بیشتری داشته باشند یا ممکن است دچار افسردگی شوند.

درد و بی حسی یا سایر احساسات غیرمعمول ممکن است در قسمت های بدن تحت تأثیر سکته مغزی ایجاد شود. به عنوان مثال ، اگر سکته مغزی باعث از بین رفتن احساس بازوی چپ شود ، ممکن است احساس سوزن سوزن شدن ناخوشایندی در آن بازو داشته باشید.

تغییر در رفتار و توانایی مراقبت از خود. افرادی که سکته کرده اند ممکن است عقب نشینی بیشتری داشته باشند. آنها ممکن است در کارهای نظافت و کارهای روزمره به کمک نیاز داشته باشند.

داروهایی برای از پیشگیری از تکرار مجدد سکته مغزی

اگر سکته مغزی ایسکمیک یا TIA داشته اید ، پزشک ممکن است داروهایی را برای کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی دیگر توصیه کند. این شامل:

داروهای ضد پلاکت. پلاکت ها سلول هایی در خون شما هستند که لخته ایجاد می کنند. داروهای ضد پلاکت باعث چسبندگی و لخته شدن این سلول ها می شود. متداول ترین داروی ضد پلاکت آسپرین است. پزشک می تواند در تعیین دوز مناسب آسپرین برای شما کمک کند.

پزشک همچنین ممکن است تجویز Aggrenox ، ترکیبی از دوز پایین آسپرین و داروی ضد پلاکت دی پیریدامول را برای کاهش خطر لخته شدن خون در نظر بگیرد.

بعد از TIA یا سکته مغزی جزئی ، ممکن است پزشک برای مدت زمان طولانی آسپرین و داروی ضد پلاکت مانند کلوپیدوگرل (پلاویکس) به شما بدهد تا خطر سکته دیگر را کاهش دهد. اگر نمی توانید آسپرین مصرف کنید ، پزشک ممکن است کلوپیدوگرل را به تنهایی تجویز کند.

داروهای ضد انعقاد خون. این داروها لخته شدن خون را کاهش می دهند. هپارین سریع عمل می کند و ممکن است به صورت کوتاه مدت در بیمارستان مورد استفاده قرار گیرد.

وارفارین (کومادین ، ​​ژانتوون) ممکن است در طولانی مدت استفاده شود. وارفارین یک داروی قدرتمند رقیق کننده خون است ، بنابراین باید دقیقاً طبق دستورالعمل آن را مصرف کنید و عوارض جانبی آن را مشاهده کنید. همچنین برای کنترل اثرات وارفارین باید آزمایش خون منظم داشته باشید.

چندین داروی رقیق کننده خون (داروهای ضد انعقاد خون) برای جلوگیری از سکته مغزی در افرادی که خطر بالایی دارند ، در دسترس است. این داروها شامل dabigatran (Pradaxa) ، rivaroxaban (Xarelto) ، apixaban (Eliquis) و edoxaban (Savaysa) هستند. عملکرد آنها کوتاهتر از وارفارین است و معمولاً به آزمایش خون منظم یا نظارت توسط پزشک نیاز ندارند. این داروها همچنین با خطر کمتری از عوارض خونریزی همراه هستند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.