۲۳ واقعیت جالب درباره DNA

۲۳ واقعیت جالب درباره DNA شما

محقق سرطان و مربی SCS، کینجال دسای، این اطلاعات راجع به  DNA و ژنتیک را به اشتراک گذاشت. احتمالاً می دانید که DNA ما همه دستورالعمل های زندگی را حمل می کند. نکات جالب زیادی در مورد DNA وجود دارد که بسیار جذاب هستند. خوشحالم که کمی بیشتر در مورد این مولکول اساسی زندگی به اشتراک بگذارم.

۱٫ DNA ماده ژنتیکی ماست و تمام دستورالعمل ها را از نسلی به نسل دیگر حمل می کند.

۲٫ DNA در بخش تخصصی و محصور سلول های ما به نام هسته (جمع: هسته) ذخیره می شود.

۳٫ گلبول های قرمز ما فاقد هسته و DNA هستند. این سازگاری است که به گلبول قرمز اجازه می دهد تا مولکول های اکسیژن بیشتری را به قسمت های مختلف بدن حمل کند.

۴٫ سایر انواع سلول های خونی دارای DNA هستند. در واقع، DNA توسط محقق سوئیسی فردریش میشر در سال ۱۸۶۹ کشف شد. او سعی داشت ترکیب گلبول های سفید خون را مطالعه کند، اما در عوض، یک مولکول جدید حاوی DNA را جدا کرد.

۵٫ اگر بخواهید DNA موجود در یک سلول را جمع آوری کنید و آن را بکشید، طول آن بیش از دو متر خواهد بود!

۶٫ برای قرار گرفتن در سلول ها،دی ان ای چند بار متراکم، بسته بندی و تا می شود و در نهایت در فضایی تقریباً ۶/میلیونم متر قرار می گیرد.

۷٫ همه ژن ها از DNA ساخته شده اند، اما همه DNA ژن نیستند. در واقع، کمتر از ۲ درصد از DNA ما ژن است. ژن‌ها در سرتاسر DNA ما پراکنده هستند و تعداد زیادی DNA «غیر ژنی» در بین آنها وجود دارد.

۸٫ بخش غیر ژنی ۹۸ درصدی DNA ما قبلاً «DNA ناخواسته» یا «DNA تاریک» نامیده می شد، زیرا درک کمی از آن وجود داشت، اما دانشمندان اکنون می آموزند که نقش بسیار مهمی در کنترل ژن ها و چگونگی ایفا می کند. آنها عمل می کنند. این زمینه نوظهور به عنوان اپی ژنتیک (epi=بالا) شناخته می شود.

۹٫ ژن ها دستورالعملی برای چگونگی ساخت پروتئین هستند. پروتئین ها کارگران هر سلول هستند و تمام وظایف و وظایف سلول های ما را انجام می دهند.

23 واقعیت جالب درباره DNA

۱۰٫ ژن ها پروتئین ها را از طریق واسطه ای به نام RNA پیام رسان یا mRNA می سازند. بدون mRNA، هیچ پروتئین و زندگی وجود نخواهد داشت.

۱۱٫ «DNA RNA را می سازد و RNA پروتئین می سازد» به عنوان جزم اصلی زیست شناسی مولکولی یا فقط جزم اصلی شناخته می شود زیرا برای درک فعلی ما از زیست شناسی بسیار اساسی است. این جریان اطلاعات ژنتیکی را در سیستم های بیولوژیکی توضیح می دهد.

۱۲٫ DNA از “حروف” تشکیل شده است که به صورت A، T، G و C نشان داده می شود. این حروف کوتاه برای ترکیبات شیمیایی آنها هستند.

۱۳٫ در هر سلول ۳ میلیارد حرف دی ان ای وجود دارد.

۱۴٫ ژن ها مانند کلمات در الفبای DNA هستند. ژن ها همیشه با همان مجموعه ۳ حرفی (ATG) شروع می شوند. این گونه است که دانشمندان می دانند که این یک ژن است و می توان آنها را به معنای واقعی کلمه توسط ابزاری به نام توالی یابی DNA خواند.

۱۵٫ ما تقریباً ۲۵۰۰۰ ژن داریم که در هر سلولی یافت می شود.

۱۶٫ همه ژن ها توسط هر سلولی استفاده نمی شود زیرا برخی از آنها برای اندام ها (مانند مغز یا قلب) بسیار تخصصی هستند. اپی ژنتیک به صورت پویا کنترل می کند که کدام ژن روشن و کدام یک خاموش باشد. ژنوم انسان، که DNA کل ما است، برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ به طور کامل توالی یابی شد. این تلاش ۱۳ سال طول کشید و سه میلیارد دلار هزینه داشت.

۱۸٫ اکنون می توان ژنوم انسان را با ۱۰۰۰ دلار در کمتر از دو هفته توالی یابی کرد.

۱۹٫ DNA انسان به ۲۳ جفت واحد گسسته (در مجموع ۴۶) تقسیم می شود. اینها به عنوان کروموزوم شناخته می شوند. هر یک از ۲۳ جفت کروموزوم با هم مطابقت دارند و دارای مجموعه ای از ژن ها هستند، بنابراین ما دو نسخه از هر ژن داریم.

پیشنهاد می کنیم مقاله “آزمایش ژنتیک چه چیزهایی را بررسی میکند؟” را نیز مطالعه بفرمایید.

۲۰٫ سلول های زایای انسان (اسپرم ها و تخمک ها) فقط ۲۳ مولکول DNA دارند نه ۴۶٫ این به این دلیل است که وقتی تخمک و اسپرم با هم ترکیب می شوند، می توانند مجموعه ۴۶ را تکمیل کنند. این همچنین توضیح می دهد که چگونه ما ژن ها را از مادر و پدر بیولوژیکی به ارث می بریم.

۲۱٫ در سال ۱۹۵۳، کار ترکیبی دانشمندان روزالیند فرانکلین، جیمز واتسون، فرانسیس کریک و موریس ویلکینز نشان داد که DNA ما شبیه یک پیچ چوب پنبه‌باز یا یک مارپیچ دوگانه است. این کشف پیامدهای عظیمی برای درک چگونگی عملکرد DNA داشت.

۲۲٫ هر بار که یک سلول به دو قسمت تقسیم می شود (که می تواند هر ۴ تا ۸ روز در برخی از اندام ها مانند پوشش روده باشد)، کل دی ان ای درون هر سلول دقیقاً از خودش کپی می شود و کمتر از یک در میلیون اشتباه کپی برداری انجام می شود. (جهش). به این ترتیب اطلاعات ژنتیکی ما در طول زمان حفظ می شود.

۲۳٫ علیرغم تمام تفاوت‌های ژنتیکی بین انسان‌ها که تفاوت‌هایی را در نحوه ظاهر، رفتار یا مستعد ابتلا به بیماری ایجاد می‌کند، انسان‌ها ۹۹٫۹ درصد از نظر ساختار ژنتیکی یکسان هستند.

در نگاه اول، درک DNA می تواند کمی ترسناک به نظر برسد. اما وقتی آن را تجزیه می کنیم، واضح است که کاوش در اصول اولیه می تواند برای هر علاقه مندی سرگرم کننده و جالب باشد!

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.