چرا کابوس می بینیم؟ ۶ علت اصلی کابوس دیدن

کابوس‌ دیدن می تواند هم در دوران کودکی و هم در هر مرحله جوانی ما رخ دهد. اگرچه به طور معمول کابوس برای بزرگسالان و کودکان رایج است، اما زمانی که این کابوس‌ها به کابوس‌های مکرر تبدیل می‌شوند، می‌توانیم آن را به‌عنوان سیگنال هشداری ببینیم که بدنمان برای ما ارسال می‌کند.

کابوس چیست؟

می توان گفت کابوس خوابی است که می آید تا استراحت را قطع کند. یا به عبارت دیگر، هر زمان که استراحت قطع شود، می‌توانیم از یک کابوس یا رویای دردناک صحبت کنیم، حتی زمانی که خواب خوشایند باشد.پس از دیدن کابوس، معمول است که با برخی از علائم اضطراب، ترس، عرق کردن و حتی گریه از خواب بیدار شوید.

آیا این کابوس است که باعث ناراحتی ما می شود؟

همه ما می توانیم کابوس ببینیم زیرا هیچ کس از این رنج معاف نیست. این یک عاطفه ساختاری انسان است که گاهی می توان به آن عمل کرد، یعنی زمانی که متوجه علائم آن می شویم و گاهی نه. از دیدگاه روانکاوانه، آنها به عنوان تجلی ناخودآگاه توضیح داده می شوند، که در آن تصاویر از طریق رویاهایی آزاد می شوند که باعث ایجاد اضطراب می شوند .

چرا کابوس ها بوجود می آیند؟

خواب به دو مرحله REM (حرکت سریع چشم) یا حرکت سریع چشم و NREM (بدون حرکت سریع چشم) یا عدم حرکت سریع چشم تقسیم می شود، مرحله دوم به چهار مرحله دیگر تقسیم می شود که مدت زمان آنها بسته به بلوغ فرد متفاوت است. .

کابوس‌ها در مرحله خواب REM رخ می‌دهند، ممکن است منشأ فیزیکی مانند وضعیت نامناسب یا درد در ناحیه‌ای از بدن داشته باشند، یا ممکن است ناشی از وضعیت استرس، اضطراب یا مشکلی در انتظار حل باشند. اگر مصرف دارو، وضعیت بدنی بد یا درد فیزیکی وجود نداشته باشد، کابوس ممکن است نشان دهنده این باشد که مغز ما نیاز به پردازش چیزی دارد و نمی تواند.

بنابراین، یکی از دلایلی که ما کابوس های مکرر می بینیم دقیقاً به این دلیل است که نمی توانیم مشکلی را که باعث اضطراب ما می شود، پردازش کنیم. چه فرزند شما باشد و چه شما که کابوس می بینید، دانستن اینکه چگونه از دیدن کابوس ها اجتناب کنید، بررسی علت این رویاهای تکراری است.

چرا کابوس می بینیم؟

برای پاسخ به این سوال در مورد کابوس ها، اولین چیزی که باید تجزیه و تحلیل کنیم، باید علل آن باشد. کابوس ها در بزرگسالان معمولا خود به خود هستند. اما آنها همچنین می توانند توسط عوامل و اختلالات زمینه ای مختلفی ایجاد شوند.

چرا کابوس می بینیم؟ 6 علت اصلی کابوس دیدن

۱٫ عادات بد خواب

برخی افراد بعد از خوردن یک میان وعده آخر شب کابوس می بینند که می تواند متابولیسم را افزایش دهد و به مغز سیگنال می دهد که فعال تر باشد. علاوه بر این، شما همچنین می توانید به دلیل رعایت بهداشت نامناسب خواب، کابوس های مداوم داشته باشید و به استراحت ضعیف در شب کمک کنید. در مورد کودکان، ممکن است متوجه نباشید که آنها قبل از خواب از دستگاه هایی با صفحه نمایش استفاده می کنند که باعث کابوس می شود.

۲٫ مصرف برخی داروها

داروهای مختلفی نیز در افزایش کابوس‌های شبانه نقش دارند. داروهایی که بر روی مواد شیمیایی در مغز اثر می‌گذارند، مانند داروهای ضد افسردگی و مواد مخدر، اغلب با کابوس‌های شبانه همراه هستند. داروهای غیرروانی، از جمله برخی از داروهای فشار خون، نیز می توانند باعث کابوس در بزرگسالان شوند.

۳٫ سندرم ترک

در مواردی که فرد مصرف برخی از مواد مانند دارو یا داروها را قطع کرده باشد، این احتمال وجود دارد که در تمام شب هایی که مصرف نکرده اند، کابوس ببینند. این به عنوان یک استراتژی مغز ما برای بازگشت به ماده ای رخ می دهد که باعث ایجاد وابستگی در موضوع شده است.

۴٫ کم خوابی

در بسیاری از مواقع، کابوس های مداوم به این دلیل است که افراد ساعات زیادی از خواب خود را از دست می دهند. به طوری که در بیشتر مواردی که بی خوابی یا اختلالات خواب تکرار می شوند، در نهایت به کابوس های مکرر می رسند.

۵٫ عوامل روانی

هم در بزرگسالان و هم در کودکان، در بسیاری از مواقع معنای کابوس دقیقاً یک موضوع روانی است. بنابراین، دیدن کابوس های زیاد می تواند به این معنی باشد که ما با یک اختلال روانی (که می تواند استرس، اضطراب، افسردگی و بسیاری دیگر باشد) مواجه هستیم.

۶٫ اختلالات خواب

گاهی اوقات کابوس ها به دلیل اختلال خواب ایجاد می شوند. برخی از شایع ترین آنها آپنه خواب و سندرم پای بی قرار است. در این مواقع برای دوری از کابوس باید این مشکلات ناشی از خواب بد را درمان کنید.اگر فکر می‌کنید هر یک از این دلایل کابوس‌های شبانه را دارید، مهم است که سعی کنید با یک متخصص مشورت کنید، چه یک پزشک یا یک روانشناس حرفه‌ای. داشتن سلامت روان همراه با لذت بردن از یک استراحت خوب است.

پیشنهاد می کنیم مقاله “چرا با سرگیجه از خواب بیدار می شوم؟” را نیز مطالعه بفرمایید.

عوارض کابوس های شبانه در بزرگسالان چیست؟

کابوس‌ها زمانی بسیار کلافه کننده می‌شوند که بر سلامت و تندرستی شما تأثیر بسزایی داشته باشند. به طوری که در بسیاری از مواقع هم کودکان و هم بزرگسالان در صورت تکرار کابوس می توانند منجر به آسیب شناسی روانی شوند.

افسردگی و اضطراب

در میان افرادی که کابوس‌های شبانه را تجربه می‌کنند، آنهایی که مضطرب یا افسرده هستند، احتمالاً از این تجربه مضطرب می‌شوند و اثرات روانی بیشتری را متحمل می‌شوند.

عدم تمرکز

از آنجایی که کابوس ها می توانند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی ما داشته باشند، موارد زیادی وجود دارد که در آن عدم وضوح ذهنی تجربه می شود. به قدری که دیدن کابوس های زیاد می تواند روی شیوه زندگی ما تاثیر بگذارد.

اثرات فیزیکی

کمبود خواب، که می تواند ناشی از کابوس باشد، می تواند باعث تعدادی از شرایط پزشکی از جمله بیماری قلبی و چاقی شود.

اینها برخی از تأثیرات اصلی کابوس ها بر سلامت روحی و جسمی ما هستند. به همین دلیل است که اگر کابوس‌های شبانه زیادی می‌بینیم، کشف دلیل آنها ضروری است.

راه هایی برای جلوگیری از کابوس دیدن

اگرچه کابوس‌ها توسط بخش ناخودآگاه مغز ما ایجاد می‌شوند، اما واقعیت این است که ما می‌توانیم بر اساس آن عمل کنیم. بر اساس روانشناسی، اقداماتی وجود دارد که می تواند راهی برای دانستن اینکه چگونه می توان از دیدن کابوس جلوگیری کرد، وجود دارد.

۱٫ یک دفترچه رویا بنویسید

تا بتوانیم تا حد امکان از رویاهای خود آگاه باشیم و در نتیجه بدانیم که آنها چه معنایی دارند و احساسات، ترس هایمان را درک کنیم و بعداً روی آن کار کنیم. نکته اصلی ساخت یک دفترچه رویایی است. یعنی هر دفتر یا دفتری می تواند به اندازه یک خودکار عمل کند و آن را به نوشتن رویاهای ما اختصاص دهد. اگر حوصله نوشتن ندارید، می توانید از ضبط صوت استفاده کنید. هدف این است که مغز خود را عادت دهید تا از رویاهای خود بیشتر آگاه شوید. همچنین به شما امکان می دهد خودتان را مطالعه کنید و متوجه شوید که چه رویاها یا عناصری اغلب برای شما تکرار می شوند.

۲٫ تکنیک های تمدد اعصاب را تمرین کنید

بیشتر رویاها، همانطور که در بالا ذکر شد، معمولاً به جنبه هایی از زندگی، افکار ما مربوط می شوند، حتی اگر قبل از خواب فیلم یا تصاویری را دیده باشیم. علاوه بر این، ما باید در نظر داشته باشیم که وضعیت ذهنی ما به شدت روی رویاهای ما تأثیر می گذارد، بنابراین توصیه می شود که تا حد امکان آرام بخوابیم و به شما در تمرینات ذهن آگاهی و آرامش کمک می کند.

چرا کابوس می بینیم؟ 6 علت اصلی کابوس دیدن

۳٫قبل از خواب افکار مثبت را تجسم کنید

نشان داده شده است که اگر هنگام خواب آگاهانه سعی کنید در سطح احساسی تجسم کنید، احساساتی که در رویا دارید تقریباً ۵۰٪ افزایش می یابد تا خواب شما معنی دارتر و عمیق تر شود. فکر کنید که چرخه خواب معمولاً تقریباً ۹۰ دقیقه طول می کشد و شما چرخه را دوباره بدون گذراندن مرحله بیداری شروع می کنید، مگر اینکه محرکی باعث بیدار شدن شما شود.

۴٫ مراقب سلامت روان خود باشید

در طول روز مغز ما حجم عظیمی از اطلاعات را پردازش می کند. در طول خواب مغز ما هنوز فعال است و سعی می کند تمام اطلاعاتی را که در بیداری به آنها دسترسی داشته پردازش کند، هرگز استراحت نمی کند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.