دانستنی هاسرگرمی

سندرم ارتعاش فانتوم یا لرزش موبایل چیست؟

توسعه فناوری در سال های اخیر زندگی انسان را از بسیاری جهات آسان کرده است، اما در برخی موارد تأثیر منفی نیز بر آن گذاشته است. استفاده مداوم از دستگاه های تلفن همراه و نیاز به اتصال در تمام ساعات باعث ایجاد مشکلات مرتبط با سلامتی مانند سندرم ارتعاش فانتوم شده است. به همین ترتیب، استفاده از تلفن های هوشمند، دستگاهی که عملاً به همراه فیزیکی انسان ها تبدیل شده است، باعث ایجاد این سندرم شده است. با آگاهی مداوم از تلفن همراه، بسیاری از افراد آن را تجربه کرده اند، بنابراین، مشخص کردن اینکه سندرم ارتعاش فانتوم چیست برای شناسایی آن مهم است.

سندرم ارتعاش فانتوم چیست ؟

سندرم ارتعاش فانتوم چیست ؟

سندرم ارتعاش فانتوم احساس لرزش موبایل است هنگامیکه واقعا خبری نیست یعنی شما تماس یا پیامی دریافت نکرده اید که موبایل تان بخواهد بلرزد. این احساس می تواند در هر زمانی رخ دهد و کاملاً واقع بینانه به نظر برسد .

ما تأکید می کنیم که حدود ۸۰٪ از جمعیت در برخی زمان ها سندرم ارتعاش فانتوم را تجربه کرده اند. علیرغم اینکه آسیب شناسی تلقی نمی شود، زمانی که با الگوهای رفتاری نگران کننده دیگری مانند وابستگی بیش از حد به رسانه های دیجیتال و حتی وسواس به آنها همراه باشد، می تواند مشکلی جدی باشد.

چرا سندرم ارتعاش فانتوم اتفاق می افتد؟

علت اصلی این سندرم، انتظار شنیدن و دریافت یک خبر خوش و مثبت است. حتی افرادی وجود دارند که به قدری بیش از حد به هم در ارتباط هستند که عملاً بر اساس تلفن هوشمند خود زندگی می کنند.

اکثر افرادی که این سندرم را تجربه می کنند فقط در زمان های خاصی از زندگی خود این کار را انجام می دهند: در مراحل آسیب پذیری عاطفی شدید، استرس زیاد یا با برخی احساس ناراحت کننده.

مشکلات مربوط به سندرم ارتعاش فانتوم

محققان دانشگاه میشیگان ایده سندرم ارتعاش فانتوم را به عنوان یک مشکل جدی تر از آنچه به نظر می رسد پیشنهاد کردند. در آزمایش‌هایی که با دانشجویان انجام شد، قرار بود ارتباط بین این سندرم و اضطراب دلبستگی بررسی شود.

نتایج به دست آمده از آزمایش‌ها، سوء ظن محققان را تأیید کرد: آنها توانستند تأیید کنند که افرادی که دارای اضطراب دلبستگی زیاد هستند، بیشتر متوجه ارتعاشات در بدن می‌شوند. این اضطراب دلبستگی با اشتیاق مکرر برای احساس تایید توسط دیگران مشخص می شود. یکی دیگر از مشکلات مربوط به سندرم ارتعاش فانتوم بی خوابی است: افرادی که از آن رنج می برند بیشتر دچار توهمات لمسی و ارتعاشات خیالی می شوند و مخرج مشترک آن اضطراب است.

پیشنهاد می کنیم مقاله “اعتیاد به موبایل چیست؟به همراه روش های درمان آن ” را نیز مطالعه بفرمایید.

چگونه از سندرم ارتعاش فانتوم جلوگیری کنیم؟

به عنوان مشکلی که بخش بزرگی از مردم را تحت تاثیر قرار می دهد، مهم است که بدانید چگونه از سندرم ارتعاش فانتوم جلوگیری کنید. برای رسیدن به این هدف، ما در فارسی ها نکات زیر را در اختیار شما قرار می دهیم:

از موبایل خود دوری کنید:

سعی کنید با گذاشتن آن در کوله پشتی یا کیف خود به جای جیب، یعنی در مکان های کم دسترسی، کمتر از آن استفاده کنید. سعی کنید در هیچ وعده غذایی گوشی کنارتان نباشد  و زمان بیشتری را با خانواده بگذرانید. هنگام خواب، آن را از تخت خود دور نگه دارید.

حذف حالت لرزش:

موبایل را طوری تنظیم کنید که فقط صدا داشته باشد. به این ترتیب، اگر احساس کردید که لرزش دارد، بلافاصله متوجه خواهید شد که اینطور نیست و بنابراین، نمی تواند سندرم اعلان باشد. در موارد بعدی، می توانید شروع به خنثی کردن این احساس کنید.

اعلان گروه‌هایی که عضو هستید را بی‌صدا کنید تا بدون نیاز به تلفن همراه دائماً از آن آگاه نباشید:

با این روش دیگر نیازی نیست که مدام احساس کنید پیام یا زنگ جدیدی را در شبکه های اجتماعی دریافت میکنید.

حالت مزاحم نشوید:

هر از چند گاهی از این حالت استفاده کنید تا لرزش و صداهای موبایل، استراحت شما را به خصوص در طول شب قطع نکند. آن را در تنظیمات یا در نوار بالای گوشی هوشمند پیدا خواهید کرد، جایی که می توانید به عملکردهایی که بیشتر استفاده می شود دسترسی داشته باشید. همچنین می‌توانید حالت هواپیما را روشن کنید تا به طور کامل از اینترنت جدا شوید، مخصوصاً در مکان‌هایی که به آن نیاز ندارید، مانند حضور در کلاس یا دورهمی ها.

سندرم ارتعاش فانتوم یا لرزش موبایل چیست؟

اعلان‌ها را تنظیم کنید:

تلفن هوشمند خود را بی‌صدا کنید و اعلان‌ها را به گونه‌ای تنظیم کنید که آرامش بیشتری دارید  بدون اینکه نیازی به بررسی مکرر گوشی همراه خود داشته باشید. علاوه بر این، توصیه می شود برنامه هایی را که به طور مرتب از آنها استفاده نمی کنید حذف نصب کنید.

سرگرمی های جدید:

برای رهایی از گرفتار شدن در سندرم ارتعاش فانتوم  ، فعالیت های جدیدی را که دوست دارید امتحان کنید، مانند پیاده روی، رفتن به باشگاه، دوچرخه سواری یا رفتن به کلاس های نقاشی. یعنی سرگرمی هایی که شامل استفاده از تلفن همراه نیست.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا