این خوراکی ها حافظه تان را فوق العاده میکند
در حالی که ما می دانیم که آنچه می خوریم بر بدن و ظاهر ما تأثیر می گذارد، دانشمندان به شواهدی دست یافته اند که آنچه می خوریم نقش بزرگی در سلامت مغز و تقویت حافظه ما بازی می کند. بله، وقتی نوبت به تقویت حافظه و تمرکز ذهنی می شود، خوردن مقدار زیادی غذای مغز اهمیت دارد، به خصوص برای ماده خاکستری ما. کدام غذاها برای مغز شما بهتر هستند؟ در این میان برترین غذاهای سالم برای مغز ، میوه ها، سبزیجات، روغن ها و حتی شکلات (بله، شکلات!) دیده میشود. روده و مغز به شدت به هم متصل هستند، و هنگامی که ما روی غذاهای کامل و مغذی به بدن خود تمرکز می کنیم، در واقع به مراقبت از هر دو کمک می کنیم.
این مقاله ترجمه و تالیف از draxe میباشد که پیشکش به نگاه مهربان شما مخاطب عزیز میشود.
غذای مغز چیست؟
غذاهای مغز آنهایی هستند که سرشار از آنتی اکسیدان ها، چربی های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. آنها به مغز شما انرژی می دهند و به محافظت از سلول های مغز کمک می کنند، که به جلوگیری از پیشرفت بیماری های مغزی کمک می کند. غذاهای سالم برای تقویت حافظه دقیقا چگونه به سلامت روان کمک می کنند؟ حمایت از عملکرد روده و پاسخ التهابی سالم است.
تعدادی از هورمونها و انتقالدهندههای عصبی مهم در روده ایجاد میشوند و سپس میتوانند وارد مغز شوند که بر تواناییهای شناختی، مانند درک و پردازش اطلاعات جدید، به علاوه حافظه و تمرکز تأثیر میگذارد. این بدان معناست که روده ای که به خوبی کار می کند برای ارسال سیگنال های شیمیایی به مغز ضروری است که به ما کمک می کند بهترین عملکرد را داشته باشیم.
یک رژیم غذایی بی کیفیت می تواند باعث شود بدن ما سیتوکین های التهابی بیشتری آزاد کند، که مطالعات نشان می دهد می تواند به التهاب کمک کند که می تواند به مغز آسیب برساند.
در حالی که التهاب به محافظت از ما در برابر بیماری ها کمک می کند و هنگامی که زخمی میشویم، بدن را ترمیم می کند، التهاب مزمن آسیب است. این بیماری با تعدادی از شرایط ذهنی/شناختی، از جمله زوال عقل، اختلال شناختی و بیماری آلزایمر، در میان سایر مسائل مرتبط با سن، مرتبط است.
بهترین خوراکی ها برای تقویت حافظه
آووکادو
در حالی که آووکادو به دلیل محتوای چربی بالا،شناخته میشود، مهم است که توجه داشته باشید که این نیروگاههای سبز مملو از چربیهای تک غیراشباع یا نوع «خوب» هستند که نشان داده شده است که نرخ زوال شناختی را کاهش میدهد و سطح قند خون را ثابت نگه میدارد. .
آووکادو که حاوی هر دو ویتامین K و فولات است، از لخته شدن خون در مغز جلوگیری می کند (محافظت در برابر سکته مغزی)، و همچنین به بهبود عملکرد مغز مرتبط با تقویت حافظه و تمرکز کمک می کند.
چغندر
چغندر دارای برخی از مغذیترین غذاها برای مغز است که میتوانید بخورید، زیرا به کاهش التهاب کمک میکند، آنتیاکسیدانهای محافظ سرطان بالایی دارد و به دفع سموم خون شما کمک میکند. نیترات طبیعی موجود در چغندر در واقع جریان خون را به مغز افزایش می دهد و به عملکرد ذهنی کمک می کند. به علاوه، در طول تمرینات سخت، چغندر در واقع به افزایش سطح انرژی و عملکرد کمک می کند.
زغال اخته + توت های دیگر عالی برای تقویت حافظه
زغال اخته و سایر انواع توت ها (مانند توت فرنگی، شاه توت، تمشک و غیره) میوه هایی هستند که متخصصان مصرف روزانه آنها را توصیه می کنند. این به این دلیل است که آنها مزایای بسیار زیادی دارند در حالی که طعمی مانند یک آب نبات کاملا طبیعی دارند!
برای شروع، زغال اخته یکی از بالاترین غذاهای غنی از آنتی اکسیدان است که برای انسان شناخته شده است، از جمله ویتامین C و ویتامین K و فیبر. زغال اخته به دلیل سطوح بالای اسید گالیک، به ویژه در محافظت از مغز در برابر انحطاط، زوال شناختی و استرس مفید است.
عصاره قلم
عصاره قلم غذای نهایی برای التیام روده است و به نوبه خود به بهبود مغز شما کمک می کند. این غذای قدیمی سرشار از فواید است، از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا غلبه بر روده نشتکننده، بهبود سلامت مفاصل و غلبه بر آلرژیهای غذایی. سطوح بالای کلاژن موجود در آن به کاهش التهاب روده کمک می کند و اسیدهای آمینه شفابخش مانند پرولین و گلیسین باعث حفظ عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن و بهبود حافظه می شود.
کلم بروکلی + سایر سبزیجات چلیپایی
همراه با سبزیجات مرتبط مانند گل کلم، کلم پیچ و کلم بروکسل، کلم بروکلی یکی از بهترین غذاهای سالم برای مغز است که به لطف سطوح بالای ویتامین K و کولین موجود است که می تواند به تقویت حافظه شما کمک کند.
همچنین سرشار از ویتامین C است – در واقع، تنها یک فنجان ۱۵۰ درصد از مصرف روزانه توصیه شده شما را تامین می کند. علاوه بر این، حاوی تعدادی فیتونوترینت است که از سلول های مغز در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند.
کرفس برای تقویت حافظه عالی است
کرفس با چنین کالری کمی (فقط ۱۶ کالری در هر فنجان!)، مطمئناً فواید زیادی دارد. سطوح بالای آنتی اکسیدان ها و پلی ساکاریدهای موجود در آن به عنوان یک ضد التهاب طبیعی عمل می کند و می تواند به کاهش علائم مرتبط با التهاب، مانند درد مفاصل و سندرم روده تحریک پذیر کمک کند.
از آنجایی که مواد مغذی بسیار زیادی دارد – حاوی مقادیر زیادی ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی با کالری بسیار کم – اگر به دنبال کاهش وزن هستید، یک میان وعده عالی است. در حالی که ما اغلب ساقه های کرفس را می خوریم، از دانه ها و برگ های آن غافل نشویم. هر دو در مواردی مانند سرخ کردنی و سوپ فواید بیشتری دارند و طعم عالی دارند.
روغن نارگیل
با استفاده های فراوان از روغن نارگیل، تقریباً هیچ چیزی وجود ندارد که روغن نارگیل نتواند به آن کمک کند. وقتی نوبت به مغز شما می رسد، می تواند به سرکوب سلول هایی که مسئول التهاب هستند کمک کند. همچنین ممکن است با افزایش سن به از دست دادن حافظه کمک کند و با باکتری های بدی که در روده شما آویزان هستند مبارزه کند.
روغن نارگیل و روغن MTC مربوطه نیز دو مورد از محبوبترین چربیها برای افرادی هستند که از رژیم کتوژنیک پیروی میکنند، که تحقیقات نشان میدهد ممکن است فواید مرتبط با کاهش خطر آلزایمر را به دلیل داشتن اجسام کتونی بر روی سلولهای پیری مغز ارائه دهد.
شکلات تلخ
همه شکلات ها بد نیستند. در واقع، شکلات تلخ می تواند برای شما بسیار مفید باشد!
شکلات مملو از فلاونول است که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد. مطالعات نشان میدهد کاکائو میتواند جریان خون مغزی و اکسیژنرسانی به مغز را افزایش دهد – به علاوه میتواند به کاهش فشار خون و استرس اکسیداتیو در مغز و قلب کمک کند. قانون سرانگشتی این است که هر چه شکلات تیره تر باشد، مزایای بیشتری را ارائه می دهد.
از شیر و شکلات های سفید صرف نظر کنید و شکلات تلخی را انتخاب کنید که حداقل ۷۰ درصد کاکائو دارد. این تضمین می کند که کاکائو و فواید مغزی آن را دریافت خواهید کرد!
زرده تخم مرغ تقویت کننده حافظه
زرده حاوی مقادیر زیادی کولین است که به رشد مغز جنین برای زنان باردار کمک می کند. همچنین بتان را تجزیه می کند، ماده ای شیمیایی که هورمون های مرتبط با احساس خوشبختی را تولید می کند. اگر به دلیل نگرانی از کلسترول از مصرف کامل تخم مرغ خودداری کرده اید، خبر خوبی وجود دارد. مطالعات نشان می دهد که خوردن تخم مرغ به طور معمول هیچ تاثیری بر سطح کلسترول بزرگسالان سالم ندارد و در واقع ممکن است به افزایش سطح کلسترول خوب کمک کند.
همچنین یکی از ارزانترین منابع پروتئین موجود است. فقط مطمئن شوید که تخم مرغ های ارگانیک خریداری می کنید.
روغن زیتون فوق بکر
روغن زیتون به دلیل آنتی اکسیدان های قوی که به نام پلی فنول ها و همچنین چربی های تک غیراشباع سالم ارائه می کند، یکی از بهترین غذاهای توصیه شده برای مغز است. این یک اس است
رزماری + گیاهان دیگر
ما قبلاً می دانستیم که روغن رزماری فواید مختلفی دارد، اما آیا می دانستید که این گیاه نیز فواید زیادی برای حافظه دارد؟
اسید کارنوزیک، یکی از مواد اصلی رزماری، به محافظت از مغز در برابر تخریب عصبی کمک می کند. این کار را با محافظت از مغز در برابر رادیکال های آزاد شیمیایی، که با تخریب عصبی، آلزایمر، سکته مغزی و پیری طبیعی در مغز مرتبط هستند، انجام می دهد.
همچنین به دلیل سطوح بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی، به محافظت از بینایی در برابر زوال کمک می کند. سایر گیاهان با سطوح مشابه آنتی اکسیدان عبارتند از ریحان، نعناع فلفلی، مریم گلی، جعفری و گشنیز.
پیشنهاد می کنیم مقاله “درمان عفونت ادرار با داروهای گیاهی” را نیز مطالعه بفرمایید.
زردچوبه
زردچوبه ادویه باستانی که در طول تاریخ به دلیل خواص درمانی آن استفاده می شده است. به لطف کورکومین، یک ترکیب شیمیایی موجود در زردچوبه، این ادویه در واقع یکی از قوی ترین (و طبیعی) عوامل ضد التهابی است.
زردچوبه همچنین به افزایش سطح آنتی اکسیدان و حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می کند، در حالی که مصرف اکسیژن مغز را بهبود می بخشد، شما را هوشیار نگه می دارد و قادر به پردازش اطلاعات می باشد.
روز خود را با این غذای مغزی با مصرف تخم مرغ زردچوبه و چای زردچوبه شروع کنید. برای فواید بیشتر، زردچوبه را با فلفل سیاه ترکیب کنید تا به جذب بهتر کمک کند و با سایر ادویه ها مانند زنجبیل و دارچین برای حمایت از گوارش و متابولیسم.
گردو + سایر مغزها
فقط خوردن چند عدد گردو در روز ممکن است به بهبود سلامت شناختی و تقویت حافظه شما کمک کند. سطوح بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن ها نیز هوشیاری ذهنی را بهبود می بخشد. ویتامین E موجود در این آجیل همچنین ممکن است به محافظت از سلول های مغز و جلوگیری از آلزایمر کمک کند.