بهترین روغن ها برای آشپزی کدام روغن ها است؟
وقتی صحبت از روغن های آشپزی سالم به میان می آید، ممکن است به نظر برسد که گزینه های مختلفی برای انتخاب وجود دارد. انتخاب بهترین روغن آشپزی برای دستور پخت شما می تواند چالش برانگیز باشد. با توجه به عوامل بسیار زیادی – از نقطه حرارت گرفته تا طعم تا محتوای تغذیه ای و … انتخاب بهترین روغن برای آشپزی میتواند سخت باشد. در این مقاله که ترجمه و تالیف از draxe میباشد ما شما را راهنمایی میکنیم تا بهترین روغن برای آشپزی را پیدا کنید.
بهترین روغن ها برای آشپزی کدام است؟
روغن آووکادو
دلیل: روغن آووکادو عالی است زیرا سرشار از چربیهای تک غیراشباع سالم برای قلب است و یکی از بالاترین نقطه دود را در بین تمام روغنهای پخت و پز دارد و آن را به یکی از همه کارهترین و آسانترین روغنها تبدیل میکند.
نقطه دود: ۵۲۰ درجه فارنهایت
فواید: روغن آووکادو سرشار از اسید اولئیک است، نوعی اسید چرب تک غیراشباع که فوق العاده سالم است و همچنین حاوی لوتئین است، نوعی آنتی اکسیدان که می تواند به حفظ بینایی و سلامت چشم کمک کند. نه تنها این، بلکه سایر تحقیقات امیدوارکننده نشان می دهد که ترکیبات استخراج شده از آووکادو می تواند درد و سفتی مفاصل را در مبتلایان به آرتروز کاهش دهد.
بهترین راه های استفاده: شما می توانید از روغن آووکادو برای پخت و پز یا پخت تقریباً در هر دستور پختی استفاده کنید، به دلیل نقطه دود بالا و طعم ملایم آن. به علاوه، میتوان آن را روی سالاد، اسموتی، دیپ بریزید تا محتوای چربیهای مفید برای قلب را افزایش دهد.
بهترین روغن ها برای آشپزی مانند روغن نارگیل
دلیل: روغن نارگیل منبع عالی تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط (MCTs) است که نوعی اسید چرب اشباع شده است که سرشار از فواید سلامتی و خواص دارویی است.
نقطه دود: ۳۵۰ درجه فارنهایت
مزایا: MCT های موجود در روغن نارگیل متفاوت از سایر انواع چربی متابولیزه می شوند و مستقیماً به کبد فرستاده می شوند، جایی که می توانند به عنوان سوخت استفاده شوند یا به کتون تبدیل شوند. MCT های موجود در روغن نارگیل باعث افزایش متابولیسم، کاهش مصرف غذا و حتی تقویت عملکرد مغز می شود.
بهترین راههای استفاده: راههای زیادی برای استفاده از روغن نارگیل برای پخت و پز وجود دارد، و به راحتی میتوان آن را با استفاده از نسبت ۱:۱ در اکثر دستورها جایگزین روغنها یا کرههای دیگر کرد. همچنین می توانید یک پیمانه به قهوه یا اسموتی صبحگاهی خود اضافه کنید، آن را روی ذرت بو داده شده بریزید، یا حتی آن را به عنوان یک مومیایی کننده لب دو منظوره، مرطوب کننده و پاک کننده آرایش به برنامه مراقبت از پوست طبیعی خود اضافه کنید.
روغن هسته انگور
دلیل: روغن هسته انگور منبع خوبی از چربی های غیراشباع چندگانه و ویتامین E است.
نقطه دود: ۴۲۰ درجه فارنهایت
فواید: روغن هسته انگور سرشار از ویتامین E است که یک ماده مغذی ضروری است
بهترین راه های استفاده: روغن هسته انگور را نباید در پخت و پز با حرارت بالا استفاده کرد زیرا سرشار از چربی های اشباع نشده چندگانه است که می تواند با اکسیژن واکنش داده و رادیکال های آزاد مضر را تشکیل دهد. به جای استفاده از روغن هسته انگور برای پخت و پز در دمای بالا، سعی کنید آن را با سس های سالاد، دیپ ها یا محصولات پخته شده مخلوط کنید تا فواید سلامتی را به حداکثر برسانید.
تفاوت بین نمک سیر و پودر سیر چیست؟
روغن زیتون فوق بکر
دلیل: روغن زیتون که اغلب سالمترین و بهترین روغن برای پخت و پز در نظر گرفته میشود، سرشار از آنتیاکسیدانها و چربیهای تک غیراشباع سالم برای قلب است که آن را به یک عنصر اصلی در هر رژیم غذایی مغذی تبدیل میکند.
نقطه دود: ۴۰۵ درجه فارنهایت
فواید: مطالعات نشان می دهد که افزودن روغن زیتون به رژیم غذایی می تواند التهاب را کاهش دهد، سطح قند خون را بهبود بخشد و چندین عامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. اطمینان حاصل کنید که تا حد امکان روغن زیتون فوق بکر را به عنوان بهترین روغن زیتون برای پخت و پز انتخاب کنید، و برچسب مواد را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که معامله واقعی را دریافت می کنید.
بهترین راه استفاده: از روغن زیتون که روی غذاهای آماده مانند سبزیجات پخته شده، غذاهای غلات یا سالاد ریخته شده است، استفاده کنید.
بهترین روغن ها برای آشپزی مثل روغن گردو
دلیل: روغن گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و انبوهی از خواص قدرتمند و تقویت کننده سلامتی است که می تواند طعمی لذیذ و آجیلی را به دستور العمل های مورد علاقه شما بیاورد.
نقطه دود: ۳۲۰ درجه فارنهایت
فواید: روغن گردو سرشار از اسید آلفا لینولنیک است، نوعی اسید چرب امگا ۳ که می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد و التهاب را کاهش دهد. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در غذاهایی مانند روغن گردو نیز می توانند عملکرد مغز را تقویت کرده و به رشد و تکامل مناسب کمک کنند.
بهترین راه های استفاده: از طعم بی نظیر روغن گردو با ریختن آن روی میوه های کبابی، سبزیجات، سیب زمینی یا غذاهای مرغ استفاده کنید. همچنین می توانید آن را روی ماکارونی بریزید یا روی غذاهای گوشتی پخته شده یا غذاهای دریایی بمالید.
روغن کنجد
دلیل: استخراج شده از دانه کنجد فوق مغذی، روغن کنجد سرشار از طعم است و حاوی ترکیب خوبی از اسیدهای چرب تک و چند غیراشباع است.
نقطه دود: ۴۱۰ درجه فارنهایت
مزایا: روغن کنجد نه تنها اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد، بلکه ممکن است به کاهش سطح کلسترول بد LDL کمک کند تا شریان ها را پاک نگه دارد و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. همچنین ممکن است به رفع یبوست و تسهیل دفع مدفوع از بدن کمک کند.
بهترین روشهای استفاده: وقتی صحبت از روغن کنجد برای پخت و پز میشود، باید از آن بهعنوان روغن تکمیلی استفاده کنید و روی ظروف آماده بپاشید تا طعم بیشتری پیدا کند. می توان از آن در انواع دستور العمل های مختلف استفاده کرد، اما به ویژه با غذاهای گوشت، مرغ، رشته فرنگی و برنج کار می کند.
روغن پالم قرمز
دلیل: روغن پالم قرمز به دلیل پایداری حرارتی و نقطه دود بالا، مطمئناً رقیب سالمترین روغن برای پخت و پز است. نه تنها سرشار از آنتی اکسیدان است، بلکه منبع عالی بتاکاروتن است و می تواند به تقویت وضعیت ویتامین A کمک کند.
نقطه دود: ۴۵۰ درجه فارنهایت
مزایا: مطالعات نشان می دهد که روغن پالم می تواند به طور همزمان سطح کلسترول را کاهش دهد و تری گلیسیرید بالا را کاهش دهد تا به کارآمدی قلب شما کمک کند. مدلهای حیوانی همچنین دریافتهاند که ترکیبات موجود در روغن پالم قرمز میتواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد و سلامت پوست را افزایش دهد.
بهترین راههای استفاده: به دلیل نگرانیهای اخلاقی و زیستمحیطی زیادی در مورد روغن نخل، مطمئن شوید که فقط محصولاتی را انتخاب کنید که دارای گواهی RSPO هستند. از آنجایی که بسیار پایدار است و نقطه دود بالایی دارد، می توانید به راحتی از روغن نخل برای پخت، سرخ کردن و برشته کردن به عنوان جایگزینی برای روغن پخت و پز استفاده کنید.
روغن های مضر برای آشپزی
با وجود انواع مختلف روغن پخت و پز، تمایز بین بهترین روغن ها برای آشپزی و مضر ترین می تواند دشوار باشد.
از روغن های گیاهی بسیار تصفیه شده و بسیار فرآوری شده مانند روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا و روغن گلرنگ که اغلب در غذاهای چرب استفاده می شوند، خودداری کنید. نه تنها آنها اغلب سرشار از اسیدهای چرب امگا ۶ التهابی هستند و در عین حال فاقد امگا ۳ سالم برای قلب هستند، بلکه بسیاری از آنها اغلب از محصولات اصلاح شده ژنتیکی مشتق شده اند که می توانند برای سلامتی شما مضر باشند. از آنجا که آنها همچنین تحت پردازش گسترده قرار می گیرند، ممکن است بیشتر در معرض اکسیداسیون و تجزیه باشند، که می تواند منجر به ایجاد رادیکال های آزاد بیماری زا شود.
روغن بادام زمینی یکی دیگر از مواردی است که دارای مزایا و معایب است، بنابراین اگر اصلاً مصرف شود، فقط باید در حد اعتدال استفاده شود.
در نهایت، هنگام پخت و پز با روغن های ضروری مراقب باشید. اگرچه روغنهای ضروری خاصی را میتوان به عنوان روغنهای پخت و پز سالم در تهیه غذا استفاده کرد، اما آنها بسیار شکننده هستند، به این معنی که میتوانند به سرعت تحت حرارت بالا اکسید شوند.
برای حفظ خواص مفید و مبارزه با تشکیل رادیکالهای آزاد، از این روغنها فقط روی ظروف آماده استفاده کنید و به یاد داشته باشید که همه روغنهای ضروری را نمیتوان به صورت داخلی استفاده کرد.