مزایا و معایب هواپز چیست؟
استفاده از هواپز ممکن است به شما کمک کند تا بافت سرخ کردنی عمیق اما با چربی کمتر بدست آورید. همچنین ممکن است محتوای آکریل آمید، یک سرطانزای شناخته شده را در غذاهای سرخ شده شما کاهش دهد. هواپز که به عنوان راهی سالم و بدون احساس گناه برای لذت بردن از غذاهای سرخ شده تبلیغ می شوند، به یک وسیله آشپزخانه محبوب تبدیل شده اند. بسیاری ادعا می کنند که آنها به کاهش محتوای چربی غذاهای محبوب مانند سیب زمینی سرخ کرده، بال مرغ، و ماهی کمک می کنند. به نظر شما مزایا و معایب استفاده از هواپز چیست؟
هواپز چگونه کار میکند؟
هواپز یک وسیله محبوب آشپزخانه است که برای تهیه غذاهای سرخ شده مانند گوشت، شیرینی و چیپس سیب زمینی استفاده می شود. با چرخاندن هوای گرم در اطراف غذا عمل می کند تا ظاهری ترد و ترد ایجاد کند.
این همچنین منجر به یک واکنش شیمیایی به نام واکنش میلارد می شود. زمانی اتفاق می افتد که یک اسید آمینه و یک قند کاهنده در حضور گرما واکنش نشان می دهند و منجر به تغییر رنگ و طعم غذاها می شود.
غذاهای سرخ شده در هوا به دلیل محتوای کمتر چربی و کالری به عنوان جایگزینی سالم برای غذاهای سرخ شده معرفی می شوند.
به جای غوطه ور کردن کامل غذا در روغن، سرخ کردن در هوا فقط به یک قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) روغن نیاز دارد تا طعم و بافتی مشابه غذاهای سرخ شده داشته باشد.
هوا پزها جزء وسایل آشپزخانه ای هستند که با گردش هوای گرم در اطراف غذا، غذاها را سرخ می کنند. ادعا می شود که غذاهای سرخ شده در هوا سالم تر از غذاهای سرخ شده هستند زیرا برای ایجاد طعم مشابه به روغن کمتری نیاز دارند.
استفاده از هواپز می تواند به کاهش محتوای چربی کمک کند
غذاهای سرخ شده معمولاً چربی بیشتری نسبت به غذاهای تهیه شده با روش های دیگر پخت و پز دارند. به عنوان مثال، سینه مرغی که سرخ شده است حاوی چربی بیشتری نسبت به مقدار مساوی مرغ سوخاری است.
برخی از برندها ادعا می کنند که استفاده از هواپز به جای سرخ کن عمیق می تواند به کاهش محتوای چربی غذاها تا ۷۵ درصد کمک کند.
این به این دلیل است که هواپز نسبت به سرخ کن های سنتی به چربی کمتری برای پخت و پز نیاز دارند. در حالی که بسیاری از دستور العمل ها برای غذاهای سرخ شده نیاز به حداکثر ۳ فنجان (۷۵۰ میلی لیتر) روغن دارند، غذاهای سرخ شده در هوا فقط به ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) نیاز دارند. این بدان معناست که سرخ کن های عمیق تا ۵۰ برابر بیشتر از هواپز روغن مصرف می کنند.
استفاده از هواپز ممکن است به کاهش وزن کمک کند
غذاهای سرخ شده نه تنها چربی بیشتری دارند، بلکه کالری بیشتری نیز دارند و ممکن است به افزایش وزن کمک کنند.
یک بررسی بزرگ از مطالعات نشان داد که مصرف بیشتر غذاهای سرخ شده با خطر بیشتر چاقی مرتبط است.
اگر به دنبال کوچک کردن دور کمر خود هستید، جایگزین کردن غذاهای سرخ شده با غذاهای سرخ شده در هوا می تواند نقطه خوبی برای شروع باشد.
چربی رژیم غذایی با ۹ کالری در هر گرم چربی، بیش از دو برابر بیشتر از سایر درشت مغذی ها مانند پروتئین و کربوهیدرات ها کالری در هر گرم دارد.
از آنجایی که غذاهای سرخ شده در هواپز چربی کمتری نسبت به غذاهای سرخ شده دارند، تغییر به سرخ کن هوا ممکن است راهی آسان برای کاهش کالری و کمک به مدیریت وزن باشد. در ادامه شما را با مزایا و معایب هواپز آشنا میکنیم.
طرز تهیه سوفله خوش طعم پنیر و مرزه
هواپز می توانند تشکیل ترکیبات مضر را کاهش دهند
سرخ کردن غذا علاوه بر اینکه چربی و کالری بیشتری دارد، می تواند ترکیبات خطرناکی مانند آکریل آمید ایجاد کند.
آکریل آمید ترکیبی است که در غذاهای غنی از کربوهیدرات در طی روش های پخت و پز با حرارت بالا مانند سرخ کردن تشکیل می شود.
طبق آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، آکریل آمید به عنوان یک “سرطان زای احتمالی انسان” طبقه بندی می شود، به این معنی که برخی تحقیقات نشان می دهد که آکریل آمید ممکن است با توسعه سرطان مرتبط باشد.
آژانس حفاظت از محیط زیست همچنین دریافت که آکریل آمید “احتمالاً برای انسان سرطان زا است”.
مزایا و معایب هواپز چیست؟
مزایای استفاده از هواپز
غذاهای سرخ شده در هواپز ممکن است از چند جهت سالم تر از غذاهای سرخ شده باشند.
آنها از نظر چربی، کالری و حتی برخی از ترکیبات بالقوه مضری که در غذاهای سرخ شده سنتی یافت می شوند، کمتر هستند.
اگر به دنبال کاهش وزن یا کاهش مصرف چربی خود هستید، تغییر به هواپز ممکن است انتخاب خوبی به جای سرخ کردنی باشد.
همچنین شایان توجه است که از آنجایی که سرخ کن بادی روغن کمتری نسبت به سرخ کن عمیق مصرف می کند، ممکن است روغن های باکیفیت تر اما گران تر مانند روغن آووکادو به سرخ شدن آسان تر کمک کند.
معایب استفاده از هواپز
اگرچه غذاهای سرخ شده در هواپز ممکن است سالم تر از غذاهای سرخ شده باشند، اما برخی از معایب را باید در نظر گرفت.
برای مثال، در مقایسه با سرخ کردن سنتی، سرخ کردن در هواپز زمان بیشتری برای پختن غذاها نیاز دارد.
در یک مطالعه که ویژگیهای سیب زمینی سرخ شده سرخ شده را با سیب زمینی سرخ شده مقایسه کرد، سرخ کردن سیب زمینی سرخ شده در هواپز ۲۱ دقیقه طول کشید در حالی که در سرخ کردن به شکل سنتی فقط ۹ دقیقه زمان احتیاج دارد.
علاوه بر نیاز به زمان پخت طولانی تر، غذاهای سرخ کردنی در هواپز طعم متفاوتی نسبت به سرخ کردن عمیق و قوام ترد کمتری دارند .
و توجه به این نکته مهم است که در حالی که سرخ کردن در هواپز باعث کاهش تشکیل مواد شیمیایی مضر مانند آکریل آمید و محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در مقایسه با سرخ کردن عمیق می شود، غذاهای سرخ شده در هواپز حاوی این مواد شیمیایی هستند که باید در رژیم غذایی شما محدود شود.
در این مقاله سعی شد به شکل خلاصه و مفید شما را با مزایا و معایب استفاده از هواپز آشنا نماییم. اگر شما خواننده عزیز هم تجربه ای در این زمینه دارید لطفا با ما در میان بگذارید، پیشاپیش از برقراری ارتباط تان با فارسیها متشکریم.