پنیر فتا برای سلامتی خوب است یا بد؟

پنیر یک افزودنی لذیذ و خوش طعم برای بسیاری از غذاها است، اما با افزایش محبوبیت لبنیات فرآوری شده، به محصولی تبدیل شده است که بسیاری از افراد هنگام رعایت یک رژیم غذایی سالم از آن اجتناب می کنند. یه خبر خوب دارم! همه پنیرها برای شما مضر نیستند، بنابراین اگر عاشق پنیر هستید، مطمئن شوید که سالم ترین پنیر موجود در بازار را انتخاب کرده اید: فتا. درست است.

پنیر فتا که از شیر گوسفند و یا بز (اغلب ترکیبی) تهیه شده است، یک گزینه غنی از مواد مغذی برای دریافت طعم مورد نظر است. هضم فتا آسان تر و نسبت به پنیرهای شیر گاو کمتر حساسیت زا و التهاب زا است، که برای کسانی از شما که ممکن است به محصولات لبنی حساس باشند دلگرم کننده است. با این حال، مهم است که همچنین به یاد داشته باشید که پنیر فتا، سرشار از سدیم و چربی اشباع شده، باید به مقدار کم مصرف شود، نه هر روز.

پنیر فتا چه پنیری است؟

کلمه “فتا” که توسط یونانیان برای توصیف این پنیر بسیار محبوب استفاده می شود، از کلمه ایتالیایی fetta به معنای “برش” گرفته شده است. پنیر “فتا” در اکثر نقاط جهان از شیر گاو یا گاومیش تهیه میشود.

فتا پنیر نرم است که دارای حفره های بسیار کم است. فتای سنتی یا از شیر خالص گوسفند یا ترکیبی از شیر گوسفند و بز (و بیش از ۳۰ درصد شیر بز) تهیه می‌شود.

اولین تولید پنیر فتا در یونان در قرن هشتم قبل از میلاد بود. با این حال، آنچه ما امروزه پنیر فتا در نظر می گیریم، برای اولین بار در امپراتوری بیزانس با نام “prósphatos” به معنی “تازه” ثبت شد.

فواید پنیر فتا سلامتی

فواید پنیر فتا سلامتی

 ممکن است به محافظت در برابر سرطان کمک کند

شاید یکی از جالب ترین فواید تغذیه پنیر فتا این باشد که یک غذای بالقوه برای مبارزه با سرطان است. پنیر فتا به عنوان یک غذای غنی از کلسیم به شما امکان می دهد از مزایای تحقیقاتی که نشان می دهد کلسیم (همراه با ویتامین D) از بدن در برابر انواع مختلف سرطان محافظت می کند، استفاده کنید.

فقط کلسیم موجود در تغذیه پنیر فتا نیست که از سرطان محافظت می کند. پروتئین آلفا-لاکتالبومین را می توان در این پنیر یونانی نیز یافت و زمانی که به یون های کلسیم و روی متصل می شود، خواص ضد باکتریایی و ضد توموری آن پیشنهاد شده است.ذعلاوه بر این، پپتیدهای موجود در این نوع پنیر خواص ضد سرطانی امیدوارکننده ای از خود نشان داده اند.

 از سلامت استخوان پشتیبانی می کند

احتمالاً می دانید که کلسیم برای استخوان های شما مفید است. اوج توده استخوانی را به خصوص در کودکان و نوجوانان تا ۲۰ سالگی افزایش می دهد. هرچه اوج توده استخوانی شما بیشتر باشد، خطر ابتلا به پوکی استخوان و سایر شرایطی که شامل از دست دادن توده استخوانی است کمتر می شود.

تغذیه پنیر فتا مطمئناً سرشار از کلسیم است و برای تأثیرات آن بر افزایش سلامت استخوان‌ها مورد تحقیق قرار گرفته و توانایی تقویت استخوان‌ها را نشان می‌دهد.

 به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند

پروتئین دیگری که در تغذیه پنیر فتا یافت می شود هیستیدین نام دارد. این پروتئین در ابتدا فقط برای سلامت نوزاد مهم تلقی می شد اما بعداً در بزرگسالان نیز ضروری بود.

هنگامی که هیستیدین با ویتامین B6 (همچنین در پنیر فتا یافت می شود) ترکیب می شود، تحت یک فرآیند مولکولی قرار می گیرد تا به هیستامین تبدیل شود. این ترکیب بخشی از فرآیند التهابی است. اگرچه به طور کلی حذف غذاهایی که باعث التهاب می شوند از رژیم غذایی شما مهم است، اما درجه کمی از التهاب چیزی است که به سیستم ایمنی شما اجازه می دهد با بیماری مبارزه کند.

خوردن غذاهایی مانند پنیر فتا به مقدار کم، همراه با رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان برای محافظت در برابر آسیب التهاب اضافی، می تواند سیستم ایمنی سالمی را تضمین کند که آماده مبارزه با بیماری است، همانطور که در ابتدا طراحی شده بود. (به‌علاوه، به عنوان یک امتیاز، پنیر فتا حاوی پروبیوتیک‌هایی است که به سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند تا با عفونت و بیماری مبارزه کند!)

سرطان تخمدان چیست؟ از علائم تا درمان

 به حفظ روده سالم کمک می کند

یکی دیگر از چیزهای خوب در مورد تغذیه پنیر فتا این است که پروبیوتیک های مفیدی برای شما فراهم می کند! پروبیوتیک ها باکتری هایی هستند که روده شما را می پوشانند. هنگامی که آنها از بین می روند، بدن شما به محلی برای رشد باکتری ها، مخمرها، قارچ ها، انگل ها و بسیاری از چیزهای بسیار ناپسند دیگر تبدیل می شود.

پروبیوتیک ها نه تنها تقویت کننده ایمنی هستند، بلکه به شما امکان می دهند روده ای سالم داشته باشید و از بسیاری از مشکلات گوارشی رایج در سبک زندگی پر استرس، به ویژه در افرادی که به طور منظم GMOs، غذاهای شیرین مصرف می کنند و در معرض آنتی بیوتیک ها و سایر مواد شیمیایی خطرناک هستند، اجتناب کنید.

 ممکن است به جلوگیری از سردرد کمک کند

پنیر فتا منبع خوبی از ویتامین B2 (ریبوفلاوین) است. ویتامین B2 برای مدت طولانی به عنوان یک درمان طبیعی برای سردرد، از جمله میگرن شناخته شده است.

رژیم غذایی غنی از ویتامین B2 می تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه برای محدود کردن میگرن و سایر انواع سردرد مزمن عمل کند.

از چشم محافظت می کند

ریبوفلاوین برای بیش از یک قسمت از نوگین شما خوب است! مطالعات نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی آنها سرشار از ویتامین B2 است در خطر کمتری برای ابتلا به بیماری های دژنراتیو چشمی مانند آب مروارید، قوز قرنیه و گلوکوم (که همگی با افزایش سن مرتبط هستند) هستند.

می تواند به کم خونی کمک کند

کم خونی به مشکلی در سلول هموگلوبین مربوط می شود که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کند. وقتی بدن شما نتواند اکسیژن کافی به سلول ها و بافت ها برساند، ضعیف و خسته می شود. کم خونی در ارتباط با سطوح پایین آهن، اسید فولیک یا ویتامین B12، می تواند به طور طبیعی با غذاهای خاص و مکمل های مواد مغذی کمبود درمان شود. بنابراین، ویتامین B12 (و مقدار کمی آهن) موجود در پنیر فتا می تواند به عنوان بخشی از رژیم غذایی برای مبارزه با کم خونی باشد.

به طور کلی از فتا به عنوان رویه سالاد و دیگر انواع غذا استفاده می شود. می توانید از پنیر فتا به صورت خام یا پخته استفاده کنید.

خطرات و عوارض جانبی پنیر فتا

خطرات و عوارض جانبی پنیر فتا

در حالی که پنیر فتا به طور قابل توجهی کمتر از پنیر حاصل از شیر گاو حساسیت زا است، هنوز هم ممکن است به شیر بز یا گوسفند حساسیت داشته باشید. اکثر افراد مبتلا به آلرژی تشخیص داده شده به شیر گاو متوجه می شوند که بدن آنها همان پروتئین های موجود در شیر بز را تشخیص می دهد.

با این حال، اگر به شیر گاو حساس هستید اما حساسیت ندارید، احتمالاً محصولاتی مانند فتا را جایگزین عالی خواهید یافت.

احتیاط بالقوه دیگر هنگام مصرف پنیر فتا برای کسانی است که از عدم تحمل هیستامین رنج می برند. هیستامین یک پروتئین حیاتی در دوزهای کوچک برای کمک به بدن شما در مبارزه با عفونت است، اما مقدار بیش از حد آن باعث التهاب بیش از حد می شود. افرادی که از عدم تحمل هیستامین رنج می برند، بر خلاف اکثر افراد، زمانی که هیستامین در سطوح بالایی در بدن وجود دارد، برای تجزیه آن بسیار دشوار است و ممکن است هنگام مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین هیستامین، علائمی شبیه آلرژی را تجربه کنند.

اگر پس از مصرف پنیر فتا یا سایر فرآورده های شیر بز/گوسفند علائمی مانند کهیر، تعریق یا تورم را تجربه کردید، خوردن را متوقف کنید و فوراً با پزشک خود مشورت کنید.

ارزش تغذیه ای پنیر فتا

یک پیمانه پنیر فتا (حدود ۲۸٫۴ گرم) تقریباً حاوی موارد زیر است:

کالری: ۷۵٫۱
کل کربوهیدرات: ۱٫۱ گرم
چربی کل: ۶٫۱ گرم
چربی اشباع شده: ۳٫۸ گرم
چربی اشباع نشده: ۰٫۲ گرم
چربی تک غیراشباع: ۱٫۳ گرم
چربی ترانس: ۰ گرم
پروتئین: ۴ گرم
ویتامین B12: 0.5 میکروگرم (۲۱٪ DV)
سدیم: ۳۲۳ میلی گرم (۱۴٪ DV)
ریبوفلاوین: ۰٫۲ میلی گرم (۱۵٪ DV)
کلسیم: ۱۴۰ میلی گرم (۱۱٪ DV)
فسفر: ۹۵٫۵ میلی گرم (۸٪ DV)
سلنیوم: ۴٫۳ میکروگرم (۸٪ DV)
ویتامین B6: 0.1 میلی گرم (۶٪ DV)

5/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.