فواید چای ماسالا به همراه طرز تهیه آن در خانه

چای ماسالا یک نوشیدنی معمول در هند است. برای تهیه آن از چای آسام و برخی از ادویه های مورد استفاده در طب سنتی استفاده می شود. از جمله زنجبیل، جوز هندی، هل، دارچین و فلفل، میخک، بادیان و غیره باشد. در این پست که ترجمه و تالیف از tetique میباشد میخواهیم درباره چای ماسالا بیشتر بدانیم، لطفا تا انتها همراه ما باشید. فروش این چای در خیابان‌های هند بسیار رایج است که توسط دستفروش ها به فروش می‌رسد و به دو گونه شیرین و تند به مشتریان عرضه می‌کنند.

چای ماسالا

چای ماسالا  یک سنت هزار ساله دارد. پیش از این، آن را به شکل چای نمی نوشیدند، بلکه نوعی دم کرده گرم بود که طبق طب سنتی، برای بهبود هضم و گردش خون مفید بود. امروزه اما این چای نه تنها در هند بلکه در سرتاسر جهان محبوبیت پیدا کرده است.

طعم چای ماسالا چای

طعم های چای ماسالا چای متنوع است، همه چیز به موادی بستگی دارد که برای تهیه آن گنجانده شده است. دستور پخت معمولی شامل چای سیاه، مخلوطی از ادویه ها، شیر و شیرین کننده است. هنگامی که با هم جوشانده می شوند، طعم ها با هم مخلوط می شوند و یک نوشیدنی قوی و تند و شیرین ایجاد می کنند.

چای سیاهی که بیشتر در هند برای تهیه آن استفاده می شود آسام است، اگرچه در جنوب کشور هند چای نیلگیری ترجیح داده می شود. برای تهیه چای ماسالا، یک چای مقوی با طعمی تند مورد نیاز است که با بقیه طعم ها تضاد نداشته باشد.

شیری که معمولا استفاده می شود شیر گاومیش است اما در کشورهای دیگر شیر گاو است. افرادی هم هستند که از شیر تغلیظ شده یا تبخیر شده استفاده می کنند. در حال حاضر، برای شیرین کردن آن از مواد مختلف میتوان استفاده نمود، از جمله: عسل، شکر نیشکر، شکر قهوه ای، شربت و غیره. در هند از شکر نیشکر یا شیره خرما استفاده می شود.

مخلوط ادویه‌هایی که معمولاً در هند در چای ماسالا استفاده می‌شوند عبارتند از: زنجبیل، هل، فلفل سیاه، و جوز هندی. البته در جنوب کشور ریحان، پودر چیلی، زیره، گل رز، ریشه شیرین بیان و نمک اضافه می شود.

فواید چای ماسالا چیست؟

فواید چای ماسالا چیست؟

دانستن اینکه چای ماسالا برای چی خوبه مهم است، نوشیدن آن به انرژی بخشیدن به بدن و هوشیاری ذهن کمک می کند. از دیگر فواید چای ماسالا می توان به موارد زیر اشاره کرد.

از آنجایی که حاوی دارچین، میخک و زنجبیل است، اثرات ضد التهابی و همچنین پیشگیری و کاهش علائم مرتبط با آرتریت و پنوماتوز را دارد.
خواص ضد عفونی کنندگی میخک و فلفل خواصی به چای ماسالا می‌دهند که از باکتری‌هایی که می‌توانند باعث سوء هاضمه یا بیماری شوند، محافظت می‌کند.
سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. از علائم سرماخوردگی و آنفولانزا محافظت می کند.
خواص گوارشی هل، زنجبیل و فلفل از ناراحتی عمومی بدن و همچنین سرگیجه محافظت می کند، قند و کلسترول خون را کاهش می دهد.
دارچین و چای حاوی آنتی اکسیدان هستند، بنابراین از آسیب اکسیداتیو به سلول ها جلوگیری می کند.
طب سنتی ادعا می کند نوشیدن این چای به مبارزه با افسردگی کمک می کند.
مخلوط ادویه ها و چای باعث تحریک مغز می شود و نشاط بیشتری می بخشد.
این یک ضد عفونی کننده طبیعی است که به مبارزه با باکتری هایی که باعث بوی بد دهان می شوند کمک می کند.
ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن باعث تقویت دندان ها و استخوان ها می شود.

قهوه یا چای ماچا؟ کدام یک برای نوشیدن بهتر است؟

نحوه تهیه چای ماسالا در خانه

می توان آن را با سایر ادویه ها مخلوط کرد تا چای ماسالا چای خوشمزه تری شود. این دو نمونه از چای ماسالا خانگی هستند.

این سنتی ترین روش انجام آن است، این روشی است که در هند انجام می دهند.

عناصر:

۱۰ گرم زنجبیل.
یک چوب دارچین.
شش عدد هل.
۸ عدد میخک.
۳۰۰ میلی لیتر آب.
۳۰۰ میلی لیتر شیر بادام.
۱۰ گرم چای آسام.
یک قاشق چایخوری شیره خرما.

روش آماده سازی:

زنجبیل را تمیز کرده و به آرامی در هاون له کنید تا آب آن راحت تر خارج شود. با هل و دارچین هم همین کار را می کنیم.
زنجبیل، هل، دارچین و میخک له شده را در قابلمه ای با آب بجوشانید.
اجازه دهید حدود ۲ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا طعم آن آزاد شود.
چای سیاه و شیر بادام اضافه می شود. باید به جوشیدن ادامه دهد.
به محض اینکه دوباره شروع به جوشیدن کرد، شیره خرما را اضافه کنید که باید خوب حل شود.
آماده! حالا فقط باید صافش کنید و سرو کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه چای ماسالا با وانیل و شیر

طرز تهیه چای ماسالا با وانیل و شیر

برای تهیه آن مواد زیر لازم است:

یک فنجان چای سیاه.
½ فنجان شیر بادام.
½ قاشق چایخوری وانیل.
یک موز یخ زده
½ قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده.
یک پیمانه پودر هل.
یک قاشق چای خوری دانه چیا.

تهیه آن بسیار آسان است، چای به طور معمول درست می شود. وقتی آماده شد، همه مواد را در مخلوط کن می ریزیم، تا به غلظت مناسبی برسد.
سرو می شود و می نوشند.

موارد منع مصرف چای ماسالا

داشتن مقدار قابل توجهی کافئین می تواند علائم زیر را ایجاد کند: بی خوابی، عصبی بودن، فشار خون بالا، بی قراری، سرگیجه و در صورت مصرف بیش از حد باعث فشار خون بالا می شود. برای جلوگیری از این علائم، می توان چای سیاه را جایگزین آن کرد.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.