آموزش بورانی اسفناج،کدو و بادمجان

آموزش بورانی اسفناج،کدو و بادمجان

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”آموزش بورانی اسفناج،کدو و بادمجان” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

این مطلب در دی ماه ۱۴۰۲ بروزرسانی شده است.

بورانی یک خوراک در گروه پیش غذاها است که بسیاری معتقدند اصلیت ایرانی دارد و مربوط به آشپزی خطه شمال کشور است. اما خارج از ایران بورانی را به عنوان خوراک افغانی می‌شناسند، البته این غذا در ترکیه و برخی کشورهای مدیترانه نیز رواج دارد.

بورانی امروزه معمولاً با ماست و سبزی پخته تهیه و به صورت گرم یا سرد به عنوان غذای اصلی یا فرعی مصرف می‌شود. در بعضی مناطق ایران، به این نوع غذاها بورانی نمی‌گویند، بلکه غالباً به نام ماست و مادهٔ اصلی آن خوانده می‌شود، مانند ماست و اسفناج ، ماست و لبو، ماست و بادمجان و

برای تهیه بورانی می‌توانید از هر نوع ماست مطابق سلیقه خود استفاده کنید. مثلا کسانی که رژیم لاغری دارند، ماست کم چرب به‌کار می‌برند. البته استفاده از ماست چکیده باعث می‌شود تا بورانی خوشمزه‌تری داشته باشید. همچنین سبزی مورد استفاده در بورانی نیز با توجه به نوع بورانی متفاوت خواهد بود.

۱٫بورانی اسفناج

مواد لازم :

  • ۳۰۰ گرم اسفناج خام
  • ۱ الی ۱ و ۱/۲ پیمانه ماست چکیده
  • ۱ الی ۲ حبه سیر
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل در صورت تمایل

مراحل تهیه :

ابتدا باید اسفناجمون رو بپزیم میتونیم قبل از پخت اسفناج اونو به اندازه دلخواهمون خورد کنیم و بعد بپزیمش اما از اونجایی که من شخصا دوست ندارم اسفناج داخل بورانی خیلی ریز باشه بدون خورد کردن میپزمشون.

برای پخت اسفناج هم کافیه کف قابلمه فقط کمی حدود ۱/۳ فنجون آب بریزیم (تا از چسبیدن اسفناج به کف قابلمه جلوگیری کنیم) و بعد اسفناج هارو داخل قابلمه بریزیم و در قابلمه هم بذاریم و حرارت رو ملایم کنیم.

خیلی زود و کمتر از ۵ دقیقه اسفناج ها نرم میشن و حجمشون رو از دست میدن و میپزن حالا در قابلمه رو برمیداریم تا آب اضافه اسفناج کشیده بشه.

برای اینکه آب اسفناج راحت تر کشیده بشه کمی با قاشق چوبی همش میزنیم و زیر و روش میکنیم البته نباید بذارین تا اسفناج خیلی خشک بشه همین که خیلی آبکی نباشه آماده است مثل تصویر زیر. حالا شعله رو خاموش میکنیم اجازه میدیم تا اسفناج سرد بشه.

۳۰۰ گرم اسفناج در حدود ۱ پیمانه اسفناج پخته به ما میده.

برای بورانی اسفناج بهتره از ماست چکیده استفاده کنین تا لذیذ تر بشه و من شخصا ماست چکیده ترش رو ترجیح میدم. مقدار ماست هم بسته به سلیقه خودتون میتونین کمتر یا بیشتر بریزین و بهتره ابتدا همه ماست رو مخلوط نکنین تا اگه کم بود بعدا اضافش کنین.

حالا اسفناج سرد شده، ماست، سیر رنده شده، نمک و در صورت تمایل فلفل رو خوب با هم مخلوط میکنیم. البته من مزه سیر رو با بورانی اسفناج بیشتر ترجیح میدیم و اصلا فلفل نمیریزم.

۳ روش برای درست کردن ترشی با گل کلم

۲٫بورانی کدو

مواد لازم:

  • کدو سبز قلمی
  • ماست خامه ای
  • شوید خرد شده
  • زیره سیاه
  • پنیر خامه ای
  • پودر سیر
  • نمک و فلفل سیاه
  • ۲ عدد
  • ۲ پیمانه
  • یک چهارم پیمانه
  • ۲ قاشق چایخوری
  • یک چهارم پیمانه
  • ۱ قاشق چایخوری
  • به مقدار لازم
آموزش بورانی اسفناج،کدو و بادمجان
آموزش بورانی اسفناج،کدو و بادمجان

طرز تهیه:

گام اول: برای تهیه این بورانی، ابتدا باید کدو ها را بدون گرفتن پوست رنده کنید و به ماست خامه ای بیافزایید.
گام دوم: پنیر خامه ای، شوید و پودر سیر، زیره سیاه، نمک و فلفل را نیز اضافه کنید.
گام سوم: مخلوط را به خوبی هم بزنید و آنرا درون ظرفی زیبا سرو نمایید. بورانی کدوی شما آماده است.
امیدورام از تهیه بورانی کدو لذت برده باشید.

۳٫بورانی بادمجان

مواد لازم:

  • بادمجان متوسط ۳ عدد
  • ماست چکیده یا پر چرب ۲ پیمانه
  • سیر ۲ حبه
  • پودر گردو ۱/۴ پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • سبزیجات خشک در صورت تمایل

مرحله اول:

بادمجان ها را بشویید و با پوست روی آتش، گاز یا داخل فر قرار دهید و کبابی کنید. برای کبابی کردن در فر لازم است فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. روی بادمجان ها شیارهای عمیق ایجاد کنید و آنها را در سینی فر بچینید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه در فر بماند تا مغز پخت شود. پس از این کار گریل را روشن کنید و اجازه دهید یک طرف کاملا برشته و دودی شود و پس از آن بادمجان را برگردانید تا طرف دیگر هم کبابی شود.

مرحله دوم:

یک ظرف گود را با آب سرد پر کنید. بادمجان های کبابی داغ را داخل آب سرد قرار دهید . با این کار به پوست بادمجان شوک وارد می شود و راحت می توانید پس از چند دقیقه پوست را جدا کنید. پس از جدا کردن پوست، بادمجان را در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.

مرحله سوم:

ماست را در طرف بریزید و نمک و فلفل را همراه سیر رنده یا له شده به آن بیافزایید.

مرحله چهارم:

آب بادمجان که گرفته شد آن را به وسیله میکسر یا گوشت کوب له کنید.

مرحله پنجم:

ماست و بادمجان را همراه پودر گردو با هم ترکیب کنید. اگر دوست دارید یک قاشق چایخوری نعناع خشک یا سبزیجات معطر مانند ریحان، ترخون و … به بورانی بادمجان  اضافه کنید تا بورانی بادمجان خوش عطر تری داشته باشید. همچنین می توان مقداری روغن زیتون به ماست و بادمجان اضافه کرد.

طرز تهیه بورانی رایتا

مواد لازم:

▢ ۱ فنجان ماست، سرد یا در دمای اتاق
▢ ۱ یا ۲ حبه سیر (کوچک تا متوسط)، پوست کنده و ریز خرد شده یا خرد شده
▢ ¼ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز یا پودر فلفل قرمز زرد
▢ ¼ قاشق چایخوری پودر زیره برشته شده
▢ نمک به میزان لازم

دستورالعمل

ماست را با همزن سیمی بزنید تا یکدست شود.
سیرهای پوست کنده را له کنید یا ریز خرد کنید و به ماست اضافه کنید.
پودر فلفل قرمز، پودر زیره بو داده و نمک را اضافه کنید. خوب مخلوط کنید.
در حین سرو، می توانید کمی پودر زیره برشته و پودر فلفل قرمز بپاشید.
بورانی رایتا را به صورت سرد یا همراه با هر غذایی میتوانید سرو کنید. در حین سرو می توانید رایتا را با برگ نعنا یا گشنیز تزئین کنید.
در همان روز یا حداکثر مصرف کنید، در صورت باقیمانده می توانید یک روز در یخچال نگهداری کنید.

چند نکته درباره بورانی رایتا

سیر: در این رایتا کمی طعم تند سیر وجود دارد. اگر این را ترجیح نمی دهید، سیر را در ۱ قاشق چایخوری روغن برای چند ثانیه تفت دهید و اضافه کنید.
کشک: برای داشتن بهترین طعم خامه ای رایتا، آن را با ماست پرچرب تهیه شده از شیر کامل درست کنید. اما می توانید آن را با شیر یا ماست کم چرب درست کنید.
پودر فلفل قرمز: پودر فلفل قرمزی که در اینجا قرار می دهیم، فلفل قرمز خشک شده است. فلفل دلمه ای یا پاپریکا برای پودر فلفل قرمز. پودر فلفل قرمز که از فلفل زرد خشک شده تهیه می شود نیز در اینجا خوب عمل می کند.
پودر زیره: پودر زیره بو داده عطر و بوی متفاوتی نسبت به پودر زیره برشته شده دارد. اگر پودر زیره برشته ندارید، با تفت دادن/برشته کردن مقداری زیره در تابه یا ماهیتابه، خودتان آن را درست کنید. آنها را تفت دهید تا معطر شوند. به آسیاب ادویه اضافه کنید تا پودر ریز به دست آید. در یک شیشه در بسته هوا در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
سبزی: برگ گشنیز یا برگ نعناع کمی تازگی به رایتا می دهد و طعم خوبی دارد.

دستور ۴ مدل غذای راحت برای شام

 

طرز تهیه بورانی رایتا
طرز تهیه بورانی رایتا

نحوه تهیه بورانی چغندر

این دیپ چغندر بورانی به همان اندازه که زیباست خوشمزه است! این نرم، خوشمزه، گیاهی و نسبتا کم کربوهیدرات است.

مواد لازم:

۲ چغندر بزرگ، به ربع بریده شده
۱ فنجان ماست یونانی پرچرب
۱ قاشق غذاخوری سیر خرد شده
۱ قاشق چایخوری نمک
۲ قاشق غذاخوری آب لیمو
شوید خرد شده ۱/۴ فنجان
۲ قاشق غذاخوری دانه کنجد سیاه یا سفید (اختیاری)

دستورالعمل

چغندر را بگذارید بپزد. در پایان زمان پخت، اجازه دهید قابلمه به مدت ۱۰ دقیقه بدون مزاحمت استراحت کند و سپس تمام فشار باقیمانده را رها کنید.
اجازه دهید چغندرهای پخته شده قبل از پوست کندن کمی خنک شوند یا زیر شیر آب سرد قرار دهید. پوست باید مستقیماً از بین برود.
چغندر، ماست یونانی، سیر، نمک و آب لیمو را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و تا زمانی که یکدست شود، آن را فرآوری کنید.
بورانی را در ظرفی ریخته و قبل از سرو با شوید خرد شده و کنجد بپاشید.

 

 

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.