درباره استویا چیزی میدانید؟

محبوبیت استویا حتی با افزایش سایر شیرین کننده های بدون قند همچنان وجود دارد ، اما این جایگزین قند از کجا آمده است ، آیا عوارض جانبی دارد و آیا بی خطر است؟ هنگامی که استویا برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ وارد بازار ایالات متحده شد ، بسیاری از افراد جامعه در مورد پتانسیل سلامتی این جایگزین جدید قند دچار شک بودند.حالا استویا چیست؟چه طعمی دارد و … این مقاله را بخوانید تا جواب این سوالها را بدانیم.

سرانجام یک جایگزین طبیعی “قند” با کالری صفر وجود داشت که تا ۳۰۰ برابر شیرین تر از شکر بود. امید این بود که استویا بتواند بدون از بین بردن طعم و مزه ، به تلاش های کاهش وزن کمک کند و در مدیریت دیابت نقش داشته باشد. در حقیقت ، برخی از این موارد به ثمر رسیده است.

استویا چیست؟

این جایگزین قند که از گیاه Stevia rebaudiana گرفته شده است ، به عنوان rebaudioside A ، reb-A یا rebian نیز شناخته می شود. این گیاه حاوی گلیکوزیدهای استویول است که به عنوان شیرین کننده استفاده می شود. نامهای تجاری استویا شامل PureVia ، Truvia و SweetLeaf Sweetener است. استویا را می توانید در نوشیدنی ها ، دسرها ، صمغ ها ، محصولات پخته شده ، آب نبات ، ماست و بسته های مخصوص نوشیدنی ها پیدا کنید و همچنین می توانید هنگام پخت در خانه از آن استفاده کنید.

 استویا چیست؟

آیا استویا سالم است؟

استویا از نظر مواد غذایی و دارویی ایالات متحده (FDA) به عنوان “به طور کلی به عنوان یک ماده بی خطر (GRAS) شناخته می شود”. این امر در مورد عصاره برگ استویا و خام استویا ، که دارای تاییدیه FDA برای استفاده در غذا نیستند ، صدق نمی کند.

برخی نگرانی های اولیه وجود داشت مبنی بر اینکه استویا ممکن است خطر سرطان یا مشکلات باروری را بر اساس مطالعات روی حیوانات افزایش دهد. گروه نظارتی مرکز علوم در جهت منافع عمومی (CSPI) منجر به این اتهام شد که از FDA خواسته است وضعیت GRAS را متوقف کند. اما اکنون پس از ۱۰ سال بیشتر در بازار ، استویا حتی با استانداردهای CSPI ایمن است ، اگرچه این گروه هنوز هم برای اطمینان بیشتر از ایمنی بیشتر آزمایش می خواهد.

 مزایا و فواید استویا برای سلامتی چیست؟

کنترل سطح قند خون ، سنگ بنای مدیریت دیابت است و برخی از غذاها در این زمینه تأثیرات چشمگیرتری نسبت به بقیه دارند. لیا کافمن ، متخصص تغذیه در  نیویورک ، استویا قند خون را افزایش نمی دهد. او می گوید: “استویا می تواند جایگزین خوب و بی خطر برای بیماران مبتلا به دیابت باشد.”

حتی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد استویا ممکن است فراتر از آنچه از کاهش قند انتظار دارید مفید باشد. در مطالعه ای در سال ۲۰۱۷ در Nature Communications ، محققان دانشگاه لوون بلژیک نشان دادند که استویا پروتئینی را تحریک می کند که برای درک طعم ضروری است و در آزادسازی انسولین بعد از غذا نقش دارد. هورمون انسولین توسط لوزالمعده شما برای تنظیم قند خون تولید می شود.

انجمن دیابت آمریکا و انجمن قلب آمریکا بر این عقیده اند که استویا می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد ، اگر از آن در حد متعادل استفاده کنند و بعداً با خوردن کالری اضافی جبران نکنند.سازمان بهداشت جهانی در مورد افزودنی های غذایی محدوده مصرف روزانه قابل قبول را بیش از ۱۲ میلی گرم در روز تعیین نکرده اند.

استویا جایگزین خوبی برای ساکارز با کالری معمولی است زیرا کالری کمی دارد. “کسانی که تصمیم گرفته اند قند را با استویا جایگزین کنند ممکن است از این جایگزین سود ببرند. با این حال ، کافمن می گوید ، کاهش وزن تضمین نمی شود.

در واقع ، حداقل یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۶ نشان داد که وقتی شرکت کنندگان صبح نوشیدنی ای را که به جای شکر با استویا شیرین شده بود میل می کردند ، با خوردن بیشتر در وعده ناهار جبران می کردند.

بله ، اگر از استویا به جای شکر استفاده کنید ، کالری کمتری مصرف خواهید کرد.

او می گوید: “از لحاظ نظری این امر می تواند منجر به کاهش وزن در طول زمان شود ، اما نشان دادن این موضوع در مطالعات بسیار دشوار است.” “برای کاهش وزن ، این یکی از مکانیسم های استفاده است ، اما نمی تواند باعث کاهش ۱۰۰ پوند شود. کاهش چربی ، نظارت بر اندازه سهم و خوردن فقط در هنگام گرسنگی بسیار موثرتر از جایگزینی استویا با قند برای کاهش وزن است. “

آیا مصرف استویا در دوران بارداری بی خطر است؟

استفاده از استویا با Reb-A در دوران بارداری در حد اعتدال بی خطر است. .

استویا کامل برگ و عصاره استویا خام ، از جمله استویا که در خانه پرورش داده اید ، در صورت بارداری استفاده از آنها بی خطر نیست.

ممکن است عجیب به نظر برسد که یک محصول بسیار تصفیه شده ایمن تر از یک محصول طبیعی تلقی شود. این یک راز رایج در مورد محصولات گیاهی است.

در این مورد ، Reb-A از نظر ایمنی در دوران بارداری و موارد دیگر ارزیابی شده است. استویا در شکل طبیعی آن چنین نکرده است. در حال حاضر ، شواهد کافی وجود ندارد که استویا کامل برگ یا عصاره استویا خام به بارداری شما آسیب نرساند.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “درمان عفونت ادرار با داروهای گیاهی” را نیز مطالعه بفرمایید.      

طعم استویا چگونه است؟

طعمش قند داره؟ دقیقاً نه ، او خاطرنشان می کند. “شما هرگز جایگزین شکر که طعم آن کاملاً شبیه شکر است دریافت نخواهید کرد.”

وی می گوید استویا از یک گیاه مشتق شده است ، بسیاری از افرادی که ترجیح می دهند غذاهای طبیعی را ترجیح دهند ، از آن سود می برند.

از آنجا که بسیار شیرین است ، شما به آن زیاد احتیاج ندارید ، بنابراین استویا اغلب با یک عامل حامل بزرگتر مانند اریتریتول یا دکستروز (که شکر ذرت است) مخلوط می شود که قند بیشتری نیز به آن می بخشد.

 استویا چیست؟
استویا چیست؟

نحوه استفاده از استویا به عنوان جایگزین قند

استویا ممکن است به جای شکر در غذاها و نوشیدنی های مورد علاقه شما استفاده شود. یک پیمانه پودر استویا معادل حدود یک قاشق چایخوری شکر  است.

روشهای خوشمزه استفاده از استویا عبارتند از:

در قهوه یا چای
در لیموناد خانگی
روی غلات گرم یا سرد بپاشید
در اسموتی و دمنوش
روی ماست شیرین نشده بپاشید

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.