آیا خوردن تخم مرغ خام برای سلامتی ضرر دارد؟

تخم مرغ قرن ها جزء اصلی رژیم غذایی ما بوده است. سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی و درشت مغذی ها ، یکی از سالم ترین غذاها در جهان هستند.نیمرو و تخم مرغ عسلی و سنگ پز از جمله روشهای پخت پخته تخم مرغ است. اما اخیراً استفاده از تخم مرغ خام افزایش یافته است. وزنه برداران و ورزشکاران از آنها در اسموتی و شیک های پروتئینی استفاده می کنند. ما همچنین از تخم مرغ خام در سس سالاد و سس هلندی استفاده می کنیم.

اما آیا خوردن تخم مرغ خام برای سلامتی مفید است؟ در حالی که افزودن تخم مرغ خام به غذا ممکن است راهی آسان برای افزودن به محتوای غذایی آنها باشد ، اما می تواند خطر عفونت را نیز افزایش دهد. برای آگاهی بیشتر از فواید و عوارض خوردن تخم مرغ خام به ادامه مطلب بروید.

ارزش غذایی تخم مرغ خام

تخم مرغ خام حاوی مواد مغذی است. آنها منبع خوبی از چندین ماده معدنی مانند ید و سلنیوم هستند که دریافت آنها از منابع دیگر دشوار است. آنها دارای کالری کم و چربی اشباع شده و سرشار از پروتئین با کیفیت بالا ، چربی های سالم ، ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند.

یک تخم مرغ تازه و بزرگ (۵۰ گرم) حاوی:

کالری – ۷۱٫۵
کربوهیدرات – ۰٫۴ گرم
چربی – ۵ گرم
پروتئین – ۶٫۳ گرم
ویتامین B2 – 0.2 میلی گرم
ویتامین B12 – 0.6 میکروگرم
ویتامین B6 – 0.1 میلی گرم
ویتامین B5 – 0.7 میلی گرم
کولین – ۱۲۶ میلی گرم
ویتامین A – 244 IU
سلنیوم – ۱۵٫۸ میکروگرم
فسفر – ۹۵٫۵ میلی گرم
آهن – ۰٫۹ میلی گرم
کلسیم – ۲۸٫۵ میلی گرم
روی – ۰٫۶ میلی گرم

تخم مرغ خام همچنین سرشار از کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین است که نقش مهمی در سلامت چشم ایفا می کنند. آنها با کاهش خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا و آب مروارید مرتبط هستند .

ضررهای خوردن تخم مرغ خام

آیا خوردن تخم مرغ خام فوایدی دارد؟

از نظر ارزش غذایی ، تخم مرغ خام و تخم مرغ پخته تقریباً مشابه هستند. خوردن آنها انواع ویتامین ها ، مواد معدنی ، اسیدهای چرب امگا ، پروتئین ها و آنتی اکسیدان ها را تأمین می کند. غذاهایی که پخته نشده اند ، از جمله تخم مرغ ، بیشتر مواد مغذی خود را حفظ می کنند. روش های پخت و پز که شامل زمان پخت طولانی و درجه حرارت بالا می شود باعث تجزیه مواد مغذی می شود. تخم مرغ پخته مقدار آنتی اکسیدان و اسیدهای چرب امگا را کاهش می دهد.

پختن می تواند باعث ایجاد ترکیباتی مانند گلیکوتوکسین ها در غذا شود. این گلیکوتوکسین ها زمانی ایجاد می شوند که شما غذا را در دمای بالا به مدت طولانی می پزید. این واقعیت نشان می دهد که تخم مرغ خام فاقد گلیکوتوکسین است ، تخم مرغ هایی که با حرارت کم یا متوسط ​​پخته شده اند کمی دارند ، در حالی که تخم مرغ های آب پز سخت و تخم مرغ سرخ شده مقدار زیادی دارند.

تخم مرغ همچنین منبع عالی کولین است. از آنجا که کولین برای رشد سالم مغز ضروری است ، گنجاندن تخم مرغ در رژیم غذایی در دوران بارداری و شیردهی ضروری است. تخم مرغ سرشار از کلسیم و ویتامین D است که به محافظت از استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان و راشیتیسم کمک می کند. تخم مرغ های آزاد ، ارگانیک و انبار دارای محتوای تغذیه ای بیشتری هستند. تخم مرغ در کنترل وزن نیز مفید است. پروتئین بالای تخم مرغ باعث احساس سیری طولانی مدت می شود و از این رو به شما در کاهش وزن کمک می کند.

ضررهای خوردن تخم مرغ خام

۱- عفونت سالمونلا

خطر اصلی خوردن تخم مرغ خام خطر عفونت سالمونلا است . عفونت سالمونلا یکی از ده علت اصلی بیماریهای ناشی از غذا است. خوردن تخم مرغ آلوده به سالمونلا می تواند منجر به مسمومیت غذایی شود. علائم شامل گرفتگی معده ، اسهال ، تهوع ، سردرد و تب است. این علائم ظرف شش تا ۴۸ ساعت پس از مصرف تخم مرغ آلوده ظاهر می شوند و می توانند تا هفت روز ادامه داشته باشند.

این باکتری تنها با گرما یا با تغییر PH از بین می رود. افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف یا ضعیف هستند مستعد ابتلا به عفونت سالمونلا هستند. این افراد شامل افراد مسن ، کودکان ، زنان باردار ، افراد مبتلا به سرطان یا بیماری های خود ایمنی می شود.

خوشبختانه احتمال ابتلا به سالمونلا از تخم مرغ خام بسیار پایین است . به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده ، از هر ۳۰ هزار تخم مرغ تولید شده در ایالات متحده ، یکی آلوده است . پختن تخم مرغ راهی آسان برای از بین بردن سالمونلا است.

۲- در دسترس بودن پروتئین کمتر

تخم مرغ منبع عالی پروتئین است. یک تخم مرغ بزرگ حاوی ۶٫۳ گرم پروتئین کامل است. پروتئین های با کیفیت بالا در تخم مرغ حاوی هر ۹ اسید آمینه ضروری در نسبت مناسب هستند. دریافت پروتئین کافی برای ساختن استخوان ها و ماهیچه های قوی ضروری است. بسیاری از افراد بدنسازان و ورزشکارانی را که تخم مرغ به اسموتی و شیک پروتئین خود اضافه می کنند دوست دارند که پروتئین در صورت نپخته بودن بیشتر در دسترس بدن قرار می گیرد.

اما مطالعات نشان می دهد که تخم مرغ خام جذب پروتئین را کاهش می دهد. بر اساس مطالعه ای از بیمارستان دانشگاه لوون ، بلژیک ، بیش از ۹۰ درصد پروتئین تخم مرغ هنگام پخت هضم می شود ، در حالی که در تخم مرغ خام تقریباً ۵۰ درصد .

طی یک مطالعه دیگر ، به داوطلبان سالم تخم مرغ خام یا پخته به همراه وعده غذایی خود داده شد. نتایج نشان داد ۹۴ درصد پروتئین تخم مرغ پخته در مقایسه با ۷۴ درصد پروتئین تخم مرغ خام جذب شد . این مطالعات نشان می دهد که پختن تخم مرغ به هضم بیشتر و در دسترس بودن بدن کمک می کند.

بنابراین ، اگر در درجه اول از تخم مرغ خام برای افزایش مصرف پروتئین خود استفاده می کنید ، پختن آنها ممکن است گزینه بهتری باشد.

بیوتین (ویتامین B7) یک ویتامین محلول در آب است. به تبدیل غذا به سوخت برای بدن کمک می کند. کمبود بیوتین می تواند منجر به مشکلات سیستم عصبی ، مو ، ناخن و پوست شود . زرده تخم مرغ منبع خوبی از بیوتین است.

یک تخم مرغ پخته کامل ۱۰ میکروگرم بیوتین را تأمین می کند. سفیده تخم مرغ خام حاوی پروتئینی به نام آویدین است که در روده به بیوتین متصل شده و از جذب آن جلوگیری می کند. حرارت دادن آویدین را از بین می برد ، بنابراین پخت تخم مرغ بیوتین را برای جذب در دسترس قرار می دهد.

ضرر تخم مرغ خام

افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به عفونت سالمونلا هستند:

سیستم ایمنی کودکان زیر پنج سال هنوز به طور کامل توسعه نیافته است. به احتمال زیاد آنها به عفونت سالمونلا مبتلا می شوند.

نوزادانی که از شیر مادر تغذیه نمی کنند بیشتر به عفونت سالمونلا مبتلا می شوند.

افراد بالای ۶۵ سال دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند. آنها همچنین تغییرات مربوط به سن را در دستگاه گوارش ایجاد می کنند.

بیماری ها می توانند ایمنی را در برخی افراد تضعیف کنند. افراد مبتلا به بیماریهای خود ایمنی یا سرطان بیشتر در معرض عفونت سالمونلا هستند.

چگونه می توان خطر ابتلا به سالمونلا را کاهش داد؟

اگر مجبور هستید تخم مرغ پخته مصرف نکنید یا از آنها در دستور غذا استفاده کنید ، باید این نکات را رعایت کنید تا خطر ابتلا به سالمونلا را به حداقل برسانید –

        پیشنهاد می کنیم مقاله “درمان عفونت ادرار با داروهای گیاهی” را نیز مطالعه بفرمایید.      

۱- تخم مرغ پاستوریزه بخورید

وقتی صحبت از خوردن تخم مرغ خام می شود ، تخم مرغ های پاستوریزه امن ترین انتخاب هستند. در طول پاستوریزاسیون ، بسیاری از باکتری ها و میکروارگانیسم هایی که معمولاً در تخم مرغ وجود دارد از بین می روند. در طول فرآیند پاستوریزاسیون ، تخمها به مدت سه و نیم دقیقه تا ۱۴۰ درجه فارنهایت گرم می شوند. اکثر باکتری ها در این دما نمی توانند زنده بمانند.

۲-تخم مرغ ها را در یخچال نگهداری کنید

همیشه باید تخم مرغ را از قسمت یخچال فروشی مواد غذایی خریداری کنید. وقتی آنها را به خانه می آورید ، آنها را در یخچال خود نگه دارید. ذخیره تخم مرغ در دمای اتاق باعث رشد باکتری ها می شود که می تواند منجر به عفونت شود.

۳-تخم مرغ را که تاریخ انقضای آنها گذشته است نخورید

تخم مرغ هایی که تاریخ انقضاء آنها گذشته است خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهند. از خوردن چنین تخم مرغی خودداری کنید. اگر بسته بندی تخم مرغ ها را دور انداخته اید و تاریخ انقضا را به خاطر ندارید ، راهی آسان وجود دارد که بدانید تخم مرغ برای خوردن خوب است یا خیر. یک کاسه متوسط ​​را با آب سرد پر کنید و تخم مرغ ها را در آن قرار دهید. اگر آنها غرق شده و در پایین در پهلوها قرار بگیرند ، تازه هستند. اگر روی سطح شناور شوند ، دیگر برای خوردن مناسب نیستند.

ضررهای خوردن تخم مرغ خام

۴- تخم مرغ های ترک خورده یا کثیف مصرف نکنید

تخم های کثیف ممکن است دارای باکتری های مضر سالمونلا روی پوسته باشند. وقتی چنین تخم مرغی را می شکنید ، احتمال عفونت وجود دارد. تخم های ترک خورده به باکتری سالمونلا اجازه ورود و رشد در داخل تخمک را می دهند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.