۹ نکته برای داشتن زندگی خوب پس از سرطان

مبتلایان به سرطان به لطف خداوند و پیشرفت های علم پزشکی ، بیشتر از هر زمان دیگری از سرطان جان سالم به در می برند. به عنوان مثال تقریباً ۱۴ میلیون آمریکایی بعد از تشخیص سرطان جان سالم به در برده اند و بازماندگان سرطان در حال حاضر زندگی طولانی تر و سالم تری نسبت به هر زمان دیگری در گذشته دارند. این نکات به شما کمک می کند تا پس از سرطان خوب زندگی کنید.

مدیریت زندگی پس از سرطان

۱- یک برنامه مراقبت از خود برای پس از سرطان داشته باشید.

برنامه مراقبت پس از درمان سرطان مهم است. این داروها نشان می دهد که چه داروهایی باید ادامه دهید ، به چه پزشکانی (و چه زمانی) مراجعه کنید ، و چه غربالگری ها و آزمایش هایی را باید انجام دهید. در حالت ایده آل ، برنامه مراقبت از بازماندگان شما باید شامل توصیه های خاصی در مورد نحوه درمان یا مدیریت عوارض جانبی مرتبط با درمان باشد.

اگر انکولوژیست شما برنامه مراقبت پس از سرطان را ارائه نکرده است ، از او بخواهید. آن را با سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خود به اشتراک بگذارید و یک کپی در آنجا نگه دارید تا در صورت نیاز به آن مراجعه کنید.

زندگی پس از سرطان

۲- قدرت مغز خود را تقویت کنید.

درمان سرطان می تواند مشکلاتی در تفکر ، حافظه ، هماهنگی و یادگیری ایجاد کند. اگرچه این وضعیت اغلب “شیمی درمانی مغز” نامیده می شود ، پرتودرمانی همچنین می تواند باعث مشکلات شناختی شود که ممکن است ماه ها پس از درمان ادامه یابد.

با یادداشت و یادآوری قدرت مغز خود را تقویت کنید. برای پیگیری وظایف ، قرارها و اطلاعات از برنامه ریز یا برنامه استفاده کنید. برای به حداقل رساندن سردرگمی ، روالهای ثابتی ایجاد و دنبال کنید. تمرینات مغزی ، از جمله تمرینات مبتنی بر رایانه ، نیز ممکن است به بازسازی قدرت مغز کمک کند.

مطمئن شوید که هر گونه تغییر در شناخت را با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارید ، زیرا بدتر شدن علائم می تواند نشان دهنده یک مشکل سلامتی باشد.

۳- مراقب وزن خود باشید.

پس از پایان درمان ، افزایش وزن برای بازماندگان سرطان غیر معمول نیست. برخی از داروها باعث افزایش وزن می شوند و کاهش وزن را مشکل می کنند. اما از آنجا که چاقی با سلامت ضعیف و افزایش خطر عود سرطان ارتباط دارد ، بهتر است وزن خود را با رژیم غذایی سالم و ورزش منظم کنترل کنید.

اگر با وجود تمام تلاش شما ، وزن شما همچنان در حال افزایش است ، با پزشک خود مشورت کنید. او ممکن است بتواند داروهای شما را تغییر دهد یا شما را به متخصص تغذیه ارجاع دهد که می تواند به شما در تنظیم برنامه غذایی و ورزشی کمک کند.

۴- پس از درمان سرطان ، ترس از عود بیماری را بپذیرید.

هر بازمانده از سرطان دچار ترس از عود این بیماری است. این نگرانی با آگاهی از این که برخی از سرطان ها منجر به ایجاد دومین نوع بدخیمی در زندگی می شوند ، افزایش می یابد. طبیعی است که احساس ترس کنید ، به ویژه هنگامی که برای ملاقات با پزشک و آزمایش بعدی می روید. برخی از افراد صحبت در مورد ترس خود را مفید می دانند. دیگران ترجیح می دهند ترس خود را مستقل مدیریت کنند. نوشتن در دفترچه یادداشت ، هنرآفرینی ، ورزش و دعا همه راه هایی برای مدیریت ترس است.

اگر ترس شروع به دخالت در زندگی شما کرد ، وقت آن است که با یک متخصص مشورت کنید. ارائه دهنده خدمات درمانی شما می تواند شما را به یک مشاور واجد شرایط ، روانشناس یا روانپزشک ارجاع دهد.

۵- استراحت کنید.

خستگی یکی از عوارض جانبی شایع درمان سرطان است. در طول روز استراحت برنامه ریزی کنید و زمان زیادی را برای خواب شبانه در نظر بگیرید. (اکثر بزرگسالان به ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه نیاز دارند.) اگر برای خوابیدن مشکل دارید ، همه دستگاه های فناوری را حداقل یک ساعت قبل از خواب خاموش کنید و یک مراسم آرامش بخش برای خواب ایجاد کنید. برخی از افراد یک فنجان چای داغ گیاهی را آرامش بخش می دانند. دیگران ترجیح می دهند قبل از خواب شعر یا داستان بخوانند.ورزش منظم در طول روز همچنین می تواند خستگی را از بین ببرد و خواب شبانه را آسان کند.

۶-بعد از درمان سرطان ، بر حرکت و احساس های بدنتان نظارت داشته باشید.

شیمی درمانی می تواند باعث آسیب عصب محیطی شود که می تواند باعث درد و تغییرات حسی در پا ، دست و انگشتان شود. این تغییرات می تواند حرکت را مشکل کرده و حتی منجر به مشکلات سلامتی بیشتری شود. (به عنوان مثال ، فردی که احساس پاهای خود را کاهش می دهد ، ممکن است متوجه آسیب پا نشود ، که می تواند به عفونت تبدیل شود.)

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما می تواند داروهایی را برای کاهش درد ناشی از آسیب عصب محیطی تجویز کند. اطمینان حاصل کنید که هرگونه تغییر در احساس را گزارش کرده و به طور منظم مناطقی را که دارای کاهش حس هستند ، بررسی کنید.

۷-مراقب دندان های خود باشید.

شیمی درمانی و اشعه می تواند به دندان ها و لثه ها آسیب برساند. برای معاینه منظم دندانپزشکی برنامه ریزی کنید و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و روزانه نخ دندان بکشید. در صورتی که سر یا گردن در معرض آسیب دیدن پس از شیمی درمانی است، از پزشک خود بخواهید دستورالعمل های خاصی در مورد مراقبت از دندان ارائه دهد.

۸-پس از سرطان ،مراقب تورم باشید.

 ورم اندام یا قسمتی از بدن به دلیل تجمع مایع لنفاوی در زیر پوست ، یک عارضه جانبی شایع پس از سرطان است. این بیماری بیشتر در افرادی که سرطان سینه ، سرطان پروستات ، لنفوم ، ملانوم و سرطان اندام های تناسلی داشته اند شایع است.

دست ها و پاهای خود را از نظر علائم تورم مراقب باشید و هر گونه تورم را فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. احساس سفتی در بازوها یا پاها نیز می تواند نشانه ای از لنف و تورم باشد. پوشیدن لباس های گشاد می تواند از ورم لنفاوی جلوگیری کند. بنابراین می توانید از آسیب و عفونت جلوگیری کنید.

پیشنهاد می کنیم مقاله “تعریف ساده سرطان به همراه علت و عوامل ایجاد کننده آن” را نیز مطالعه بفرمایید.

۹-خلق و خوی خود را مدیریت کنید.

زندگی پس از سرطان

افسردگی و اضطراب پس از سرطان شایع است. احساس غم و عصبانیت نیز همینطور است. در بیشتر افراد ، این احساسات منفی با گذشت زمان فروکش می کنند. اگر این کار را نمی کنند – یا اگر شروع به دخالت در زندگی روزمره شما می کنند – با پزشک خود صحبت کنید. مصرف داروهای ضد افسردگی ممکن است کمک کننده باشد. صحبت با دیگر نجاف یان سرطان ، به صورت غیررسمی یا رسمی ، مانند گروه حمایتی ، نیز ممکن است کمک کننده باشد. مشاوره حرفه ای هم همینطور. خواب منظم و ورزش می تواند به خلق و خوی شما نیز کمک کند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.