علت تبخال چشمی چیست؟

تبخال چشم ، یک بیماری چشم است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می شود.شایع ترین نوع تبخال چشم کراتیت اپیتلیال نام دارد. قرنیه را که قسمت شفاف جلوی چشم شما است ، تحت تاثیر قرار می دهد.

در شکل خفیف آن ، تبخال چشم باعث موارد زیر می شود:

درد
التهاب
قرمزی
پاره شدن سطح قرنیه

HSV لایه های میانی عمیق تر قرنیه – معروف به استروما – می تواند آسیب های شدیدی ایجاد کند که منجر به از دست دادن بینایی و کوری شود.

در واقع ، تبخال چشم شایع ترین علت نابینایی مرتبط با آسیب قرنیه در ایالات متحده و شایع ترین منبع نابینایی مسری در جهان غرب است.

هر دو تب خفیف و شدید چشم را می توان با داروهای ضد ویروسی درمان کرد.

و با درمان سریع ، HSV را می توان تحت کنترل نگه داشت و آسیب قرنیه را به حداقل رساند.

علائم تبخال چشم

علائم معمول تبخال چشم عبارتند از:

چشم درد
حساسیت به نور
تاری دید
ترشحات مخاطی
چشم قرمز
پلک های ملتهب (بلفاریت)
بثورات تاولی دردناک و قرمز در پلک بالا و یک طرف پیشانی

در بسیاری از موارد ، تبخال فقط یک چشم را درگیر می کند.

تبخال چشم

تبخال چشم در مقابل ورم ملتحمه

ممکن است تبخال چشم را با ورم ملتحمه اشتباه بگیرید ، که بیشتر با نام  چشم صورتی شناخته می شود. هر دو بیماری ممکن است توسط یک ویروس ایجاد شوند ، هر چند ملتحمه نیز می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

آلرژی
باکتری ها
مواد شیمیایی

پزشک می تواند تشخیص صحیح را با استفاده از نمونه کشت انجام دهد. در صورت ابتلا به تبخال چشم ، آزمایش کشت برای نوع ۱ HSV (HSV-1) مثبت خواهد بود. دریافت تشخیص صحیح می تواند به شما در دریافت درمان مناسب کمک کند.

انواع تبخال چشم

شایع ترین نوع تبخال چشم کراتیت اپیتلیال است. در این نوع ، ویروس در باریک ترین لایه قرنیه که به اپیتلیوم معروف است ، فعال است.

همانطور که گفته شد ، HSV همچنین می تواند لایه های عمیق تر قرنیه را تحت عنوان استروما تحت تاثیر قرار دهد. این نوع تبخال چشم به نام کراتیت استرومایی شناخته می شود.

کراتیت استرومایی جدی تر از کراتیت اپیتلیال است زیرا با گذشت زمان و شیوع مکرر ، می تواند به قرنیه شما آسیب برساند و باعث کوری شود.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “یوگای چشم چیست و چه فوایدی دارد؟به همراه تصویر” را نیز مطالعه بفرمایید.      

علت تبخال چشمی

تبخال چشم در اثر انتقال HSV به چشم ها و پلک ها ایجاد می شود. تخمین زده می شود که حداکثر ۹۰ درصد از بزرگسالان در سن ۵۰ سالگی در معرض HSV-1 قرار گرفته اند.

وقتی صحبت از تبخال چشم به میان می آید ، HSV-1 بر این قسمت های چشم تأثیر می گذارد:

پلک
قرنیه (گنبد شفاف جلوی چشم شما)
شبکیه (ورق سنجش نور سلول ها در پشت چشم شما)
ملتحمه (ورقه نازک بافتی که قسمت سفید چشم و داخل پلک شما را می پوشاند)
برخلاف تبخال تناسلی (معمولاً با HSV-2 همراه است) ، تبخال چشم از طریق جنسی منتقل نمی شود.

در عوض ، بیشتر پس از آن اتفاق می افتد که قسمت دیگری از بدن – به طور معمول دهان شما ، به شکل زخم های سرد – قبلاً تحت تأثیر HSV قرار گرفته است.

خطر انتقال ویروس از چشم آسیب دیده به شخص دیگر کم است. داروهای ضد ویروسی به حداقل رساندن آسیب هنگام شیوع کمک می کند.

تشخیص تبخال چشم

اگر علائم تبخال چشم را دارید ، به چشم پزشک یا اپتومتریست مراجعه کنید. اینها هر دو پزشکانی هستند که در زمینه سلامت چشم تخصص دارند. درمان زودهنگام ممکن است چشم انداز شما را بهبود بخشد.پزشک معاینه کامل چشم را برای ارزیابی بینایی ، حساسیت به نور و حرکات چشم انجام می دهد.

آنها قطره های چشمی را در چشم شما قرار می دهند تا عنبیه را نیز گشاد کنند. این به پزشک شما کمک می کند تا وضعیت شبکیه را در پشت چشم شما ببیند.

پزشک ممکن است آزمایش لکه چشم فلورسئین را انجام دهد. در طول آزمایش ، پزشک از قطره چشم برای قرار دادن رنگ نارنجی تیره به نام فلورسئین در سطح خارجی چشم استفاده می کند.

پزشک رنگ چشم را بررسی می کند تا به او کمک کند هرگونه مشکل در قرنیه شما ، مانند زخم در ناحیه تحت تاثیر HSV را تشخیص دهد.

در صورت عدم مشخص بودن تشخیص ، پزشک ممکن است نمونه ای از سلول ها را از سطح چشم شما برای بررسی وجود HSV بگیرد. آزمایش خون برای بررسی وجود آنتی بادی ناشی از تماس قبلی با HSV برای تشخیص چندان مفید نیست زیرا اکثر افراد در مقطعی از زندگی در معرض HSV قرار گرفته اند.

درمان تبخال چشم

HSV در لایه سطحی قرنیه معمولاً طی چند هفته به خودی خود فروکش می کند.

اگر به سرعت از داروهای ضد ویروسی استفاده کنید ، می تواند به حداقل رساندن آسیب قرنیه و از دست دادن بینایی کمک کند. پزشک قطره یا پماد ضد ویروسی چشم یا داروهای ضد ویروسی خوراکی را به شما توصیه می کند.

یک درمان رایج داروی خوراکی آسیکلوویر (Zovirax) است. آسیکلوویر ممکن است یک گزینه درمانی خوب باشد زیرا با برخی از عوارض جانبی احتمالی قطره چشم مانند آبریزش چشم یا خارش همراه نیست.

پزشک شما همچنین ممکن است بعد از استفاده از قطره های بی حس کننده برای از بین بردن سلول های بیمار ، سطح قرنیه را با پنبه به آرامی برس کند. این روش به دبریدمانت معروف است.(استفاده از دارو حتما با نظر پزشک باشد)

بهبودی از تبخال چشم

اگر تبخال چشم خود را با قطره چشم درمان می کنید ، بسته به دارویی که پزشک تجویز می کند ، باید هر ۲ ساعت یکبار آن را تزریق کنید. شما باید قطره ها را تا ۲ هفته ادامه دهید.

با داروی آسیکلوویر خوراکی ، قرص ها را پنج بار در روز مصرف می کنید.

در عرض ۲ تا ۵ روز باید بهبود را مشاهده کنید. علائم باید طی ۲ تا ۳ هفته از بین بروند.

پس از اولین حمله تبخال چشم ، حدود ۲۰ درصد از افراد در سال بعد شیوع بیشتری خواهند داشت. پس از تکرارهای متعدد ، پزشک ممکن است مصرف داروهای ضد ویروسی را روزانه توصیه کند.

درمان تبخال چشم

این به این دلیل است که شیوع های متعدد به قرنیه شما آسیب می رساند. عوارض عبارتند از:

زخم (زخم)
بی حسی سطح قرنیه
سوراخ شدن قرنیه

اگر قرنیه به اندازه ای آسیب دیده باشد که باعث کاهش چشمگیر بینایی شود ، ممکن است به پیوند قرنیه (کراتوپلاستی) نیاز داشته باشید.

اگرچه تبخال چشم قابل درمان نیست ، اما می توانید آسیب های بینایی خود را در زمان شیوع بیماری به حداقل برسانید.

در صورت مشاهده اولین علائم ، با پزشک خود تماس بگیرید. هرچه زودتر تبخال چشم خود را درمان کنید ، کمتر احتمال دارد آسیب قابل توجهی به قرنیه شما وارد شود.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.