اعتیاد به موبایل چیست؟به همراه روش های درمان آن

نگران استفاده  بیش از حد از موبایل یا اینترنت هستید؟ این نکات می تواند به شما کمک کند تا از اعتیاد به موبایل خلاص شوید و تعادل بیشتری در زندگی ، بصورت آنلاین و خاموش ایجاد کنید.

اعتیاد به موبایل چیست؟

در حالی که یک تلفن هوشمند ، تبلت یا رایانه می تواند ابزاری بسیار پربار باشد ، استفاده اجباری از این دستگاه ها می تواند در کار ، مدرسه و روابط تداخل ایجاد کند. وقتی بیشتر از تعامل با افراد واقعی وقت خود را در شبکه های اجتماعی یا بازی می گذرانید ، یا نمی توانید جلوی بررسی مکرر متن ، ایمیل یا برنامه ها را بگیرید یعنی باید تجدید نظر کنید.

اعتیاد به موبایل ، که بعضاً به طور عامیانه به آن “نوموفوبیا” (ترس از بی موبایل بودن) می گویند ، اغلب به دلیل استفاده بیش از حد از اینترنت یا اختلال اعتیاد به اینترنت دامن می زند. به هر حال ، به ندرت خود تلفن یا رایانه باعث ایجاد اجبار می شود ، بلکه بیشتر بازی ها ، برنامه ها و دنیای آنلاین است که ما را به آن متصل می کند.

اعتیاد به موبایل می تواند شامل انواع مشکلات باشد ، از جمله:

روابط مجازی اعتیاد به شبکه های اجتماعی ، برنامه های دوست یابی ، ارسال پیام کوتاه و پیام رسانی می تواند تا جایی گسترش یابد که دوستان آنلاین و مجازی از روابط واقعی بیشتر شوند.

وب گردی ، تماشای فیلم ، بازی کردن یا … می تواند منجر به کاهش بهره وری در محل کار یا مدرسه شود و شما را چندین ساعت در انزوا قرار دهد. استفاده اجباری از اینترنت و برنامه های گوشی های هوشمند می تواند از سایر جنبه های زندگی خود ، از روابط در دنیای واقعی گرفته تا سرگرمی ها و کارهای اجتماعی ، غافل کند.

سرگرمی های اجباری آنلاین مانند بازی ، معاملات سهام ، خرید آنلاین یا پیشنهادات در سایت های حراج مانند eBay اغلب می تواند منجر به مشکلات مالی و شغلی شود. معتادان eBay ممکن است در ساعت های عجیبی از خواب بیدار شوند تا بتوانند آخرین دقیقه های باقی مانده از حراجی را در اینترنت داشته باشند. شما ممکن است چیزهایی را خریداری کنید که به آنها نیازی ندارید و توانایی پرداخت هزینه آنها را ندارید تا فقط هیجان قرار دادن پیشنهاد برنده را تجربه کنید.

البته این فقط نمونه هایی از این مشکلات بود هرکس به فراخور نوع استفاده اش از گوشی ممکن است مشکلات متفاوتی را تجربه کند.

اعتیاد به موبایل

علت و اثر اعتیاد به موبایل چیست؟

در حقیقت ، بسیاری از ما به ندرت بیش از ۵ فوت از گوشی موبایل خود فاصله داریم. مانند استفاده از داروها ، آنها می توانند ترشح مواد شیمیایی مغز دوپامین را تحریک کنند و روحیه شما را تغییر دهند.

استفاده زیاد از تلفن های هوشمند اغلب می تواند علائم سایر مشکلات زمینه ای مانند استرس ، اضطراب ، افسردگی یا تنهایی باشد. در عین حال ، می تواند این مشکلات را نیز تشدید کند. به عنوان مثال اگر از تلفن هوشمند خود به عنوان “پتوی امنیتی” برای از بین بردن احساس اضطراب ، تنهایی یا … در موقعیت های اجتماعی استفاده می کنید ، تنها در قطع ارتباط بیشتر با افراد اطراف خود موفق خواهید شد.

خیره شدن به گوشی رو در رو شما را که می تواند به شما کمک کند به طور معناداری با دیگران ارتباط برقرار کنید ، اضطراب را کاهش داده و روحیه شما را تقویت می کند ، انکار می کند. به عبارت دیگر ، درمانی که برای اضطراب خود انتخاب می کنید (تعامل با تلفن هوشمند) در واقع تشدید اضطراب شما است.

عوارض اعتیاد به موبایل:

۱-افزایش تنهایی و افسردگی:

اگرچه ممکن است به نظر برسد که آنلاین نبودن باعث می شود موقتاً احساساتی مانند تنهایی ، افسردگی و دلزدگی در هوای مطبوع تبخیر شود ، اما در واقع می تواند احساس بدتری در شما ایجاد کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ ارتباط بین استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی و افسردگی و اضطراب را نشان داد. کاربران ، به ویژه نوجوانان ، تمایل دارند خود را با همسالان خود در رسانه های اجتماعی مقایسه کنند و احساس تنهایی و افسردگی را تقویت کنند.

۲-اضطراب

 یک محقق دریافت که صرف حضور موبایل در محل کار باعث اضطراب بیشتر مردم شده و عملکردهای ضعیف را نشان می دهد. هرچه تلفن از شخص بیشتر شود ، اضطراب او بیشتر می شود.

۳-افزایش استرس

استفاده از تلفن هوشمند برای کار معمولاً به معنای قاطی شدن کار و زندگی شخصی شماست. شما احساس میکنید که همیشه باید فعال باشید و هیچ وقت گوشی را کنار نمیگذارید. این نیاز به بررسی مداوم و پاسخ به ایمیل می تواند به افزایش استرس و حتی فرسودگی شغلی کمک کند.

اعتیاد به موبایل

۴-تشدید اختلالات نقص توجه

جریان مداوم پیام ها و اطلاعات از طریق تلفن هوشمند می تواند مغز را تحت فشار قرار دهد و تمرکز توجه را به بیش از چند دقیقه بر روی یک چیز غیرممکن سازد بدون اینکه مجبور شوید به چیز دیگری بپردازید.

۵-توانایی تمرکز و تفکر عمیق یا خلاقیت را کاهش میدهد

صدای مداوم وزوز ، پینگ یا بوق موبایل می تواند شما را از کارهای مهم منحرف کند ، کار شما را کند کند و لحظات ساکت را که برای خلاقیت و حل مسئله بسیار مهم هستند قطع کند. به جای اینکه همیشه با افکارمان تنها باشیم ، اکنون همیشه آنلاین و متصل هستیم.

۶-خواب شما را آشفته می کند

استفاده بیش از حد از تلفن های هوشمند می تواند خواب شما را مختل کند ، که می تواند تأثیر جدی بر سلامت روان شما داشته باشد. این می تواند بر حافظه شما تأثیر بگذارد ، بر توانایی شما برای تفکر روشن تأثیر بگذارد و مهارت های شناختی و یادگیری شما را کاهش دهد.

علائم و نشانه های اعتیاد به موبایل :

مدت زمان مشخصی که برای تلفن شما صرف شده است ، یا دفعاتی که برای به روزرسانی بررسی می کنید ، یا تعداد پیامهایی که ارسال یا دریافت می کنید مشخص کننده اعتیاد یا مشکل استفاده بیش از حد نیست.

صرف وقت زیاد متصل به تلفن فقط زمانی مشکل ایجاد می کند که وقت زیادی از شما را به خود جذب کند و باعث شود از روابط رو در رو ، کار ، مدرسه ، سرگرمی ها یا سایر موارد مهم زندگی خود غافل شوید. اگر می دانید که هنگام صرف ناهار هم گوشی دست شما است یا هنگام رانندگی یا هنگام سخنرانی مدیر مدرسه درحال چک کردن گوشی خود هستید ، وقت آن است که دوباره استفاده از تلفن هوشمند خود را ارزیابی کرده و تعادل سالم تری در زندگی خود ایجاد کنید.

علائم هشدار دهنده استفاده بیش از حد از موبایل یا اینترنت عبارتند از:

مشکل در انجام کارها در محل کار یا خانه:

آیا به دلیل اینکه مشغول چت آنلاین ، پیام کوتاه یا بازی های ویدئویی بوده اید ، از کارهای ضروری منزل مثا شستن لباسها یا درست کردن و خوردن غذا غافل شده اید؟

انزوا از خانواده و دوستان:

آیا زندگی اجتماعی شما به دلیل وابستگی و صرف زمان زیاد با گوشی دچار اختلال شده است؟ آیا دوستان و خانواده از مدت زمانی که شما روی تلفن خود می گذرانید ابراز نگرانی کرده اند؟ آیا احساس می کنید هیچ کس در زندگی “واقعی” شما – حتی همسرتان – شما را مانند دوستان آنلاین خود درک نمی کند؟

اعتیاد به موبایل

پنهان کردن استفاده از تلفن هوشمند:

آیا برای استفاده از تلفن خود سری به مکانی آرام می زنید؟ آیا استفاده از تلفن هوشمند خود را پنهان می کنید یا در مورد مدت زمانی که در اینترنت می گذرانید به رئیس و خانواده خود دروغ می گویید؟ اگر وقت آنلاین شما قطع شود ، عصبانی می شوید یا بدقلق می شوید؟

داشتن ترس از دست دادن موبایل:

 آیا اگر مرتباً تلفن خود را چک نکنید ، از اینکه احساس ناراحتی می کنید متنفر هستید یا فکر می کنید اخبار یا اطلاعات مهم را از دست می دهید؟ آیا به دلیل اینکه می خواهید دیگران اوقات بهتری داشته باشند یا زندگی مهیج تری از شما به سر می برند ، آیا مجبور هستید رسانه های اجتماعی را به اجبار بررسی کنید؟ آیا شب بیدار می شوید تا تلفن خود را چک کنید؟

اگر تلفن هوشمند خود را در خانه بگذارید ، باتری تمام شود یا سیستم عامل خراب شود ، احساس ترس ، اضطراب یا وحشت می کنید.

درمان اعتیاد به گوشی

محرک هایی را که باعث می شوند به سمت تلفن خود تمایل پیدا کنید ، بشناسید:

آیا وقتی تنها هستید یا خسته می شوید؟ به عنوان مثال اگر با افسردگی ، استرس یا اضطراب دست و پنجه نرم می کنید ، استفاده بیش از حد از تلفن هوشمند شما می تواند راهی برای تسکین روحیه تان باشد. درعوض ، روشهای سالم و موثرتری برای کنترل خلق و خوی خود ، مانند تمرین تکنیک های آرام سازی ، پیدا کنید.

تفاوت بین تعامل حضوری و آنلاین را درک کنید:

انسان موجودی اجتماعی است. هدف ما این نیست که منزوی شویم یا کلا از شما بخواهیم گوشی را کنار بگذارید. تعامل اجتماعی و رو در رو با شخص دیگری – برقراری تماس چشمی ، پاسخ دادن به زبان بدن – می تواند باعث شود شما احساس آرامش ، امنیت و درک کنید و به سرعت ترمز را تحت فشار قرار دهید.

پیشنهاد می کنیم مقاله “تمرین مهربانی با خود ” را نیز مطالعه بفرمایید.

مهارت های مقابله ای خود را ایجاد کنید:

شاید توییت کردن ، ارسال پیام کوتاه یا وبلاگ نویسی روش شما برای کنار آمدن با استرس یا عصبانیت باشد. یا شاید شما در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارید و برقراری ارتباط آنلاین با مردم راحت تر است. ایجاد مهارت در این مناطق به شما کمک می کند فشارها و فشارهای زندگی روزمره را بدون اتکا به تلفن هوشمند خود تحمل کنید.مشکلات اساسی را که ممکن است رفتار اجباری شما را پشتیبانی کند ، تشخیص دهید.

شبکه پشتیبانی خود را تقویت کنید:

هر هفته وقت اختصاصی را برای دوستان و خانواده اختصاص دهید. اگر خجالتی هستید ، بدون اعتماد به شبکه های اجتماعی یا اینترنت ، روش هایی وجود دارد که بتوانید بر ناجوری اجتماعی غلبه کنید و دوستانی پایدار پیدا کنید. برای یافتن افراد با علایق مشابه ، سعی کنید با همکاران خود در محل کار ، پیوستن به یک تیم ورزشی یا باشگاه کتاب ، ثبت نام در یک کلاس آموزش یا داوطلب شدن برای یک هدف خوب تماس بگیرید.

شما قادر خواهید بود با دیگران مانند شما تعامل داشته باشید ، اجازه دهید روابط به طور طبیعی توسعه یابد و دوستی ایجاد کنید که زندگی شما را تقویت می کند و سلامتی شما را تقویت می کند.

اعتیاد به موبایل
برای زمانی که می توانید از تلفن هوشمند خود استفاده کنید اهداف تعیین کنید:

به عنوان مثال ، ممکن است زمان مشخصی از روز را برنامه ریزی کنید یا مثلاً وقتی تکلیف خود را به اتمام رسانده اید یا کار سختی را به پایان رسانده اید ، می توانید با مدت زمان مشخصی در تلفن خود جایزه بگیرید.

در ساعات مشخصی از روز تلفن خود را خاموش کنید ، مثلاً هنگام رانندگی ، در جلسه ، در ورزشگاه ، شام یا بازی با بچه ها. تلفن خود را با خود به حمام نبرید.
گوشی و تبلت خود را به رختخواب نبرید.

استفاده از تلفن هوشمند خود را با فعالیت های سالم جایگزین کنید:

اگر خسته و تنها هستید ، مقاومت در برابر تمایل به استفاده از تلفن هوشمند بسیار دشوار است. برای روشهای دیگر برای پر کردن وقت ، مانند مدیتیشن ، خواندن کتاب یا چت حضوری با دوستانتان ، برنامه داشته باشید.

چک کردن گوشی را محدود کنید:

اگر هر چند دقیقه یک بار به اجبار تلفن خود را چک می کنید ، با محدود کردن چک های خود به ۱۵ دقیقه یک بار ، خود را کنترل کنید. سپس هر ۳۰ دقیقه یک بار و سپس هر یک ساعت یک بار.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.