۳۵ حقیقت جالب درباره دایناسورها

عجیب ترین دایناسور دنیا کدام است؟ کوچکترین دایناسور چه بود؟ دایناسورها چند سال عمر میکنند؟ دنیای عظیم و شگفت‌انگیز زندگی دایناسورها را در اینجا کاوش کنید، از جمله رژیم غذایی دایناسورها، انواع دایناسورها، محل زندگی دایناسورها، وحشی‌ترین دایناسورها و موارد دیگر.

حقایق جالب زندگی دایناسورها

دایناسوری به نام Pegomastax یکی از عجیب ترین دایناسورهای شناخته شده است. به عنوان تلاقی بین طوطی و جوجه تیغی توصیف می شود، منقاری با دندان هایی داشت که یکدیگر را تیز می کردند.

یکی از عجیب ترین دایناسورها Suzhousaurus است. این دایناسور عجیب و غریب که شبیه یک موش صحرایی غول پیکر است، بدنی پشمالو نیز داشت که نشان می دهد اجداد آنها غول پیکر است.

مردم تنها حدود ۲٫۵ میلیون سال است که روی زمین زندگی می کنند. دایناسورها حدود ۱۶۰ میلیون سال روی زمین زندگی کردند که حدود ۶۴ برابر بیشتر از انسان ها است.

در سال ۲۰۱۵، دانشمندان گونه جدیدی از دایناسورها را کشف کردند. آنها به آن لقب «پسر جهنمی» دادند، زیرا شاخ های سرسخت بالای چشمانشان شبیه شخصیتی به همین نام بود.

جمجمه دایناسورها سوراخ یا “پنجره” بزرگی داشتند که جمجمه آنها را سبک تر می کرد. برخی از بزرگترین جمجمه ها به اندازه یک ماشین بودند.

دایناسورها در تمام قاره ها از جمله قطب جنوب زندگی می کردند.

برخی از بزرگترین دایناسورها مجبور بودند به اندازه یک تن غذا در روز بخورند. این شبیه به خوردن یک توده گیاهی به اندازه اتوبوس در هر روز است.

دایناسورهای گوشت خوار به تروپود معروفند که به معنی «جانور پا» است، زیرا پنجه های تیز و قلابی روی انگشتان پا داشتند. در مقابل، دایناسورهای گیاهخوار تمایل به سم یا ناخن‌های صاف داشتند.

دم برخی از دایناسورها بیش از ۴۵ فوت طول داشت. بیشتر دایناسورها دم بلندی داشتند که به آنها کمک می کرد تا تعادل خود را هنگام دویدن حفظ کنند.

دانستنی های جالب درباره زندگی دایناسورها

دانستنی های جالب درباره زندگی دایناسورها

دایناسورها خزندگانی بودند که از حدود ۲۳۰ میلیون سال پیش تا حدود ۶۵ میلیون سال پیش روی زمین زندگی می کردند.

اولین دایناسوری که تا به حال کشف شده است، ائوراپتور (“دزد سپیده دم”) است. این نام به این دلیل بود که در سپیده دم عصر دایناسورها زندگی می کرد. این یک گوشت خوار بود. اولین اسکلت Eoraptor در سال ۱۹۹۱ در آرژانتین کشف شد. با این حال، دایناسور دیگری به تازگی در ماداگاسکار پیدا شده است که قدمت آن به ۲۳۰ میلیون سال می رسد. هنوز نامی از آن برده نشده است.

دایناسورها از نظر ساختار استخوان ران به دو گروه تقسیم می شوند. در باسن دایناسورها، یکی از استخوان‌ها رو به جلو است. در باسن دایناسورهای اورنیتیشی یا باسن پرنده، تمام استخوان ها به سمت عقب حرکت می کردند.

کلمه دایناسور توسط دیرینه شناس بریتانیایی ریچارد اوون در سال ۱۸۴۲ ابداع شد. این کلمه یونانی به معنای “مارمولک وحشتناک” است. اوون به جای اینکه دلالت کند که دایناسورها ترسناک هستند، از این اصطلاح برای اشاره به عظمت و اندازه آنها استفاده کرد.

اولین دایناسورهایی که در دوره تریاس ۲۳۰ میلیون سال پیش ظاهر شدند کوچک و سبک وزن بودند. دایناسورهای بزرگتری مانند براکیوزاروس و تریسراتوپس در دوره ژوراسیک و کرتاسه ظاهر شدند.

دایناسور با طولانی ترین نام Micropachycephalosaurus (“مارمولک کوچک سر کلفت”) است. فسیل‌های آن معمولاً در چین یافت می‌شود.

دایناسورها بیش از ۱۶۵ میلیون سال بر زمین تسلط داشتند. انسان تنها ۲ میلیون سال است که در اطراف وجود داشته است.

بسیاری از دانشمندان بر این باورند که یک شهاب سنگ عظیم در ۶۵٫۵ میلیون سال پیش به شبه جزیره یوکاتان مکزیک برخورد کرد و باعث انقراض دایناسورها و همچنین پتروسارها و پلزیوسورها شد. این دهانه با عرض ۱۱۲ مایل توسط سنگی به قطر ۶ مایل ایجاد شده است.

هیچ کس دقیقاً نمی داند که طول عمر یک دایناسور چقدر بوده است. برخی از دانشمندان حدس می زنند که برخی از دایناسورها تا ۲۰۰ سال عمر کرده اند.

پیشنهاد می کنیم مقاله “۱۶عکس از حیوانات که جایزه جهانی بردند” را نیز مطالعه بفرمایید.

واقعیت های جالب درباره زندگی دایناسورها

بیش از ۵۰۰ جنس دایناسورها از نظر علمی پذیرفته شده اند.

دانشمندان تخمین می زنند که بیش از ۱۰۰۰ گونه مختلف از دایناسورهای غیر پرنده و بیش از ۵۰۰ جنس مجزا وجود دارد. آنها حدس می زنند که هنوز دایناسورهای کشف نشده زیادی وجود دارد و ممکن است ۱۸۵۰ جنس وجود داشته باشد.

انقراض دسته جمعی دایناسورها و سایر حیوانات که ۶۵٫۵ میلیون سال پیش رخ داد به عنوان رویداد انقراض کرتاسه- سوم یا رویداد K-T شناخته می شود. دانشمندان چندین نظریه برای این مرگ گسترده دارند. یک نظریه پیشنهاد می کند که پستانداران کوچک تخم دایناسورها را می خوردند تا زمانی که جمعیت ناپایدار شد

دانشمندان بر این باورند که برخی از دایناسورها خون سرد، برخی دیگر خون گرم و برخی دیگر ترکیبی بودند. گوشتخواران کوچک ممکن است خون گرم بوده باشند. گیاهخوارانی که فعالیت چندانی نداشتند احتمالاً خونسرد بودند. یک حیوان خونگرم حدود ۱۰ برابر بیشتر از یک حیوان خونسرد به همان اندازه به غذا نیاز دارد.

بزرگ ترین تخم دایناسورها به اندازه توپ بسکتبال بود. هر چه تخم مرغ بزرگتر باشد، پوسته آن ضخیم تر است. بنابراین اگر تخم‌ها بزرگ‌تر بودند، احتمالاً بچه‌های دایناسور نمی‌توانستند بیرون بیایند.

اولین دایناسورها گوشتخواران بودند. بعدها گیاهخواران (گیاهخواران) و همه چیزخواران (هم گوشت و هم گیاهخوار) ظاهر شدند.

استگوزاروس نسبت به سایر دایناسورهای شناخته شده کوچکترین مغز را نسبت به اندازه بدنش دارد. بدنش به اندازه یک وانت بود، اما مغزش به اندازه یک گردو بود.

یک قبیله از بومیان آمریکا – مردم پیگان در آلبرتا، کانادا – فکر می کردند که اسکلت دایناسورها متعلق به “گاومیش ها” است.

انگلیسی ها ۳۰۰ صد سال پیش بر این باور بودند که استخوان های دایناسور از یک فیل یا حتی انسان های غول پیکر آمده است.

بیشتر دایناسورهای گوشتخوار استخوان هایی پر از هوا داشتند. اگرچه استخوان های آنها بزرگ بود، اما به اندازه ظاهرشان سنگین نبود. پرندگان دارای همان نوع استخوان های توخالی هستند.

گوشتخواران کوچک به احتمال زیاد باهوش ترین نوع دایناسورها بودند.

چشمان انسان رو به جلو است تا بتوانند به صورت سه بعدی ببینند. دایناسورهای گیاهخوار، مانند Triceratops، چشمانی داشتند که به هر طرف نگاه می کردند، بنابراین می توانستند در حین تغذیه مراقب خطر باشند.

واقعیت های شگفت انگیز زندگی دایناسورها

واقعیت های شگفت انگیز زندگی دایناسورها

مارها و مارمولک ها هنگام رشد پوست خود را می ریزند. محققان بر این باورند که دایناسورها نیز ممکن است همین کار را کرده باشند.

ممکن است برخی از دایناسورها پوست رنگارنگی داشته باشند، اما دانشمندان دقیقاً نمی دانند. این احتمال وجود دارد که بیشتر دایناسورها دارای فلس‌های سبز و قهوه‌ای بوده‌اند تا به آنها کمک کند در میان درختان و گیاهان پنهان شوند.

Tyrannosaurus rex پاهای عقبی بزرگی داشت، اما پاهای کوچک جلویی آن خیلی بلندتر از بازوهای انسان نبود.

در حالی که دایناسورها دارای مجموعه ای از استخوان های پا بودند، برخی از آنها پاهایی مانند کرگدن، فیل، پرنده یا خوک داشتند. بزرگترین ردپایی که تا به حال پیدا شده است ۳ فوت (۱ متر) عرض و ۴ فوت طول داشته است. هزارپاها بیش از هر حیوان دیگری پا دارند—تا ۷۵۰٫

دایناسورها اغلب سنگ های بزرگ را می بلعند. این سنگ ها در معده می ماندند و به آنها کمک می کرد تا غذا را آسیاب کنند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.