۱۰ غذا و خوراکی معروف کشور فلسطین ،از کنافه تا دوکا برشته

غذاهای فلسطینی که حتماً باید امتحان کنید، از سالادهای عجیب و غریب گرفته تا خرماهای شیرین و کباب های پخته شده روی زغال داغ. در این مقاله با غذاهای معروف کشور فلسطین آشنا شوید. بله، کشور فلسطین سرزمین پیچیده ای در خاورمیانه است. اما بخاطر غذاهایش به تنهایی ارزش یک سفر را دارد. به لطف نویسندگان تأثیرگذار کتاب آشپزی مانند سامی تمیمی و کریستین دبدوب ناصر که از سفره فلسطینی حمایت می کنند، با غذاهای کشور فلسطین آشنا شویم.

۱۰ خوراکی و غذای معروف کشور فلسطین

کنافه

کنافه یک شیرینی است که فلسطینیان برای آن ارزش زیادی قائلند. شیرینی خرد شده را در نظر بگیرید که با پنیر سفید ملایم رول شده و در شربت عسل بسیار خوشمزه کاراملی شده است. پسته جزء نهایی است. شهر نابلس را کانون کنافه سازی می دانند.

 خرمای جریکو

خرمای مدجول فلسطین به‌ویژه در اطراف جریکو بسیار پر و شیرین است. کشاورزان خرما نخیل فلسطین، جایی که زنان بخش تولید ۴۰۰۰۰ درخت نخل را مدیریت می کنند، جواهرات چسبناک دستچین شده را عرضه می کنند که عالی هستند و جوایز متعددی کسب کرده اند.

 روغن زیتون

هدر مسعود، یکی از بنیانگذاران کارخانه جات زیتون، توضیح می دهد: «زیتون کلمه عربی است. و این زیتون است که در فرهنگ فلسطینی نقش بسته است. زیتون و روغن زیتون بی نظیر از تعاونی کنعان، در اطراف بورقین، جایی که تپه های سرسبز شمال میزبان درختان زیتون باستانی با قدمت ۳۰۰۰ سال است، به دست می آید. در آنجا، نخلستان‌ها نه تنها پایدار هستند بلکه از هیچ آفت‌کشی استفاده نمی‌شود. روغن زیتون سبک تر و نرم تر، همان روغنی است که فلسطینی ها روی هوموس می ریزند.

  موساخان

غذاهای معروف کشور فلسطین

اگر می خواهید مانند یک فلسطینی آشپزی کنید یا غذا بخورید، موساخان را امتحان کنید. این ترکیبی از روغن زیتون، سماق، پیاز کاراملی شده و مرغ کاملا بریان شده روی نان تخت است. کتان توضیح می دهد:به طور کلی به عنوان غذای ملی ما در نظر گرفته می شود. اگرچه دستور غذا از خانواده ای به خانواده دیگر متفاوت است، مرغ پخته و سپس به طور جداگانه بریان شود. سپس پیازها را سرخ کرده، از روغن زیتون خارج کرده، نان را در روغن پیاز و کمی آب مرغ می‌ریزیم، سپس با مرغ سوخاری و روی آن مقداری بادام یا مغز کاج روی فر برمی‌گردانیم.

 تابون

این نان مسطح دایره ای بزرگ که در یک اجاق مخصوص سفالی پخته می شود، جویدنی و ترد است و در بالای آن سوراخ هایی وجود دارد. در کرانه باختری، آن را  تازه می خورند، سپس در هوموس غرق می کنند. به همین ترتیب، می‌توان آن را با پیاز کاراملی‌شده برای موساخان پوشاند، یا به عنوان بخشی از اغلب ناهارها که در روغن زیتون ریخته می‌شود،میل میکنند.

 کباب

ابوعلی در خیابان منگر بیت لحم ممکن است در نقطه‌ای دور از شهر قدیمی قرار داشته باشد. این قدیمی‌ترین کبابی در کرانه باختری است. آماده سازی کباب ها او تماشایی است، از خرد کردن گوشت با یک برش بزرگ تا پختن روی ذغال داغ. طعم‌های خاورمیانه را با کوفته کبابی امتحان کنید.

 هوموس

هوموس در فلسطین بسیار محبوب است. برای صرف هوموس تازه در غلاف خود به بازار بیت لحم بروید. این ها را غلاف می کنند، سپس نخود بدون پوست را قبل از دم کشیدن خشک می کنند و تاهین می ریزند.

فریکه

خوراکی های کشور فلسطین

فریکه گندمی سبز رنگ است که زغال شده با طعم قوی دودی است. اگر می خواهید مانند فلسطینی ها از آن استفاده کنید، به طور سنتی آن را با گیاهان مخلوط می کنند و کدو سبز، بادمجان و برگ درخت انگور را با آن پر می کنند، این فرآیند به نام مهشی است.

زعتر و سماق

گیاهان وحشی برای هزاران سال در این سرزمین ازلی مورد استفاده قرار گرفته است. سماق را در خانه آسیاب می کنند تا سماق آسیاب شده درست شود. نه تنها آن را به طور گسترده در خورش ها پاشیده می شود، بلکه در گوشت نیز مالیده می شود. در همین حال، زعتر می‌تواند هم یک گیاه بومی آن منطقه (origanum syriacum) باشد و هم ترکیبی از ادویه‌هایی از زعتر خشک و سماق، دانه‌های کنجد و کمی نمک.

شیرینی غرایبه

قریبه نوعی کلوچه است که با بادام آسیاب شده درست می شود. بافت خامه ای و طعم کره ای آن برای دوستداران شیرینی پزی جذاب است. فلسطینیان محلی از دوران کودکی با غریبه پیوند خاصی داشتند.

علاوه بر این، بازدیدکنندگان اغلب این کلوچه ها را در ماه رمضان و عید به عنوان هدیه دریافت می کنند. اگر به درستی در دمای اتاق بسته بندی شوند، برای مدت طولانی تازه هستند. به یاد داشته باشید که روی آن ها پودر قند بپاشید تا آنها را جشن تر نشان دهید!

کوکی های خرمایی

اگر چه غرایبه به دلیل داشتن ماده بادام آسیاب شده منحصر به فرد است، کلوچه معمول به خاطر خرمایی بودنش معروف است. از نظر فنی، آنها کوکی های کره ای پر از آرد هستند که از میوه های خشک مانند انجیر، خرما، گردو یا بادام درست می شوند.

این شیرینی‌های خاورمیانه بسته به ترجیح سازنده، اشکال مختلفی دارند، از گرد تا هلالی. مردم محلی ترجیح می دهند این کلوچه ها را با دست تزئین کنند یا آنها را در قالب های چوبی بی نظیر بسازند.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “بهترین غذاهای کره ای که طرفداران زیادی دارد” را نیز مطالعه بفرمایید.      

۳ چاشنی بومی فلسطینیان

می‌خواهم فهرست غذاهای فلسطینی را که باید امتحان کنید را با ۳ چاشنی بومی شگفت‌انگیز گسترش دهم. قرار دادن این گزینه ها در دستور العمل های بالا تضمین کننده افزایش طعم محلی آنهاست.

زعتر

در غذاهای فلسطینی، زعتر کاربرد بسیار گسترده ای دارد. شما می توانید آن را در نان های تخت، شیرینی ها، سالادها و حتی نوشیدنی ها و درمان های آنفولانزا پیدا کنید. زعتر ترکیبی از ادویه های مختلف است. همچنین نام دیگرش آویشن وحشی است.

به لطف محتوای آنتی اکسیدانی بالا، گیاهان موجود در زعتر می توانند بدن شما را فعال و ذهن شما را هوشیار نگه دارند. این یک سنت است که کودکان فلسطینی قبل از آزمایش برای تمرکز بهتر، ساندویچ زعتر بخورند.

دوکا برشته شده

خوراکی های محبوب در کشور فلسطین

یکی دیگر از چاشنی‌های دوست‌داشتنی فلسطینی که می‌توانید برای مزه‌شدن کراکر، کروتون و نان دست‌ساز استفاده کنید، Dukkah یا Duqqa، Du’a است. مواد تشکیل دهنده آن بسته به جایی که هستید متفاوت است. در فلسطین، دوکا دارای پایه ای از انواع توت های گندم و حبوبات است.

انواع از پیش ساخته شده دوکا به صورت مخروط کاغذی در بسیاری از بازارهای ادویه در فلسطین موجود است. برای مصرف این ادویه معروف ابتدا نان خود را در روغن زیتون و سپس با دوکا آغشته کنید.

پودر سماق

سماق که از تپه های فلسطین می آید، طعم ترش دارد و برای مرین کردن مرغ یا گوشت گاو ایده آل است. اگر از طرفداران موساخان هستید، این ادویه طبیعی را به شدت در طعم غذا حس خواهید کرد.سماق پودری درشت است که از توت های قرمز بالغ به دست می آید. بنابراین، طعمی تند، میوه ای و قابض دارد که شبیه لیمو است اما کمتر ترش است.

یک نکته کوچک این است که سماق را کمی قبل از سرو روی غذاهای گوشتی بپاشید تا بهترین طعم را داشته باشید. همچنین می توانید آن را در سالاد قرار دهید تا طعم تازه و لذیذی داشته باشد.

غذاهای فلسطینی، درست مانند هندی، طیف وسیعی از غذاها را شامل می شود. اگر کرانه باختری غذاهای سنگین تری مانند گوشت و نان سنتی ارائه دهد، غزه گزینه های متنوع تری مانند ماهی، ادویه ها و شیرینی ها را ارائه می دهد.

آیا فهرست غذاهای فلسطینی من باعث می‌شود در رسانه‌های اجتماعی در مورد آن‌چه می‌بینید یا می‌شنوید تجدیدنظر کنید؟ نظرات خود را در بخش نظرات زیر به اشتراک بگذارید!

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.