معرفی مشهورترین غذاهای سریلانکا
سریلانکا فقط سرزمین سواحل بکر و چای نیست، بلکه سرزمین کاری و برنج خوش طعم است. غذاهای سریلانکا شبیه به غذاهای جنوب هند است، اما طعم و مزه های متمایز خود را دارد که نمی توان نادیده گرفت. تأثیر سالها استعمار و نفوذ قوی کشورهای مختلف را میتوان در ترکیب غذاهای مختلف، معجون و انواع نانهای منحصربهفرد آنجا مشاهده کرد.
ممکن است تعجب کنید که چگونه ممکن است کشوری به این کوچکی این همه تنوع غذایی داشته باشد. این فقط گیاهان و جانوران متنوع نیست، بلکه تنوع قومیتی آنها است که غذاهای سریلانکا را منحصر به فرد کرده است. مدتها پیش در قرنهای ۱۵ و ۱۶، بازرگانانی از هند، اروپا، عربستان، آفریقا به سریلانکا آمدند و غذاهای بومی، سبکها و تکنیکهای مختلف آشپزی خود را آوردند. به عنوان مثال، لامپریس یک غذای هلندی است، بیشتر شیرینی های آنجا تحت تأثیر پرتغالی ها است، در حالی که تأثیرات بریتانیایی گوشت گاو برشته و مرغ سوخاری هم در این کشور دیده میشود.
بهترین غذاهای گیاهی سریلانکا
در اینجا لیستی از برخی از غذاهای خوشمزه گیاهی سریلانکا ایجاد شده است که خیلی خوب است که نمی توان آنها را از دست داد.
شیرینی شیر و دارچین
شیر به آرد برنج اضافه می شود که به طور مداوم ورز داده می شود. بعداً برگ های دارچین را در یک فنجان شیر نارگیل فشرده می کنند که برای تهیه خمیر استفاده می شود. سپس آن را در روغن سرخ کرده و با شربت تزئین می کنیم. از این غذای خوش طعم با خانواده و دوستان خود در یک گفتگو در عصر لذت ببرید.
مواد مورد استفاده: آرد برنج، برگ دارچین، شربت و شیر نارگیل.
Gotu Kola Mallum Sambola – سبزی خرد شده با نارگیل
این غذای سریلانکا مانند یک سالاد سبز سالم است که با مخلوط کردن سبزیجات سبز خرد شده، ادویههای اصلی موجود، نارگیل، فلفل قرمز، پیاز و ماهی اومبالاکادا تهیه میشود. در این غذای سبز، سبزیجات برگ سبز و تند را با مقداری برنج سفید داغ بخارپز در یک وعده بعد از ظهر میل کنید.
مواد مورد استفاده: سبزیجات سبز، فلفل سبز، پیاز، نارگیل و ماهی اومبالاکادا
پولوس یک غذای تند
ادویه ها به صورت خشک برشته می شوند، تکه های کوچک جک فروت با ادویه های برشته شده مخلوط می شوند. روغن دانه خردل را در تابه گرم می کنیم و سیر، پیاز، برگ کاری، لیمو و دارچین را اضافه می کنیم. سپس تکه های جک فروت را با سس مخلوط کرده و مخلوط نارگیل ریخته می شود. سپس به مدت یک ساعت پخته می شود.
مواد مورد استفاده: جک فروت، دارچین، برگ کاری، ادویه، سیر، علف لیمو، پیاز، دانه خردل و شیر نارگیل.
دال زرد
آیا آماده یک کاری طعم دار سریلانکایی هستید- این غذای خوشمزه سریلانکایی با استفاده از عدس قرمز پخته شده تهیه می شود. برگ کاری، پیاز، ادویه و سیر را به روغن داغ اضافه می کنند و کاری می پزند تا زرد شود. این داال یا کاری پاریپو طعم دار و خامه ای طعم برنج ساده بخار پز شده شما را به ارمغان می آورد.
مواد مورد استفاده: عدس قرمز و زرد، ادویه، پیاز، برگ کاری، شیر نارگیل و سیر.
ترشی بادمجان
غذاهای سریلانکا یک غذای جانبی بسیار طعمدار است که با برش دادن بادمجان و سرخ کردن آنها برای ایجاد بافتی ترد تهیه میشود. سپس با شکر، سرکه، فلفل سبز، پیاز قرمز و دانههای خردل کارامل میشود.
مواد مورد استفاده: بادمجان، ادویه، روغن، سرکه، پیاز، فلفل سبز و شکر.
اکنون وقت آن است که غذاهای لذیذ غیر گیاهی سریلانکا را مصرف کنید. در اینجا برخی از محبوب ترین غذاهای غیر گیاهی سریلانکا آورده شده است:
چگونه مرغ را مزه دار کنیم؟
ماهی ساپوروس
این یکی از ساده ترین دستور العمل های آشپزی سریلانکا در هنگام آماده سازی است. ماهی ها را به صورت مکعبی برش می دهند و سپس در ترکیب معطری از ادویه ها تفت می دهند. سپس پخته می شود تا آب آن کم شود. این ماهی لذیذ را برای طعم و مزه های داخل دهان خود میل کنید.
کاری مرغ
ادویه ها در روغن سرخ می شوند، شیر نارگیل و پوره گوجه فرنگی به آن اضافه می شود. سپس تکه های مرغ را به سس غلیظ اضافه می کنیم و مدتی می پزیم. با برنج و نان بهترین طعم را دارد. این یک غذای محبوب سریلانکا در کلمبو است. برای داشتن بهترین طعم از این کاری مرغ خوشمزه با برنج ساده لذت ببرید.
مواد مورد استفاده: ادویه، برگ کاری، علف لیمو، برگ پاندان، روغن، شیر نارگیل و مرغ.
گوشت ترش شده در سس سامبال چیلی
این غذای سریلانکا یک غذای خوش طعم است که با برنج خورده می شود. گوشت، برنج و سس سامبال چیلی را در یک بسته برگ موز میپیچند تا بخارپز شود. این فرآیند طعم خاصی از برگ موز به آن اضافه می کند که طعم غذا را افزایش می دهد. برنج با آب گوشت پخته می شود و سپس با کاری گوشت روی یک برگ موز سرو می شود.
مواد مورد استفاده: روغن، ادویه جات، گوشت، گوشت گاو/گوشت بره و برنج.
پنکیک تخم مرغ
برای تهیه خمیر از مخلوط تخمیر شده آرد برنج، شیر نارگیل و مقداری شکر استفاده می شود. خمیر در یک ووک کوچک پخته می شود و آن را می چرخانند تا یکدست شود. یک تخم مرغ در پنکیک کاسه ای شکل شکسته می شود و با فلفل قرمز، لونو میریس، پیاز، آب لیمو و نمک تزئین می شود.
مواد مورد استفاده: تخم مرغ، فلفل، آبلیمو، لونومیریس، روغن، آرد و شیر نارگیل برای خمیر.
کریبات
کیریبات غذایی است که در مناسبت های خاص در سریلانکا تهیه می شود. این غذا با جوشاندن برنج و پختن آن با شیر نارگیل و کمی نمک تهیه می شود. زمانی که قوام مخلوط به حالت چسبناک در آمد، می گذاریم تا خودش را بگیرد. سپس مخلوط را به صورت مربعی برش می دهیم. کیریبات با لونو میریس، نوعی سس سنتی چیلی تزئین می شود.
مواد مورد استفاده: برنج، شیر نارگیل، نمک
سیب چوبی
میوه خوشمزه آسیای جنوب شرقی به نام سیب چوبی یک غذای محبوب در سریلانکا است. میوه به اندازه نارگیل با پوسته سفت است. پوسته حاوی یک خمیر قهوه ای است که می توان آن را مستقیماً از پوسته خورد. یکی دیگر از روش های جالب و محبوب مصرف آن به عنوان اسموتی غلیظ است که به آب سیب چوبی معروف است. از مخلوط کردن میوه با نعناع یا شکر و آب درست می شود. طعم ترش و شیرین این اسموتی فوق العاده است.
مواد مورد استفاده: سیب چوبی، شکر آب
سوالات متداول درباره غذاهای سریلانکا
چه غذایی در سریلانکا مصرف می شود؟
غذاهای سریلانکا به طور کلی دارای برنج بخارپز است که با سبزیجات، کاری یا کاری گوشت سرو می شود. این غذاها با ترشی، سمبول و چاتنی همراه است.
آیا غذاهای سریلانکا تند است؟
دستور العمل های غذایی سریلانکا شامل استفاده از انواع مختلف ماسالا و ادویه جات است. بسیاری از غذاهای سنتی محبوب سریلانکا تند هستند.
آیا غذا در سریلانکا گران است؟
غذا در سریلانکا خیلی گران نیست.
صبحانه سنتی سریلانکا چیست؟
شیر برنج و کاری اصلی ترین صبحانه در سریلانکا است.
غذاهای سنتی سریلانکا چیست؟
برنج و کاری عمدتاً رژیم غذایی اصلی سریلانکا هستند، جایی که کاری میتواند از مواد مختلفی مانند گوشت، غذاهای دریایی، عدس، سبزیجات، سمبول، مالو و آچچاروس تشکیل شود.
معروف ترین غذای سریلانکا چیست؟
برخی از معروف ترین غذاهایی که می توانید در سریلانکا امتحان کنید عبارتند از: ۱٫ ماهی Ambul Thiyal 2. Kottu 3. Kukul Mas Curry 4. Lamprais 5. پنکیک تخم مرغ سریلانکا