آشپزیغذاهای خارجی

۱۰ غذای سنتی ترکمنستان که حتما باید امتحان کنید

ترکمنستان کشوری در آسیای مرکزی است که با افغانستان، ایران، قزاقستان و ازبکستان هم مرز است. ترکمنستان که به عنوان یکی از مراکز بزرگ جهان اسلام شناخته می شود، تا قرن پانزدهم بخشی از جاده ابریشم بود. مردم ترکمنستان در اصل عشایر بودند، به این معنی که به طور مداوم در یک مکان زندگی نمی کردند، بلکه به صورت چرخه ای برای مراقبت از دام های خود حرکت می کردند. غذاهای ترکمنستان تحت تأثیر تاریخ، جغرافیا و آب و هوای منطقه و همچنین میراث عشایری آن است. این غذا ترکیبی از غذاهای مختلف آسیای مرکزی، ایرانی و روسی با تاکید بر گوشت، لبنیات و غلات است.

غذای ترکمنستان به غذاهای ترکمنی معروف است و بیشتر غذاها شامل نوعی گوشت، برنج، پنیر و سبزیجات است.

غذاهای حاوی انواع مختلفی از گوشت را می توان در ترکمنستان یافت، از بره گرفته تا مرغ و آهو و حتی شتر. تاریخچه سبک زندگی عشایری ترکمن ها بر غذاهای آنها تأثیر گذاشته است، به طوری که دستور العمل هایی که اغلب از ترکیب ساده مواد و تجهیزات کمی استفاده می شود. در اینجا غذاهای سنتی ترکمنستانی را که حتما باید امتحان کنید، به همراه دستور العمل هایی که خودتان می توانید امتحان کنید، آورده شده است.

۱۰ غذای سنتی ترکمنستان که حتما باید امتحان کنید

پلو

10 غذای سنتی ترکمنستان که حتما باید امتحان کنید

پلو یک غذای برنجی و گوشتی است که معمولاً با گوشت بره و سبزیجات ورقه‌ای نازک درست می‌شود. این غذا به دلیل پخته شدن برنج با هویج ظاهر زرد روشنی دارد.

این یک غذای محبوب است که در مناسبت ها و جشن ها سرو می شود. پلو یک غذای اصلی در بسیاری از کشورهای آسیای مرکزی است و اغلب به عنوان غذای ملی ترکمنستان شناخته می شود.

ششلیک (شیش کباب)

شیشلیک ترکمنی اغلب از گوشت بره درست می شود و روی آتش کباب می شود. این غذاها را معمولاً با برنج یا نان های پهن سرو می کنند. به طور معمول، شیشلیک از خواباندن گوشت در محلولی اسید، مانند سرکه که آن را لطیف می کند، درست می شود. این آتش به طور سنتی با سوزاندن هالوکسیلون، درختچه ای که در صحرای ترکمنستان رشد می کند، تهیه می شود و طعم خاصی به گوشت می دهد.

چورک (نان تخت)

نان یک غذای اصلی در ترکمنستان است و انواع مختلفی از نان به طور منظم تهیه و مصرف می شود. یکی از محبوب ترین انواع نان چورک نام دارد که نان گرد و مسطح است که در تنوری سفالی به نام تمدیر درست می شود که اغلب با چای یا با غذاهای گوشتی سرو می شود.

سوپ گوشت گوسفند شورپا

شورپا یک سوپ غلیظ گوشت گوسفندی است که با سبزیجات و سیب زمینی درست می شود. نام شورپا از لغت عربی به معنای «شوربه» گرفته شده است.

این سوپ اغلب با یک مقدار خامه ترش و نان سرو می شود. نسخه های دیگر این غذا نیز در ترکمنستان یافت می شود. گاهی شورپا را به جای گوشت گوسفند با گوشت یا ماهی دیگر درست می کنند.

10 غذای سنتی ترکمنستان که حتما باید امتحان کنید

دوگرام

دوگراما خورشی است که از گوشت خرد شده، نان و پیاز درست می شود. این یک غذای محبوب در سراسر آسیای مرکزی است. در ترکمنستان معمولاً در مناسبت های خاص و اعیاد مذهبی سرو می شود. این غذای باستانی که از لحاظ تاریخی با آیین های قربانی گره خورده است، ترکیبی ساده از گوشت گوسفند، پیاز و گوجه فرنگی است که به آرامی پخته می شود تا نرم شود. دوگراما معمولا با چورک در کناره سرو می شود.

مانتی

مانتی یا همان کوفته‌های ترکمنی پر از گوشت و پیاز است که معمولاً با سس گوجه‌فرنگی و ماست سرو می‌شود. این غذای باستانی در اصل برای چوپانان من در ترکمنستان درست می شد و تصور می شد از طریق جاده ابریشم به این کشور معرفی شده است. مانتی را می توان آب پز، پخت، بخار پز یا تابه سرخ کرد تا کف آن ترد شود. غذاهای مشابه در سرتاسر دنیا مانند ماندوی کره ای یافت می شود.

اومپاچ

اومپاچ زاشچی یک سوپ ترکمنی است که از پختن آرد گندم در تابه تا قهوه ای طلایی و سپس رقیق کردن با آب، چاشنی و اضافه کردن سبزیجات مانند پیاز تهیه می شود.این سوپ را معمولا با نان کناری مانند چورک سرو می کنند.

آیران (نوشیدنی ماست)

آیران، نوشیدنی ماست شور، اغلب در تابستان در کنار وعده‌های غذایی سرد سرو می‌شود. این یک نوشیدنی محبوب در سراسر اروپا است که مواد اصلی آن ماست، آب و نمک است. مواد اضافی مانند نعناع نیز ممکن است برای طعم بیشتر اضافه شود. نوشیدنی های مشابهی به نام دوغ و t’an به ترتیب در ایران و ارمنستان رایج است.

چگونه مرغ را مزه دار کنیم؟

حلوا

یکی از محبوب ترین غذاهای شیرین ترکمنستان حلوا نام دارد. حلوا یک شیرینی شیرین و غلیظ است که از دانه های کنجد یا تخمه آفتابگردان تهیه می شود و اغلب با چای سرو می شود. خاستگاه حلوا ایران است و همچنین یک دسر محبوب در هند و خاورمیانه است.

پیشمه

پیشمه یکی دیگر از شیرینی های محبوب در ترکمنستان است. این تکه های الماس شکل از خمیر سرخ شده در جشن هایی مانند عروسی ها و بچه های دوش یافت می شوند. پیشمه را معمولا با یک چای سبز داغ در کنار آن سرو می کنند. این خوراکی ها شبیه دونات هستند، اما معمولا با شکر پوشانده نمی شوند.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا