۱۰ علامت لخته شدن خون که باید بدانید

۱۰ علامت لخته شدن خون که باید بدانید

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”۱۰ علامت لخته شدن خون که باید بدانید” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

بدون داشتن مقدار خون سالم و کافی در بدن ، در مقابل بیماری های بی شماری آسیب پذیر می شوید ، برخی از آنها می توانند تهدید کننده زندگی باشند.

در بعضی مواقع ، خون شما عملکرد مهم لخته شدن را انجام می دهد. هنگامی که خود را زخمی یا برش می دهید ، خون شما یک بافت ژل مانند به منظور قطع جریان خود و جلوگیری از از دست دادن بیش از حد خون به خود می گیرد.

در بسیاری از مواقع ممکن است لخته خون در اعماق رگهای شما به خصوص رگهای پاهای شما ایجاد شود و هیچ ارتباطی با جراحت یا بریدگی ندارد. این وضعیت به عنوان ترومبوز ورید عمقی (DVT) شناخته می شود.

۱۰ علامت لخته شدن خون

ترومبوز ورید عمقی (DVT)

عوامل بسیاری می تواند منجر به لخته شدن خون در یک فرد شود. سیگار کشیدن ، چاقی ، بارداری ، بیماری های قلبی و ریوی ، سرطان (به ویژه مغز ، استخوان ، لوزالمعده ، تخمدان ها و لنفوم ها) ، شیمی درمانی ، هورمون درمانی (مانند قرص های جلوگیری از بارداری) و شرایط التهابی مانند این موارد شایع ترین است. به عنوان آرتریت روماتوئید.

عدم تحرک یکی از دلایل عمده DVT است و معمولاً پس از انجام جراحی بزرگ یا تصادف در فرد رخ می دهد که باعث می شود فرد نتواند آزادانه حرکت کند.
ژنتیک همچنین در تعیین اینکه آیا فرد مستعد ابتلا به DVT است ، نقش زیادی دارد. با این حال ، در برخی موارد ، DVT می تواند بدون هیچ دلیل مشخصی رخ دهد.

DVT می تواند یک بیماری بسیار خطرناک و بالقوه تهدید کننده زندگی باشد. لخته های وریدهای شما از بین می روند ، به ریه ها راه پیدا می کنند و در آنجا قرار می گیرند و مانع جریان خون می شوند.لخته خون در ریه ها به عنوان آمبولی ریوی (PE) شناخته می شود و یک اورژانس پزشکی جدی محسوب می شود.

اگرچه DVT تا حد زیادی بدون علامت است ، اما در برخی افراد علائمی ایجاد می کند که قطعاً ارزش دانستن آنها را دارد. آگاهی ساده از این علائم می تواند از یک بیماری جدی و حتی مرگ جلوگیری کند.

ممکن است فکر کنید این علائم به اندازه کافی قابل تشخیص نیستند تا بدانید ممکن است فردی از DVT یا بیماری دیگری رنج می برد.

با این حال ، اگر هر یک از شرایطی را داشته باشید که به عنوان عوامل خطر احتمالی DVT واجد شرایط باشد ، و سپس علائم زیر را تجربه کنید ، ممکن است فقط در اسرع وقت به دنبال کمک پزشکی مورد نیاز خود باشید.

لخته شدن خون

۱- تورم

تورم ، به خصوص در پا (پا) و اغلب ادم پا نامیده می شود ، یکی از علائم اصلی و کلاسیک DVT است.

ممکن است تفاوت معنی داری در شکل و احساس یک پا نسبت به پای دیگر داشته باشید. هنگام ایستادن و شروع به راه رفتن ممکن است احساس کنید که در پای شما مایعات تجمع یافته است.

اگرچه پای متورم می تواند معنای زیادی داشته باشد ، اما اگر با عوامل خطر DVT همراه با علائم دیگر آن ترکیب شود ، دلیل کافی برای سو susp ظن DVT و جستجوی مراقبت پزشکی مناسب دارید.

بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۰۹ در مجله زنان و زایمان اروپا و زیست شناسی تولید مثل منتشر شد ، ورم پا به عنوان یکی از شایع ترین و قابل توجه ترین علائم DVT در پا شناخته شد.

از این رو ، تورم غیرطبیعی پا همیشه واکنشی به یک جلسه تمرین شدید نیست که ممکن است خود برطرف شود ، اما می تواند نشان دهنده لخته شدن خون باشد.

۲-درد و حساسیت

تورم ممکن است همراه با درد همراه با لخته شدن خون باشد ، اما درد و حساسیت پا احتمالاً هنگامی اتفاق می افتد که فرد دچار تورم همراه با DVT شود.

طبق مطالعه ای که در سال ۲۰۰۰ در مجله پزشکی عمومی داخلی منتشر شد ، درد پا یکی از برجسته ترین علائم لخته شدن خون است.

به دلایل مختلف ممکن است احساس درد و حساسیت شدید پا و یا سوزش داشته باشید و ممکن است در هر نقطه از پا باشد.

با این وجود ، احتمالاً درد پا و حساسیت به DVT در ناحیه ساق پا و همچنین در امتداد ناحیه داخلی ران (وسط ران به طرفین خارجی) محدود می شود.

حدود ۵۰ تا ۷۵ درصد بیماران مبتلا به DVT که علائمی را نشان می دهند ، احتمالاً احساس درد می کنند. بیماران DVT به دلیل فشار بر لخته خون ، در هنگام راه رفتن بیشترین درد شدید و شدید را تجربه می کنند.

چنین افرادی متوجه می شوند که هنگامی که برای مدت زمان مشخصی از راه رفتن استراحت می کنند ، درد آنها فروکش می کند (که از فردی به فرد دیگر متفاوت است) ، که احتمالاً با از سر گرفتن راه رفتن دوباره برمی گردد.

اگر هنگام راه رفتن متوجه چنین الگویی از درد ، کاهش زمان استراحت برای مدت زمان مشخص و درد دوباره شدید ، قطعاً باید به دنبال کمک پزشکی باشید. همچنین می توانید گوساله خود را فشار دهید تا ببینید آیا هنگام فشار دادن درد شدیدی را تجربه می کنید یا نه.

اگر فرد مبتلا به DVT در صورتی که پای خود را در حالت مستقیم بالا بکشد و انگشتان پا را با دستان خود به سمت خود بکشد ، درد نیز خواهد داشت. این تست Homan’s Test برای DVT نامیده می شود.

به طور معمول ، چنین دردی هنگام نشستن یا دراز کشیدن رخ نخواهد داد ، مگر اینکه لخته به مرحله پیشرفته ای رسیده باشد.

۳- گرمای غیرمعمول

فردی که در پا لخته خون DVT دارد ممکن است در ناحیه ای که لخته ایجاد شده است گرمای غیرمعمولی را احساس کند. این معمولاً با علائم دیگری مانند تورم و درد همراه است ، اما می تواند بدون هیچ یک از علائم نیز وجود داشته باشد. با این حال ، به احتمال زیاد با لمس آن گرم و لطیف می شود.

هر بار که پس از راه رفتن احساس درد کردید ، و در حال توقف و یا نشستن برای استراحت هستید ، دست خود را بر روی ناحیه ای که احساس می کنید درد از آن خارج می شود ، بکشید.اگر گرم است ، باید آن را سیگنال پریشانی بدن خود بدانید و سریعاً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

۴- تغییر رنگ پوست

اگر لخته شدن خون داشته باشید ، ممکن است قسمت خاصی از پای خود را با گرفتن رنگ غیرمعمول یا به عنوان شایع ترین حالت ، آبی یا قرمز شدن مشاهده کنید. این احتمالاً به دلیل ایجاد لخته خون در زیر ناحیه تغییر رنگ یافته است.

از آنجا که لخته خون اساساً ضربه ای به ورید است ، باعث التهاب ورید می شود و خود را از طریق تغییر رنگ قابل مشاهده در سطح پوست نشان می دهد. این قسمت تحریک شده پوست ممکن است پوسته پوسته شده و بیش از حد خشک شود و باعث ایجاد مشکل خارش شود.

در صورت بروز چنین اتفاقی ، به شما توصیه می شود ناحیه را به طور مداوم خراشیده نکنید ، زیرا این امر می تواند باعث تشدید پوست و همچنین لخته خون زمینه ای شود.

این ناحیه تغییر رنگ یافته ممکن است متورم ، دردناک ، حساس و گرم باشد. بنابراین ، تغییر رنگ پوست با همه یا اکثر علائم توصیف شده در بالا رخ خواهد داد.

۵- ضعف

یک بیمار DVT ممکن است ضعف خاصی در عضلات چهار سر ران خود (که در وسط ران قرار دارد) احساس کند ، و ممکن است اغلب احساس کند پاها قادر به تحمل بار بدن نیستند.

این احساس ضعف می تواند با احساس سرگیجه و ضعف روحی همراه باشد. این احساس پس از مدتی استراحت و مصرف برخی مایعات به احتمال زیاد فروکش می کند.

این یکی از علائم اولیه و شایع لخته شدن خون نیست ، اما در بسیاری از بیماران اتفاق می افتد و بنابراین باید مراقب آن بود.

علائم فوق نشان دهنده لخته شدن خون در پا است.

علائم زیر یک مرحله پیشرفته DVT و شروع آمبولی ریوی (PE) را نشان می دهد ، وضعیتی که در آن لخته خون در پا جدا می شود ، به ریه ها می رود و جریان خون را مسدود می کند.

۶-تب

تب کم علامت ، علامت لخته شدن خون است که به مرحله پیشرفته رسیده است. در واقع ، بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ در مجله Thrombosis and Thrombolysis منتشر شد ، تب یک علامت رایج است و ممکن است نتایج جدی را نشان دهد.

در اکثر موارد ، ممکن است نشان دهد که لخته خون به ریه های شما سفر کرده و در آن مستقر شده است ، در نتیجه سیگنال انسداد و ایجاد PE است.

۷- تنگی نفس

این یکی دیگر از علائم نگران کننده لخته شدن خون پیشرفته است و همچنین نشان دهنده آمبولی ریه است. تنگی نفس به طور واضح نشان می دهد که لخته خون با موفقیت در ریه ها مستقر شده است ، نه تنها جریان خون را از طریق ریه ها بلکه جریان هوا را نیز مسدود می کند ، در نتیجه انسداد تنفس ایجاد می شود.

طبق مطالعه ای که در سال ۲۰۰۷ در مجله پزشکی آمریكا منتشر شد ، تنگی نفس (تنگی نفس) شایع ترین علامت PE است كه بیشتر بیماران PE آن را رنج می دهند.تنفس نیز ممکن است به طور غیر طبیعی سریع و سریع باشد.

لخته شدن خون

۸- درد قفسه سینه

هنگامی که ریه های فرد به دلیل نشستن لخته خون در ریه ها مسدود می شود ، هنگام تلاش برای نفس کشیدن دچار فشار شدید می شوند ، که اغلب منجر به درد شدید قفسه سینه می شود.

بر اساس مطالعه ۲۰۱۳ که در Cardiology Experimental and Clinical منتشر شده است ، اکثر بیماران مبتلا به DVT و PE پیشرفته احتمالاً درد قفسه سینه را گزارش می کنند.

۹- سرفه کردن

سرفه همچنین یک علامت همراه با لخته شدن خون پیشرفته و تنگی نفس مرتبط با PE است.

این نشان دهنده انسداد ناشی از لخته خونی است که به ریه ها سفر کرده و تنفس را غیر ممکن کرده و تحریک را از طریق سرفه های مداوم نشان می دهد.

چنین سرفه ای ممکن است همراه با خون باشد یا نباشد.

۱۰- تعریق شدید

فردی با DVT پیشرفته و PE ممکن است همراه با علائم فوق الذکر دچار یک مورد شدید تعریق شود. همچنین احتمالاً احساس سبکی می کنند ، انگار هر لحظه می توانند از بین بروند.

تعریق شبانه نیز یک اتفاق معمول در بیماران PE است ، و می تواند به تشخیص PE در مراحل اولیه کمک کند ، طبق مطالعه ۲۰۱۵ که در Case Reports in Pulmonology منتشر شده است.

لخته خون در پا نه تنها می تواند به ریه ها بلکه به قلب و مغز فرد نیز منتقل شود و در نتیجه حمله قلبی یا سکته مغزی ایجاد کند.

بنابراین ، اگر در هر مرحله از زندگی خود علائم فوق را مشاهده کردید ، بهتر است به درستی تشخیص داده شود.

داروهای رقیق کننده خون طبیعی که از لخته شدن خون جلوگیری می کنند

پزشکان به دلایل متعددی داروهای رقیق کننده خون را تجویز می کنند. این ممکن است به این دلیل باشد که از یک بیماری قلبی یا قلبی عروقی ، ریتم غیر طبیعی قلب به نام فیبریلاسیون دهلیزی یا نقص مادرزادی قلب رنج می برید. یا شاید شما تعویض دریچه قلب کرده اید یا در معرض خطر لخته شدن خون پس از جراحی هستید.

داروهای رقیق کننده خون داروهایی هستند که از تشکیل لخته خون جلوگیری می کنند و به جریان خون در رگ های شما کمک می کنند.

همانطور که از نامش پیداست ، این داروهای تجویز شده در حقیقت خون شما را رقیق نمی کنند و لخته نمی شوند. این داروها باعث می شوند خون شما غلیظ نشده و لخته های جدید ایجاد نکند. آنها همچنین می توانند رشد موارد موجود را کند کنند ، بنابراین خطر لخته های خطرناک را کاهش می دهد.

در حالی که داروهای رقیق کننده خون از بسیاری جهات مفید هستند ، اما در برخی از افراد نیز می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند. خونریزی بیش از حد معمول ترین واکنش است و می تواند به چندین روش از جمله پریودهای شدید ، ادرار یا مدفوع خونی یا تغییر رنگ ، خون دماغ ، خونریزی لثه و خونریزی طولانی مدت از یک بریدگی رخ دهد.

یک مطالعه ۲۰۱۴ که در PLOS ONE منتشر شد نشان داد که داروی رقیق کننده خون که معمولاً برای جلوگیری از لخته شدن خون پس از تعویض مفصل ران یا زانو تجویز می شود ، با افزایش خطر خونریزی یا عفونت بعد از جراحی همراه است.

برخی دیگر از عوارض جانبی احتمالی شامل سرگیجه ، ضعف عضلانی ، ریزش مو و بثورات پوستی است. داروهای رقیق کننده خون باید طبق توصیه پزشک مصرف شود وگرنه می تواند عواقب جدی به همراه داشته باشد.

برای اینکه در امنیت باشید و خطر لخته شدن خون را کاهش دهید ، همیشه می توانید برخی از غذاها و گیاهان را امتحان کنید که ضد انعقاد طبیعی هستند و می توانند از لخته شدن خون شما جلوگیری کنند.

احتیاط: از غذاها و گیاهان ضد انعقاد نباید به عنوان جایگزین داروهای ضد انعقادی تجویز شده استفاده شود.

علاوه بر این ، برخی از غذاهای طبیعی و رقیق کننده خون می توانند با داروهای تجویز شده تداخل کنند. با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین گزینه را برای شما تعیین کند.

در اینجا برخی از بهترین مواد رقیق کننده خون طبیعی برای جلوگیری از لخته شدن خون آورده شده است:

رقیق کننده خون

۱- زنجبیل و اثر آن بر جلوگیری از لخته شدن خون

زنجبیل گیاهی است که می تواند به طور م helpثر به کاهش لخته شدن خون کمک کند. همچنین می تواند از لخته شدن جدید جلوگیری کرده و خطر سکته مغزی را کاهش دهد. علاوه بر این ، گردش خون سالم را در بدن تقویت می کند.

مطالعه ۲۰۰۲ که در Prostaglandins، Leukotrienes & Essential Fat Acids منتشر شده است نشان می دهد که زنجبیل می تواند به عنوان یک عامل کاهش دهنده کلسترول ، ضد تورم و ضد التهاب استفاده شود .

هم زنجبیل خشک و هم عصاره زنجبیل خام می تواند تشکیل لخته های خون را کاهش دهد.

زنجبیل را به هر یک از آب میوه ها ، آبگوشت ها یا غذاهای پخته شده خود اضافه کنید تا از فواید بی نظیر آن برای سلامتی بهره مند شوید.
همچنین ، می توانید روزانه ۲ یا ۳ فنجان چای زنجبیل بنوشید. برای تهیه چای ، چند برش ریشه زنجبیل تازه را در ۱ فنجان آب بجوشانید ، سپس بگذارید ۵ دقیقه بماند. چای را صاف کنید. برای طعم می توانید کمی آب لیمو و عسل اضافه کنید.

۲- زردچوبه

زردچوبه بیشتر به عنوان یک گیاه ضد التهاب طبیعی شناخته می شود ، اما همچنین به عنوان یک رقیق کننده خون طبیعی عمل می کند. این عمدتا به دلیل محتوای کورکومین آن اتفاق می افتد.

کورکومین می تواند از جمع شدن پلاکت ها در کنار هم و ایجاد لخته جلوگیری کند.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۲ در BMB Reports منتشر شد ، حاکی از آن است که کورکومین و مشتقات آن (بیس مدهتوکسی کورکومین ، BDMC) دارای فعالیت های ضد تورمی هستند و مصرف روزانه زردچوبه ادویه کاری ممکن است به حفظ وضعیت ضد انعقادی کمک کند.

پودر زردچوبه را به چای ، کاری ، سالاد و سایر وعده های غذایی اضافه کنید. همچنین ، می توانید روزانه یک لیوان شیر زردچوبه قبل از خواب بنوشید.
اگر از مکمل استفاده می کنید ، ابتدا برای دوز صحیح با پزشک خود مشورت کنید.
احتیاط: اگر از وارفارین (کومادین) استفاده می کنید ، از داروهای زردچوبه استفاده نکنید.

۳-سیر

سیر برای سلامت قلب شما مفید است و اگر در معرض خطر بیشتری برای لخته شدن خون باشید مفیدتر است.

ترکیبات حاوی گوگرد مانند آدنوزین ، آلیسین و پلی سولفیدهای پارافینیک موجود در سیر به عنوان رقیق کننده خون عمل می کنند.

سیر همچنین می تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون را کاهش دهد ، که به نوبه خود می تواند خطر تشکیل پلاک و حملات قلبی را کاهش دهد.

رقیق کننده های خون طبیعی سیر

مطالعه ای که در سال ۱۹۹۱ در مجله پزشکی تحصیلات تکمیلی منتشر شد نشان داد که سیر می تواند یک عامل مفید در پیشگیری از پدیده ترومبوآمبولیک باشد.

بعداً ، یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ که در مجله ایرانیان هماتولوژی اطفال ایران منتشر شد ، در مورد فعالیت فیبرینولیتیک عصاره سیر در غلظت ها و فاکتورهای زمانی مختلف گزارش داد که حداقل غلظت و حداکثر زمان بهترین نتیجه را نشان می دهد .

روزانه ۲ یا ۳ حبه سیر خام را با معده خالی بخورید.
همچنین می توانید از مکمل های سیر استفاده کنید اما فقط پس از مشورت با پزشک.

۴- دارچین و اثر آن بر جلوگیری از لخته شدن خون

دارچین یکی دیگر از داروهای ضد انعقاد طبیعی موثر است. این ماده حاوی کومارین است ، ماده شیمیایی که به عنوان یک ضد انعقاد قوی عمل می کند.

این ادویه شیرین حتی قادر به کاهش فشار خون و تسکین شرایط التهابی است. دارچین همچنین احتمال سکته مغزی را کاهش می دهد.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ در مجله تحقیقات گیاهان دارویی منتشر شده است که نشان می دهد زمان لخته شدن خون در حضور مقطر دارچین و اسانس در مقایسه با گروه کنترل به طور قابل توجهی کاهش می یابد .

می توانید پودر دارچین به آن اضافه کنید تا طعم و رایحه غذاها و نوشیدنی های بی شماری را افزایش دهد.

احتیاط: مصرف زیاد و طولانی مدت دارچین ممکن است باعث آسیب کبدی شود. بنابراین ، اطمینان حاصل کنید که از این ادویه به میزان کم استفاده می کنید.

رقیق کننده خون

۵- فلفل دلمه ای

فلفل کاین اثر رقیق کننده خون زیادی بر روی بدن شما دارد و همچنین گردش خون را افزایش می دهد.

این ماده حاوی یک ماده شیمیایی به نام کپسایسین است که می تواند رسوبات لیپیدی تنگ کننده عروق را از بین ببرد و به اتساع عروق و رگ های خونی کمک می کند تا لخته ها را پاک کند. همچنین به کاهش غلظت فیبرین ، یک پروتئین نامحلول که نقشی اساسی در تشکیل لخته دارد ، کمک می کند.

به علاوه ، این ادویه به کاهش فشار خون و بهبود سلامت کلی قلب کمک می کند.

فلفل های قرمز ، خرد شده خرد شده را به غذاها ، سوپ ها و خورش ها اضافه کنید.
همچنین می توانید فلفل دلمه ای آسیاب شده را روی ظروف صبحانه ، سالادها و غذاهای دیگر بپاشید.
می توانید مکمل های کاین را انتخاب کنید ، اما ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

۶-ویتامین E و اثر آن بر جلوگیری از لخته شدن خون

ویتامین E دارای فواید مختلف پزشکی از جمله بهبود گردش خون و جلوگیری از لخته شدن خون است.

هنگامی که از راه خوراکی مصرف می شود ، ویتامین E می تواند با بهبود حساسیت به پروستاگلاندین E1 ، اسید چرب بازدارنده پلاکت ، تجمع پلاکت ها را کاهش دهد.

یک مطالعه ۱۹۹۹ که در آترواسکلروز منتشر شده است ، نشان می دهد که جذب ویتامین E توسط پلاکت ها در IU 75 در روز مطلوب است ، که با بیشترین تأثیر در تجمع پلاکت ها و پاسخ پلاکت به مهار توسط PGE1 ارتباط دارد ، با افزایش سطح مکمل و هیچ اثر بیشتری (۷) .

کپسول های ویتامین E گزینه خوبی برای اطمینان از دریافت دوز روزانه ویتامین E شما هستند قبل از مصرف مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید.
شما همچنین می توانید از غذاهای غنی از ویتامین E مانند تخم مرغ ، گوشت ، غلات و انواع میوه ها و سبزیجات تازه استفاده کنید.

رقیق کننده خون

برخی غذاهای دیگر با خواص رقیق کننده خون

ثابت شده است که ماهیهایی که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ EPA و DHA هستند ، اثرات رقیق کننده خون دارند.
فلاونوئیدهای موجود در کاکائو موجود در شکلات تلخ می توانند به نازک شدن خون کمک کنند.
آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که می تواند به کاهش چسبندگی بیش از حد پلاکت های خون کمک کند.
غذاهای غنی از ویتامین K مانند سبزیجات برگ دار و سبز مانند کلم بروکلی ، کاهو و اسفناج نیز مفید هستند.
آجیل های درختی مانند گردو ، بادام ، فندق ، بادام هندی ، پسته نیز موثر هستند.
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است که به شل شدن عروق و بهبود گردش خون کمک می کند.
هر روز آب زیادی بنوشید تا سلول ها را آبرسانی کرده و باعث تأمین منظم مواد معدنی جاری در بدن شود.

نکات پایانی درباره لخته شدن خون و رقیق کننده آن

ورزش بهترین راه برای تقویت گردش خون خوب و جلوگیری از لخته شدن خون است.
ماساژ منظم به حرکت خون از طریق مناطق متراکم کمک می کند.
آب درمانی یک روش ساده و موثر برای بهبود گردش خون است. همچنین به اتساع رگ های خونی کمک می کند ، بنابراین جریان خون را تقویت می کند.
مصرف کافئین را کاهش دهید.
اگر سیگار می کشید ، ترک آن مهم است.
از خوردن غذاهایی که چربی های اشباع زیادی دارند خودداری کنید.
مصرف نمک خود را محدود کنید.
استرس همچنین می تواند بر گردش خون تأثیر بگذارد ، بنابراین اقدامات لازم را برای کنترل استرس انجام دهید.

5/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.