علت لکنت زبان چیست؟ و آیا درمان میشود؟

لکنت زبان چیست؟

لکنت زبان یک اختلال گفتاری است. به آن گفتار لکنت یا پراکندگی نیز گفته می شود.لکنت زبان با این موارد مشخص می شود:

کلمات تکراری ، اصوات یا هجا ها
توقف تولید گفتار
میزان ناهموار گفتار

طبق گفته انستیتوی ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ارتباطی (NIDCD) ، لکنت زبان در برخی موارد حدود ۵ تا ۱۰ درصد از کل کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد که اغلب بین سنین ۲ تا ۶ سال رخ می دهد.

بیشتر کودکان در بزرگسالی به لکنت ادامه نخواهند داد. معمولاً با پیشرفت رشد کودک ، لکنت زبان متوقف می شود و تنها ۲۵ درصد کودکانی که از لکنت بهبود نمی یابند در بزرگسالی به لکنت ادامه خواهند داد.مداخله زودرس همچنین می تواند به جلوگیری از لکنت در بزرگسالی کمک کند.

انواع لکنت زبان چیست؟

لکنت سه نوع دارد:

رشدي: این نوع شایع ترین مورد در کودکان زیر ۵ سال به خصوص در مردان مشاهده می شود ، زیرا این افراد در توانایی های گفتاری و زبانی خود رشد می کنند و معمولاً بدون درمان برطرف می شود.
نوروژنیک :ناهنجاری های سیگنال بین مغز و اعصاب یا عضلات باعث این نوع می شوند.
روان زا :این نوع از بخشی از مغز نشأت می گیرد که بر تفکر و استدلال حاکم است.

لکنت زبان

علائم لکنت زبان چیست؟

لکنت زبان با کلمات ، اصوات یا هجاهای مکرر و اختلال در میزان طبیعی گفتار مشخص می شود.

به عنوان مثال ، یک شخص ممکن است همان صامت را تکرار کند ، مانند “K” ، “G” یا “T.” آنها ممکن است در گفتن برخی اصوات یا شروع جمله مشکل داشته باشند.

استرس ناشی از لکنت ممکن است در علائم زیر ظاهر شود:

تغییرات فیزیکی مانند تیک صورت ، لرزش لب ، پلک زدن بیش از حد چشم ، و تنش در صورت و بالاتنه
ناامیدی هنگام تلاش برای برقراری ارتباط
قبل از شروع صحبت تردید یا مکث
امتناع از صحبت کردن
تداخل صداها یا کلمات اضافی در جمله ها ، مانند “uh” یا “um”
تکرار کلمات یا عبارات
تنش در صدا
تنظیم مجدد کلمات در یک جمله
ایجاد صداهای طولانی با کلمات ، مانند “نام من Amaaaaaaanda است”

برخی از کودکان ممکن است از لکنت زبان خود آگاه نباشند و شرایط اجتماعی و محیط های پر استرس می توانند احتمال لکنت زبان در فرد را افزایش دهند. سخنرانی در جمع برای کسانی که لکنت زبان دارند می تواند چالش برانگیز باشد.

چه عواملی باعث لکنت زبان می شوند؟

دلایل مختلفی برای لکنت زبان وجود دارد. برخی از این موارد عبارتند از:

سابقه خانوادگی لکنت زبان
نوروفیزیولوژی
رشد در دوران کودکی

آسیب های مغزی ناشی از سکته مغزی می تواند باعث لکنت نوروژنیک شود. ضربه شدید عاطفی می تواند باعث لکنت روانشناختی شود.

لکنت ممکن است به دلیل وجود ناهنجاری ارثی در بخشی از مغز که بر زبان حاکم است ، در خانواده ها رخ دهد. اگر شما یا والدینتان لکنت دارید ، ممکن است فرزندانتان نیز لکنت داشته باشند.

علائم لکنت زبان

لکنت زبان چگونه تشخیص داده می شود؟

یک آسیب شناس زبان گفتاری می تواند به تشخیص لکنت کمک کند. هیچ آزمایش تهاجمی لازم نیست.

به طور معمول ، شما یا فرزندتان می توانید علائم لکنت زبان را توصیف کنید ، و یک آسیب شناس زبان گفتاری می تواند میزان لکنت زبان شما یا فرزندتان را ارزیابی کند.

لکنت چگونه درمان می شود؟

همه کودکانی که لکنت دارند نیازی به درمان ندارند زیرا لکنت معمولاً با گذشت زمان برطرف می شود. گفتاردرمانی برای برخی از کودکان گزینه ای است.

گفتاردرمانی

گفتاردرمانی می تواند وقفه های گفتاری را کاهش داده و عزت نفس کودک شما را بهبود بخشد. درمان اغلب با کنترل الگوهای گفتاری با تشویق کودک شما برای کنترل میزان گفتار ، پشتیبانی از نفس و کشش حنجره متمرکز است.

بهترین کاندیداهای گفتاردرمانی شامل کسانی هستند که:

سه تا شش ماه لکنت داشته اند
لکنت زبان شدید دارند
با لکنت مبارزه میکنند یا به دلیل لکنت دچار مشکلات عاطفی شوید
سابقه خانوادگی لکنت دارند

والدین همچنین می توانند از تکنیک های درمانی برای کمک به کودک خود در مورد لکنت نسبت به خود کمتر احساس کنند. گوش دادن با صبر و حوصله مهم است ، همچنین اختصاص دادن وقت برای صحبت کردن.گفتاردرمانگر می تواند به والدین کمک کند تا بیاموزند که چه موقع تصحیح لکنت کودک مناسب است.

گفتاردرمانی

سایر درمان ها

ممکن است از دستگاه های الکترونیکی برای درمان لکنت استفاده شود. یک نوع کودکان با پخش ضبط تغییر یافته صدای آنها هنگام صحبت سریع ، کودکان را به مکالمه کندتر ترغیب می کند. سایر دستگاه ها مانند سمعک ها فرسوده شده اند و می توانند سر و صدای زمینه را منحرف کنند که شناخته شده است و به کاهش لکنت کمک می کند.

هیچ دارویی وجود ندارد که هنوز ثابت کرده باشد که لکنت را کاهش دهد. اگرچه ثابت نشده است ، تحقیقات اخیر نشان می دهد بیش فعالی عضلات بر روی گفتار تأثیر می گذارد و داروهایی که باعث کند شدن بیش فعالی می شود مفید است.

چگونه لکنت یا لکنت را متوقف کنیم؟

لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری است که باعث می شود فرد هنگام تلاش برای گفتن صدا ، هجا یا کلمات را تکرار ، قطع یا طولانی کند. حدود ۳ میلیون کودک و بزرگسال در ایالات متحده به این بیماری مبتلا هستند.

اگر لکنت دارید ، ممکن است بدانید که می خواهید چه بگویید اما بیرون آوردن کلمات برای شما دشوار است. به نظر می رسد این کلمات گیر کرده اند ، یا ممکن است خود را در حال تکرار واژه ها پیدا کنید. همچنین ممکن است در هجاهای خاص مکث کنید.

لکنت افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار می دهد ، اما بیشتر در کودکان ۲ تا ۶ ساله دیده می شود. این لکنت رشد نامیده می شود و ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. حدود ۷۵ درصد کودکان با گذشت زمان این لکنت را از دست می دهند و ۲۵ درصد باقیمانده در طول بزرگسالی این شرایط را تجربه می کنند.

اگر لکنت در بزرگسالی از طریق علت خاصی مانند سکته مغزی یا آسیب مغزی حاصل شود ، از آن به عنوان لکنت عصبی یاد می شود. یک نوع لکنت نادر به نام لکنت روانشناختی در اثر ضربه عاطفی یا سایر مسائل در مغز یا با استدلال ایجاد می شود.

اگرچه لکنت به طور کامل قابل درمان نیست ، اما چند کار وجود دارد که می توانید برای بهبود گفتار خود انجام دهید. در اینجا چند روش درمانی برای لکنت زبان آورده شده است.

کمک به کاهش لکنت زبان

در اینجا برخی از روش های درمانی موجود برای بحث با SLP وجود دارد:

درمان برای کودکان: درمان زود هنگام با یک متخصص می تواند برای جلوگیری از لکنت طولانی مدت بسیار مفید باشد. والدین یا سرپرست می توانند با صبر و حوصله هنگام برقراری ارتباط با کودک ، گوش دادن با دقت به جای قطع صحبت و بررسی روند پیشرفت و احساسات ، به کودکان کمک کنند.

لکنت درمانی: تکنیک های تنفس ، تکنیک های آرام سازی ، یادگیری آهسته تر صحبت کردن و پرداختن به مسائل اضطرابی از جمله روش هایی است که SLP می تواند هم در کودکان و هم در بزرگسالان استفاده کند.

داروها: هنوز هیچ داروی مورد تأیید FDA برای لکنت زبان وجود ندارد ، اما برخی از داروهایی که برای شرایط دیگر استفاده می شوند برای لکنت زبان استفاده شده اند. به خصوص در مورد هرگونه عارضه جانبی با پزشک یا SLP خود مشورت کنید.

دستگاه های پزشکی: محققان در حال جستجوی تجهیزات پزشکی هستند که می توانند به روان صحبت کنند ، مانند دستگاه هایی که می توانند در گوش قرار بگیرند یا از تحریک مغز برای کمک به ارتباطات استفاده می کنند. در این زمینه تحقیق بیشتری مورد نیاز است.

پزشکان در حال تحقیق در مورد روش های جدید برای درک لکنت از طریق تصاویر مغزی و آزمایش ژنتیک به امید یافتن روش های درمانی موثرتر هستند.

نکاتی برای کمک به کاهش لکنت زبان

در اینجا چند روش وجود دارد که شما یا فرزندتان می تواند به شما در کاهش علائم لکنت کمک کند.

۱- سرعت حرف زدن خود را کم کنید

یکی از راه های موثرتر برای جلوگیری از لکنت زبان این است که سعی کنید کندتر صحبت کنید. عجله برای تکمیل یک فکر می تواند باعث لکنت زبان ، سرعت بخشیدن به صحبت شما یا مشکل در بیرون آوردن کلمات شود.

چند نفس عمیق کشیدن و آرام صحبت کردن می تواند کمک کند. به اطرافیان خود اطلاع دهید که این کار را انجام می دهید و صبر آنها واقعاً می تواند کمک کند.

۲- تمرین کنید

با یک دوست نزدیک یا یکی از اعضای خانواده خود تماس بگیرید تا ببینید آیا آنها می توانند با شما بنشینند و صحبت کنند. تمرین گفتار خود در یک محیط امن ممکن است به شما کمک کند تا با خود و نحوه به نظر رسیدن گفتار خود آرامش بیشتری داشته باشید.

پیوستن به یک گروه خودیاری با سایر افرادی که لکنت زبان دارند نیز ممکن است مفید باشد. می توانید یاد بگیرید که چه چیزی برای افراد دیگر مفید است وقتی آنها در جمع صحبت می کنند یا حتی در گروه های کوچک دوستان. همچنین ممکن است باعث شود احساس کنید تنها نیستید.

پیشنهاد می کنیم مقاله “فواید بسیار خوب برگه زردآلو برای سلامتی” را نیز مطالعه بفرمایید.

۳- ذهن آگاهی را تمرین کنید

ذهن آگاهی نوعی مراقبه است که به شما امکان می دهد آرام باشید و بر افکار خود یا عمل خاصی تمرکز کنید. این می تواند به شما در آرامش و کمک به تسکین اضطراب کمک کند. بزرگسالان و کودکان می توانند برای کمک به لکنت زبان تمرین کنند.

برخی شواهد محدود وجود دارد که تکنیک های ذهن آگاهی می توانند در یک برنامه درمانی جامع برای لکنت زبان کمک کنند. برای تعیین اینکه کدام نوع مراقبه ممکن است مفید باشد ، تحقیقات بیشتری لازم است.

۴- صدایتان را ضبط کنید

ضبط صدای خود می تواند به شما در درک بهتر پیشرفت کمک کند. این می تواند به شما کمک کند تا کلمات یا عباراتی را که باعث لکنت شما می شوند ، بشناسید. این می تواند به شما کمک کند مواردی را که در غیر این صورت متوجه نخواهید شد ، بشنوید.

اگر متوجه شدید که گوش دادن به صدای خود آزار دهنده است یا باعث اضطراب می شود ، آرام آرام شروع کنید. بخاطر داشته باشید که شنیدن پیشرفتهای شما می تواند دلگرم کننده باشد. اما همه تکنیک ها برای همه مفید نیستند.

کاهش لکنت زبان

۵- به دنبال روشهای درمانی جدید باشید

در بعضی موارد ، یک دستگاه گوش مخصوص که به عنوان مانیتور گفتار نامیده می شود ، می تواند مفید باشد. این دستگاه ها از نرم افزار بازخورد تأخیر و تغییر یافته در فرکانس برای کمک به شما در صحبت روانتر استفاده می کنند.

دقیقاً مانند سمعک ، دستگاه به داخل گوش کاربر متصل می شود. این نرم افزار صدای صدای شما را تغییر می دهد و کسری از ثانیه صدا را به تأخیر می اندازد. این می تواند به شما در کاهش سرعت گفتار کمک کرده و شما را قادر به صحبت بدون لکنت کند.

اگرچه برخی تحقیقات برای پشتیبانی از کارایی دستگاه وجود دارد ، اما مشخص نیست که این اثرات طولانی مدت هستند.

محققان به دنبال چندین دستگاه و برنامه جدیدتر هستند که ممکن است در آینده نیز کمک کنند.با پزشک خود در مورد دستگاه های موجود که می توانند برای شما موثر باشند صحبت کنید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.