هر آنچه در مورد آرتروز باید بدانید

هر آنچه در مورد آرتروز باید بدانید

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”هر آنچه در مورد آرتروز باید بدانید” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

آرتروز چیست؟ آرتروز (OA) شایع ترین بیماری مفصلی مزمن است.مفصل جایی است که دو استخوان بهم می پیوندند. انتهای این استخوان ها با بافت محافظ به نام غضروف پوشانده شده است.وقتی آرتروز رخ میدهد ، این غضروف تجزیه می شود و باعث می شود استخوان های مفصل به هم بخورند. این می تواند باعث درد ، سفتی و سایر علائم شود.

آرتروز اغلب در افراد مسن رخ می دهد ، اگرچه در بزرگسالان در هر سنی ممکن است رخ دهد. آرتروز بیماری مفصل دژنراتیو ، آرتریت تحلیل برنده و آرتروز ساییدگی نیز نامیده می شود.

آرتروز در اثر آسیب مفصلی ایجاد می شود. این آسیب می تواند با گذشت زمان جمع شود ، به همین دلیل سن یکی از دلایل اصلی آسیب مفصلی است که منجر به آرتروز می شود. هرچه سن شما بیشتر باشد ، ساییدگی و پارگی بیشتری در مفاصل ایجاد می شود.

سایر دلایل آسیب مفصل شامل آسیب دیدگی در گذشته است ، مانند:

غضروف پاره شده
مفاصل دررفته
صدمات رباط
آنها همچنین شامل ناهنجاری مفصلی ، چاقی و وضعیت بد بدن هستند. برخی از عوامل خطرزا مانند سابقه خانوادگی و جنسیت ، خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد.

ادامه مطلب آرتروز چیست؟

علائم آرتروز چیست؟
علائم آرتروز چیست؟

دلایل ایجاد آرتروز چیست؟

آرتروز و غضروف

غضروف ماده ای سخت و لاستیکی است که از استخوان انعطاف پذیر و نرم است. وظیفه آن محافظت از انتهای استخوان ها در داخل یک مفصل و اجازه حرکت آسان آنها در برابر یکدیگر است.

با از بین رفتن غضروف ها ، این سطوح استخوانی حفره دار و خشن می شوند. این می تواند باعث درد در مفصل ، و تحریک در بافت های اطراف شود. غضروف آسیب دیده نمی تواند خود را ترمیم کند. به این دلیل که غضروف هیچ رگ خونی ندارد.

وقتی غضروف کاملاً از بین می رود ، بافر بالشتکی که ارائه می دهد از بین می رود و امکان تماس استخوان با استخوان را فراهم می کند. این می تواند باعث درد شدید و سایر علائم مرتبط با آرتروز شود.

علائم آرتروز چیست؟

آرتروز می تواند در هر مفصل ایجاد شود. با این حال ، مناطقی که بدن بیشتر درگیر می شود شامل موارد زیر است:

دست ها
نوک انگشتان
زانو
باسن
ستون فقرات ، به طور معمول در گردن یا کمر

شایعترین علائم آرتروز عبارتند از:

درد
حساسیت (ناراحتی هنگام فشار دادن روی ناحیه با انگشتان خود)
سفتی و سختی
التهاب
با پیشرفت  ، درد همراه با آن ممکن است شدیدتر شود. با گذشت زمان ، تورم در مفصل و اطراف آن نیز ممکن است رخ دهد. شناخت علائم اولیه آرتروز می تواند به شما در مدیریت بهتر شرایط کمک کند.

آرتروز شدید

OA یک بیماری پیشرونده با پنج مرحله از ۰ تا ۴ است. مرحله اول یک مفصل طبیعی است. مرحله ۴ نشان دهنده OA شدید است. همه کسانی که OA دارند تا مرحله ۴ پیشرفت نمی کنند. این وضعیت اغلب مدتها قبل از رسیدن به این مرحله تثبیت می شود.

در افراد با OA شدید غضروف در یک یا چند مفصل به طور گسترده یا کامل از بین می رود. اصطکاک استخوان بر روی استخوان مرتبط با این می تواند علائم شدیدی مانند:

افزایش تورم و التهاب. مقدار مایع سینوویال در مفصل ممکن است افزایش یابد. به طور معمول ، این مایعات به کاهش اصطکاک در حین حرکت کمک می کند. با این حال ، در مقادیر بیشتر ، می تواند باعث تورم مفصل شود. تکه های غضروف شکسته نیز ممکن است درون مایع سینوویال شناور باشد و باعث افزایش درد و تورم شود.

افزایش درد ممکن است هنگام فعالیت ، اما همچنین در حالت استراحت احساس درد کنید. اگر در طول روز زیاد از آنها استفاده کرده باشید ، ممکن است احساس افزایش سطح درد خود را داشته باشید یا تورم بیشتری در مفاصل داشته باشید.

دامنه حرکت کاهش می یابد. به دلیل سفتی یا درد در مفاصل ، ممکن است نتوانید حرکت کنید. این می تواند لذت بردن از فعالیتهای روزمره را که قبلاً به راحتی انجام می شدند ، دشوارتر کند.

بی ثباتی مفصل. مفاصل شما ممکن است از ثبات کمتری برخوردار شوند. به عنوان مثال ، اگر OA شدید در زانوهای خود داشته باشید ، ممکن است دچار قفل شدن (کمبود حرکت ناگهانی) شوید. همچنین ممکن است کمانش کنید (وقتی زانوی شما بیرون می آید) ، که می تواند باعث سقوط و آسیب شود.

علائم دیگر با ادامه فرسایش مفصل ، ضعف عضلانی ، خار استخوان و تغییر شکل مفصل نیز ممکن است رخ دهد.

آسیب مفصلی ناشی از OA شدید قابل برگشت نیست ، اما درمان می تواند به کاهش علائم کمک کند.

آرتروز در مقابل آرتریت روماتوئید

OA و آرتریت روماتوئید (RA) علائم یکسانی دارند اما شرایط بسیار متفاوتی دارند. OA یک بیماری دژنراتیو است ، به این معنی که با گذشت زمان شدت آن افزایش می یابد. از طرف دیگر ، RA یک اختلال خود ایمنی است.

افراد مبتلا به RA دارای سیستم ایمنی هستند که به اشتباه پوشش نرم اطراف مفاصل را تهدیدی برای بدن می دانند و باعث حمله بدن به آن قسمت می شوند. این پوشش نرم که شامل مایع سینوویال است ، سینوویوم نامیده می شود. هنگامی که سیستم ایمنی بدن حمله خود را آغاز می کند ، تجمع مایعات در مفصل ایجاد می شود و باعث سفتی ، درد ، تورم و التهاب می شود.

اگر مطمئن نیستید که به کدام نوع آرتروز مبتلا هستید ، بهترین شرط شما این است که با پزشک خود صحبت کنید. اما شما همچنین می توانید تحقیقات خود را انجام دهید. تفاوتهای RA و OA را دریابید.

ادامه مطلب آرتروز چیست؟

تشخیص آرتروز

آرتروز غالباً یک بیماری کم رشد است که تشخیص آن تا زمانی که شروع به ایجاد علائم دردناک یا ناتوان کننده نکند دشوار است. اوایل OA اغلب پس از تصادف یا حادثه دیگری که باعث شکستگی و نیاز به اشعه ایکس می شود ، تشخیص داده می شود.

علاوه بر اشعه ایکس ، پزشک ممکن است از MRI ​​برای تشخیص OA استفاده کند. در این آزمایش تصویربرداری از امواج رادیویی و یک میدان مغناطیسی برای ایجاد تصاویری از استخوان و بافت نرم استفاده می شود.

سایر آزمایش های تشخیصی شامل آزمایش خون برای رد سایر شرایطی که باعث درد مفاصل می شوند ، مانند RA. برای تعیین اینکه آیا نقرس یا عفونت دلیل اصلی التهاب است ، می توان از آنالیز مایع مفصلی استفاده کرد. سایر آزمایشات مورد استفاده برای کمک به تشخیص آرتروز را بررسی کنید.

درمان آرتروز چگونه است؟

درمان OA بر مدیریت علائم متمرکز است. نوع درمانی که بیشتر به شما کمک کند تا حد زیادی توسط شدت علائم و موقعیت آنها تعیین می شود. اغلب ، تغییر سبک زندگی ، داروهای بدون نسخه و داروهای خانگی برای تسکین درد ، سفتی و تورم کافی است.

درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی برای آرتروز شامل موارد زیر است:

ورزش

فعالیت بدنی باعث تقویت عضلات اطراف مفاصل می شود و ممکن است به رفع سفتی کمک کند. حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه حرکات بدنی را دنبال کنید ، حداقل یک روز در میان. فعالیت های ملایم و کم تأثیر مانند پیاده روی یا شنا را انتخاب کنید. تای چی و یوگا همچنین می توانند انعطاف پذیری مفصل را بهبود بخشند و به مدیریت درد کمک کنند.

کاهش وزن

اضافه وزن می تواند به مفاصل فشار وارد کند و باعث درد شود. ریختن پوندهای اضافی به کاهش این فشار و کاهش درد کمک می کند. وزن سالم همچنین می تواند خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامتی مانند دیابت و بیماری های قلبی را کاهش دهد.

خواب کافی

استراحت به عضلات می تواند تورم و التهاب را کاهش دهد. با خود مهربان باشید و در این کار زیاده روی نکنید. خواب کافی در شب همچنین می تواند به شما در کنترل موثرتر درد کمک کند.

گرما درمانی و سرما درمانی

برای رفع درد و سفتی عضلات می توانید با گرما یا سرما درمانی اقدام کنید. کمپرس سرد یا گرم را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه و چندین بار در روز روی مفاصل دردناک قرار دهید.

این روش ها می تواند به کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.

ورزش برای آرتروز

تمرینات کششی ملایم می تواند برای افراد مبتلا به OA بسیار مفید باشد ، به خصوص اگر سفتی یا درد در زانوها ، باسن یا پشت خود داشته باشید. کشش می تواند به بهبود تحرک و دامنه حرکت کمک کند.

مانند هر برنامه تمرینی ، قبل از شروع با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید این روش برای شما مناسب است. اگر ورزش های کششی چراغ سبز پیدا کردند ، این چهار تمرین آرتروز را امتحان کنید.

داروهای آرتروز چیست؟

تعدادی از انواع مختلف داروهای OA وجود دارد که می تواند به شما در تسکین درد و تورم کمک کند. آنها عبارتند از:

مسکن های خوراکی. تیلنول (استامینوفن) و سایر مسکن ها درد را کاهش می دهند اما تورم را کاهش نمی دهند.

مسکن های موضعی. این محصولات OTC به صورت کرم ، ژل و وصله در دسترس هستند. آنها به بی حس شدن مفصل کمک می کنند و می توانند درد را تسکین دهند ، به ویژه برای درد خفیف آرتروز.

NSAID (داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی). NSAIDs مانند Advil (ایبوپروفن) و Aleve (ناپروکسن) تورم و همچنین درد را کاهش می دهد.

سیمبالتا پزشک شما ممکن است داروی ضد افسردگی Cymbalta (دولوکستین) را برای شما کمک کند تا از بین بردن درد OA کمک کند.

کورتیکواستروئیدها. این داروهای تجویزی به صورت خوراکی در دسترس هستند. همچنین ممکن است با تزریق مستقیم در مفصل تجویز شوند.

پزشک شما ممکن است توصیه کند که راه حل های OTC را به عنوان اولین خط دفاعی امتحان کنید. درباره گزینه های OTC و نسخه ای برای آرتروز بیشتر بدانید.

درمان های طبیعی آرتروز

درمان ها و مکمل های جایگزین ممکن است به تسکین علائمی مانند التهاب و درد مفاصل کمک کنند. برخی از مکمل ها یا گیاهان دارویی که ممکن است به شما کمک کنند عبارتند از:

روغن ماهی
چای سبز
زنجبیل

سایر گزینه های درمانی جایگزین عبارتند از:

طب سوزنی
فیزیوتراپی
ماساژ درمانی
سایر روش های درمانی می تواند از مصرف حمام نمکی اپسوم تا استفاده از کمپرس گرم یا سرد باشد.

شما باید قبل از استفاده از گیاهان یا مکمل هایی که در نظر دارید با پزشک خود مشورت کنید. این به شما اطمینان می دهد که ایمن و موثر هستند و با داروهای دیگری که مصرف می کنید تداخل نخواهد داشت.

ادامه مطلب آرتروز چیست؟

رژیم برای درمان آرتروز

تغذیه سالم هیچ نکته منفی ندارد ، اما اگر OA یا آرتروز داشته باشید ، رژیم غذایی و تغذیه بسیار مهم است.

اول از همه ، شما می خواهید وزن خود را در یک حد نرمال نگه دارید تا فشار غیر ضروری به مفاصل شما کاهش یابد.

همچنین یک منبع معتبر ارائه شده است که برخی از انواع OA ، مانند آرتروز زانو ، به رژیم غذایی حاوی فلاونوئیدها ، مواد مغذی موجود در میوه ها و سبزیجات ، پاسخ مثبت می دهند. همچنین ، آنتی اکسیدان های موجود در بسیاری از میوه ها و سبزیجات نیز ممکن است به مبارزه با رادیکال های آزاد تولید شده توسط التهاب کمک کنند. رادیکال های آزاد مولکول هایی هستند که می توانند باعث آسیب سلول شوند.

یک رژیم غذایی با کیفیت بالا ممکن است با کاهش التهاب و تورم به تسکین علائم OA کمک کند. خوردن غذاهای زیاد در موارد زیر می تواند بسیار مفید باشد:

ویتامین سی
ویتامین دی
بتاکاروتن
اسیدهای چرب امگا ۳
افزایش مصرف مواد غذایی با خواص ضد التهابی نیز کمک خواهد کرد.

آرتروز دست

آرتروز می تواند یک یا چند ناحیه از دست شما را درگیر کند. این نواحی اغلب شامل نوک انگشتان ، انگشت وسط هر انگشت ، مفصل اتصال انگشت شست و مچ دست و خود مچ دست است. مفاصلی که تحت تأثیر قرار گرفته اند تا حد زیادی علائم رخ داده را تعیین می کنند. این علائم اغلب شامل موارد زیر است:

سفتی، سختی
درد
تورم
سرخی
ضعف
در حرکت دادن انگشتان خود مشکل دارید
دامنه حرکت کاهش می یابد
هنگامی که انگشتان خود را حرکت می دهید صدا خرد شدن میشنوید
مشکل در گرفتن یا نگه داشتن اشیا

زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به آرتروز در دست هستند و معمولاً در سنین پایین به آن مبتلا می شوند. OA دستی می تواند تأثیر زیادی در توانایی شما در انجام کارهای مرتبط با زندگی روزمره داشته باشد. با این حال ، درمان های مختلف از تغییر سبک زندگی تا جراحی می تواند کمک کند.

آرتروز چیست؟
آرتروز چیست؟

آرتروز لگن

OA می تواند در یک یا هر دو لگن ایجاد شود. به این ترتیب با RA متفاوت است که معمولاً همزمان در هر دو لگن اتفاق می افتد.

Hip OA یک بیماری به آرامی تحلیل می رود. بسیاری از افراد دریافتند که با استفاده از دارو ، ورزش و فیزیوتراپی می توانند سالها با علائم خود مقابله کنند. پشتیبانی ها مانند عصا نیز می تواند کمک کند.

اگر وضعیت بدتر شود ، تزریق استروئید ، سایر داروها یا جراحی می تواند به شما کمک کند. درمان های جایگزین نیز می توانند کمک کنند و فناوری های جدید در آستانه هستند.

آرتروز زانو

مانند OA ران ، OA زانو نیز می تواند در یک یا هر دو زانو ایجاد شود. سن ، ژنتیک و آسیب دیدگی زانو ممکن است در OA زانو نقش داشته باشد.

ورزشکارانی که فقط بر روی یک ورزش تمرکز دارند که حرکات تکراری و گسترده ای مانند دویدن یا تنیس ایجاد می کند ، ممکن است در معرض خطر ابتلا به OA قرار گیرند. به همین ترتیب ، اگر فقط یک نوع فعالیت بدنی را دنبال کنید ، این ممکن است در برخی از ماهیچه ها بیش از حد استفاده کند و در برخی دیگر کم کاری کند ، باعث ضعف و بی ثباتی مفصل زانو شود. متفاوت بودن فعالیت های شما به کارگیری گروه های مختلف عضلانی کمک می کند و به شما امکان می دهد تمام عضلات اطراف زانوی شما تقویت شوند.

درمان آرتروز زانو بستگی به مرحله بیماری دارد.

بریس زانو آرتروز

استفاده از بریس در اطراف زانوی خود می تواند یک درمان عالی غیر جراحی برای OA زانو باشد. بریس ها می توانند تورم و فشار را کاهش دهند. آنها همچنین می توانند با تغییر وزن از قسمت آسیب دیده زانو ، ثبات در زانوی شما را افزایش دهند. این امکان برای تحرک بیشتر فراهم می شود.

بریس های زانو انواع مختلفی دارند. برخی ممکن است به صورت سفارشی برای شما نصب شده باشد و برخی دیگر به صورت OTC در دسترس هستند. پزشک شما ممکن است توصیه کند که انواع مختلف بریس را برای فعالیت های مختلف امتحان کنید.

آرتروز گردن

 OA گردن یا اسپوندیلوز گردنی نیز گفته می شود. این یک بیماری وابسته به سن است که بیش از ۸۵ درصد افراد بالای ۶۰ سال را درگیر می کند. این بیماری در مردان و زنان رخ می دهد.

ستون فقرات گردنی در گردن قرار دارد و شامل مفاصل وجهی است. این مفاصل به حفظ انعطاف پذیری در ستون فقرات کمک می کنند و دامنه حرکتی را امکان پذیر می کنند. هنگامی که غضروف های اطراف مفصل شروع به تحلیل رفتن می کنند ، نتیجه OA گردن ایجاد می شود.

OA گردن همیشه علائمی ایجاد نمی کند. در صورت بروز ، علائم ممکن است از خفیف تا شدید باشد و شامل موارد زیر است:

علائم آرتروز گردن

درد در تیغه شانه ، پایین بازو یا انگشتان
ضعف عضلانی
سفتی در گردن شما
سردرد ، بیشتر در پشت سر شما
سوزن سوزن شدن یا بی حسی در بازوها یا پاها

آرتروز نخاعی

اگر کمر درد دارید ، ممکن است به آرتروز نخاع مبتلا باشید. این شرایط مفاصل وجهی واقع در پایین کمر و باسن را تحت تأثیر قرار می دهد. سن و ضربه به ستون فقرات هر دو عامل بالقوه در OA نخاعی هستند. زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند. افرادی که دارای اضافه وزن هستند و یا مشاغل آنها نیاز به چمباتمه زدن و نشستن دارند نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند.

شدت علائم OA نخاعی می تواند متفاوت باشد. آنها عبارتند از:

سفتی یا حساسیت به لمس در مفاصل پشت شما
ضعف ، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها
دامنه حرکت کاهش می یابد
توجه به این علائم مهم است. در صورت عدم درمان ، OA نخاعی می تواند بدتر شود و باعث علائم شدیدتر و ناتوانی شود.

پیشگیری از آرتروز

ممکن است فاکتورهایی برای OA داشته باشید که نمی توانید کنترل کنید ، مانند وراثت ، سن و جنسیت. اما سایر عوامل خطر را می توان کنترل کرد و مدیریت آنها می تواند به کاهش خطر OA کمک کند.

نکات زیر می تواند به شما در مدیریت عوامل خطر تحت کنترل خود کمک کند:

از بدن خود حمایت کنید. اگر یک ورزشکار یا مشتاق سلامتی هستید ، مطمئن شوید که از بدن خود مراقبت می کنید. از ساپورت های ورزشی و کفش هایی استفاده کنید که ضربه شما را روی زانوها کاهش می دهد. همچنین اطمینان حاصل کنید که ورزش های خود را تغییر دهید ، به طوری که تمام عضلات شما تمرین می کنند ، نه فقط هر بار عضلات یکسان.

مراقب وزن خود باشید. شاخص توده بدن (BMI) خود را در محدوده مناسب قد و جنسیت نگه دارید.

رژیم غذایی سالم داشته باشید. طیف وسیعی از غذاهای سالم و تمرکز روی سبزیجات و میوه های تازه را بخورید.

استراحت کافی داشته باشید. به بدن خود فرصتهای کافی برای استراحت و خواب دهید.

اگر به دیابت مبتلا هستید ، کنترل قند خون نیز می تواند به شما در کنترل خطر OA کمک کند.

OA یک بیماری مزمن است که هیچ درمانی ندارد ، اما با مراعات کردن برخی نکات ، صدمات آن به بدن به حداقل میرسد . علائم درد مزمن و سفتی را نادیده نگیرید. هرچه زودتر با پزشک خود صحبت کنید ، سریعتر می توانید تشخیص ، شروع درمان و بهبود کیفیت زندگی خود را دریافت کنید. در اینجا لازم است که به یک روماتولوژیست مراجعه کنید.

 

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.