معروف ترین غذاهای کشور مالزی
اگر غذاهای سنگاپور و اندونزیایی را دوست دارید، از غذاهای مالزیایی نیز لذت خواهید برد. هر سه غذا به لطف تاریخچه مشترک، نزدیکی و ترکیب قومی مشابه شباهت های زیادی دارند. وعدههای غذایی شامل برنج که روی آن لشکر کوچکی از میوهها وجود دارد، در مالزی به همان اندازه در سنگاپور و اندونزی رایج است. ناسی لماک، ساتای و لاکسا غذاهای ملی هستند در حالی که سامبال چاشنی اصلی است که در بسیاری از وعدههای غذایی مالزیایی از آن لذت میبرند.
معروف ترین غذاهای کشور مالزی
روتی کانایی
روتی کانای به یک نان مسطح اطلاق می شود که در چندین کشور آسیای جنوب شرقی، از جمله مالزی، که در آنجا یک غذای ملی در نظر گرفته می شود، رایج است. این غذا در اصل یک غذای هندی است و یکی از شناخته شده ترین نمونه های غذاهای مالزیایی-هندی است.
با ورز دادن، صاف کردن، روغن زدن و تا کردن خمیر مکرر قبل از سفت کردن، برای ایجاد لایه ها ساخته می شود. سپس صاف میشود و روی تابه پخته میشود، آنقدر پرتاب میشود تا ورق نان نازک شود.
روتی کانای یک غذای صبحانه یا میانوعده محبوب است که بهطور سنتی بهصورت ساده با دیپ کاری – معمولاً دال (عدس) – سرو میشود، اما میتوان آن را با مواد شور و شیرین و همچنین تخممرغ، پیاز، پنیر، موز برششده پر کرد.
لور باک
لور باک (یا ngo hiang یا heh gerng) به غذای معرف اندونزی اشاره دارد که در شرق چین و در چند کشور آسیای جنوب شرقی مانند مالزی، اندونزی و سنگاپور رایج است.
این غذا با انواع مختلف گوشت، غذاهای دریایی، توفو یا سبزیجات درست میشود که با پودر پنج ادویه چاشنی شده و در پوست نازک لوبیا میغلتانند. سپس آنها را سرخ می کنند و با سس فلفل قرمز و لوح سرو می کنند که یک سس شیرین است که با نشاسته ذرت و تخم مرغ زده شده غلیظ شده است.
پوپیا
Popiah به یک اسپرینگ رول تازه فوجیانی/تئوچو اشاره دارد. این غذا که در اصل از استان فوجیان در چین است، به یک غذای محبوب در تایوان و در چندین کشور آسیای جنوب شرقی مانند مالزی، سنگاپور، تایلند و ویتنام تبدیل شده است.
پاپیا با یک کرپ یا پنکیک نازک و کاغذ مانند که با سس لوبیا شیرین، سس هویزین یا سس خمیر میگو آغشته شده درست می شود. معمولاً با شلغم ریز رنده شده، جیکاما، جوانه لوبیا و برگ های کاهو پر می شود، اگرچه اغلب با مواد دیگری مانند هویج رنده شده، توفوی سرخ شده، بادام زمینی خرد شده و املت خرد شده درست می شود.
چار کوی کاک
اگر با غذاهای سنگاپور آشنایی دارید، ممکن است این غذا را بشناسید. این غذا که در اصل یک غذای Teochew است، در اصل نسخه مالزیایی چای دو کوئه یا “کیک هویج سرخ شده” است.
چار کوای کاک به غذایی گفته می شود که با کیک تربچه (آرد برنج بخارپز، آب و دایکون سفید خرد شده) سرخ شده با تخم مرغ، تربچه کنسرو شده، جوانه لوبیا و چاشنی درست می شود. این یک غذای راحتی محبوب است که در مالزی به طور گسترده ای از آن لذت می برند، از غرفه های ساده دستفروش تا رستوران های چینی گران تر. جالب اینجاست که علی رغم نام مستعار انگلیسی آن، این غذا با هیچ هویج درست نمی شود و هیچ شباهتی به کیک هویج غربی ندارد.
روژک
روژک به سالاد میوه و سبزیجات اندونزیایی اشاره دارد که در سنگاپور و مالزی نیز محبوب است. روژاک اندونزیایی معمولاً فقط با میوهها و سبزیجات تازه درست میشود، اما نسخههای مالزیایی آن اغلب حاوی مواد دیگری نیز هستند. این می تواند حاوی چیزهایی مانند توفوی سرخ شده، سیب زمینی آب پز، تخم مرغ آب پز، و سرخ کرده میگو باشد که در یک سس غلیظ و تند بادام زمینی مخلوط شده اند. این نوع رژاک مالزیایی به رژاک ماماک معروف است.
ساته
ساته یا ساتای یک غذای اندونزیایی است که در مالزی و سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی بسیار محبوب شده است. در واقع، آنقدر در غذاهای مالزی ادغام شده است که به عنوان یکی از چهار غذای ملی در مالزی شناخته می شود. ناسی لماک، لاکسا و روتی کانای دیگران هستند.
ساته به خانوادهای از گوشتهای چاشنیشده اطلاق میشود که به سیخ کشیده و روی زغال کبابی میشوند. معمولاً با انواع مختلف گوشت مانند مرغ، گوشت گاو، بز و گوشت گوسفند درست میشود، اما میتوان آن را با مواد دیگری مانند غذاهای دریایی، توپ ماهی، سبزیجات و توفو درست کرد. معمولاً با سس ساته تهیه شده با بادام زمینی بو داده، شکر خرما، تمر هندی و فلفل سرو می شود.
Lok-Lok
Lok-lok به نوعی از سات معروف در پنانگ اشاره دارد. این ترکیبی از ساته و قابلمه داغ است که در آن انواع مختلف گوشت سیخشده، غذاهای دریایی و سبزیجات در یک قابلمه مشترک با آب جوش پخته میشوند.
مواد مختلفی مانند گوشت خام، توفو، کوفته ها، کیک ماهی، کله پاچه و تخم مرغ قرن روی چوب های بامبو به سیخ کشیده می شوند و در اطراف یک قابلمه مرکزی پخش می شوند. چوب ها از نظر قیمت دارای کد رنگی هستند و غذاخوری ها می توانند هر چیزی را که می خواهند برداشته و داخل قابلمه بپزند. وقتی آماده شد ساته را با سس ساته و سامبال میل کنید.
Lok-lok یک نوع غذای محبوب در پنانگ است و میتوان آن را در رستورانها و مراکز دستفروشی، حتی از چرخ دستیهای غذای خیابانی، میل کرد. دیدن افرادی که دور یک گاری متحرک جمع شدهاند و چوبهای ساته را در یک قابلمه آب در حال جوش فرو میبرند، جالب است.
۸ نکته که قبل از سفر به مالزی باید بدانید
رندانگ
رندانگ یک غذای گوشتی اندونزیایی است که در سایر مناطق آسیای جنوب شرقی مانند مالزی، سنگاپور و برونئی رایج شده است. اعتقاد بر این است که کاری تحت تأثیر کاری هند شمالی قرار گرفته است، از گوشتی تشکیل شده است که ساعت ها در شیر نارگیل و ادویه جات خورش داده می شود.
مانند رندانگ اندونزیایی، رندانگ مالزی به طور سنتی با گوشت گاو که در مخلوط شیر نارگیل و ادویه پخته میشود درست میشود. گوشت گاو به مدت چند ساعت به آرامی پخته می شود تا زمانی که مایع آن تبخیر شود و گوشت کاراملی شود و چنگال نرم شود.
کاری ایام
Kari ayam به یک غذای الهام گرفته از کاری مرغ هندی اشاره دارد که در مالزی و اندونزی رایج است. این شامل تکههای مرغ پخته شده با علف لیمو، برگهای لیموترش کفیر، شیر نارگیل و خمیر ادویهای به نام رمپا است.
ریمپا شبیه ماسالای هندی است و با ترکیبی از ادویه جات ترشی جات مانند چیلی، دانه های گشنیز، زیره، رازیانه، دارچین، زردچوبه و گالنگال و غیره درست می شود.