دسرهای موزی ،خوشمزه و سالم
این مطلب در دی ماه ۱۴۰۱ بروزرسانی شده است.
همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”دسرهای موزی ،خوشمزه و سالم” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .
خواص بی نظیر موز برای سلامتی:
- موز احساس شادی را سریعتر و بیشتر می کند
- موز چربی سوزی را استارت می زند
- موز بی خوابی را درمان می کند
- موز قند خون را تثبیت می کند
- موز سطح کلسترول بد را کاهش می دهد
- موز استخوان ها را قوی تر می کند
- موز نبرد با سرطان را بلد است
- موز فشار خون را کاهش می دهد
- موز بدن را سم زدایی می کند
۱٫دسر موز شکلاتی
-
موز : ۳ عدد
-
شکلات تخته ای تلخ : ۳۰۰ گرم
-
شکلات تخته ای سفید : ۱۰۰ گرم
-
بادام : یک مشت کوچک
-
بیسکویت سبوس دار : ۳ عدد
-
سیخ چوبی : ۶ عدد
برای تهیه این دسر ابتدا پوست موزها را بکنید و موزها را از وسط نصف کنید سپس سیخ های چوبی را داخل موزها قرار دهید. در مرحله بعدی طرز تهیه دسر موز بیسکویت ها را با کمک گوشت کوب خرد کنید سپس بادام ها را هم با کمک گوشت کوب خرد کنید و بیسکویت و بادام خرد شده را درون ظرف های جداگانه ای بریزید.
شکلات تخته ای تلخ و سفید را به روش بن ماری ذوب کنید سپس سطح موزهای خرد شده را به شکلات تخته ای آب شده که هنوز داغ است آغشته کنید و بلافاصله موزها را به بادام و شکلات خرد شده آغشته کنید و موزها را درون ظرفی مناسب قرار دهید تا شکلات روی آن ها سرد شود و خودش را بگیرد سپس شکلات سفید آب شده را درون قیفی مناسب بریزید و شکلات سفید آب شده را روی موزها بریزید و دسر را برای سرو درون ظرفی مناسب قرار دهید.
می توانید بعضی از موزها را با شکلات ساده و برخی دیگر را هم با مخلوط بیسکویت و بادام آماده کنید و نوش جان فرمایید.
۲٫دسر موز ساده (خامهای)
موز | ۴ عدد |
خامه | ۴ فنجان |
پودر یخ | ۱/۲ فنجان |
شیر | ۱٫۵ لیتر |
نشاسته ذرت | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
-
نشاسته، شکر و شیر را در یک قابله ریخته و روی حرارت ملایم هم بزنید تا مثل فرنی شروع به غلیظ شدن کند، پس از غلیظ شدن، وانیل را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
-
دو عدد موز را رنده کرده و بلافاصله به مخلوط فوق اضافه کنید تا پودینگ موز آماده شود.
-
۳ فنجان خامه را با درجه پایین همزن برقی بزنید تا شروع به سفت شدن کند، سپس پودر یخ را به آن اضافه کرده و ۴ دقیقه دیگر هم بزنید.
-
درجه همزن را زیاد کرده و پودینگ موز را اضافه کنید، به هم زدن ادامه دهید تا پودینگ با خامه کاملا ترکیب شده و مخلوط یکدستی حاصل شود.
-
دو عدد موز باقیمانده را حلقه حلقه کنید و ته ظرف سرو بچینید.
-
با مخلوط پودینگ موز و خامه روی ورقههای موز را بپوشانید.
-
یک فنجان خامه را در کاسه ریخته و با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد، سپس روی دسر را با خامه فرم گرفته کاملا بپوشانید.
۳٫ دسر ساده زعفرانی
دسر زعفرانی یکی از سادهترین و خوشمزهترین دسرهایی است که میتوانید در زمانی بسیار کم آن را تهیه کنید.
نصف پیمانه آب را در قابلمه ریخته و ۲ قاشق غذاخوری ژلاتین را به آن اضافه کنید. کمی صبر کنید تا دانههای ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کنند. سپس قابلمه را روی حرارت شعله بسیار ملایم قرار دهید تا ژلاتین شفاف و مایع شود. در مرحله بعد، ۳ لیوان شیر و ۱ لیوان شکر را در ظرفی جداگانه روی حرارت قرار دهید تا جایی که کمی گرم شود.
پس از آن کمی زعفران ساییده شده را به مخلوط شیر و شکر اضافه کنید. به محض اینکه احساس کردید شیر در حال به جوش آمدن و قل زدن است، کمی گلاب و وانیل را به همراه ژلاتین مایع به آن اضافه کنید و اجازه دهید که مخلوط کاملا سرد شود.
سپس نصف بسته خامه صبحانه را حسابی با چنگال یا همزن هم بزنید تا رقیق شود. خامه رقیق شده را به موادی که در مرحله قبل مخلوط کردید اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند. برای مرحله آخر، کف قالب مورد نظرتان را کمی با روغن خوراکی چرب کنید و مواد را داخل قالب بریزید و اجازه دهید به مدت ۴-۵ ساعت داخل دمای یخچال سرد شده و شکل قالب را به خود بگیرد. پس از آن دسر شما آماده سرو است.
۴٫دستور العمل دسر پودینگ موز
این پودینگ موز دارای موز کاراملی شده در شکر قهوه ای، کره و دارچین است.
مواد اولیه:
۱/۲ فنجان شکر قهوه ای روشن بسته بندی شده محکم
کره ۱/۴ پیمانه
۱/۴ قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
۴ عدد موز رسیده بزرگ، ورقه شده
۱ فنجان شکر گرانول تقسیم شده
۱/۳ فنجان آرد همه منظوره
۲ عدد تخم مرغ بزرگ
۲ فنجان شیر
۴ عدد تخم مرغ بزرگ جدا شده
۲ قاشق چایخوری عصاره وانیل
ویفر وانیلی ۴۸ عدد
طرز تهیه دسر با موز
۳ ماده اول را در یک تابه بزرگ روی حرارت متوسط بپزید و مدام هم بزنید، ۲ تا ۳ دقیقه یا تا زمانی که حباب شود. موز را اضافه کنید؛ ۲ تا ۳ دقیقه یا تا زمانی که کاملا داغ شود بپزید. از روی حرارت بردارید.
۳/۴ فنجان شکر گرانول، ۳ ماده بعدی و ۴ زرده تخم مرغ را در یک قابلمه سنگین با هم مخلوط کنید. ۸ تا ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که به ضخامت پودینگ درآید، روی حرارت متوسط رو به پایین بپزید و مدام هم بزنید. (مخلوط به تازگی شروع به حباب زدن می کند و وقتی همزن بلند می شود، قله های نرم را حفظ می کند.) از روی حرارت بردارید و وانیل را اضافه کنید.
نصف مخلوط موز، پودینگ و ویفر را بین ۸ (۱ فنجان)قالب یا ظروف شیشه ای ضد حرارت تقسیم کنید. با باقیمانده مخلوط موز، پودینگ و ویفرهای وانیلی بپوشانید.
۴ عدد سفیده تخم مرغ را با سرعت زیاد با همزن برقی بزنید تا کف کند. ۱/۴ فنجان شکر گرانول باقی مانده، ۱ قاشق غذاخوری را اضافه کنید. هر بار هم بزنید تا قله های سفت شکل بگیرد و شکر حل شود (۲ تا ۴ دقیقه). مرنگ را روی قالب ها بمالید. قالب ها را روی یک ورقه پخت قرار دهید.
در دمای ۳۲۵ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که مرنگ طلایی شود بپزید. بگذارید ۳۰ دقیقه روی توری سیمی خنک شود.
۵٫نحوه درست کردن ساندوریچ موزی
۱⁄۴ فنجان کره بادام زمینی طبیعی صاف
۸ برش نان سبوس دار، کمی برشته شده
۲ عدد موز، ورقه شده
۱ قاشق غذاخوری عسل
۲ برش سوسیس پخته و خرد شده (در صورت تمایل می توانید سوسیس بیشتری اضافه کنید)
روی ۴ تکه نان تست یک لایه سخاوتمندانه کره بادام زمینی بمالید.
با تکه های موز صاف کنید، با جریان ملایم عسل بپاشید و با تکه های بیکن خرد شده پخش کنید.
نان تست باقی مانده را روی آن قرار دهید.
۶٫دستور تهیه قهوه موزی
این قهوه یخ زده موز یخ زده جوانه های چشایی شما را هیجان زده می کند!
نکته حرفه ای: اگر از طرفداران پر و پا قرص خامه یا شیر در قهوه خود هستید، یک وعده کوچک شیر بادام شیرین نشده اضافه کنید تا قوام خامه ای تری بدون هیچ شکر اضافه ای داشته باشید!
مواد اولیه:
۳ موز رسیده پوست کنده و به صورت ضربدری به یک سوم برش دهید
پودر قند ۳ ق غ
۱/۲ قاشق چایخوری هل آسیاب شده
۱/۲ قاشق چایخوری عصاره وانیل
۴ فنجان قهوه دم کرده، خنک شده
۲ قاشق غذاخوری شکلات شیری
۳ قاشق غذاخوری شیر بادام شیرین نشده
موز، شکر، هل و عصاره وانیل را در مخلوط کن پوره کنید. در حالی که مخلوط کن روشن است، شیر را به آرامی اضافه کنید. مخلوط موز را ۱ ساعت یا تا زمانی که تقریباً جامد شود، فریز کنید. حدود ۲ ۱/۲ فنجان درست می کند.
قهوه را به ۴ لیوان (۱۲ اونسی) تقسیم کنید. مخلوط موز را مخلوط کرده و با شکلات بپاشید. در صورت تمایل با شیر اضافی سرو کنید.
۷٫دستور تهیه سوپ موزی
سوپ نارگیل یک غذای اصلی گیاهخواری برای بسیاری از مردم است و افزودن موز به مخلوط آن را حتی بهتر می کند. شیرین و خوش طعم این کاسه دنج خوبی را به غذایی تبدیل می کند که عالی است.
این سوپ نارگیل و موز می جوشد و می جوشد تا طعم دلچسب سیر، سس سویا، چیلی قرمز و البته موز ورقه شده را به ارمغان بیاورد. چاشنی سوپ فقط در عرض چند دقیقه ته نشین می شود و آشپزخانه شما را بوی یک رویای خوشمزه می دهد. این غذای گرم به دلیل داشتن مواد سدیم کم، احساس سیری را بدون ایجاد احساس سنگینی یا تنبلی در شما حفظ می کند.
۱/۴ فنجان پیاز سبز ورقه شده
۱ عدد موز بزرگ، برش داده شده، تقسیم شده
۲ حبه سیر، ورقه شده
۱ قاشق غذاخوری روغن کانولا
۱ ۱/۲ فنجان آب سبزیجات کم سدیم
۳/۴ فنجان شیر نارگیل
۲ قاشق غذاخوری سس سویای کم سدیم
۱/۲ قاشق غذاخوری شکر
۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه
۱ عدد لیموترش ورقه شده یا ربع شده
۱ عدد چیلی قرمز تازه بزرگ، به صورت مورب برش داده شده است
گشنیز تازه برای تزئین
پیاز سبز و سیر را در یک قابلمه متوسط به مدت ۳ تا ۵ دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم شوند.
آب سبزیجات، شیر نارگیل، سس سویا، شکر و فلفل را اضافه کنید. به جوش بیاورید کاهش حرارت؛ ۵ تا ۸ دقیقه بجوشانید. کمی خنک کنید.
داخل مخلوط کن یا ظرف غذاساز بریزید. ۳/۴ موز ورقه شده و چیلی قرمز را اضافه کنید. پوشش؛ مخلوط کنید تا یکدست شود.
مخلوط سوپ را به قابلمه برگردانید؛ ۱/۴ موز باقیمانده برش خورده و چیلی را اضافه کنید. از طریق گرما در صورت تمایل، هر وعده را با لیموترش و گشنیز تزئین کنید.