بهترین درمان های خانگی برای کم کاری تیروئید چیست؟

بگذارید یک نکته را برای شما کاملاً روشن کنیم! درمان با تجویز پزشک برای درمان کم کاری تیروئید ضروری است و هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد. با این حال، رژیم غذایی نقش مهمی در سرعت بخشیدن به نتایج دارد! خوردن دوز سالم از برخی مواد غذایی غنی از ویتامین و مواد معدنی می تواند به شما کمک کند تا سریع علائم کم کاری تیروئید را تسکین دهید و از داروهایتان حمایت کنید. در زیر تعدادی از درمان طبیعی برای مقابله با مشکل کم کاری تیروئید با درمان های خانگی آورده شده است:

درمان های خانگی برای کم کاری تیروئید

۱- مصرف سلنیوم را افزایش دهید:

سلنیوم یک ریز مغذی است که برای متابولیسم هورمون های تیروئید ضروری است. مطالعات نشان می دهد که افزایش مصرف سلنیوم نتایج مثبتی را در بیماران کم کاری تیروئید که از اختلالات خود ایمنی رنج می برند نشان داده است. غذاهایی مانند آجیل برزیلی، ماهی تن، گوشت گاو، بوقلمون، پاستا، نان یا برنج منابع طبیعی سلنیوم هستند که به تعادل سطح هورمون T4 کمک می کنند. مصرف غذاهای غنی از سلنیوم بهترین راه حل برای درمان تیروئید کم کار است.

۲- از رژیم غذایی غنی از ویتامین B استفاده کنید:

گروه ویتامین های B نقش مهمی در سلامت غده تیروئید دارند. آنها از سلامت غدد درون ریز حمایت می کنند، به درستی از ید برای ترشح هورمون ها استفاده می کنند و سلول های تیروئید را در شرایط کار نگه می دارند. می توانید درصد این ویتامین ها را از غذاهایی مانند حبوبات، مارچوبه، تخم مرغ، کنجد و غیره افزایش دهید.

در کنار این رژیم، ممکن است مجبور شوید سطح B12 خود را با مصرف مکمل ها نیز افزایش دهید. ثابت شده است که کم کاری تیروئید می تواند منجر به کمبود ویتامین B12 شود که می تواند منجر به اختلالات عصبی و مرتبط با مغز شود .

درمان های خانگی برای کم کاری تیروئید

۳-برای درمان کم کاری تیروئید ، افزایش سطح ید داشته باشید:

کمبود ید یکی از علل شایع کم کاری تیروئید است. اگر بدن شما ید کافی برای حمایت از عملکرد تیروئید تولید نمی کند، باید آن را از منابع خارجی تکمیل کنید. یک راه آسان برای انجام آن با افزودن دوز توصیه شده نمک یددار به رژیم غذایی روزانه خود برای درمان کم کاری تیروئید در خانه. با این حال، باید توجه داشته باشید که سطح بیش از حد ید در بدن می تواند وضعیت شما را بدتر کرده و منجر به عوارض جانبی خطرناکی شود.

به غیر از نمک، سایر روش های طبیعی منابع غذایی غنی از ید عبارتند از: ماهی آب شور، غذاهای دریایی، شیر، تخم مرغ و لبنیات.

۴- از قدرت پروبیوتیک ها استفاده کنید:

علاوه بر تقویت سلامت روده، غذاهای غنی از پروبیوتیک می توانند به درمان بیماری های خود ایمنی تیروئید نیز کمک کنند. یک توضیح برای این موضوع این است که باکتری های خوب موجود در این غذاها می توانند پوشش معده شما را تقویت کنند تا از ورود سموم به جریان خون جلوگیری کنند. این به نوبه خود تولید آنتی بادی ها و پاسخ ایمنی خودکار از سیستم را کنترل می کند.

به همین دلیل است که متخصصان به بیماران مبتلا به تیروئید توصیه می کنند که از رژیم غذایی غنی از پروبیوتیک استفاده کنند که شامل غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کامبوجا، میسو، کیمچی و غیره است. در بسیاری از موارد، مکمل های پروبیوتیک مانند اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم نیز به عنوان بخشی از دارو تجویز می شوند.

۵-روغن های ضروری برای فعال کردن تیروئید:

روغن های ضروری که به عنوان بخشی از آروماتراپی استفاده می شوند می توانند به شما در مقابله با کم کاری تیروئید کمک کنند. این عصاره های بسیار غلیظ از گیاهان دارای خواص درمانی زیادی برای کاهش علائم کم کاری تیروئید هستند. با این حال، آنها را نمی توان به عنوان جایگزینی برای داروهای واقعی و رژیم غذایی غنی از مواد مغذی استفاده کرد.

می‌توانید چند قطره از این روغن‌های ضروری را به یک دیفیوزر یا به عنوان بخشی از ماساژ درمانی گشاد شده با روغن حامل اضافه کنید:

 روغن نعناع 

متابولیسم شما را افزایش می دهد و به هضم سریع غذا کمک می کند تا وزن شما متعادل شود.

 روغن شمعدانی

این روغن را می توان به صورت موضعی برای کاهش التهاب غده تیروئید و همچنین تسکین فوری از اضطراب و استرس مرتبط با مشکل استفاده کرد.

 روغن چوب سدر

پوست خشک مرتبط با کم کاری تیروئید را می توان با این روغن درمان کرد. چند قطره روغن چوب سدر را با مقداری روغن جوجوبا مخلوط کنید و آن را در تمام مناطق آسیب دیده بمالید.

۶- گیاهان دارویی به عنوان درمان کم کاری تیروئید:

فرمولاسیون ها و مکمل های گیاهی ممکن است تاثیر کوچک اما قابل توجهی در درمان اختلالات تیروئید داشته باشند. آنها با حمایت از داروهای تیروئید شما کار می کنند و نتایج سریع تری ارائه می دهند. در اینجا دو گیاه از این قبیل که برای کم کاری تیروئید مورد مطالعه قرار گرفته اند آورده شده است:

جینسنگ هندی:

Ashwagandha که جینسنگ هندی نیز نامیده می شود، یک گیاه سنتی آیورودا است که به صورت پودر یا کپسول استفاده می شود. طبق تحقیقات، بیمارانی که این گیاه را با دوز ۶۰۰ میلی گرم در روز مصرف کردند، کاهش ناهنجاری های تیروئید مرتبط با کم کاری تیروئید را تجربه کردند. استفاده بیش از حد از آشواگاندا ممکن است منجر به پرکاری تیروئید و در بدترین موارد، وضعیتی به نام تیروتوکسیکوز شود.

 گزنه برای درمان کم کاری تیروئید:

یکی دیگر از داروهای گیاهی قوی برای تیروئید کم کار، گیاه گزنه است. دارای خواص افزایش دهنده متابولیسم است که می تواند به فعال شدن غده تیروئید کمک کند. دانشمندان بر این باورند که این می تواند به دلیل طبیعت گرم و خشک این گیاه باشد که فواید دارویی بسیار دیگری نیز دارد.گزنه معمولاً برای مصرف خوراکی ملایم است. اما، مصرف بیش از حد ممکن است منجر به احساس سوزش در معده، تعریق بیش از حد و بثورات در بدن شود.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “بهترین روش های افزایش میل جنسی در زوجین” را نیز مطالعه بفرمایید.      

۷-تغییرات سبک زندگی برای مدیریت کم کاری تیروئید:

اگرچه هیچ جایگزینی برای داروهایی برای درمان کم کاری تیروئید وجود ندارد، انجام اصلاحات ساده در سبک زندگی می تواند به شما در مدیریت بهتر این بیماری کمک کند. در زیر برخی از نکات برای تسکین سریعتر علائم ذکر شده است:

 یوگا یا تمرین بدنی را انجام دهید:

فواید یوگا برای بدن و ذهن ما نیازی به معرفی خاصی ندارد. بر اساس مطالعات اخیر، یوگا یک درمان مفید برای تیروئید کم کار مرتبط با استرس است. یوگا با ترکیبی عالی از آساناها، مدیتیشن و پرانایاما می تواند استرس و اضطراب را کاهش دهد و عملکرد تیروئید را بهبود بخشد. همچنین مشخص است که تمرین منظم یوگا برای حداقل ۶ ماه می تواند وابستگی به داروهای جایگزین هورمونی را کاهش دهد.

 خواب کافی داشته باشید:

خواب با کیفیت می تواند به شما کمک کند بر خستگی و سستی ناشی از کم کاری تیروئید غلبه کنید. قبل از خواب چراغ های اتاق خواب خود را خاموش کنید زیرا تاریکی می تواند با آرام کردن اعصاب شما به آرامی باعث خواب شود. دمای اتاق خود را تنظیم کنید و مطمئن شوید که نه خیلی گرم است و نه خیلی سرد. حداقل ۱ ساعت قبل از خواب از ابزارهای مختلف (لپ تاپ، تلفن های هوشمند و …) دوری کنید. وعده های غذایی سبک بخورید و از غذاهای تند یا سنگین که باعث ناراحتی شما می شود اجتناب کنید.

قند را در رژیم غذایی خود کاهش دهید:

یکی از عوارض جانبی کم کاری تیروئید، افزایش خطر ابتلا به دیابت – هر دو نوع ۱ و نوع ۲ است. خوردن رژیم غذایی با قند بالا می تواند وضعیت بدنی را که در حال حاضر با متابولیسم ضعیف دست و پنجه نرم می کند، بدتر کند. به همین دلیل است که پزشکان رژیم غذایی کم قند یا بدون قند را برای این بیماران توصیه می کنند. این شامل دوری از قندها، آب میوه ها، شیرین کننده ها و دسرها می شود.

درمان کم کاری تیروئید

برای درمان کم کاری تیروئید به غذاهای ناسالم و فرآوری شده نه بگویید:

غذاهایی مانند پیتزا، برگرها، محصولات پخته شده، غذاهای فرآوری شده و غذاهای سرخ شده به طور استثنایی میزان کالری را در بدن افزایش می دهند. به این ترتیب، افزایش وزن از عوارض کم کاری تیروئید است و افزودن این کالری ها به سرعت توده بدن شما را افزایش می دهد. در عوض، برای هضم سریع، از یک رژیم غذایی سالم و متعادل متشکل از میوه های تازه، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین بالا، کربوهیدرات کم و بدون گلوتن استفاده کنید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.