آیا روغن ذرت سالم است؟

روغن ذرت یک روغن گیاهی تصفیه شده است که به طور گسترده در پخت و پز و به ویژه سرخ کردن استفاده می شود.همچنین کاربردهای بسیار دیگری دارد و معمولاً برای مقاصد صنعتی یا به عنوان یک ماده در لوازم آرایشی استفاده می شود. ذرت برای تولید روغن ذرت باید یک فرآیند تصفیه پیچیده را طی کند.این فرآیند به روغن ویژگی های منحصر به فردی می دهد، اگرچه همه آنها مثبت نیستند.این مقاله به بررسی روغن ذرت، از جمله تغذیه، کاربردها و تولید آن و همچنین فواید و مضرات احتمالی آن می پردازد.

فواید روغن ذرت چیست؟

حاوی ترکیباتی است که ممکن است سلامت قلب را تقویت کند، مانند فیتواسترول ها، ویتامین E و اسید لینولئیک.

سرشار از فیتواسترول

روغن ذرت مملو از فیتواسترول است که ترکیبات گیاهی با ساختاری مشابه کلسترول موجود در حیوانات است.

فیتواسترول ها به طور بالقوه ضد التهاب هستند و خوردن یک رژیم غذایی غنی از غذاهای ضد التهاب ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و برخی سرطان ها را کاهش دهد.

روغن ذرت در مقایسه با چندین روغن پخت و پز دیگر مانند روغن بادام زمینی، زیتون و کانولا، محتوای فیتوسترول بالایی دارد. به ویژه در فیتواسترول بتا سیتوسترول بالا است .

مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که بتا سیتوسترول ممکن است خواص ضد توموری داشته باشد. در یک مطالعه، توانست رشد سلول های سرطانی ریه را به طور قابل توجهی کند کند در حالی که هیچ تاثیری بر سلول های سالم ریه نداشت .

با این حال، تحقیقات انسانی بیشتری برای درک خواص ضد سرطانی بالقوه بتا سیتوسترول مورد نیاز است.

علاوه بر این، فیتواسترول‌ها به جلوگیری از جذب کلسترول در بدن کمک می‌کنند. بنابراین، آنها ممکن است به کاهش سطح کلسترول بالا کمک کنند، که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.

آیا روغن ذرت سالم است؟

ممکن است سلامت قلب را تقویت کند

از آنجایی که روغن ذرت حاوی ترکیبات مفید برای قلب مانند ویتامین E، اسید لینولئیک و فیتوسترول است، ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.

ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است، بنابراین یک رژیم غذایی سرشار از این ماده مغذی ممکن است از آسیب اکسیداتیو به قلب و عروق خونی شما ناشی از رادیکال های آزاد اضافی جلوگیری کند .

علاوه بر این، در مروری بر مطالعات روی بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر، مبادله ۵ درصد از کل کالری از چربی اشباع شده به اسید لینولئیک با ۹ درصد کاهش خطر حمله قلبی و ۱۳ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از قلب همراه بود.

برخی از مطالعات همچنین دریافتند که روغن ذرت به خودی خود به کاهش کلسترول، به ویژه کلسترول LDL (بد) کمک می کند، احتمالاً به دلیل محتوای فیتوسترول آن .

در یک مطالعه ۴ هفته ای بر روی ۲۵ بزرگسال، افرادی که روزانه ۴ قاشق غذاخوری (۶۰ میلی لیتر) روغن ذرت مصرف می کردند، سطح کلسترول بد (LDL)، کلسترول تام و تری گلیسیرید را در مقایسه با افرادی که به همان میزان روغن نارگیل مصرف می کردند، کاهش دادند.

به خاطر داشته باشید که برخی از این مطالعات توسط ACH Food Companies, Inc.، تولید کننده روغن ذرت مازولا تامین مالی شده است. نتایج مطالعات بهداشتی که توسط شرکت‌های مواد غذایی تأمین می‌شود، اغلب به نفع محصولات شرکت منحرف می‌شود .

روغن ذرت سرشار از فیتواسترول های ضد التهابی و سایر ترکیبات است که ممکن است به کاهش برخی از عوامل خطر بیماری قلبی، مانند کلسترول LDL (بد) و کلسترول تام کمک کند.

ضرر های روغن ذرت

روغن ذرت دارای برخی مضرات قابل توجه است که ممکن است از مزایای بالقوه آن برای سلامتی بیشتر باشد.

سرشار از چربی های امگا ۶

روغن ذرت سرشار از اسید لینولئیک است، یک چربی امگا ۶ که در برخی مطالعات با بهبود سلامتی مرتبط است .

با این حال، چربی های امگا ۶ در صورت مصرف بیش از حد می توانند مضر باشند. طبق اکثر تحقیقات، بدن شما برای داشتن سلامتی مطلوب باید نسبت امگا ۶ به امگا ۳ را در حدود ۴: ۱ حفظ کند .

اکثر مردم این چربی ها را به نسبت ۲۰:۱ مصرف می کنند و چربی های امگا ۶ را بسیار بیشتر از امگا ۳ می خورند .

این عدم تعادل با شرایطی مانند چاقی، اختلال در عملکرد مغز، افسردگی و بیماری قلبی مرتبط است .

تعادل مناسب این چربی ها مهم است، زیرا چربی های امگا ۶ تمایل به التهاب دارند – به خصوص زمانی که چربی امگا ۳ ضد التهابی کافی وجود نداشته باشد.

روغن ذرت دارای نسبت چربی امگا ۶ به امگا ۳ ۴۶:۱ است .

محدود کردن روغن ذرت و سایر غذاهای سرشار از چربی‌های امگا ۶ و در عین حال افزایش مصرف غذاهای غنی از چربی‌های امگا ۳، مانند ماهی‌های چرب و دانه‌های چیا، ممکن است به کاهش التهاب و ارتقای سلامت کلی کمک کند.

ساخته شده با ذرت اصلاح شده ژنتیکی

بیشتر روغن ذرت با استفاده از ذرت اصلاح شده ژنتیکی (GMO) تهیه می شود. در سال ۲۰۱۰، حدود ۹۰ درصد ذرت کشت شده در ایالات متحده GMO بود.

بیشتر این ذرت اصلاح شده است تا در برابر حشرات و برخی از کشنده های علف هرز مانند گلایفوسیت مقاوم باشد.

بسیاری از مردم در مورد اثرات تجمع گلایفوسیت در بدن ناشی از خوردن غذاهای GMO مقاوم به گلایفوسیت که با مقادیر زیادی علف کش درمان شده اند، نگران هستند.

در سال ۲۰۱۵، گلایفوسیت به عنوان یک “سرطان زا احتمالی” توسط سازمان بهداشت جهانی طبقه بندی شد. با این حال، بسیاری از شواهد موجود در لوله آزمایش و حیوانات این موضوع را تایید نمی کند.

پیشنهاد می کنیم مقاله “موارد استفاده و فواید روغن درخت چای چیست؟” را نیز مطالعه بفرمایید.

ارزش تغذیه ای روغن ذرت

روغن ذرت ۱۰۰% چربی است و پروتئین و کربوهیدرات ندارد. یک قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) روغن ذرت فراهم می کند :

کالری: ۱۲۲
چربی: ۱۴ گرم
ویتامین E: 13 درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI)

در طی فرآیند استخراج روغن ذرت از ذرت، بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی از بین می روند. با این حال، روغن دارای مقدار مناسبی ویتامین E است.

ویتامین E یک ماده مغذی محلول در چربی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان ضد التهابی در بدن شما عمل می کند.

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد را خنثی می کنند، که می توانند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و برخی سرطان ها را در صورت افزایش تعداد آنها افزایش دهند .

علاوه بر این، روغن ذرت حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد اسید لینولئیک است که نوعی چربی غیراشباع امگا ۶ است .

چربی های اشباع نشده چندگانه شامل چربی های امگا ۶ و امگا ۳ می باشد. مورد دوم با کاهش التهاب و سلامتی بهتر همراه است، زمانی که در بدن شما به نسبت ۴: ۱ امگا ۶ به امگا ۳ وجود داشته باشد.

با این حال، رژیم غذایی بسیاری از افراد حاوی مقدار زیادی چربی های التهابی امگا ۶ و چربی های ضد التهابی امگا ۳ کافی نیست .

روغن ذرت دارای نسبت امگا ۶ به امگا ۳ ۴۶:۱ است که می تواند به این عدم تعادل کمک کند .

روغن ذرت ۱۰۰% چربی است و در هر قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) ۱۲۲ کالری دارد. بیشتر از چربی‌های غیراشباع امگا ۶ ساخته شده و حاوی مقداری ویتامین E است.

موارد استفاده از روغن ذرت

روغن ذرت کاربردهای مختلفی دارد، چه در پخت و پز و چه در کاربردهای غیر پخت.

این ماده به عنوان پاک کننده و روان کننده صنعتی و همچنین برای ساخت سوخت موتورهای بنزینی و دیزلی استفاده می شود. به علاوه، در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی، صابون های مایع و شامپوها گنجانده شده است.

با این حال، بیشتر به عنوان روغن سرخ کردنی شناخته می شود. نقطه دود بسیار بالایی دارد (درجه حرارتی که روغن شروع به سوختن می‌کند) حدود ۴۵۰ درجه فارنهایت (۲۳۲ درجه سانتی‌گراد)، که آن را برای غذاهای سرخ‌کرده ایده‌آل می‌کند تا بدون سوختن آن‌ها ترد شوند .

روغن ذرت به طور گسترده ای در دسترس است و آن را به یک انتخاب محبوب برای آشپزهای خانگی تبدیل می کند. تقریباً می توان آن را در هر فروشگاه مواد غذایی خریداری کرد و به روش های مختلفی استفاده کرد، مانند موارد زیر:

تفت دادن و سرخ کردن
سس سالاد و ماریناد
کیک، نان و سایر محصولات پخته شده

فواید روغن ذرت

طرز تهیه روغن ذرت

ابتدا باید مغزها را به صورت مکانیکی فشار دهید تا روغن جدا شود. سپس روغن یک سری فرآیندهای شیمیایی را طی می کند که ناخالصی ها و همچنین بوها و طعم های نامطلوب را از بین می برد.

فرآیندهای زیر که درگیر هستند بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی را حذف می کنند و حتی ممکن است مواد مضر را معرفی کنند:

استخراج هگزان ذرت را با محلولی شسته می شود که حاوی ماده شیمیایی به نام هگزان است که باعث آزاد شدن روغن آن می شود. نشان داده شده است که هگزان بر سیستم عصبی انسان و حیوانات تأثیر منفی می گذارد .

بو زدایی بوها و مزه های نامطلوب همراه با برخی ترکیبات سالم از روغن حذف می شود. قبل از این مرحله، بو و طعم روغن ذرت آن را برای پخت و پز نامناسب می کند.

 موم ها و چربی های اشباع (جامد) از روغن خارج می شوند تا در دمای پایین مایع بماند. بدون زمستان شدن، بسیاری از روغن های گیاهی در دماهای سرد جامد می شوند.

روغن ذرت برای استخراج از ذرت باید یک فرآیند تصفیه گسترده را طی کند. این روغن به دلیل نقطه دود بالا بیشتر به عنوان روغن سرخ کردنی استفاده می شود اما کاربردهای صنعتی نیز دارد.

 

5/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.