راههایی برای بازگشت حس بویایی بعد از ابتلا به کرونا

 ۴ درمان خانگی را برای بازیابی حس بویایی و چشایی

از دست دادن حس بو و چشایی یکی از نشانه Covid-19 است! اگر هنوز این حواس را پس از گذراندن دوران کرونا به دست نیاورده اید ، این درمان های خانگی را امتحان کنید.

اکثر افرادی که کرونا داشتند ، از دست دادن حس چشایی و بویایی خود را تجربه کردند. برخی پس از بهبودی آن را پس گرفتند اما افراد کمی هستند که هنوز با برنگشتن این دو حس دست و پنجه نرم می کنند. در واقع ، برخی از افراد گزارش می کنند که حس چشایی و بویایی آنها حتی پس از ماه ها بهبودی از بیماری به حالت طبیعی بازنگشته است.

خبر خوب این است که می توانید از برخی از داروهای خانگی کمک بگیرید تا بو و مزه خود را دوباره درست کنید!

در اینجا چهار درمان خانگی آورده شده است تا اطمینان حاصل شود که حس چشایی و بویایی شما بعد از Covid-19 به حالت طبیعی می رسد.

۱- روغن کرچک

دکتر آنکیتا گوپتا ، متخصص طب سنتی می گوید:

”در هر سوراخ بینی یک قطره روغن کرچک گرم قرار دهید. برای داشتن بهترین نتیجه لازم است که این کار را دو بار در روز انجام دهید. این روش برای از بین بردن التهاب مفید است. “.

۲- سیر و برگشت حس بویایی

۲ تا ۳ غلاف سیر خرد شده را به یک فنجان آب اضافه کنید. مواد را در قابلمه بجوشانید. پس از سرد شدن مخلوط ، آن را کاملا صاف کرده و بنوشید. خواص ضد التهابی ترکیبات سیر می تواند به درمان گرفتگی بینی کمک کند.

۳- لیمو

لیمو و عسل را به یک لیوان آب اضافه کنید. می توانید بلافاصله این مخلوط را بنوشید. این نوشیدنی بوی مرکباتی شدیدی دارد. خواص این دو ماده می تواند به بازگشت طعم و بو کمک کند.

۴- زنجبیل

دکتر گوپتا توصیه می کند:

“یک تکه زنجبیل پوست گرفته را برداشته و به آرامی بجوید. در فواصل منظم شروع به جویدن قطعه زنجبیل کنید. اگر نمی توانید قطعه زنجبیل را مستقیماً بجوید ، چای زنجبیل مصرف کنید. این کار را هر روز انجام دهید. رایحه زنجبیل قوی است و می تواند حس بویایی و چشایی شما را افزایش دهد. “

تحقیق پیرامون حس بویایی و کرونا

 مطالعه نشان می دهد که از دست دادن حس بویایی و چشایی پس از کرونا با آنچه شما با سرماخوردگی Covid-19 یا سرماخوردگی شدید تجربه می کنید متفاوت است؟

Covid-19 با علائم مختلفی همراه است که اتفاقاً برخی از آنها در فصل پاییز و تابستان نیز بسیار شایع است. این روزها حتی یک عطسه یا سرفه جزئی باعث می شود که فکر کنید به کووید ۱۹ مربوط است یا خیر. این مورد یک علامت بسیار عجیب و غریب ویروس کرونا نیز وجود دارد ، یعنی از دست دادن حس بویایی و چشایی. اما قبل از اینکه بترسید و نگران شوید، بخوانید که این مطالعه جدید چه چیزی برای گفتن دارند؟

طبق یافته های منتشر شده در مجله Rhinology ، بیمارانی که از سرماخوردگی شدید رنج می برند همچنین می توانند علائمی مانند از دست دادن بویایی ، تنفس شدید و آبریزش بینی یا انسداد بینی داشته باشند. این افراد ممکن است نتوانند مزه های تلخ یا شیرین را تشخیص دهند. بنابراین ، این بدان معناست که اگر این روزها نمی توانید غذای مورد علاقه خود را بچشید ، تنها دلیل آن covid-19 نیست.

به گفته محققان ، این مطالعه برای اولین بار در مقایسه تفاوت افراد مبتلا به اختلالات بو و چشایی covid-19 با سایر علل عفونت دستگاه تنفسی فوقانی ، از جمله کسانی که از دانشگاه East Anglia (UEA) در انگلستان هستند ، متفاوت است.

محققان امیدوارند که کار آنها بتواند به تولید تست های بو و چشایی برای غربالگری سریع covid-19 – در بخش های مراقبت های اولیه و اورژانس کمک کند.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “چرا وقتی استرس داریم عرق میکنیم؟” را نیز مطالعه بفرمایید.      

کارل فیلپوت ، استاد ارشد ، محقق دانشکده پزشکی نورویچ UEA ، گفت:

“از دست دادن بویایی و چشایی یکی از علائم برجسته covid-19 است ، اما همچنین علامت شایع سرماخوردگی شدید هم است.”

فیلپات گفت: “ما می خواستیم بفهمیم دقیقاً چه عواملی باعث از بین رفتن بوی بد COVID -19 و نوع بویایی که ممکن است با بینی سرد و مسدود شده داشته باشید ، می شود.”

تیم تحقیقاتی آزمایشات حس بویایی و چشایی را بر روی ۱۰ بیمار کوویید ۱۹ ، ۱۰ فرد مبتلا به سرماخوردگی شدید و یک گروه کنترل ۱۰ نفره سالم – همه از نظر سن و جنس انجام دادند.

فیلپات گفت: “ما می خواستیم ببینیم كه آیا نمره تست بو و چشمی آنها می تواند به تمایز بین بیماران covid-19 و بیماران مبتلا به سرماخوردگی شدید کمک کند.”

نتیجه تحقیق ؟ رفتار بیماران covid-19 متفاوت از سایر ویروس های تنفسی است. محققان دریافتند که از دست دادن حس بویایی در بیماران ویروسی کرونا بسیار عمیق تر است و آنها کمتر قادر به شناسایی بوها هستند و قادر به تشخیص طعم های تلخ یا شیرین نیستند.

فیلپات گفت: “این بسیار هیجان انگیز است زیرا به این معنی است كه می توان از آزمایشات بو و چشایی برای ایجاد تمایز بین بیماران covid-19 و افراد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا منظم استفاده كرد.

وی گفت: “اگرچه چنین آزمایشاتی نمی تواند جایگزین ابزارهای تشخیصی رسمی مانند سواب گلو شود ، اما در صورت عدم وجود آزمایش های مرسوم یا نیاز به غربالگری سریع ، به ویژه در سطح مراقبت های اولیه ، بخش های اورژانس یا فرودگاه ها ، آنها می توانند جایگزین ارائه دهند.”

چگونه این امر در طولانی مدت بر افراد تأثیر می گذارد؟

COVID-19 بر سیستم عصبی تأثیر می گذارد و گاهی منجر به از دست دادن عمیق یا عدم توانایی کامل در بویایی می شود. برخی افراد ظرف چند روز یا چند هفته توانایی بویایی خود را بازیابی می کنند ، اما برای برخی از افراد این مدت طولانی تر ادامه دارد. دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چه تعداد از افراد توانایی بویایی کامل خود را از دست می دهند ، وضعیتی که تحت عنوان آنوسمی شناخته می شود.

 

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.