کاربردهای هل در آشپزی چیست؟
هل گیاهی چند ساله و از خانواده زنجبیل است (گیاه چند ساله گیاهی است که بیش از دو سال عمر می کند و هر بهار شکوفا می شود). نام علمی هل Elettaria cardamomum است. در اصل این گیاه بومی جنوب هند و سریلانکا است و امروز گواتمالا بزرگترین تولید کننده هل جهان است. گیاه هل دارای برگهای بلند شمشیری شکل، گلبرگهای گلهای رگه دار سفید و بنفش و غلافهای سبز مایل به زرد است که حاوی دانه است. کاربردهای هل در آشپزی چیست؟ این مقاله به شما پاسخ میدهد.
غلاف هل چیست؟
غلاف های کامل دارای میوه های این گیاه هستند و هر غلاف حاوی ۱۵ تا ۲۰ دانه است که از سفید تا مایل به قرمز، قهوه ای یا سیاه می رسد.
غلاف ها با دست برداشت می شوند، شسته می شوند و سپس در آفتاب یا با ابزارهای حرفه ای خشک می شوند. دانه های مرغوب باید سیاه و کمی چسبنده باشند.
هل چه طعمی دارد؟
هل سبز بسیار معطر، به شدت شیرین، نعنایی، گیاهی و با طعم گل است که آن را به اندازه کافی همه کاره می کند تا در غذاهای شیرین و خوش طعم استفاده شود (برخلاف هل سیاه که عطر دودی دارد و برای پخت و پز شور مناسب تر است).
هل به خوبی با سایر ادویه ها جفت می شود و طعم های جدید و دلپذیری ایجاد می کند. به عنوان مثال، هنگامی که با زنجبیل ترکیب می شود، طعم مرکبات مانند را افزایش می دهد. یا وقتی با علف لیمو و گشنیز ترکیب میشود، رنگهای ملایم گلها بهطور مشخص افزایش مییابد.
کاربردهای هل در آشپزی
هل یک جزء فوق العاده در بسیاری از مخلوط ادویه ها است که برای طعم دادن به دستور العمل های کاری مختلف، خورش ها و ترکیبات خشک برای گوشت استفاده می شود. برخلاف غذاهای شور، می توان از آن به عنوان طعم اصلی برای محصولات پخته شده، دسرها یا سس هایی مانند کاسترد نیز استفاده کرد.در غذاهای هندی، اغلب آن را با روغن یا کره مخلوط می کنند و برای تزیین در غذاهای برنجی استفاده می شود.
نحوه استفاده از غلاف هل در آشپزی
به طور کلی توصیه می شود از غلاف ها به طور کامل استفاده کنید زیرا طعم و تازگی را برای مدت طولانی تری حفظ می کنند. با این حال، غلاف ها را می توان خرد کرد و دانه ها را برای پخت و یا برای استفاده در چای و کوکتل استخراج کرد. بیشتر دستور العمل ها توضیح می دهند که کدام روش در دستورالعمل ها ضروری است، اما در اینجا دو روش قابل ذکر است.
اگر در دستور پخت غلاف کامل میخواهید، آنها را به آرامی در تابهای روی حرارت متوسط برشته کنید تا معطر شوند. این به آزاد شدن طعم کمک می کند. سپس کل غلاف ها را می توان به کاری، سس یا خورش اضافه کرد.
گاز زدن در یک غلاف کامل در اواسط غذا می تواند بسیار ناخوشایند و سخت باشد. برخی از افراد دوست دارند از یک کیسه توری کوچک استفاده کنند که روند برداشتن غلاف ها را بسیار ساده می کند.
روش دوم برای پخت و پز با غلاف هل، که در تهیه مخلوط ادویه رایج است، آسیاب کردن آنها به پودر با استفاده از هاون یا آسیاب برقی کوچک است. این کار معمولاً بعد از برشته کردن خشک غلاف ها همانطور که در بالا ذکر شد انجام می شود.
هنگامی که فقط دانه ها مورد نیاز است، به سادگی روی غلاف خرد کنید و دانه ها را استخراج کنید. سپس می توان آنها را به طور کامل استفاده کرد یا دوباره به صورت پودر درآورد.
نحوه استفاده از غلاف هل در پخت و پز
بیشتر دستور پخت کیک، بیسکویت و پودینگ هل آسیاب شده را می خواهد. بنابراین، برداشتن دانه ها و له کردن آنها به صورت پودر بهترین روش است. همچنین می توان هل از قبل آسیاب شده را برای پخت سریعتر خریداری کرد، اگرچه طعم آن معمولاً به اندازه زمانی که خودتان آن را انجام می دهید نیست.
روش دیگر این است که غلاف ها را بشکنید، روشی که برای دم کردن مایعاتی مانند شیر، خامه، کاستارد و غیره بسیار رایج است. غلاف ها را داخل یک هاون قرار دهید و چند بار آنها را بمالید تا باز شوند و دانه هایشان نمایان شود.
روش دیگر این است که از تخته برش استفاده کنید و غلاف ها را به آرامی با سمت صاف یک چاقوی بزرگ به سمت پایین فشار دهید تا شکاف باز شوند.
هل با چه ادویه هایی به خوبی ترکیب میشود؟
هل سیاه، زیره، فلفل دلمه ای، جوز هندی، تخم گشنیز، انیسون، زیره سیاه، دارچین، زردچوبه، میخک، پاپریکا، فلفل سیاه، زعفران و شنبلیله.
گیاهانی که با هل ترکیب می شوند
گشنیز، نعناع، ریحان، آویشن، جوز هندی، پونه کوهی
مواد غذایی که با هل ترکیب می شوند؟
گوشت: مرغ، گوشت گاو، اردک، بره، ماهی سفید، سالمون، قزل آلا، ماهی تن
سبزیجات: سیب زمینی، سیب زمینی شیرین، پیاز، اسفناج، بادمجان، کدو حلوایی، کدو تنبل، فلفل قرمز سبز و زرد (پاپریکا)، ازگیل، هویج، فلفل قرمز، خیار، زنجبیل، نخود فرنگی، نخود، عدس
میوه ها: موز، لیمو، لیموترش، پرتقال، سیب، زردآلو، گریپ فروت، گلابی، آلو، خرما، انجیر
لبنیات: خامه، ماست، شیر، بستنی
آجیل: پسته، فندق، گردو، بادام هندی، بادام، تخم کدو تنبل، کنجد سیاه
سایر موارد: عسل، شربت افرا، قهوه، شکلات، وانیل، شکر
۱۰ کاربرد عالی فلفل سیاه در آشپزی
سایر کاربردهای هل
هل در چای
دانه ها را می توان مستقیماً در آب داغ خیس کرد تا یک چای تسکین دهنده تولید شود. هل نقش مهمی در چای معروف ماسالا چای دارد، نوشیدنی که ریشه در طب سنتی دارد و گفته می شود شادی درونی را به ارمغان می آورد.
هل و مصارف پزشکی
در طب سنتی، هل برای درمان افسردگی، مشکلات گوارشی، سوزش سر دل، بیماری های پوستی، عفونت های ادراری، یرقان و بسیاری از بیماری های ذکر شده دیگر استفاده می شود.
هل در عطر و لوازم آرایشی
یک ماده رایج در عطرسازی و لوازم آرایشی به دلیل رایحه شیرین، گلی و آرامش بخش آن.
تفاوت بین هل سبز و هل سیاه
نوع دیگری از هل که در آشپزی هندی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، غلاف هل سیاه است که گاهی به آن هل قهوه ای نیز می گویند.
اگرچه هر دو هل نامیده می شوند، هل سبز و سیاه دارای مشخصات طعم بسیار متفاوتی هستند و نباید در دستور العمل ها جایگزین یکدیگر شوند. هل سیاه رایحه دودی مشخصی دارد و برای آشپزی خوش طعم مناسب است و نه برای غذاهای شیرین مانند هل سبز.