پزشکیسلامت عمومی

روش های پیشگیری از دیابت نوع ۲

دیابت نوع ۲ (T2D) یک بیماری مزمن است که مشخصه آن این است که بدن شما قادر به استفاده صحیح از انسولین نیست. در حالی که عواملی وجود دارد که می توانید آنها را کنترل کنید تا خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهید، اما همیشه نمی توان به طور کامل از آن پیشگیری کرد. روش های پیشگیری از دیابت نوع ۲ چیست؟

برخی افراد انسولین کافی برای کنترل موثر سطح قند خون تولید نمی کنند. افراد دیگر انسولین تولید می کنند، اما بدن به طور موثر از آن استفاده نمی کند (به نام مقاومت به انسولین). این می تواند منجر به سطوح بالای گلوکز (قند) در جریان خون شما شود که می تواند عواقب جدی درازمدت سلامتی، از جمله آسیب به قسمت های مهم بدن مانند چشم ها، کلیه ها، اعصاب و قلب شما را به همراه داشته باشد.

چه کسی بیشتر در معرض خطر دیابت نوع ۲ است؟

این مقاله دیابت نوع ۲ را مورد بحث قرار می دهد، چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند، چگونه ژنتیک ممکن است بر خطر شما تأثیر بگذارد، چگونه می توانید خطر خود را کاهش دهید، و چه چیزی را با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارید.

در حالی که شما می توانید در هر سنی به دیابت مبتلا شوید، این بیماری در بزرگسالان ۴۵ ساله و بالاتر شایع است. اعتقاد بر این است که دیابت نوع ۱ زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی به سلول های تولید کننده انسولین بدن شما حمله می کند. از سوی دیگر، دیابت نوع ۲ معمولاً نتیجه مقاومت به انسولین است – سلول‌های بدن به طور مؤثر از انسولین استفاده نمی‌کنند.

روش های پیشگیری از دیابت نوع 2

عوامل خطر برای دیابت نوع ۲

اعضای خانواده مبتلا به دیابت
اضافه وزن یا چاق بودن
فقدان فعالیت بدنی که سبک زندگی کم تحرک نیز نامیده می شود
فشار خون بالا
تشخیص پیش دیابت
ابتلا به دیابت بارداری

برخی از افراد به دلیل بروز علائم و آزمایش توسط یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی متوجه می شوند که دیابت دارند. افراد دیگر می توانند برای مدت طولانی با علائم کم یا خفیف زندگی کنند و حتی ممکن است ندانند که دیابت دارند. در واقع، تخمین زده می شود که تقریبا نیمی از افراد مبتلا به دیابت هنوز تشخیص داده نشده اند. متأسفانه، دیابت می تواند به بدن شما آسیب برساند، حتی اگر احساس خوبی داشته باشید.

اگر یکی از بستگان نزدیک (مانند یک خواهر یا برادر، والدین یا فرزند) مبتلا به دیابت دارید، احتمال ابتلا به دیابت در شما ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر است. دیابت باعث ایجاد بیماری می شود. کار بر روی عوامل خطری که می توانید به آنها توجه کنید (از جمله فشار خون، رژیم غذایی و فعالیت بدنی) ممکن است به کاهش خطر کلی شما کمک کند.

در حال حاضر آزمایش ژنتیکی خاصی وجود ندارد که بتواند به شما بگوید که آیا مستعد ابتلا به دیابت هستید یا خیر. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود را در مورد هر گونه وضعیت بهداشتی یا پزشکی که در خانواده شما وجود دارد مطلع کنید. در صورت بروز علائم T2D، حتماً فوراً با تیم مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

روش های پیشگیری از دیابت نوع ۲

برخی از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مواردی هستند که می توانید به آنها توجه کنید که به آنها عوامل خطر قابل تعدیل گفته می شود. تغییرات کوچک می تواند تاثیر زیادی بر سلامت شما داشته باشد. در صورت نیاز به حمایت یا اطلاعات بیشتر در مورد هرگونه تغییر سبک زندگی، داروها یا سایر درمان های توصیه شده، حتماً با پزشک خود صحبت کنید.

هیچ آزمایش یا ابزار غربالگری خاصی وجود ندارد که بداند آیا به دیابت مبتلا خواهید شد یا خیر. اما، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است آزمایش خون منظم را توصیه کند که در صورت ابتلا به دیابت ممکن است به تشخیص دیابت کمک کند. سطح قند خون ناشتا معمولاً اول صبح اندازه‌گیری می‌شود. این آزمایش قند خون شما را در یک نقطه زمانی در یک روز مشخص نشان می دهد. هموگلوبین A1C یک آزمایش خون است که روند سطح قند خون شما را در یک دوره زمانی حدود ۳ ماه نشان می دهد.

اینها آزمایشات خون ساده ای هستند که می توانند در مطب یا آزمایشگاه انجام شوند. ممکن است در حین دسترسی به ورید مقداری درد موضعی را تجربه کنید و برخی افراد برای چند روز کبودی خفیف دارند.

عادات سبک زندگی و پیشگیری از دیابت نوع ۲

تغییر عادات سبک زندگی ممکن است پیشرفت دیابت را به تاخیر بیاندازد یا از آن جلوگیری کند. برای درک چگونگی عملکرد همه این عوامل به تحقیقات بیشتری نیاز است. توصیه های فعلی عبارتند از:

مدیریت وزن: کاهش ۷ درصدی وزن به طور قابل توجهی با کاهش خطر بیماری مرتبط است. اگرچه، شما همیشه باید در مورد ایجاد تغییرات شدید وزن با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید تا آنها بتوانند به شما کمک کنند تصمیم بگیرید که آیا باید و اگر چنین است، چگونه.
نظارت بر رژیم غذایی: خوردن انواع غذاهای غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات و پروتئین های بدون چربی می تواند به شما کمک کند سطح قند خون خود را در محدوده سالم نگه دارید.
انجام ورزش با شدت متوسط: حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته با فعالیت هایی مانند پیاده روی سریع، دوچرخه سواری و تمرینات وزنه برداری و سایر موارد ورزش کنید.

در حالی که این عادات برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ مورد مطالعه قرار گرفتند، یک متاآنالیز جدیدتر مطالعات متعدد را طی چندین سال بررسی کرد و نشان داد که همین تغییرات سبک زندگی منجر به کاهش ۴۷ درصدی در خطر ابتلا به T2D می شود.

ارائه دهنده شما می تواند به شما در تغییر سبک زندگی کمک کرده و از شما حمایت کند. شما ممکن است از آموزش دیابت، کار با یک متخصص تغذیه ثبت شده، یا پیوستن به یک برنامه ورزشی بهره مند شوید. اگر محدودیت‌هایی دارید که بر رژیم غذایی یا سطح فعالیت شما تأثیر می‌گذارد، با ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد راه‌هایی برای اصلاح سبک زندگی خود برای کاهش خطر دیابت صحبت کنید. تحقیقات آینده نشان خواهد داد که چگونه می توان این عادات را برای سازگاری با توانایی ها و شرایط مختلف ترکیب کرد.

 پیشگیری از دیابت نوع 2

مصرف داروها آیا در پیشگیری از دیابت موثر است؟

داروهای زیادی وجود ندارد که از ابتلای افراد به دیابت نوع ۲ جلوگیری کند. متفورمین دارویی است که برای به تاخیر انداختن شروع T2D استفاده می شود. با این حال، اگر شما پیش دیابت هستید یا T2D دارید، ممکن است ارائه دهنده شما داروهایی برای کمک به مدیریت سطح قند خون شما تجویز کند.

مطمئن شوید که می دانید چگونه قند خون خود را چک کنید و داروهای خود را مصرف کنید. قند خون غیرطبیعی می تواند باعث عوارض جدی و سایر مشکلات سلامتی شود.

هم داروهای خوراکی و هم داروهای تزریقی وجود دارد که برای درمان دیابت نوع ۲ استفاده می شود. برخی از افراد برای رسیدن به سطح قند خون مورد نظر خود باید داروهای مختلف یا ترکیبات مختلفی از داروها را امتحان کنند. مطمئن شوید که تیم مراقبت های بهداشتی خود را از هرگونه عوارض جانبی، مشکلات مربوط به سطح قند خون یا نگرانی در مورد برنامه درمانی خود مطلع کنید.

آیا زردچوبه به درمان پیش دیابت کمک می کند؟

وقتی قند خونتان بالاست چه باید کرد؟

شایع ترین علائم دیابت عبارتند از:۸

دستشویی رفتن زیاد (تکرر ادرار)
تشنه بودن مداوم
تاری دید

در مورد علائم دیابتی که تجربه می کنید یا نگرانی هایی که در مورد ابتلا به دیابت دارید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

قبل از شروع، حتماً با پزشک خود در مورد هر گونه تغییر عمده در سبک زندگی که می خواهید ایجاد کنید صحبت کنید.

جمله پایانی درباره پیشگیر از دیابت نوع ۲

دیابت نوع ۲ شایع ترین شکل دیابت است و معمولاً بزرگسالان بالای ۴۵ سال را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم ممکن است در ابتدا غیر قابل توجه یا خفیف باشند، بنابراین هر آزمایش منظمی را که ارائه دهنده شما انجام داده است پیگیری کنید. هیچ راه کاملی برای پیشگیری از دیابت وجود ندارد، اما کاهش وزن، افزایش فعالیت و خوردن یک رژیم غذایی متعادل ممکن است به شما کمک کند.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

دکمه بازگشت به بالا