۸ نکته برای بهبودی سریعتر پس از سزارین

۸ نکته برای بهبودی سریعتر پس از سزارین

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”۸ نکته برای بهبودی سریعتر پس از سزارین” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

 زایمان سزارین که به آن سزارین نیز می گویند ، استفاده از جراحی برای زایمان یک یا چند نوزاد است. این روش به این معنی است که متخصص زنان و زایمان برشی را در شکم مادر درست بالای خط بیکینی و دیگری در رحم ایجاد می کند تا نوزاد را از رحم خارج کند.در این مطلب قصد داریم نکته هایی برای بهبودی زودتر پس از سزاربن با شما در میان بگذاریم.

سازمان بهداشت جهانی : “سزارین در نجات جان مادران و نوزادان موثرتر است ، اما فقط در صورت نیاز پزشکی”.

اگرچه سزارین یک عمل نسبتاً متداول است و جایگزینی ایمن برای مادرانی که در معرض خطر مرتبط با تولد هستند ، ارائه می دهد ، زایمان طبیعی از طریق واژن برای اکثر مادران همچنان گزینه ارجح است. دلیل اصلی آن این است که آنها می توانند زودتر به خانه بروند و پس از زایمان طبیعی سریعتر بهبود می یابند.

سزارین برای چه کسانی توصیه میشود؟

۱-زایمان انسدادی ، که ممکن است به این دلیل اتفاق بیفتد که دهانه رحم با وجود انقباضات شدید برای چندین ساعت نتواند به اندازه کافی گشاد شود
۲-انتظار تولد دوقلو ، سه قلو یا چهار قلو
۳-موقعیت غیر طبیعی جنین مانند بریچ (ابتدا پا) یا عرضی (ابتدا شانه) ، که می تواند زایمان طبیعی را بسیار خطرناک کند.
۴-شواهدی از پریشانی جنین ، مانند افزایش ضربان قلب کودک ، که نشان دهنده عدم اکسیژن رسانی کافی است.
۵-مشکلات مربوط به جفت مانند جفت سرراهی ، جایی که جفت کم خواب دهانه رحم را می پوشاند.
۶-اگر سر یا بدن کودک خیلی بزرگ است و از طریق کانال تولد جای نمی گیرد.
۷-خونریزی بیش از حد واژن
۸-اگر بند ناف قبل از کودک به کانال تولد وارد شود یا گیره شود ، در نتیجه اکسیژن رسانی به نوزاد قطع می شود.
۹-اگر مادر بیماری مسری مانند تبخال دستگاه تناسلی و اچ آی وی دارد .
۱۰-اگر مادر از یک مشکل سلامتی خاص رنج می برد که می تواند زایمان طبیعی مانند فشار خون بالا ، بیماری قلبی ناپایدار یا دیابت
۱۱-اگر مادر دچار فیبروئید عظیم یا شکستگی لگن باشد که می تواند مانع عبور کودک از کانال زایمان شود.

سزارین برای چه کسانی توصیه میشود؟

سزارین:

تصمیم برای به دنیا آوردن نوزاد از طریق سزارین می تواند از پیش برنامه ریزی شده باشد یا معاینه آخر توسط متخصص زنان و زایمان برای جلوگیری از به خطر افتادن مادر یا کودک به دلیل عوارض پیش بینی نشده تصمیم را بر این کند که شما باید سزارین انجام دهید.

با این حال ، برخی از خانمها حتی در صورت عدم نیاز پزشکی به آن ، به طور عمده برای جلوگیری از درد مرتبط با زایمان طبیعی ، سزارین می کنند. این امر اغلب در مورد زنانی اتفاق می افتد که قبلاً زایمان طبیعی خسته کننده ای داشته اند و نمی خواهند دوباره از آن رنج ببرند.

بدون در نظر گرفتن سزارین ، بهتر است تحقیقات خود را از قبل انجام دهید زیرا نمی توانید نیاز به این مداخله پزشکی را که ممکن است در هر مرحله از مراحل زایمان ایجاد شود ، پیش بینی کنید.

با توجه به اینکه سزارین به طور فزاینده ای در سطح جهانی در حال تبدیل شدن به یک نوع زایمان معمول است ، مهم است که در مورد اقدامات ساده ترمیمی که به بدن شما کمک می کند تا در صورت نیاز به این مداخله ، سریعاً بهبود یابد ، نکاتی را بدانید.

۸ نکته برای بهبودی سریعتر پس از سزارین

8 نکته برای بهبودی سریعتر پس از سزارین
8 نکته برای بهبودی سریعتر پس از سزارین

در اینجا چند نکته مفید برای کمک به بهبودی و بهبودی بعد از سزارین آورده شده است:

۱- داروهای مسکن تجویز شده را مصرف کنید.

درد بعد از عمل یک محصول جانبی رایج در سزارین است. مادر پس از چنین جراحی بین ۲ هفته تا ۶ هفته طول می کشد تا بهبود یابد ، اما شدت درد به طور کلی در هفته دوم کاهش می یابد.

طبق تحقیقی که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد ، تقریباً ۵۰ درصد از شرکت کنندگان ، درد پس از سزارین خود را متوسط ​​ارزیابی کردند ، در حالی که ۷۵ درصد گزارش کردند که دردی را تجربه کرده است که حرکت آنها را هنگام راه رفتن محدود می کند. علاوه بر این ، تقریباً همه شرکت کنندگان هنگام انجام حرکات اساسی مانند نشستن و ایستادن درد را تجربه کردند.

مدیریت درد برای مادر بسیار مهم است زیرا دردی که به خوبی کنترل نشود می تواند توانایی او در مراقبت از نوزاد و همچنین بهبود کلی و کیفیت زندگی او را مختل کند.

این به این دلیل است که درد پاسخ استرس بدن را افزایش می دهد ، که مانع روند بهبود طبیعی بدن می شود. حتی می تواند در ترشح هورمون اکسی توسین که برای تولید شیر در مادران شیرده ضروری است تداخل ایجاد کند.

علاوه بر این ، نشان داده شده است که سزارین بیشتر از زایمانطبیعی ، بر سلامت روان کلی زنان تأثیر می گذارد ، که می تواند عاملی در تجربه افسردگی پس از زایمان باشد.

پزشکان اغلب داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن را برای استفاده همراه با داروهای ضد درد مخدر یا مواد افیونی تجویز می کنند. نشان داده شده است كه استفاده از بیش از یك نوع دارو به این روش باعث كاهش ایمنی و كیفیت تسكین درد می شود و در عین حال میزان مصرف مواد افیونی را نیز كاهش می دهد.

در حالی که مصرف NSAIDs هنگام شیردهی بی خطر تلقی می شود ،استفاده از مواد افیونی احتیاط احتیاط خاصی دارد. بنابراین ، برای کنترل درد بعد از عمل و بهبودی ، رعایت دستورالعمل های پزشک ضروری است.

همچنین مهم است که از مصرف آسپرین یا محصولات مبتنی بر آسپرین در ۱۰ تا ۱۴ روز اول پس از جراحی خودداری کنید ، مگر اینکه پزشک آن را تجویز کند.

۲- راه رفتن را شروع کنید.

به محض اینکه پزشک فکر می کند از تناسب کافی برخوردار هستید و به شما سیگنال سبز می دهد تا به روال عادی خود برگردید ، ضروری است که پس از سزارین دوباره خود را به سبک زندگی فعال برسانید.

پیاده روی راهی عالی برای شروع است. گردش خون را افزایش می دهد و در نتیجه خطر ایجاد لخته خون را کاهش می دهد.

همچنین به جلوگیری از عوارض جانبی شایع پس از جراحی مانند یبوست و نفخ زیاد در شکم کمک می کند و عملکرد روده و بهبودی بدن را بهبود می بخشد.

در ابتدا ممکن است احساس ناخوشایندی داشته باشید ، اما هرچه زودتر راه رفتن را پس از جراحی شروع کنید ، روند بهبودی شما سریعتر آغاز می شود. این ورزش سبک پس از مدت طولانی بستری بودن ، همان چیزی است که شما برای شروع احساس کنترل و عادی شدن مجدد زندگی نیاز دارید.

با قدم زدن در اطراف اتاق و خانه خود به آرامی شروع کنید.میتوانید اگر بیرون از منزل پیاده روی میکنید کسی را هم همراه خود کنید.

قرار دادن بدن آسیب پذیر و ضعیف شده شما در معرض یک فعالیت می تواند نتیجه مثبتی داشته باشد. مهم است که با افزایش تدریجی سطح و دوره فعالیت بدنی به خود فرصت دهید تا خود را با شرایط سازگار کند.

۳- از برش مراقبت کنید.

ممکن است برش با بخیه جذبی بسته شده باشد یا اینکه بخیه ای باشد که باید توسط پزشک برداشته شود. مراقبت مناسب از برش برای کاهش خطر عفونت ضروری است.

روزانه قسمت برش خورده را با آب گرم و صابون تمیز کنید و پوست خود را خشک کنید. اگر نخ هایی روی برش شما وجود دارد ، بگذارید خودشان بیفتند یا در ساعتی که پزشک تعیین کرده است آنها را بردارید.

از لوسیون یا پودر روی برش خود استفاده نکنید. از مالیدن ، مالش دادن ، خیساندن یا آفتاب گرفتن خودداری کنید ، همه اینها می تواند باعث تاخیر در بهبودی برش شما شود. این اقدامات همچنین می توانند خطر بازگشایی زخم را افزایش دهند.

منطقه را تا حد ممکن خشک نگه دارید. اگر احساس گرما یا افزایش درد می کنید. قرمزی ، ترشح یا بوی بد ناشی از برش خود را مشاهده کنید. یا تب بالاتر را تجربه کرده اید ، آن را فوراً به پزشک گزارش دهید. اینها ممکن است نشانه هایی از عفونت باشد که برای اطمینان از بهبودی سالم باید سریعاً درمان شود.

۴- خواب و استراحت کافی داشته باشید.

سزارین یک عمل جراحی بزرگ است و بدن شما برای بازگشت به قدرت اولیه خود به زمان نیاز دارد. توصیه می شود تا ۶ هفته به بدن خود استراحت مناسب بدهید تا بهبود یابد.

حداقل ۷-۸ ساعت خواب برای مادر ضروری است ، امری که اغلب هنگام مراقبت از نوزاد تازه متولد شده غیرممکن می شود. استراحت مناسب رشد بافت را تشویق می کند ، که به بهبود برش شما کمک می کند. خواب همچنین سطح استرس شما را کاهش می دهد و خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان را کاهش می دهد.

اگر کوچولوی شما شب شما را بیدار نگه می دارد به طوری که یک خواب خوب به طور مداوم از شما فرار می کند ، در عوض در طول روز چرت کوتاه بزنید. یک توصیه ماهرانه و مکرر به مادران این است که الگوی خواب آنها را با نوزادان هماهنگ کنید تا استراحت آنها کامل شود.

در صورت نیاز دریغ نکنید که از دوستان و خانواده خود بخواهید که برای مدت کوتاهی از کودک مراقبت کنند تا بتوانید چرت بزنید و بخوابید.

۵- با فیبر به مبارزه یبوست بروید.

بسیاری از مادران پس از زایمان دچار یبوست می شوند ، به خصوص اگر سزارین باشد.

دلایل زیادی برای این اتفاق وجود دارد. برای مبتدیان ، استفاده از بیهوشی در حین عمل سزارین می تواند باعث شود عضلات شکم شما تا مدتی بعد نسبتاً کسل شود.

همچنین ، یک جراحی بزرگ شکم مانند سزارین ممکن است حرکات طبیعی روده را حداقل به طور موقت مختل کند. سایر عوامل موثر شامل استفاده از داروهای مخدر برای کنترل درد ، کمبود آب بدن ، تغییرات هورمونی در دوران بارداری ،استفاده از  آهن در مکمل های قبل از تولد و ضعیف شدن عضلات لگن است.

برای کاهش یبوست ، غذاهای غنی از فیبر را در رژیم غذایی خود بگنجانید. فیبرهای محلول از میوه ها و سبزیجات و فیبرهای محلول از غلات و نان غلات کامل برای بازگرداندن نظم روده مفید هستند.

فیبر قسمت عمده ای به دستگاه گوارش شما می افزاید تا غذا در بدن شما حرکت کند. همچنین آب را جذب می کند ، در نتیجه مدفوع را نرمتر می کند تا دفع آن راحت تر شود.

همراه با غذاهای غنی از فیبر ، مقدار زیادی آب بنوشید و سطح فعالیت خود را افزایش دهید تا از یبوست جلوگیری کنید.

۶- درست بخورید.

تغذیه کافی نیز برای بهبود به موقع بعد از سزارین بسیار حیاتی است. آنچه می خورید به ویژه نه فقط برای پرستاری از کودک، سلامتی بلکه برای شیردهی کودک نیز مهم است.

یک رژیم غذایی مناسب و غنی از مواد مغذی نه تنها به بدن کمک می کند تا به شرایط مطلوب برگردد بلکه به شما کمک می کند تا شیر مادر ، منبع اصلی تغذیه کودک شما را دوباره پر کند. بنابراین ، برای سالم نگه داشتن کودک و تقویت قدرت ، خوردن غذاهای متنوع مضاعف توصیه می شود.

برای کاهش درد و التهاب در بدن از غذاهایی استفاده کنید که خاصیت ضد التهابی دارند.

برای حمایت از تولید کلاژن ، پروتئینی که به ترمیم بافت ها کمک می کند ، از غذاهای غنی از ویتامین C مانند توت ، کلم پیچ و کلم بروکلی استفاده کنید.

ماهی قزل آلا بخورید ، زیرا حاوی اسیدهای آمینه است که عناصر سازنده پروتئین های مورد نیاز برای سنتز بافت هستند.

همچنین ، غذاهای غنی از آهن بیشتر داشته باشید ، زیرا آنها به افزایش تولید خون در بدن کمک می کنند تا مقادیر از دست رفته در حین جراحی کاهش یابد.

8 نکته برای بهبودی سریعتر پس از سزارین
 بهبودی سریعتر پس از سزارین

۷- مایعات بیشتری بنوشید.

افزایش مصرف مایعات پس از زایمان بسیار توصیه می شود زیرا به روش های دیگر از یک روش به روند بهبود بدن کمک می کند. نوشیدن مایعات زیاد ، به ویژه آب ، می تواند جایگزین آنهایی شود که هنگام زایمان و به دلیل شیردهی از بین رفته اند.

مایعات همچنین به جلوگیری از یبوست کمک می کند و بیهوشی و داروها را از سیستم بدن خارج می کند.

آب را در طول روز به راحتی در دسترس خود قرار دهید. به جای اینکه یک لیوان آب را یک باره پایین بگیرید ، در فواصل منظم مقدار کمی میل کنید. حداقل  آب در روز ۸ لیوان است.

مایعات دیگر مانند نوشابه های حاوی کافئین و شیرین برای جلوگیری از بهبودی خودداری شود.

۸- در موقعیت مناسب به نوزادتان شیر بدهید.

اگر به کودک خود شیر می دهید ، هنگام کنترل درد می توانید در موقعیت خوب قرار بگیرید. بسیاری از مادران نشستن روی صندلی صاف به پشت هنگام تغذیه کودک را موقعیت مطلوبی در این زمینه می دانند.

سایر موقعیت های مفید شیردهی شامل پایه فوتبال ، دراز کشیدن کنار ، و نگه داشتن در حالت گهواره است. این موقعیت ها کمترین میزان درد را در برش شما ایجاد می کنند .

بعد از انجام سزارین ، ممکن است نتوانید خم شوید و کودک خود را بلند کنید تا زمانی که کاملاً بهبود پیدا نکنید. هنگامی که در بیمارستان هستید ، می توانید از پرستار خود بخواهید کودک را به شما منتقل کند.

هنگامی که به خانه رسیدید ، به جلو خم نشوید تا کودک خود را تحویل بگیرید. از شریک زندگی یا دیگران بخواهید که به شما کمک کنند تا بتوانید از کودک خود مراقبت کنید بدون اینکه سلامتی خود را به خطر بیندازید.

نکات پایانی درباره بهبودی سریعتر پس از سزارین:

آنتی بیوتیک های تجویز شده در حین جراحی می توانند باکتری های سالم روده را از بین ببرند. برای کمک به بازیابی فلور سالم روده غذاهای پروبیوتیک بخورید.
طی دو هفته اول بعد از سزارین ، چیزی که حتی کمی سنگین است را بلند نکنید.
از ورزش سنگین اجتناب کنید.
از آنجا که هم از کودک و هم از بدن خود مراقبت می کنید ، دریغ نکنید که از نزدیکان و عزیزان کمک بگیرید.
مصرف ویتامین های قبل از تولد خود را برای کمک به بهبود و ادامه دادن شیر مادر مغذی برای کودک خود ادامه دهید.

در دو هفته اول پس از جراحی از بالا رفتن از پله خودداری کنید. تمام مایحتاج خود را در اختیار داشته باشید تا در مواقع اضطراری نیاز به بالا رفتن از پله ها را به حداقل برسانید.

هنگامی که سرفه می کنید یا نفس های عمیق می کشید برای کاهش درد و کاهش خطر باز شدن مجدد زخم ، یک بالش را روی برش نگه دارید.

لباس های گشاد و نرم بپوشید که به برش شما ساییده نشود.

آب قلم ، مصرف کنید تا بدن به شما دوز بیشتری از قدرت را بدهد.
به دلیل جراحی ، زخم های جدید ایجاد می شود. بنابراین ، بعد از جراحی به مدت ۶ تا ۹ ماه یا بیشتر از آفتاب گرفتن یا قرار دادن برش خودداری کنید.
چه سزارین شما برنامه ریزی شده باشد و چه نباشد ، بسیاری از زنان از افسردگی پس از زایمان رنج می برند. اگر بلافاصله پس از زایمان دچار احساس غم و اندوه ، ناامیدی یا تنهایی شدید ، برای دریافت این آسیب ناخواسته با مشاور مشورت کنید.
در صورت پارگی بخیه ها ، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.