چطور شیشه شیر نوزادم را ضدعفونی کنم؟

چطور شیشه شیر نوزادم را ضدعفونی کنم؟

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”چطور شیشه شیر نوزادم را ضدعفونی کنم؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

بهترین راه برای ایجاد یک تغذیه عالی برای نوزاد شیر مادر است . اما دیر یا زود ، باید به گزینه های دیگری برای تغذیه کودک خود روی بیاورید. عواملی مثل کمبود شیر مادر،کارمند بودن مادر ،محروم بودن نوزاد از شیر مادر به دلایل مختلف و …

پس از تولد نوزاد سعی میکند خود را با محیط پیرامونش سازگار کند اما یادتان باشد سیستم ایمنی بدن آنها هنوز بسیار نوپا است و حتی نمی تواند میکروب ها و باکتری های روزمره را که معمولاً برای بزرگسالان بی ضرر هستند ،را در بدن خود بپذیرند.

بنابراین ، تمیزی شیشه شیر با توجه به نیاز نوزاد به آن یکی از جنبه های اصلی حفظ سلامتی نوزاد است.

دهان نقطه اصلی ورود هر ماده مغذی یا غیر مغذی و یا مفید و غیر مفید به بدن است ، بنابراین ضروری است که  از آنچه کودک در دهان خود قرار می دهد مراقبت کنید. ضدعفونی کردن کمک زیادی به از بین بردن میکروب از شیشه شیر کودک شما می کند.

چرا باید شیشه شیر را ضدعفونی کرد؟

نوزادان باید در برابر عوامل ناقل بیماری  به ویژه در چند ماه اولیه پس از تولد ، محافظت شوند.  تمیز نگه داشتن شیشه شیر کودک و لوازم جانبی آن یکی از این روش ها برای اطمینان از سلامتی موجود کوچک و آسیب پذیر شماست.

شیشه شیر چه شیشه ای ، یا پلاستیکی یا بطری سیلیکونی باشد ، تمیز کردن و ضدعفونی کردنش  به دلایل زیر ضروری است:

برای میکروارگانیسم های بیماریزا جمع شدن و رشد در داخل بطری مرطوب بسیار آسان است. بطری هایی که شیر در آنها ذخیره شده است و پس از آن به درستی تمیز نمی شوند ، زمینه های مناسبی برای تولید باکتری ها و ویروس های بیماریزا ایجاد می کنند. پس از آن ، این میکروارگانیسم ها می توانند به راحتی به بدن کودک شما دسترسی پیدا کنند ، که می تواند منجر به استفراغ ، اسهال و سایر عفونت ها و بیماری ها شود.

یک نوزاد تازه متولد شده فقط دارای آنتی بادی های مبارزه کننده بیماری است که در سه ماه آخر بارداری از مادر منتقل شده است. این شکل از ایمنی غیرفعال در چند ماه اول پس از تولد شروع به کاهش می کند.

چه زمانی باید شیشه شیر را ضدعفونی کرد؟

این تصور غلطی است که شیشه شیر های جدید و بلا استفاده کودک عاری از هرگونه میکروب است . با این حال ، هرگز نمی توانید قبل از بسته بندی و فروش بطری ، در مورد محل بطری و نحوه کار با آن خیلی مطمئن باشید.

علاوه بر این ، بسیاری از مواد شیمیایی برای تولید این بطری ها تولید می شود و آنها قبل از رسیدن به شما در معرض دستهای احتمالاً مملو از میکروب در کارخانه ، هنگام حمل و نقل و فروشگاه ها قرار می گیرند.

به احتمال بسیار زیاد حتی اگر هرگز از بطری استفاده نشده باشد ، باز هم ممکن است عوامل سمی و عفونی زیادی روی سطح آن چسبیده باشد.

بنابراین ، هنگام خرید یک بطری تازه ، توصیه می شود آن را پس از شستشو با آب گرم و صابون ، با دست یا در ماشین ظرفشویی ضدعفونی اش کنید. این نوع تمیز کردن به دلیل سلامتی و ایمنی کودک شما باعث می شود که بطری را از هر نوع جرم سطح و میکروب پاک کنید.

ضدعفونی شیشه شیر کودک یک مرحله ضروری فراتر از تمیز کردن سنتی برای محافظت از کودک شما در برابر میکروب است. این هدف از بین بردن باکتری ها و سایر عوامل حامل بیماری در بطری از طریق استفاده از مواد شیمیایی و دمای بالا است.

پس:

*اگر از بطری قدیمی استفاده می کنید که از شخص دیگری قرض گرفته شده یا از خواهر و برادر بزرگتر کودک استفاده می شود ، ضدعفونی برای از بین بردن هرگونه ردیابی میکروب بیماری زا اجباری است.

*اگر کودک شما اخیراً بیمار بوده است ، احتمالاً برخی از باکتری های بیماری زا روی بطری گیر کرده اند و استفاده از آن بدون استریل کردن در نهایت باعث تجدید بیماری در نوزاد می شود.

*اگر کودک شما زایمان زودرس داشته باشد ، کمتر از ۳ ماه سن داشته باشد ، یا به دلیل مسائل بهداشتی مانند HIV یا درمان پزشکی مداوم مانند شیمی درمانی ، ایمنی بدن او به خطر بیفتد ، ضدعفونی روزانه برای اطمینان از  سلامتی او از اهمیت بیشتری برخوردار است.

* هنگام خرید یک بطری تازه ، توصیه می شود آن را پس از شستشو با آب گرم و صابون ، با دست یا در ماشین ظرفشویی ضدعفونی اش کنید. این نوع تمیز کردن به دلیل سلامتی و ایمنی کودک شما باعث می شود که بطری را از هر نوع جرم سطح و میکروب پاک کنید.

چطور شیشه شیر نوزادم را ضدعفونی کنم؟
چطور شیشه شیر نوزادم را ضدعفونی کنم؟

چند بار شیشه شیر را ضدعفونی کنم کافی است؟

در حالی که اکثر کارشناسان بر اهمیت ضدعفونی اتفاق نظر دارند ، اما نظرات مختلفی در مورد چند بار انجام آن وجود دارد.

۱-اگر کودک شما سالم است و می خواهید سلامتی اش را حفظ کنید ، پس از هربار استفاده از شیشه شیر آن را با آب گرم و صابون بشویید و یا داخل ماشین ظرفشویی قرار دهید.

۲-هنگامی که کودک شما از ۳ ماهگی عبور کرد ، می توانید بدون استفاده از صابون فقط با آب گرم شستشو دهید.

۳-اگر شیشه شیر برای چند ساعت پس از آخرین استفاده کودک از آن تمیز نشده است ، این مدت زمانی است که باکتری میتواند به خوبی در آن جا خشک کند پس حتما با آب گرم و صابون شیشه شیر را بشویید.

۴-برای راحتی خیالتان بهتر است حداقل هفته ای یک بار شیشه شیر را با آب گرم و صابون بشویید و ما بقی دفعات شستشو با آب گرم کفایت میکند.

چگونه شیشه شیر را ضدعفونی کنم؟

 تمیز کردن بطری ها ، پستانک ها و سایر تجهیزات تغذیه نوزاد در آب گرم و صابون نیز پیش شرط اساسی برای ضدعفونی کردن آنهاست.

 راهنمای گام به گام برای ضدعفونی کردن وسایل تغذیه نوزاد:

۱-دستتان را با آب و صابون بشویید و با حوله تمیز خشک کنید. در صورت مشاهده هرگونه ترک در قفسه شیشه ، بلافاصله آن را دور بریزید زیرا باکتری به راحتی در آن وارد میشود.

۲-تمیز کردن بطری ها ، پستانک ها و سایر تجهیزات تغذیه اغلب شامل استفاده از برس بطری است که می تواند به قسمت داخلی باریک بطری برسد تا شیر خشک شده روی سطح را از بین ببرد. برای تمیز كردن دهانه كوچك آن آبکشی نمایید.

۳-سر شیشه یا پستانک را از داخل برگردانید و خوب تمیزش کنید.

۴-اگر می خواهید وسایل تغذیه کودک خود را در ماشین ظرفشویی تمیز کنید ، مطمئن شوید که بطری ها ، درب ها و پستانک ها رو به پایین هستند تا تمیز شوند.

۵-در آخر ، تمام وسایل تمیز شده را با آب سالم شستشو دهید و بگذارید در هوا خشک شود.(آب تصفیه شده گزینه بهتری از آب های معمولی است)

توجه: استفاده از نمک برای تمیز کردن پستانک کاملاً ممنوع است زیرا ممکن است برای کودک شما خطرناک باشد.

روشهای استاندارد برای ضدعفونی کردن شیشه شیر:

۱٫ ضدعفونی کردن شیشه شیر با جوشاندن

مکانیسم ضدعفونی از طریق آب جوش با افزایش دما به اندازه کافی برای از بین بردن باکتری های باقیمانده پس از شستشو ، کار می کند.این شاید ساده ترین روش ضدعفونی باشد و به تجهیزات خاصی نیاز ندارد. شما برای این کار فقط به یک قابلمه و آب احتیاج دارید.

*یک قابلمه را با آب کافی پر کنید.
*وسایل تغذیه تازه شسته شده را در آن غوطه ور کنید .
*ظرف را با یک صفحه یا درب سنگین که تقریباً سطح آب را لمس می کند ، بپوشانید.
*ظرف را روی مشعل اجاق گاز قرار دهید که روی آن قرار گرفته و آب آن را بجوشانید.
*اجازه دهید آب حداقل ۱۰ دقیقه بجوشد و یک تایمر تنظیم کنید تا فراموش نکنید که حرارت را خاموش کنید.
*برای بیرون آوردن شیشه از قابلمه میتوانید از انبر استریل استفاده کنید.
*اگر فوریتی برای استفاده از شیشه وجود ندارد ، بطری را روی یک ظرف خشک و تمیز در حالت وارونه یا روی درب واژگون شده ظرف قرار دهید تا از شر آب اضافی آن خلاص شود و اجازه دهید تا در هوا خشک شود.
*پس از خشک شدن ، بطری در ظرف تمیز قرار دهید تا از آلودگی جلوگیری شود.

ضدعفونی کردن شیشه شیر
ضدعفونی کردن شیشه شیر

نکته:اگر نگران آسی دیدن شیشه شیر بودید میتوانید فقط ۵ دقسقه آن را بجوشانید.

۲٫ استفاده از مایکروویو

مکانیسم ضدعفونی توسط مایکروویو بر اساس اصل استفاده از نیروی بخار برای ضدعفونی شدن بطری ها و پستانک های کودک انجام می شود. از آنجا که مایکروویوهایی که به طور منظم در منازل خانگی استفاده می شوند ، مقدار زیادی مواد غذایی را می ریزند ، بنابراین از نظر بهداشتی برای انجام فرآیند ضدعفونی کردن نامناسب هستند.

چه از دستگاه ضدعفونی کننده بخار مایکروویو و چه از مایکروویو استاندارد آشپزخانه استفاده می کنید ، اطمینان حاصل کنید که تمام تجهیزات تغذیه قبل از شروع فرآیند کاملا تمیز شده باشد.
همچنین  مطمئن شوید که قسمت داخلی مایکروویو شما از هیچ گونه پسماند غذایی خالی است.
هنگام استفاده از مایکروویو معمولی ، یک کاسه را با آب پر کنید به طوری که بطری تغذیه و سایر لوازم جانبی در آن غوطه ور شوند.
ظرف را در حدود ۳-۴ دقیقه در مایکروویو  قرار دهید.
برای بیرون آوردن تجهیزات از مایکروویو از دستمال تمیز و خشک اجاق گاز استفاده کنید. باقیمانده آب را بریزید و بگذارید تجهیزات روی سطح بهداشتی خشک شوند.

ضدعفونی کردن شیشه شیر
ضدعفونی کردن شیشه شیر

۴٫از یک دستگاه ضدعفونی کننده برقی استفاده کنید.

ضدعفونی کننده برقی یکی از راحت ترین ابزارها برای ضدعفونی بطری کودک شماست. این دستگاه کار را در کمترین زمان و با حداقل تلاش انجام می دهد. بخار با درجه حرارت بالا برای از بین بردن میکروارگانیسم های موجود در بطری استفاده می شود.

*به راحتی شیشه های تمیز شده را درون دستگاه ضدعفونی کننده قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که دهان بطری رو به پایین هستند تا امکان ضدعفونی کارآمد را فراهم کند.

*آب تصفیه شده و تمیز را طبق دستورالعمل کتابچه راهنمای کاربر بریزید.
*دستگاه را روشن کنید. پس از اتمام عمل ضدعفونی آن را خاموش کنید.
*برای بررسی دستورالعمل های مربوط به مدت زمان نگهداری بطری ها در داخل کتابچه راهنمای کاربر ، از آن استفاده کنید.
*دستگاه های ضدعفونی کننده الکتریکی بسیار کارآمدتر از روش جوش یا مایکروویو هستند زیرا احتمال مغالطه انسان را از بین می برند.

ضدعفونی کردن شیشه شیر
ضدعفونی کردن شیشه شیر

۵٫استفاده از نور ماورا بنفش

نور ماورا UV بنفش می تواند اکثر میکروارگانیسم ها از باکتری ها و ویروس ها گرفته تا کپک را از بین ببرد. با استفاده از این اصل ، دستگاه های ضدعفونی کننده نور ماورا UV بنفش می توانند به شما در عقیم سازی بطری شیشه شیر کودک کمک کنند.

اگرچه این روش نمی تواند بطری تغذیه کودک شما را عقیم کند ، اما این یک وسیله قابل حمل کوچک و سبک است که می تواند در هنگام مسافرت به شما کمک کند.

نکات پایانی:

همیشه هنگام استفاده از مایعات گرم یا در حال جوش هوشیار باشید ، به خصوص اگر کودک در خانه باشد. هرگز آنها را تحت مراقبت یا در دسترس کودکان قرار ندهید تا از حوادث و جراحات ناشی از سوزش جلوگیری کنند.
هنگام استفاده از بخار برای ضدعفونی کردن ، هوشیار باشید زیرا باعث سوختن یا سوختن شما به اندازه آب جوش می شود.
اگر قبل از دست زدن به وسایلی که عقیم شده اند ، دستان خود را به خوبی نشویید ، خطر انتقال میکروب های معطل از روی دستتان به بطری تازه استریل شده را دارید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.