۷ دلیل برای زرد شدن برگ های گیاهان شما
داشتن گیاهان در خانه فواید زیادی دارد، از جمله به ما کمک می کند تا استرس را کاهش دهیم یا هوا را تصفیه کنیم، ناگفته نماند که زیبایی طبیعی به طراحی اتاقی که آنها را در آن قرار می دهیم، می دهد. آنها به عنوان موجودات زنده برای حفظ خود نیاز به مراقبت دارند. اما چه اتفاقی میافتد که برگ هایگیاه زرد میشود؟
باید بدانید که دلایل این اتفاق می تواند چندین علت باشد، هم مربوط به خاک و هم آب و حتی محل است. به همین دلیل است که ما به ۷ دلیل رایج و همچنین راه حل هایی برای بازیابی برگ های زرد در هر یک از این موارد اشاره خواهیم کرد.
علت زردی برگ در گیاهان چیست؟
برگ های زرد روی بوته ها به نام کلروز شناخته می شود. گیاهان به دلیل داشتن کلروفیل، رنگدانه بسیار مهمی در فرآیند فتوسنتز، برگهای سبز دارند، زیرا نور خورشید را جذب میکند. گیاه مبتلا به کلروز به اندازه کافی کلروفیل تولید نمی کند، بنابراین یکی از علائم آن رنگ زرد در سراسر برگ یا لکه های آن رنگ است.
اگر درمان نشود، می تواند باعث ضعیف شدن، کوچکتر شدن و حتی مرگ گیاه شود.
راه های مختلفی برای جلوگیری از این نتیجه غم انگیز وجود دارد، اما برای اینکه به گیاه خود راه حل مناسب بدهید، باید دلایل این اتفاق را بدانید و ببینید کدام یک به مورد گیاه شما مربوط می شود. در زیر، رایج ترین آنها را کشف کنید.
۱٫ کمبود نیتروژن
نیتروژن یک عنصر بسیار مهم برای گیاهان است، زیرا با کلروفیل و رنگ سبز آنها ارتباط دارد. علیرغم وجود بسیار زیاد در هوا، آنها آن را از طریق خاک جذب می کنند و ممکن است به مقدار کافی آن را نداشته باشد.
اگر برگهای قسمت پایینی گیاه به رنگ سبزروشن یا زرد روشن در آمدند، این نشانه کمبود نیتروژن است.
چگونه آن را درمان کنیم؟
یکی از بهترین راهحلها برای بازیابی برگهای زرد به دلیل کمبود نیتروژن، ساخت یک کود آلی برای گیاهانتان غنی از آن است، و چندین مورد وجود دارد که این نیاز را برآورده میکنند:
تفاله های قهوه: آنها منبع طبیعی نیتروژن و سایر ترکیبات گیاهان مانند فسفر و منیزیم هستند. فقط باید آنها را خشک کنید و با خاک گیاهان خود مخلوط کنید تا مواد مغذی خود را تامین کنند.
۲٫ کمبود منیزیم
وجود لکه های قهوه ای روی برگ گیاه نشانه کمبود منیزیم است.
عنصر دیگری که مستقیماً در فتوسنتز گیاهان نقش دارد، منیزیم است. در واقع یکی از اجزای کلروفیل است. بنابراین اگر گیاه به اندازه کافی از این ماده غذایی نداشته باشد، مقدار کافی کلروفیل تولید نمی کند و برگ های زرد از آنجا می آیند.
اگر میپرسید چگونه گیاهی را با کمبود منیزیم شناسایی کنیم؟ خوب، این یکی دارای لکه های زرد و حتی قهوه ای روی برگ های پایینی یا لکه های قدیمی است که ممکن است به مرور زمان پژمرده شوند، چگونه آن را حل کنیم؟
برای کمک به گیاه خود می توانید سولفات منیزیم اضافه کنید. شما می توانید آن را از قبل در فروشگاه های باغبانی اسپری کنید و فقط باید آن را در آب رقیق کنید و گیاهان خود را با آن آبیاری کنید. علاوه بر این که برای درمان برگ های زرد در بوته ها استفاده می شود، به رشد و گلدهی آنها کمک می کند.
۳٫ کمبود آهن
همچنین به عنوان کلروز آهن شناخته می شود و یکی از دلایل اصلی زردی برگ در گیاهان است. pH خاک یا بستری که گیاه در آن قرار دارد به این وضعیت مربوط می شود، زیرا خاک های قلیایی (با سطح pH بالا) معمولاً مقدار آهن کمتری دارند. این باعث می شود که گیاه نسبت کمتری از آن را جذب کند.
گیاهی که کمبود آهن دارد، برگهای جوانتری دارد که زرد هستند، اما رگبرگهای آن رنگ سبز طبیعی برگ را حفظ میکنند.
راه حلی داره؟
بله، و یک ایده خوب برای مبارزه با کلروز آهن استفاده از ناخن های زنگ زده برای تامین آهن گیاهان است. فقط باید با میخک و آب یک “دم کرده” درست کنید، آنها را به مدت یک هفته در ظرفی بگذارید و هر روز هم بزنید.
پس از این مدت، هنگام آبیاری گیاهان خود، آب را با اکسید آهن در قسمت هایی از آن استفاده کنید. این یک گزینه ساده است که هیچ هزینه ای برای شما نخواهد داشت.
۵ فایده آبیاری گیاهان با آب پوسته تخم مرغ
۴٫ کمبود آب
گیاهان نیز مانند ما برای زنده ماندن نیاز به دریافت آب دارند. اگر گیاه خود را به اندازه کافی آبیاری نکنید، هیدراتاسیون لازم برای انجام فرآیندهای مختلف خود را نخواهد داشت، ضعیف تر می شود و حتی ممکن است بمیرد.
برای اینکه بدانید گیاه شما فاقد آب است، باید آن را با دقت مشاهده کنید. اگر خاک بسیار خشک به نظر می رسد و برگ ها زرد، با نوک پژمرده و بافت چروکیده و همچنین افتاده و ضعیف به نظر می رسند، ممکن است این مشکل باشد.
۵٫ آبیاری زیاد و زهکشی ضعیف
این مورد برعکس مورد قبلی است. ممکن است گیاه خود را بیش از حد آبیاری کنید و نتواند تمام آبی را که به آن می دهید جذب کند. بخشی که مسئول جذب مایع حیاتی است، ریشه ها هستند و در صورت وجود بیش از حد، می توانند پوسیده شوند. در نتیجه، بقیه گیاهان نیز تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
به همین ترتیب، ممکن است که گیاه خود را به درستی آبیاری کنید، اما بستر بسیار فشرده است و اجازه خروج آب را نمی دهد یا گلدان سوراخ های خروجی کافی در پایه خود ندارد.
برگ های زرد روی گیاهانی که بیش از حد آبیاری شده اند سنگین و شل به نظر می رسند. حتی در موارد بسیار پیشرفته، گیاه ممکن است بوی نامطبوع آب راکد داشته باشد. یک راه ساده برای فهمیدن اینکه آیا گیاه خود را بیش از حد آبیاری می کنید این است که به زیرلایه نگاه کنید: اگر گل آلود به نظر می رسد، پس آب اضافی وجود دارد. چگونه آن را حل کنیم؟
پاسخ بسیار ساده است: گیاه را کمتر آبیاری کنید. اما، مانند مورد قبلی، مراقبت خاص از نوع گیاه خود را در نظر بگیرید، زیرا همه آنها یکسان نیستند.
از طرف دیگر، اگر مشکل به دلیل زهکشی است، توصیه می کنیم سوراخ های بزرگتری در پایه گلدان ایجاد کنید. حتی ایده خوبی است که گیاه را به گیاه دیگری تغییر دهید – می توانید با مواد بازیافتی گلدان بسازید – و همچنین خاک را جدا کنید تا شل تر شود و آب بهتر زهکشی شود.
۶٫ آفات و قارچ ها
گیاهان در خارج از منزل در برابر آفات بسیار آسیب پذیر هستند و در بسیاری از موارد مسئول زرد شدن برگ های آنها هستند. به عنوان مثال، یکی از رایج ترین آفات گیاهان داخل سالن، شپشک آرد آلود است، حشره ای که شبیه پنبه است و روی برگ ها و ساقه ها می نشیند، کاری که انجام می دهد این است که شیره آن را جذب می کند، گیاه ضعیف می شود و بنابراین رنگ آن تغییر می کند. در مورد قارچ ها، زنگ رایج ترین است و روی برگ های گیاه نیز گروه بندی می شود: شروع به زرد شدن می کند تا زمانی که به رنگ قهوه ای در می آید، زمانی که در حالت بسیار پیشرفته است.
راهکارهایی برای بازیابی برگ های زرد در اثر آفات
برای کمک به گیاه شما در مبارزه با آفات و قارچ ها، توصیه می کنیم از حشره کش استفاده کنید. این می تواند هم خانگی و هم تولیدی باشد:
اگر گزینه خانگی را ترجیح می دهید، می توانید از فواید اسید بوریک برای گیاهان استفاده کنید و با آن و آب یک حشره کش درست کنید تا روی برگ ها و ساقه ها اسپری کنید. این به دفع حشرات کمک می کند. همچنین ارزش تزریق آب و پوست پرتقال یا لیمو را دارد. رایحه مرکبات از آفات رایج مانند شپشک آرد آلود دور نگه می دارد.
۷٫ نور ضعیف
بر کسی پوشیده نیست که گیاهان برای انجام فتوسنتز به انرژی خورشیدی نیاز دارند. اما اگر گیاه خود را در مکانی قرار دهید که خیلی دور از نور طبیعی باشد، این امر روی آن تأثیر می گذارد و باعث تغییر رنگ در برگ های آن می شود.
جدا از برگ های زرد، گیاهانی که نور خورشید ندارند ضعیف تر و شکننده تر به نظر می رسند. آنها همچنین تمایل دارند قد بلندتر باشند، زیرا سعی می کنند نور بیشتری را در آن ارتفاع جستجو کنند، یا حتی می توانند به سمت سمتی که نور خورشید کمی دریافت می کنند، رشد کنند. این پدیده به عنوان فوتوتروپیسم شناخته می شود.
چگونه آن را درمان کنیم؟
هنگامی که مشکل کمبود خورشید است، پاسخ این است که بوته خود را به مکانی منتقل کنید که نور بیشتری دریافت کند. البته به خاطر داشته باشید که همه گیاهان نیاز نوری یکسانی ندارند. به عنوان مثال، گیاهان سرپوشیده (مانند بگونیا) به اندازه سایر گونه هایی که می توانیم در فضای باز ببینیم، به نور نیاز ندارند.
با برگ های زرد روی گیاهان خداحافظی کنید
معمولاً دیدن برگ های زرد روی گیاهان خانگی ما احساس بدی به ما میدهد. اما، همانطور که در این مقاله متوجه شده باشید، این مشکل راه حل هایی دارد (برخی ساده تر از بقیه).
نکته کلیدی این است که باید نیازهای گیاه را به خوبی بشناسیم: اگر خاک هایی با PH اسیدی یا قلیایی دوست دارد، چند بار در هفته باید آبیاری شود، در داخل خانه یا خارج از خانه و موارد دیگر.