۶ علت احتمالی توده پشت گوش

در بیشتر موارد، توده‌های سفت که در پشت گوش یافت می‌شوند هیچ علامتی ایجاد نمی‌کنند. اگر با درد، خارش یا ناراحتی همراه نباشند، معمولاً بی ضرر هستند. بسیاری از اوقات، آنها فقط می توانند نتیجه آکنه یا کیست خوش خیم باشند.با این حال، توده ها نیز می توانند به دلیل عفونت در ناحیه ظاهر شوند که نیاز به توجه بیشتر و درمان مناسب دارند. بنابراین، اگر توده باعث درد می شود، مدت زیادی طول می کشد تا برطرف شود، شکل بسیار نامنظم دارد یا اگر اندازه آن افزایش پیدا کند، برای تشخیص و درمان طبق توصیه با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید.

علت توده های پشت گوش چیست؟

دلایل زیادی برای توده های سفت پشت گوش وجود دارد. این شامل:

۱-عفونت

توده های پشت گوش می توانند در اثر عفونت گلو (مانند فارنژیت)، ویروس سرماخوردگی یا آنفولانزا، مونونوکلئوز، اوتیت، ورم ملتحمه، تبخال، حفره، التهاب لثه یا سرخک ایجاد شوند. هر یک از این عفونت‌ها می‌تواند باعث تورم غدد لنفاوی در ناحیه آسیب‌دیده (یعنی در گلو یا کنار سر) شود. غدد لنفاوی معمولاً با افزایش اندازه واکنش نشان می دهند زیرا بدن با عفونت مبارزه می کند.

هنگامی که این اتفاق می افتد، مهم است که ناحیه متورم را لمس نکنید. گره های لنفاوی واکنشی به آرامی پس از برطرف شدن عفونت زمینه ای به اندازه اصلی خود باز می گردند.

۲- آکنه

آکنه زمانی اتفاق می افتد که منافذ پوست به دلیل تولید بیش از حد سبوم یا چربی مسدود می شود. سبوم توسط غدد چربی که در پایه فولیکول مو قرار دارند ساخته می شود و می تواند با سلول های مرده پوست ترکیب شود و جوش ایجاد کند. جوش ها اغلب می توانند دردناک بوده و متورم شوند.

اگرچه آکنه آنچنان مکرر نیست، اما آکنه می تواند در پشت گوش ظاهر شود و باعث ایجاد توده ای شود که معمولاً خود به خود ناپدید می شود.

۳- کیست سباسه

کیست سباسه نوعی توده پر از مایع است که در زیر پوست ایجاد می شود و از ماده ای به نام سبوم تشکیل شده است. این کیست ها می توانند در هر ناحیه ای از بدن ظاهر شوند و معمولاً در لمس نرم هستند. کیست‌های چربی معمولاً هنگام لمس حرکت می‌کنند و دردناک نیستند. کیست های چربی که متورم، حساس، قرمز یا دردناک می شوند باید توسط متخصص پوست بررسی شوند. اغلب اوقات، متخصص پوست ممکن است تصمیم بگیرد که یک روش کوچک برای برداشتن کیست انجام دهد.

یک توده گرد و نرم روی پوست همچنین می تواند لیپوم باشد، نوعی تومور خوش خیم که از سلول های چربی تشکیل شده است. این موارد را می توان از طریق جراحی یا لیپوساکشن نیز برداشت.

علت توده پشت گوش

۴- ماستوئیدیت

ماستوئیدیت یک عفونت در استخوان واقع در پشت گوش است. این می تواند به دنبال عفونت گوش رخ دهد، به خصوص اگر به درستی درمان نشده باشد.

این عارضه در کودکان زیر ۲ سال شایع تر است، اما در هر سنی ممکن است رخ دهد. ماستوئیدیت معمولاً با علائمی مانند سردرد، کاهش شنوایی و ترشح مایع مانند از گوش همراه است.

۵- لیپوم

لیپوم نوعی توده است که باعث درد یا علائم دیگری نمی شود. این رشد بیش از حد سلول های چربی است که می تواند در هر نقطه از بدن ظاهر شود و به طور معمول به آرامی رشد می کند.

لیپوم در مقایسه با کیست سباسه متفاوت است زیرا از سلول های چربی تشکیل شده است، در حالی که کیست های چربی از سبوم تشکیل شده اند. درمان هر دوی این توده ها، با این حال، یکسان است و معمولاً شامل برداشتن جراحی است.

پیشنهاد می کنیم مقاله “از کاشت حلزون گوش چه میدانید؟” را نیز مطالعه بفرمایید.

۶- غدد لنفاوی متورم

غدد لنفاوی، در سراسر بدن یافت می‌شوند و معمولاً در صورت وجود عفونت یا التهاب در ناحیه آسیب‌دیده متورم (یا واکنش‌پذیر) می‌شوند. غدد لنفاوی نیز به دلیل بیماری های خودایمنی، استفاده از داروها یا حتی سرطان سر و گردن یا لنفوم متورم می شوند.

غدد لنفاوی متورم معمولاً دلایل خوش خیم و موقتی دارند. آنها معمولاً بسیار کوچک هستند، به قطر چند میلی متر و در عرض ۳ تا ۳۰ روز ناپدید می شوند. اگر غدد لنفاوی به رشد خود ادامه دهند، بیش از ۳۰ روز طول بکشند، یا اگر علائم دیگری مانند کاهش وزن و تب دارید، مهم است که برای ارزیابی و درمان به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی باید به دنبال کمک پزشکی باشید؟

اگر توده به طور ناگهانی ظاهر شد، ثابت شد (یعنی در هنگام لمس حرکت نمی کند)، برطرف نشد یا با علائم و نشانه های دیگری مانند:

درد و قرمزی؛
افزایش اندازه؛
چرک یا مایعات دیگر را آزاد می کند.
مشکل در حرکت سر یا گردن؛
مشکل در بلع.

در این موارد، پزشک می‌تواند توده را بررسی و لمس کند و علائم دیگر (مانند تب و لرز، که ممکن است نشان دهنده عفونت باشد) را ارزیابی کند. اگر توده دردناک باشد، ممکن است نشانه آبسه یا جوش باشد.درمان تا حد زیادی به علت ایجاد توده بستگی دارد، که می تواند بدون هیچ درمانی ناپدید شود یا نیاز به آنتی بیوتیک یا مداخله جراحی داشته باشد.

1/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.