۵ موقعیت مختلف جفت در بارداری،جفت خلفی یعنی چی؟

جفت عضو مهمی است که در رحم زن باردار رشد می کند تا اکسیژن و مواد مغذی ضروری را به نوزاد برساند و مواد زائد را از خون نوزاد خارج کند. جفت به دیواره رحم زن باردار می چسبد و از طریق بند ناف به جنین متصل می شود. در دوران بارداری، جفت ممکن است خود را در بالا، کنار، جلو یا پشت رحم بچسباند. در موارد نادر، حتی ممکن است خود را در ناحیه تحتانی رحم بچسبد و دهانه رحم را مسدود کند. در این مقاله به موقعیت های رایج جفت در دوران بارداری و تاثیر آنها بر بارداری می پردازیم.

پس از زایمان، معمولاً جفت از بدن مادر خارج می شود، اما ممکن است همیشه به طور خودکار اتفاق نیفتد. هنگامی که جفت در رحم باقی می ماند، جفت حفظ شده نامیده می شود.

موقعیت های مختلف جفت

جفت، اندام بزرگی به شکل کلوچه است و در دوران بارداری رشد می کند و خود را به دیواره رحم می چسباند. اما می تواند خود را در موقعیت های مختلف بچسباند. مکان های مختلف جفت ممکن است در زیر ذکر شده است:

جفت خلفی

معمولاً یک تخمک بارور شده در پشت دیواره رحم کاشته می شود. در این حالت جفت نیز در دیواره پشتی رحم رشد کرده یا رشد می کند. هنگامی که جفت در این موقعیت قرار می گیرد، جفت خلفی نامیده می شود.

جفت قدامی

هنگامی که تخمک بارور شده خود را در سمت جلوی رحم می‌چسبد، جفت در دیواره جلوی رحم رشد می‌کند و نوزاد پشت آن رشد می‌کند. هنگامی که جفت در قسمت جلوی رحم قرار دارد، به آن جفت قدامی می گویند.

جفت فوندال

هنگامی که جفت خود را در فوندوس یا بالای رحم قرار می دهد، به آن جفت فوندال می گویند. گاهی اوقات جفت ممکن است در موقعیت قدامی-فندال یا فوندال-خلفی باشد. جفت فوندال-قدامی معمولاً در بالای رحم قرار دارد و کمی به سمت جلوی رحم امتداد می یابد. جفت فندال-خلفی نیز در بالای رحم قرار دارد، اما به سمت پشت رحم امتداد می یابد.

جفت جانبی

هنگامی که جفت به دیواره جانبی رحم، چه در سمت راست رحم و چه در سمت چپ رحم، کاشته می شود، جفت جانبی نامیده می شود.

جفت پراویا (جفت پایین)

هنگامی که جفت به سمت انتهای پایین رحم یا به سمت دهانه رحم رشد می کند، به عنوان جفت کم ارتفاع شناخته می شود. اگر جفت تا حدی به دهانه رحم برسد یا به طور کامل آن را بپوشاند، این وضعیت به نام جفت پریویا شناخته می‌شود و می‌تواند منجر به عوارض زیادی در بارداری شود.

آیا موقعیت جفت در دوران بارداری تغییر می کند؟

محل جفت چگونه تعیین می شود؟

محل جفت با انجام آزمایش اولتراسوند مشخص می شود. انجام سونوگرافی ایمن و ساده است. اگر باردار هستید و می خواهید بدانید که موقعیت جفت طبیعی است یا خیر، می توانید سونوگرافی انجام دهید. به احتمال زیاد، پزشک شما نیز آن را پیشنهاد خواهد کرد. برای تعیین موقعیت جفت، پرستار یک ژل مبتنی بر آب را روی شکم و ناحیه لگن شما اعمال می کند.

سپس او ابزاری به نام مبدل را روی شکم شما قرار می دهد. با کمک امواج اولتراسوند با فرکانس بالا، مبدل تصویر رحم و جفت شما را روی یک صفحه نمایش می دهد. با انجام این اسکن، پزشک متوجه خواهد شد که آیا جفت شما به طور طبیعی قرار گرفته است یا خیر.

آیا موقعیت جفت در دوران بارداری تغییر می کند؟

جفت در مراحل اولیه بارداری سطح وسیعی را در رحم اشغال می کند. جفت می تواند موقعیت خود را در دوران بارداری تغییر دهد. در مراحل اولیه بارداری، جفت ممکن است در حالت پایین به نظر برسد، اما با پیشرفت بارداری، جفت ممکن است به قسمت بالایی مهاجرت کند. این “مهاجرت جفتی” نامیده می شود. در مورد جفت پریویا، این مهاجرت جفت بعید است رخ دهد.

پیشنهاد می کنیم مقاله “۱۰ نکته برای بهبودی واژن پس از زایمان” را نیز مطالعه بفرمایید.

موقعیت های طبیعی جفت در دوران بارداری چیست؟

از نظر موقعیت، جفت می تواند خود را در سمت جلوی رحم یا در پشت رحم قرار دهد، بسته به جایی که تخمک بارور شده پس از عبور از لوله فالوپ، خود را لانه گزینی می کند. موقعیت های طبیعی جفت فوندال، قدامی و خلفی است.

چه زمانی باید نگران موقعیت جفت بود؟

اگر جفت در موقعیت خلفی، قدامی، فوندال یا جانبی قرار داشته باشد، مشکلی نیست. همه این موقعیت ها برای جفت چسبیده و رشد طبیعی است. با این حال، اگر جفت در انتهای پایین رحم یا به سمت دهانه رحم زن رشد کند، می تواند باعث نگرانی شود. این وضعیت همانطور که در بالا توضیح داده شد، جفت پریویا نامیده می شود و می تواند باعث خونریزی به دلیل جدا شدن زودهنگام جفت شود. پ

جفت پریویا همچنین ممکن است زایمان طبیعی و واژینال را محدود کند زیرا دهانه رحم را مسدود می کند. آزمایش سونوگرافی دوره ای در دوران بارداری برای تعیین موقعیت جفت انجام می شود تا پزشکان از عوارض احتمالی ناشی از موقعیت جفت مطلع شوند.

5/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.