بررسی تغییرات چرخه قاعدگی از نوجوانی تا میانسالی

بدن ما با افزایش سن تغییر می کند. موهای ما خاکستری می شود ، پوست ما چین و چروک ایجاد می کند و متابولیسم ما کند می شود. بنابراین ، چرا هنگام تغییر پریود نگران هستیم؟ تغییرات در چرخه قاعدگی با افزایش سن طبیعی است. هورمون های ما قاعدگی ما را تعیین می کنند. هر چیزی که بر ترشح هورمون ها مانند استرس ، تغییر شیوه زندگی یا شرایط سلامتی تأثیر می گذارد ، می تواند بر دوره قاعدگی شما تأثیر بگذارد.

معمولا زنان در طول زندگی خود حدود ۴۵۰ دوره قاعدگی دارند ، که به شما فرصت های زیادی می دهد تا در مورد آنچه در طول دوره ها انتظار دارید ، بیاموزید. با این حال ، پریود شما می تواند شما را با ظاهر شدن در زمانی که انتظارش را ندارید یا گاهی اوقات اصلا ظاهر نشود شگفت زده کند.(منظور جلو افتادن و عقب افتادن قاعدگی است.)

ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید در دهه های آینده چه تغییراتی در چرخه قاعدگی شما انتظار می رود و نشانه هایی که نشان می دهد همه چیز خوب نیست.

تغییرات چرخه دوره قاعدگی در سنین مختلف

۱- نوجوانی

میانگین سن قاعدگی در ایالات متحده ۱۲ سال است . در دوران قاعدگی (شروع قاعدگی) ، معمولاً قاعدگی ها نامنظم و غیرقابل پیش بینی هستند.تنظیم شدن عادت ماهانه یک دختر تا سه سال طول می کشد. تخمک گذاری دختران جوان به طور منظم انجام نمی شود ، به همین دلیل قاعدگی آنها نامنظم است.

بیشتر دختران دو ماه پس از شروع رشد سینه خود ، اولین قاعدگی خود را تجربه می کنند. یکی دیگر از نشانه هایی که ممکن است به زودی اولین پریود شوند ، ترشحات واژینال است که در لباس زیر مشاهده می کنند. ترشح یک سال قبل از اولین پریود شدن دختری شروع می شود.

۲-تغییرات چرخه قاعدگی در ۲۰ سالگی

با رسیدن به ۲۰ سالگی قاعدگی شما منظم و قابل پیش بینی می شود. چرخه قاعدگی به طور متوسط ​​۲۸ روز طول می کشد. چرخه بیشتر زنان بین ۲۱ تا ۳۶ روز اتفاق می افتد و تا یک هفته طول می کشد.

وقتی چرخه شما منظم می شود ، ممکن است، گرفتگی و حساسیت به سینه را نیز تجربه کنید.

زنان همچنین برای اولین بار در زندگی خود در این مرحله بسیاری از چیزهای دیگر را تجربه می کنند. تنش های شغل اول ، مشکلات در روابط دوستانه و خانوادگی و بسیاری از استرس های دیگر از این قبیل می تواند منجر به پریودهای نامنظم شود.

 سندرم تخمدان پلی کیستیک ، آندومتریوز ، فیبروم ، سندرم پیش از قاعدگی و پریودهای دردناک برخی از این شرایط هستند. اگر مشکوک هستید که از هر یک از این مشکلات رنج می برید ، به متخصص زنان مراجعه کنید.

۳- تغییرات دوره پریود در ۳۰ سالگی

در طول ۳۰ سالگی ، چرخه قاعدگی شما کاملاً شبیه به ۲۰ سالگی شما خواهد بود – قابل پیش بینی و سازگار. زنان در دوران قاعدگی همچنان دچار گرفتگی ، درد در ناحیه کمر و سینه های حساس خواهند بود.

اگر متوجه تغییراتی مانند جریان شدیدتر یا درد شدید شدید ، ممکن است نشانه مشکل باشد. فیبروئیدها می توانند باعث خونریزی شدیدتر شوند و اندومتریوز می تواند منجر به درد شدید شود.

یکی دیگر از تغییرات مهم که ممکن است در ۳۰ سالگی تجربه کنید بارداری است. در دوران بارداری پریود نمی شوید. حتی پس از زایمان ، عادت ماهانه شما بلافاصله عود نمی کند. اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه نمی کنید ، حدود شش هفته پس از زایمان پریود می شوید. اگر تصمیم به تغذیه با شیر مادر گرفته اید ، قاعدگی شما عود نمی کند تا زمانی که تصمیم به توقف یا کاهش زمان تغذیه خود بگیرید.

همچنین ممکن است تغییرات دیگری را در پریود بعد از بارداری مشاهده کنید. برای برخی از زنان ، خونریزی شدیدتر می شود. دیگران متوجه می شوند که گرفتگی آنها بهتر می شود. از آنجا که دهانه رحم شما بعد از بارداری بزرگتر می شود ، جریان بدون انقباضات شدید رحمی خارج می شود.

چرخه قاعدگی

۴-تغییرات چرخه قاعدگی در ۴۰ سالگی

۴۰ سالگی شما شروع یائسگی شما را نشان می دهد.در حالی که تا اوایل پنجاه سالگی به یائسگی نمی رسید ، در دوران یائسگی (۸ تا ۱۰ سال قبل از یائسگی) ، نوسانات هورمونی را تجربه خواهید کرد. این تغییر در سطح هورمونی می تواند بر تخمک گذاری تأثیر بگذارد و باعث تغییر در چرخه قاعدگی شود. از آنجا که سطح استروژن و پروژسترون از الگوی معمول خود در دوران یائسگی پیروی نمی کند ، می تواند منجر به خونریزی نامنظم یا لکه بینی شود. تعداد روزهای بین پریودهای شما نیز ممکن است افزایش یا کاهش یابد و حتی ممکن است شروع به رد پریود کنید.

پریودهای نامنظم به تنهایی برای تعیین یائسگی کافی نیست. همچنین باید مراقب علائمی مانند گرگرفتگی ، لرز شبانه یا عرق ، خشک شدن واژن ، از دست دادن اشتها ، بی خوابی و افزایش وزن باشید.

پریودهای نامنظم همچنین می تواند نشانه ای از اختلال عملکرد تیروئید ، PCOS و سایر مشکلات پزشکی باشد. همیشه ایده خوبی است که با پزشک خود مشورت کنید.

۵-تغییرات قاعدگی در ۲۰ سالگی

اگرچه شما می توانید در اواخر چهل سالگی یا اوایل ۵۰ سالگی به یائسگی برسید ، میانگین سن یائسگی در ایالات متحده ۵۱ سال است. یائسگی پس از ۱۲ ماه بدون قاعدگی شما تشخیص داده می شود.

اکثر زنانی که به سن یائسگی خود نزدیک شده اند می توانند از علائم خفیف تا شدید انتظار داشته باشند. این علائم عبارتند از:

پریود نامنظم یا از دست رفته
گرگرفتگی
خشکی واژن
درد سینه ها
تکرر ادرار
پوست خشک
تغییرات احساسی
هرگونه خونریزی بعد از یائسگی غیر طبیعی است. در صورت مشاهده خونریزی پس از یائسگی ، با پزشک خود مشورت کنید.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “راههای طبیعی برای بهبود میل جنسی در زنان” را نیز مطالعه بفرمایید.      

ردیابی چرخه قاعدگی

اگر فکر می کنید همه چیز در چرخه قاعدگی شما طبیعی نیست ، می توانید با ثبت سوابق خود در تقویم ، آن را پیگیری کنید.

تاریخ شروع و پایان دوره را یادداشت کنید. کوتاه تر یا طولانی تر از حد معمول است؟
اگر جریان شما سنگین تر یا سبک تر از حد معمول است ، ثبت کنید. آیا چند لخته خون نیز پشت سر گذاشته اید؟
در صورت مشاهده خونریزی یا لکه بینی بین پریودها یادداشت کنید.
آیا درد پریود شما بدتر از حد معمول است؟ توصیفش کن.
هرگونه تغییر در خلق و خوی خود را یادداشت کنید.

چه چیزی باعث بی نظمی در چرخه قاعدگی می شود؟

بارداری و شیردهی
اختلالات خوردن – کاهش وزن زیاد یا افزایش وزن
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
نارسایی زودرس تخمدان
بیماری التهابی لگن (PID)
فیبروئید رحم

چه زمانی باید با پزشک خود مشورت کنید؟

در صورت عدم بارداری ، قاعدگی شما بیش از سه ماه متوقف می شود.
پریودهای شما ناگهان نامنظم می شوند.
خونریزی شما بیش از هشت روز است.
شما به شدت خونریزی می کنید یا هر دو ساعت متوالی بیش از یک پد یا تامپون خیس می کنید.
تعداد دفعات پریودهای شما کمتر از ۲۱ روز یا بیشتر از ۳۵ روز است.
بین پریودها خونریزی می کنید.
در طول چرخه قاعدگی دچار درد شدیدی می شوید.

چرخه قاعدگی

جملات پایانی درباره چرخه قاعدگی

چرخه قاعدگی زن می تواند در طول زندگی او متغیر باشد. در دوران شروع قاعدگی، معمولاً قاعدگی ها نامنظم و غیرقابل پیش بینی هستند. با رسیدن به ۲۰ سالگی ، چرخه شما منظم می شود. همچنین ممکن است PMS ، گرفتگی و حساسیت به سینه را تجربه کنید. در طول ۳۰ سالگی ، ممکن است تغییرات دیگری را در پریود بعد از بارداری مشاهده کنید. در برخی از زنان خونریزی شدیدتر می شود.

۴۰ سالگی شما شروع یائسگی را نشان می دهد ، در طی آن شما دچار نوسانات هورمونی و علائم مانند خونریزی نامنظم و لکه بینی می شوید. بیشتر زنان در سن ۵۰ سالگی به یائسگی می رسند که پس از ۱۲ ماه بدون قاعدگی تشخیص داده می شود. هرگونه خونریزی بعد از یائسگی غیر طبیعی است. در صورت مشاهده خونریزی پس از یائسگی ، باید با پزشک خود مشورت کنید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.