تفاوت آلرژی غذایی با حساسیت غذایی چیست؟

حساسیت غذایی یا آلرژی غذایی؟

اکثر پزشکان به شما خواهند گفت که بین این دو بسیار تفاوت است و حتی برخی به شما می گویند حساسیت های غذایی مسئله خاصی نیستند.

آلرژی غذایی به عنوان “واکنش سیستم ایمنی بدن که به زودی پس از خوردن یک ماده غذایی خاص اتفاق می افتد ، تعریف می شود. حتی مقدار کمی از مواد غذایی آلرژی زا می تواند علائم و نشانه هایی مانند مشکلات گوارشی ، کهیر یا تورم مجاری تنفسی را تحریک کند.”

اما حساسیت غذایی به عنوان “واکنش در صورت بروز مشکل در هضم یک ماده غذایی خاص در فرد ایجاد می شود ، تعریف می شود. این امر می تواند منجر به علائمی مانند گاز روده ، شکم درد یا اسهال شود.”

به نظر من مهم نیست که چه نوع واکنشی نسبت به غذاها دارید ، هر دو باعث التهاب می شوند. ۹۵٪ مردم از غذاهایی استفاده می کنند که باعث التهاب می شود. التهاب مزمن می تواند منجر به بیماری هایی مانند فیبرومیالژیا ، سرطان ، دیابت نوع ۲ ، اختلالات خود ایمنی و موارد دیگر شود و تا آینده بر سلامتی شما تأثیر می گذارد.

اگر از علائم زیر رنج می برید ، غذاهایی که می خورید می توانند مقصر باشند:

نوسانات خلقی (اضطراب ، پرخاشگری ، تحریک پذیری)
خستگی
حلقه های تیره زیر چشم
آسم
مشکلات سینوس
آکنه
اگزما
نفخ ، اضافه وزن
سردرد / میگرن

این علائم همه از التهاب ناشی می شود و علت التهاب در بیشتر افراد با غذایی که می خوریم شروع می شود. توجه داشته باشید که آنچه همسایه شما را ملتهب می کند ، ممکن است باعث التهاب شما نشود. همه افراد باهم متفاوت هستند . تا به حال فکر کرده اید که چرا نیاکان ما هرگز از بیشتر بیماری هایی که در بالا ذکر شد رنج نبردند؟ به این دلیل که این بیماری ها نسبتاً جدید هستند.

اجداد ما به غذاهای اصلاح شده ژنتیکی ، سموم دفع آفات شیمیایی قوی ، مواد نگهدارنده ،تغییر هورمون ها و غیره دسترسی نداشتند. آنها غذایی را می خورند که در فصول مختلف رشد کرده باشد و در بعضی از اوقات سال به غذاهای خاص دسترسی نداشته باشد. همه چیز در حد اعتدال بود. رژیم های غذایی تغییر کرده است و ما بیش از هر زمان دیگری شاهد بیماری های مزمن هستیم و بنابراین به آزمایشات تخصصی بیشتری نیاز داریم.

هنگامی که سمی مصرف کردید (به یاد داشته باشید که این می تواند یک ماده شیمیایی ، هورمونی ، تراریخته یا یک ماده غذایی ساده باشد که بدن شما آن را دوست ندارد) باعث ایجاد ویرانی در روده شما می شود. ۸۰٪ سیستم ایمنی بدن ما در روده قرار دارد ، بنابراین تعجب آور نیست که بدن ما واکنش نشان می دهد.

این سموم باعث التهاب دستگاه روده ما می شوند و این باعث می شود سیستم ایمنی بدن ما به این مهاجمان خارجی حمله کند. این همان چیزی است که ما آن را اسهال می نامیم.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “علت یبوست کودکان چیست؟” را نیز مطالعه بفرمایید.      

چگونه آزمایش می شوم؟

اگر مشکوک به آلرژی هستید ، باید به درستی آزمایش شوید. آزمایش آلرژی غذایی یکی از اولین مواردی است که من به بیماران توصیه می کنم هنگام مراجعه به مطب انجام دهند.

متأسفانه ، بیشتر افراد به یک پزشک معمولی مراجعه می کنند و آزمایش استاندارد آلرژی را انجام نمی دهند.مثلا  آزمایش خارش پوست  یا تست پچ برای دیدن اینکه آیا جوش یا بثورات پوستی ایجاد می کنید یا خیر ، نشان دهنده واکنش به ماده گفته شده است. در این صورت ، گزینه های درمانی شامل پرهیز از آلرژن ، داروها یا عکس های آلرژی (ایمونوتراپی) است.

آنچه معمولاً به آن اشاره نمی كنند این است كه این نوع آزمایش فقط قسمت كمی از سیستم ایمنی بدن شما را اندازه گیری می كند. این IgE نامیده می شود و تقریباً ۱٪ از کل واکنش ایمنی بدن را تشکیل می دهد.

IgG حدود ۷۰٪ از سیستم ایمنی بدن ما را تشکیل می دهد. این نوع واکنش یک حساسیت تأخیری است ، از این رو “حساسیت غذایی” نامگذاری شده و نشان دادن آن ممکن است تا ۷۲ ساعت طول بکشد. متأسفانه ، این واکنش ها بسیار رایج است. این سردردی که امروز دارید ممکن است به طور بالقوه ناشی از یک ماده غذایی خاص باشد که در ۳ روز گذشته زمانی خورده اید.

آلرژی های غذایی

 واقعیت های مهم درباره آلرژی های غذایی

نیمی از آلرژی های غذایی از مواد غذایی است که در خارج از خانه مصرف می شود.

واکنش های آلرژیک می توانند از طریق بلع ، لمس یا حتی استنشاق ایجاد شوند.

هشت ماده غذایی ۹۰ درصد واکنشهای آلرژیک را در سراسر جهان تشکیل می دهند: تخم مرغ ، شیر ، گندم ، سویا ، صدف ، ماهی ، آجیل و بادام زمینی.

هیچ درمانی برای آلرژی غذایی وجود ندارد. تنها راه جلوگیری از واکنش اجتناب از ماده آلرژی زا است.

آلرژی غذایی یک واکنش سیستم ایمنی بدن به یک پروتئین غذایی معمولاً بی ضرر است که هنگام بلعیدن بدن آن را تهدید می داند و واکنش نشان می دهد.

بیماری سلیاک نوعی بیماری خود ایمنی است که روده باریک و دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار می دهد ، ناشی از واکنش غیر طبیعی به گلوتن ، پروتئین موجود در گندم ، چاودار و جو است که به نوبه خود می تواند عوارض جدی از جمله سو تغذیه و آسیب روده ایجاد کند.

آلرژی های غذایی بر کیفیت زندگی تأثیر منفی می گذارد. این آسیب ها می تواند از استرس و اضطراب درونی گرفته تا زورگویی در مدرسه و احساس طرد شدن در عملکردهای غذا باشد.

 

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.