برای شروع بدانید مایکروویو غذا را به طور یکنواخت طبخ نمی کند، که اغلب به این معنی است که هر باکتری موجود در غذاهای گرم شده دوباره زنده می ماند. سپس مشکل حرارت مایکروویو وجود دارد که مستقیماً به تولید سموم سرطان زا کمک می کند. برای به حداقل رساندن خطرات مایکروویو، از آن برای پختن یا گرم کردن این ده غذا استفاده نکنید:
غذاهایی که نباید در ماکروویو گرم کرد
تخم مرغ آب پز سفت
زمانی که یک تخم مرغ آب پز سخت در مایکروویو پخته می شود، رطوبت داخل آن بخار شدیدی مانند یک زودپز مینیاتوری ایجاد می کند تا جایی که تخم مرغ می تواند منفجر شود! ترسناکتر، تخممرغ در حین گرم شدن در مایکروویو نمیترکد، اما پس از آن، تخممرغ داغ میتواند در دست، بشقاب یا حتی در دهان شما فوران کند. برای جلوگیری از تبدیل شدن تخم مرغ به بمب بخار، قبل از گرم کردن مجدد آن را به قطعات کوچک برش دهید یا بهتر است از قرار دادن آن در مایکروویو به طور کلی خودداری کنید.
شیر مادر را در ماکروویو گرم نکنید
بسیاری از تازه مادران شیر خود را منجمد می کنند و برای استفاده بعدی ذخیره می کنند، شیر مادر تا زمانی که در مایکروویو گرم نشود عالی است. همانطور که مایکروویوها بشقابهای غذا را به طور ناموزون گرم میکنند، میتوانند شیشه شیر مادر را به طور ناموزون گرم کنند و «نقاط داغ» ایجاد کنند که میتواند به شدت دهان و گلوی نوزاد را بسوزاند. سپس خطر سرطان زایی ناشی از گرم کردن مجدد پلاستیک وجود دارد. پزشکان توصیه می کنند که شیر مادر و شیر خشک در یک قابلمه روی اجاق گاز یا با استفاده از آب داغ گرم شوند. به عنوان یک راه حل، می توانید یک فنجان آب را در مایکروویو گرم کنید و سپس کیسه یا بطری شیر مادر را در آن بیندازید تا گرم شود.
گوشت فرآوری شده
گوشت های فرآوری شده اغلب حاوی مواد شیمیایی و نگهدارنده هستند که عمر مفید آنها را افزایش می دهد. متأسفانه، مایکروویو آنها می تواند آن مواد را برای سلامتی شما بدتر کند. طبق تحقیقات انجام شده در مجله کشاورزی و شیمی مواد غذایی، گوشت های فرآوری شده در مایکروویو، ممکن است ناخودآگاه در معرض تغییرات شیمیایی مانند کلسترول اکسید شده در این فرآیند قرار بگیریم.
مطالعهای در مجله Food Control نشان میدهد که گرم کردن مجدد گوشتهای فرآوریشده با انفجار تابش مایکروویو به تشکیل محصولات اکسیداسیون کلسترول (COPs) کمک میکند که با توسعه بیماری عروق کرونر قلب مرتبط هستند. در مقایسه با سایر روشهای آمادهسازی وعدههای غذایی برای غذاهای گرم شده، گوشتهای فرآوری شده در مایکروویو به احتمال زیاد COP را وارد رژیم غذایی شما میکنند.
برنج
برنج، واقعا؟ خوب، طبق تحقیقات استانداردهای غذایی، گرم کردن برنج در مایکروویو گاهی اوقات می تواند منجر به مسمومیت غذایی شود. مشکل برنج شامل وجود یک باکتری بسیار مقاوم به نام باسیلوس سرئوس است. بر اساس یافتههای مجله بینالمللی میکروبیولوژی غذا، گرما این باکتری را میکشد، اما میتواند هاگهایی تولید کند که سمی هستند و به طور شگفتانگیزی مقاوم در برابر حرارت هستند.
تعدادی از مطالعات تأیید میکنند که وقتی برنج از مایکروویو خارج میشود و در دمای اتاق خارج میشود، هر هاگ موجود در آن میتواند تکثیر شود و در صورت خوردن آن باعث مسمومیت غذایی شود. (محیط مرطوب برنج گرم آن را به یک مکان ایده آل برای پرورش تبدیل می کند.) . سرئوس نوعی باکتری است که سموم تولید می کند. این سموم می توانند دو نوع بیماری ایجاد کنند: یک نوع با اسهال مشخص می شود و دیگری که سم استفراغ نامیده می شود و با حالت تهوع و استفراغ مشخص می شود.
مرغ را در ماکروویو نپزید
مهمترین چیزی که در مورد مایکروویوها باید بدانیم این است که گرمای آنها همیشه باکتری ها را از بین نمی برد، زیرا امواج مایکروویو به جای اینکه از داخل به بیرون گرم شوند، از بیرون به داخل گرم می شوند. به این ترتیب، برخی از غذاهای مستعد باکتریایی که دوباره گرم شده اند، در صورت زنده ماندن این سلول های باکتریایی، خطر ابتلا به بیماری بیشتری خواهند داشت.
با در نظر گرفتن این موضوع، می توانید متوجه شوید که چرا مرغ که در معرض خطر آلودگی به سالمونلا است، می تواند یک غذای خطرناک برای مایکروویو باشد. قبل از خوردن مرغ، باید آن را کاملا بپزید تا تمام باکتری های موجود از بین برود. از آنجایی که مایکروویو تمام قسمتهای گوشت را به طور کامل یا یکنواخت نمیپزد، احتمالاً باکتریهایی مانند سالمونلا باقی میمانند.
در یک مطالعه، از ۳۰ شرکتکنندهای که گوشت خام را دوباره گرم میکردند، هر ۱۰ نفری که از مایکروویو استفاده میکردند بیمار شدند، در حالی که ۲۰ شرکتکننده که از تابه استفاده میکردند خوب بودند. این نشان میدهد که در مقایسه با سایر روشهای پخت، چه مقدار باکتری در گوشت در مایکروویو زنده میماند.
پیشنهاد می کنیم مقاله “تمیز کردن و برق انداختن اجاق گاز با این روشها” را نیز مطالعه بفرمایید.
سبزیجات
اگر می خواهید کرفس، کلم پیچ یا اسفناج خود را ذخیره کنید تا بعداً به عنوان باقیمانده غذا بخورید، برنامه ریزی کنید که آنها را به جای مایکروویو در فر معمولی گرم کنید. مطالعات نشان می دهد که وقتی در مایکروویو با حرارت بالا فعالیت میکند، نیترات های طبیعی (که به تنهایی برای شما بسیار مفید هستند) ممکن است به نیتروزامین تبدیل شوند که می تواند سرطان زا باشد.
چغندر
همان تبدیل شیمیایی که برای اسفناج اتفاق می افتد برای گرم کردن مجدد چغندر و شلغم غنی از نیترات نیز صادق است! چه خوب که آنها سردشان هم خوشمزه هستند.
فلفل تند
هنگامی که فلفل تند دوباره در مایکروویو گرم می شود، کپسایسین – ماده شیمیایی که طعم تند آنها را می دهد – در هوا آزاد می شود. این ماده شیمیایی در هوا می تواند چشم و گلو شما را بسوزاند.
میوه ها در ماکروویو خشک نکنید
مایکروویو انگورها را به کشمش تبدیل نمیکند ، اما پلاسما میسازند، که نوعی ماده است که هنگام یونیزه شدن گاز ایجاد میشود و به جریان الکتریسیته اجازه میدهد. در ویدئویی، استفان بوسی، دکترای فیزیک، مدرس فیزیک در دانشگاه نیوانگلند، نشان میدهد که با داغ شدن دو تکه انگور ساده در مایکروویو میتوان پلاسمای کافی برای ذوب کردن سوراخی در یک ظرف پلاستیکی ایجاد کرد. پلاسما ممکن است از میوههای دیگر تولید نشود، اما همچنان ممکن است با مشکل مواجه شوید. میوه بخار را در زیر گوشت خود به دام میاندازد، به این معنی که در حین گرم شدن میترکد.
سیب زمینی
خوشبختانه، شما هنوز هم برای یک غذای جانبی سریع و آسان می توانید یک سیب زمینی خام را منفجر کنید. این خطر زمانی رخ می دهد که سعی کنید سیب زمینی پخته شده را دوباره گرم کنید. پختن سیب زمینی در فویل آلومینیومی از باکتری C. botulinum در برابر گرما محافظت می کند، به این معنی که اگر سیب زمینی برای مدت طولانی در دمای اتاق بماند، همچنان می تواند رشد کند و به طور بالقوه باعث بوتولیسم شود.
ریختن مواد آلوده در مایکروویو نیز باکتری ها را از بین نمی برد، بنابراین با پختن آن ها در یک ورقه پخت به جای بسته بندی در فویل و نگهداری سیب زمینی های باقی مانده در یخچال در اسرع وقت، آن ها را بی خطر کنید.