۷ خوراکی ممنوع برای مادران شیرده

شیر مادر نعمت بزرگی است که نوزادان از بدو تولد تا ۲ سالگی با آن تغذیه میشوند. نادرست نیست که بگوییم اگر می خواهید کودک شما از انواع بیماری ها رها شود ، او را با شیر خودتان تغذیه کنید . آیا می دانید شیردهی میتواند در ایجاد پیوند قوی بین مادر و کودک کمک می کند؟ زیرا در طی این فرآیند ، اکسی توسین در بدن آزاد می شود و عشق تولید میشود. اما اگر متأسفانه در طول شیردهی رژیم مناسبی نداشته باشید ، همه چیز بی فایده خواهد بود. به گفته پزشکان ، برخی از غذاها وجود دارد که بدترین غذاها برای مادران شیرده و نوزاد طبقه بندی می شوند.

به گفته دکتر آمودیتا اهوجا ، که یک متخصص زنان ، جراح لاپاراسکوپی و متخصص ناباروری است ، شیر مادر نیروگاهی از مواد مغذی است که در مورد سلامت آینده نوزاد شما تصمیم می گیرد. مواد مغذی موجود در شیر مادر توسط نوزاد تازه متولد شده به راحتی هضم می شود و این یک مزیت بزرگ است.

اما گاهی اوقات غذای مصرفی مادر می تواند کمیت و کیفیت شیر ​​مادر را به همراه عطر و طعم آن تعیین کند. بنابراین ، مادران باید بسیار مراقب آنچه می خورند باشند.

خوراکی ها که مادران شیرده باید از آن اجتناب کنند

۱-غذاهای گازدار

معمولاً گفته می شود که اگر مادر از مشکلات مربوط به نفخ و گاز رنج می برد ، کودک هم دچار این مشکل خواهد شد. در این صورت ، ما باید بدانیم که مادر چه چیزی مصرف کرده است که باعث چنین اثراتی شده است. برخی از غذاهایی که می توانند گاز تولید کنند ، کلم بروکلی ، کلم ، لوبیا ، نخود ، عدس ، بادام زمینی ، سیب زمینی و ذرت است.

۲- غذاهای غنی از کافئین

متداول ترین منابع کافئین چای ، قهوه و برخی از نوشیدنی ها است. اگرچه کافئین از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می شود ، اما معمولاً افراد در استفاده از کافئین زیاده روی نمی کنند. اگر مادر بیش از پنج فنجان در روز مصرف کند ، این مشکل از آنجا شروع می شود که در بدن نوزاد جمع می شود. این می تواند منجر به تحریک شود.

و می تواند به گریه بیش از حد در نوزادان و همچنین عدم توانایی خواب منجر شود. همچنین ، کافئین محتوای آهن شیر را کاهش می دهد ، در نتیجه باعث کم خونی در کودک می شود.

مادران شیرده

۳- ویتامین های محلول در چربی

“تمام ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین A و D می توانند در شیر مادر متمرکز شوند و باعث سمیت در نوزاد شوند. بنابراین ، توصیه می شود مکمل ها را مصرف کنید ، فقط در صورت کمبود. و دوز توصیه شده در چنین مواردی بیش از ۱۲۰۰-۱۳۰۰ میکروگرم در روز نیست ، “دکتر اهوجا پیشنهاد می کند.

۴- از قرار گرفتن در معرض جیوه خودداری کنید

انواع خاصی از ماهی ها که از نظر جیوه سرشار هستند مانند شاه ماهی خال مخالی ، شمشیر ماهی ، کوسه و کاشی ماهی. در صورت مصرف زیاد ، باعث مسمومیت با جیوه در برخی از نوزادان شده و توانایی های شناختی و روانی-حرکتی آنها را به تأخیر می اندازد. آنچه می توانید مصرف کنید ۲-۳ وعده در هفته با انواع ماهی های مختلف مانند ساردین ، ​​ ​​ماهی مرکب و ماهی آزاد است.

پیشنهاد می کنیم مقاله “۱۰ نکته برای بهبودی واژن پس از زایمان” را نیز مطالعه بفرمایید.

۵-مرکبات

گاهی اوقات ، مصرف مرکبات مانند پرتقال ، لیمو و آملا می تواند روده نوزاد را تحریک کرده و باعث اسهال و جوش های پوشکی شود. اما این بدان معنا نیست که شما باید آنها را کاملاً از رژیم خود حذف کنید. فقط مراقب علائم باشید ، و اگر تغییر در رفتار نوزاد خود احساس کردید ، مصرف را به ۱-۲ وعده در روز محدود کنید.

۶- غذای غنی از چربی های ترانس

غذاهایی مانند کیک ، شیرینی ، خامه فرم گرفته ، پیتزا ، همبرگر و مارگارین سرشار از چربی ترانس هستند. وقتی محتوای چربی ترانس در غذاهای خاص افزایش می یابد ، میزان DHA کاهش می یابد ، در نتیجه باعث تأثیر منفی بر رشد مغز نوزاد می شود.پس توصیه می شود کمتر از ۱٪ چربی ترانس در رژیم غذایی خود داشته باشید و از تمام فست فودهای فوق خودداری کنید.

دوران شیردهی

۷- مادران شیرده ،از مصرف مواد غذایی حاوی شیرین کننده های مصنوعی خودداری کنید

هر نوع شیرین کننده مصنوعی مانند آسپارتام ، استویا ، سوکرالوز ، ساکارین و سوربیتول می تواند به نوزاد منتقل شود. از آنجا که مطالعات طولانی مدت در مورد تأثیر آن بر کودک در دسترس نیست ، توصیه می شود از مصرف آنها توسط مادران شیرده خودداری کنید.

نشان داده شده است که مادرانی که در دوران شیردهی غذا و نوشیدنی های پر قند مصرف می کنند ، می توانند باعث چاقی و دیابت نوزادان در بزرگسالی شوند. چنین نوزادانی در دوران بزرگسالی ولع مصرف زیاد قند و غذای چرب دارند ، بنابراین توصیه می شود از مصرف غذاهای پر قند و چربی خودداری کنید.

هر غذایی تأثیر یکسانی روی همه نوزادان نخواهد داشت. اگر احساس می کنید هر نوع غذایی روی کودک شما تأثیر می گذارد ، آن را یادداشت کنید و سعی کنید کاملاً از آن دوری کنید.

هر افسانه  غذایی را قبول نکنید و شروع به محدود کردن رژیم خود نکنید ، مگر اینکه اثری اثبات شده از آن غذا روی کودک شما باشد. یک رژیم غذایی متعادل و مغذی داشته باشید که شامل بیشتر غذاهای خانگی است. رژیم غذایی شما می تواند سلامت آینده کودک شما را تعیین کند.

بنابراین خانم ها ، در مورد آنچه در دوران شیردهی  می خورید هوشیار باشید ، زیرا این امر می تواند سلامتی خود و کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.