بیماری هاپزشکی

آیا از نظر پزشکی ، قلب شکسته واقعا وجود دارد؟

حتما شما هم تا به حال چندین بار اصطلاح قلب شکسته را شنیده اید ،هنگامی که فرد دچار غم و اندوه زیادی میشود به خصوص در زندگی شخصی اش میگویند قلبش شکسته است.اما ایا از نظر پزشکی امکان دارد قلب بشکند؟ از دست دادن یکی از عزیزان یکی از شایع ترین محرک های استرس یا کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو است. اگر این اسم را نمیشناسید تعجبی ندارد چون شما اسم رایج آن یعنی «سندرم قلب شکسته» را میشناسید.

سندرم قلب شکسته یک وضعیت موقت (اما گاهی کشنده) است که در آن افراد دچار درد ناگهانی قفسه سینه، تنگی نفس و احساس حمله قلبی می شوند. در حالی که الکتروکاردیوگرام های اولیه (ECG) ممکن است تغییراتی مشابه آنچه در حملات قلبی واقعی مشاهده می شود نشان دهد، تصویربرداری بیشتر و مطالعات آزمایشگاهی در یافتن انسداد عروق کرونر یا افزایش سطح تروپونین شکست خورده است. در عوض، بالون شدن موقت بطن چپ را می توان با اکوکاردیوگرام مشاهده کرد.

بطن چپ برای عملکرد صحیح قلب بسیار مهم است، زیرا وظیفه پمپاژ خون اکسیژن دار به کل بدن را بر عهده دارد. ابتلا به سندرم قلب شکسته باعث می شود بطن چپ به طور موقت ضعیف و بزرگ شود و توانایی آن در پمپاژ خون به جایی که باید برود کاهش می یابد. مکانیسم دقیقی که باعث ایجاد این تغییر در بطن چپ می شود هنوز به درستی شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که یک عامل استرس زا قابل توجه باعث افزایش سطح هورمون استرس در سراسر بدن می شود و باعث ایجاد تغییراتی در قلب می شود.

نشانه های قلب شکسته

چه زمانی قلب میشکند؟

سندرم قلب شکسته معمولاً در عرض چند ساعت پس از تجربه استرس یا شوک قابل توجه ایجاد می شود. برخی از رایج ترین محرک های شناخته شده عبارتند از: مرگ یکی از عزیزان، تشخیص بیماری خطرناک، جراحی جدی، درد شدید، آزار فیزیکی، مشکلات مالی، و بسیاری موارد دیگر. به ندرت، این وضعیت می تواند نتیجه داروهای تجویزی خاص و داروهای غیرقانونی باشد.

از نظر تاریخی، زنان بالای ۵۰ سال در معرض بالاترین خطر ابتلا به سندرم قلب شکسته هستند. سایر عوامل خطر عبارتند از ژنتیک، آسیب به سر، شرایط عصبی مانند صرع، یا سابقه بیماری های روانپزشکی مانند اضطراب یا افسردگی.

بیش از ۹۰ درصد موارد گزارش شده مربوط به زنان ۵۸ تا ۷۵ ساله است. تحقیقات نشان می دهد که تا ۵ درصد از زنانی که برای حمله قلبی ارزیابی شده اند، در واقع به این اختلال مبتلا هستند که می تواند ناشناخته بماند.

 علائم و نشانه های قلب شکسته

شایع ترین علائم و نشانه های سندرم قلب شکسته آنژین (درد قفسه سینه) و تنگی نفس است. حتی اگر سابقه بیماری قلبی نداشته باشید، می توانید این موارد را تجربه کنید.

آریتمی (ضربان قلب نامنظم) یا شوک قلبی نیز ممکن است با سندرم قلب شکسته رخ دهد. شوک کاردیوژنیک شرایطی است که در آن یک قلب ناگهانی ضعیف نمی تواند خون کافی برای رفع نیازهای بدن پمپاژ کند و اگر فوراً درمان نشود می تواند کشنده باشد. (زمانی که افراد بر اثر سکته قلبی می میرند، شوک قلبی شایع ترین علت مرگ است.)

        پیشنهاد می کنیم مقاله “رژیم طلایی دکتر واهل برای مبتلایان به ام اس چیست؟” را نیز مطالعه بفرمایید.      

تفاوت حمله قلبی و قلب شکسته چیست؟

برخی از علائم و نشانه های سندرم قلب شکسته با علائم حمله قلبی متفاوت است. در سندرم قلب شکسته، علائم به طور ناگهانی پس از استرس شدید عاطفی یا جسمی رخ می دهد. در اینجا چند تفاوت دیگر وجود دارد:

نتایج EKG (آزمایشی که فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می‌کند) مانند نتایج EKG برای فردی که دچار حمله قلبی شده است، نیست.
آزمایش خون هیچ نشانه ای از آسیب قلبی را نشان نمی دهد.
آزمایشات هیچ نشانه ای از انسداد در عروق کرونر نشان نمی دهد.
آزمایش‌ها بالون شدن و حرکت غیرعادی اتاقک پایین سمت چپ قلب (بطن چپ) را نشان می‌دهند.
زمان بهبودی سریع است، معمولاً طی چند روز یا چند هفته (در مقایسه با زمان بهبودی یک ماه یا بیشتر برای حمله قلبی).

اگر پزشک شما فکر می کند که شما به سندرم قلب شکسته مبتلا هستید، ممکن است به آنژیوگرافی عروق کرونر نیاز داشته باشید، آزمایشی که از رنگ و اشعه ایکس ویژه برای نشان دادن داخل عروق کرونر استفاده می کند. سایر آزمایش‌های تشخیصی آزمایش خون، EKG، اکوکاردیوگرافی (یک آزمایش بدون درد که از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر متحرک از قلب شما استفاده می‌کند) و MRI قلب هستند.

برای بررسی سلامت قلب، پزشک ممکن است یک ماه پس از تشخیص سندرم، اکو را توصیه کند. با پزشک خود در مورد اینکه چند وقت یکبار باید ویزیت های بعدی را برنامه ریزی کنید، صحبت کنید.

درمان قلب شکسته

درمان سندرم قلب شکسته در درجه اول به شدت علائم بستگی دارد. معمولاً داروهایی که برای درمان نارسایی قلبی استفاده می‌شوند تجویز می‌شوند و اکثر موارد ظرف یک تا دو ماه برطرف می‌شوند. در برخی موارد، اما سندرم قلب شکسته می تواند در نهایت منجر به مرگ شود.

بنابراین در طول فصول تاریک زندگی، تمام تلاش خود را بکنید تا بر درخشش نور و امید تمرکز کنید تا نه تنها سلامت روان خود را حفظ کنید، بلکه از عوارض قلبی و فیزیولوژیکی بالقوه کشنده نیز جلوگیری کنید.

این بستگی به شدت علائم و اینکه آیا فرد فشار خون پایینی دارد یا شواهدی از بازگشت مایع به ریه ها دارد. پزشکان اغلب داروهای استاندارد نارسایی قلبی مانند مسدودکننده های بتا، مهارکننده های ACE و دیورتیک ها را توصیه می کنند. آنها ممکن است به بیمارانی که آترواسکلروز نیز دارند، آسپرین بدهند. اگرچه شواهد کمی در مورد درمان طولانی‌مدت وجود دارد، مسدودکننده‌های بتا ممکن است به طور نامحدود ادامه داده شوند تا با کاهش اثرات آدرنالین و سایر هورمون‌های استرس، از عود بیماری جلوگیری کنند. همچنین کاهش هر گونه استرس فیزیکی یا عاطفی که ممکن است در شروع این اختلال نقش داشته باشد، مهم است.

بیشتر ناهنجاری‌های عملکرد سیستولیک و حرکت دیواره بطن در عرض یک تا چهار هفته از بین می‌روند و بیشتر بیماران در عرض دو ماه به طور کامل بهبود می‌یابند. مرگ نادر است، اما نارسایی قلبی در حدود ۲۰ درصد از بیماران رخ می دهد. عوارض گزارش شده نادر شامل آریتمی ، انسداد جریان خون از بطن چپ و پارگی دیواره بطن است.

قلب شکسته واقعا وجود دارد؟

در سندرم قلب شکسته، بخشی از قلب شما به طور موقت بزرگ می شود و به خوبی پمپ نمی شود، در حالی که بقیه قلب شما به طور طبیعی یا با انقباضات شدیدتر عمل می کند. محققان تازه شروع به یادگیری علل و نحوه تشخیص و درمان آن کرده اند.

خبر بد: سندرم قلب شکسته می تواند منجر به نارسایی شدید و کوتاه مدت عضله قلب شود.

خبر خوب: سندرم قلب شکسته معمولا قابل درمان است. اکثر افرادی که آن را تجربه می کنند در عرض چند هفته بهبودی کامل پیدا می کنند و در معرض خطر کمی برای تکرار آن هستند (اگرچه در موارد نادر می تواند کشنده باشد).

Rate this post

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا