آشپزی

طرز تهیه سس فلفل در خانه به ۳ روش

سس فلفل خانگی ارزان و آسان است و نتیجه آن طعم تازه و خوش طعم است. این خیلی بهتر از سس های بازاری است! اگر فلفل کم یا زیاد داشته باشید این دستور پخت قابل تنظیم است. این سس های فلفل خانگی دارای کاربرد فراوان و روش پخت آسان است.

طرز تهیه سس فلفل در خانه

۲۳۰گرم فلفل چیلی، درشت خرد شود
۲-۳ حبه سیر، پوست کنده
۶ گرم (۱ قاشق چایخوری) نمک درشت
۱/۴ فنجان آب
۱/۴ فنجان سرکه سیب

فلفل ها، حبه های سیر، نمک و آب را در غذاساز اضافه کنید. آنقدر این کار را انجام دهید تا به بافت سس درشت برسید.
به یک ظرف شیشه ای تمیز منتقل کنید و با یک پارچه پنیر بپوشانید. به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت روی پیشخوان در دمای اتاق بگذارید.
بعد از ۱-۲ روز، سرکه سیب را به آن اضافه کنید. به مدت ۵-۷ روز روی پیشخوان بگذارید، با پارچه پوشانده شود.
بعد از ۱ هفته به مخلوط کن منتقل کنید و پوره کنید تا یکدست شود. اگر خیلی غلیظ است آب بیشتری (و/یا سرکه به مزه) اضافه کنید تا رقیق شود. اختیاری: سس را از طریق یک صافی مشبک یا صافی صاف کنید. تمام آب باقی مانده را بگیرید. صاف کردن سس رقیق‌تری ایجاد می‌کند، بنابراین اگر سس را صاف می‌کنید صبر کنید تا رقیق شود.
به یک شیشه تمیز یا بطری سس تند منتقل کنید و در یخچال بگذارید. چندین ماه ماندگاری خواهد داشت.
جداسازی طبیعی است، قبل از استفاده تکان دهید.

*در صورت استفاده از نمک دریایی ریز، مقدار آن را کمی کاهش دهید.

سس را خودتان درست کنید! می توانید در مرحله اول با افزودن سبزیجات دیگر (مثلاً پیاز یا هویج) سس تند را شیرین یا طعم دار کنید. یا به سس تند نهایی کمی شکر اضافه کنید تا مزه دار شود. یا سعی کنید ادویه هایی مانند زیره، گشنیز یا دانه خردل را به سس تند نهایی اضافه کنید.

 

 

طرز تهیه سس فلفل در خانه به 3 روش
طرز تهیه سس فلفل در خانه به ۳ روش

 

 

روش تهیه سس فلفل خانگی

سس داغ – یک سس تند خانگی آتشین که مطمئناً هر غذایی را مزه دار می کند. این سس فقط با تعداد انگشت شماری از مواد از جمله فلفل تند تازه در یک لحظه درست می شود.

پخت: ۱۵ دقیقه
مجموع: ۲۵ دقیقه
زمان خنک شدن: ۱۰ دقیقه

▢ ۱۸ فلفل قرمز تند کاین یا فرنوس
▢ ۱ ۱/۲ فنجان سرکه سفید
▢ ۱ قاشق چایخوری نمک
▢ ۱ قاشق چایخوری پودر سیر
▢ ۱ قاشق چایخوری پاپریکا

دستورالعمل تهیه سس فلفل در خانه

آماده سازی فلفل – فلفل ها را تمیز کرده و را برش دهید. تخم فلفل را بردارید تا تندی آن کمتر شود (فلفل ها را از نظر تندی تست کنید). فلفل ها را درشت خرد کرده و به یک قابلمه بزرگ اضافه کنید.
مخلوط کنید و بجوشانید – همه مواد دیگر را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید بجوشد. ۱۵-۲۰ دقیقه بجوشانید. فلفل ها باید نرم و قابل انعطاف باشند.
خنک و مخلوط کنید – از روی حرارت بردارید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه خنک شود. به مخلوط کن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

جوشاندن سرکه و فلفل تند باعث می شود آشپزخانه شما کمی برای ریه ها ناراحت شود. در صورت امکان یک پنجره باز کنید!
هنگام تمیز کردن فلفل تند دانه ها مراقب باشید. از آنجایی که فلفل چیلی بسیار تند است، می تواند گردن و بینی شما را دچار سوزش بزند. پنجره ای را باز نگه دارید با پوشیدن دستکش می توانید از دستان خود محافظت کنید.
باید حدود ۱ ۱/۲ فنجان سس یا ۲۴ قاشق غذاخوری به دست آید.

ارزش غذایی
سرو: ۱ قاشق غذاخوری کالری: ۱۷ کیلو کالری (۱%) کربوهیدرات: ۳ گرم (۱%) پروتئین: ۱ گرم (۲%) چربی: ۱ گرم (۲%) چربی اشباع شده: ۱ گرم (۶%) سدیم: ۱۰۰ میلی گرم (۴%) پتاسیم: ۱۱۲ میلی گرم ( ۳%) فیبر: ۱ گرم (۴%) شکر: ۲ گرم (۲%) ویتامین A: 362 IU (7%) ویتامین C: 48 میلی گرم (۵۸%) کلسیم: ۶ میلی گرم (۱%) آهن: ۱ میلی گرم (۶%)

 

طرز تهیه سس خانگی
طرز تهیه سس خانگی

طرز تهیه پیاز کاراملی در چند مرحله

طرز تهیه سس تند هالاپینو در خانه

در اینجا یک دستور العمل آسان برای تهیه سس تند خانگی آورده شده است.توجه: دستورالعمل برای کنسرو کردن یا نگهداری طولانی مدت طراحی نشده است.

 فلفل هالاپینو (تقریباً ۱۰ جالاپینو)
۱/۲ پیاز
۲ حبه سیر
۳/۴ فنجان سرکه سفید
۱/۲ فنجان آب
آب ۱ لیموترش
۱/۲ قاشق چایخوری نمک
۱ قاشق چایخوری پونه کوهی
۱/۴ قاشق چایخوری زیره سبز (اختیاری)
۸-۱۰ شاخه گشنیز
فلفل سیاه تازه خرد شده

هالاپنوها را خوب بشویید و ساقه آنها را جدا کنید. حتماً پس از دست زدن به دستان خود، آنها را بشویید.
۱/۲ پیاز تقریبا خرد شده و ۲ حبه سیر کامل و پوست کنده را در یک لیوان روغن روی حرارت متوسط تفت دهید.
هنگامی که پیاز سرخ شد، می توانید ۱ قاشق چایخوری پونه کوهی مکزیکی، مقداری فلفل سیاه تازه خرد شده و ۱/۴ قاشق چایخوری زیره سبز (اختیاری) اضافه کنید. به طور خلاصه بپزید تا معطر شود و سپس به آن اضافه کنید: هالاپنوهای بدون ساقه، ۳/۴ فنجان سرکه سفید، ۱/۲ فنجان آب و ۱/۲ قاشق چایخوری نمک. آن را به جوش بیاورید و سپس همه چیز را به مخلوط کن اضافه کنید.
۸-۱۰ شاخه گشنیز و آب ۱ لیموترش را به مخلوط کن اضافه کنید. خوب یا به غلظت دلخواه خود ترکیب کنید. من معمولا آن را کمی ضخیم می گذارم اما همیشه می توانید آن را نازک تر مخلوط کنید.
در یخچال نگهداری شود که حداقل یک ماه در آن بماند.

 

 

طرز تهیه سس تند هالاپینو در خانه
طرز تهیه سس تند هالاپینو در خانه

 

 

 

چگونه تندی سس فلفل خانگی خود را کنترل کنیم؟

بیشتر تندی فلفل ها از دو قسمت فلفل می آید: تخم ها و دنده ها. دنده فلفل همان قسمت سفید داخل فلفل است که دانه ها به آن چسبیده اند. اگر آن قسمت ها را از فلفل جدا کنید، حرارت را به شدت کاهش می دهید. این کار را برای همه فلفل ها انجام دهید و یک سس تند فوق العاده ملایم خواهید داشت. راه دیگر برای کاهش حرارت این است که فلفل دلمه‌ای قرمز یا فلفل قرمز، نارنجی یا زرد را جایگزین فلفل‌های تند کنید.

میزان مناسب سرکه برای سس فلفل خانگی چقدر میباشد؟

اگر ثابت نگه داشتن قفسه سس تند (PH 3.8 یا کمتر) برای شما مهم است، از نسبت ۴ اونس (½ فنجان) سرکه برای هر ۱۰ اونس فلفل، پیاز و سیر خرد شده استفاده کنید. با پیروی از این دستور، شما باید ۱۵ اونس فلفل، پیاز و سیر ترکیبی داشته باشید، به همین دلیل است که دستور تهیه ۶ اونس (¾ فنجان) سرکه را می طلبد. با استفاده از کیت تست pH می توانید PH سس تند تمام شده خود را بررسی کنید.

ماندگاری سس فلفل چقدر است؟

در نهایت، بله! این سس تند دارای pH ثابتی است که به این معنی است که می توان آن را در دمای اتاق و دور از نور مستقیم خورشید برای چندین ماه نگهداری کرد (من ۶ تا ۸ ماه تخمین می زنم، اگرچه ما همیشه قبل از آن سس خود را به خوبی تمام می کنیم!). اگر در یخچال نگهداری کنید ماندگاری آن افزایش می یابد. پس از آن زمان، لزوماً “بد می شود” نیست، اما ممکن است متوجه شوید که طعم ها بعد از آن شروع به خراب شدن می کنند.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا