طرز تهیه دو مدل شام با پیازچه
پیازچه گیاهی است که معمولاً در آشپزی استفاده می شود و طعم ملایمی شبیه پیاز به غذاها اضافه می کند. نام علمی آن allium choenoprasum است، زیرا متعلق به خانواده Aliaceae است، گروهی از گیاهان که شامل پیاز، سیر و تره فرنگی و غیره است. پیازچه همچنین دارای ویژگی خاصی است که می تواند در هر زمانی از سال برداشت شود و علاوه بر این، رشد آن در خانه بسیار آسان است، چه در یک باغ کوچک و چه در تراس.
پیازچه برای چاشنی بسیاری از غذاها استفاده می شود زیرا طعمی شبیه به پیاز اما اندکی شبیه سیر ایجاد می کند. برخلاف پیاز، پیازچه گیاهی است بسیار کوچکتر، با برگهای سبز، نازک و کشیده که داخل آن توخالی است و طول آن تا ۳۰ سانتی متر می رسد. ضمناً برای مصرف آن نیازی به پختن آن نیست و تا یک هفته در یخچال ماندگاری دارد. تفاوت اصلی در طعم و نوع استفاده ای است که معمولاً به هر سبزی داده می شود. پیازچه به عنوان چاشنی بسیار مناسب تر است و پیاز معمولاً پایه بسیاری از دستور العمل ها و غذاها است که بیشتر اوقات پخته می شود.
انواع پیازچه
خانواده Amaryllidaceae که در آن گیاهان پیازدار مختلف مانند سیر، پیاز، پیازچه یا تره فرنگی یافت می شود، گسترده و متنوع است. به همین دلیل است که انواع مختلفی از پیازچه نیز وجود دارد که هر کدام ویژگی و ویژگی خاص خود را دارند.
پیازچه برای استفاده در سوپ و سالاد ایده آل است، زیرا می توان آن را به صورت خام مصرف کرد. برگ های آن توخالی و خوشه ای شکل است و در اوایل تابستان، قبل از برداشت، گیاه پیازچه به رنگ یاسی زیبا گل می دهد.
پیازچه چینی به طور گسترده ای در آشپزی آسیایی استفاده می شود، زیرا طعمی شبیه سیر را ارائه می دهد. برگ های آن کمی بزرگتر است و می تواند تا ۶۰ سانتی متر طول داشته باشد. بین پایان تابستان و اوایل پاییز می توان شکوفه دادن آن را با گل های سفید زیبا دید. علاوه بر این گیاهی است که به سرعت پخش می شود و حتی علف هرز نیز به حساب می آید.
پیازچه های غول پیکر سیبری از نظر ظاهری شبیه به پیازچه های معمولی هستند، اما طعم آن ها بسیار قوی تر و برگ های آن بزرگتر است که باعث می شود گیاهی پرپشت تر باشد.
فواید پیازچه چیست؟
پیازچه گیاهی است که به دلیل غنی بودن از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و اسید فولیک می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. به تنظیم سطح کلسترول خون و همچنین به عملکرد صحیح سیستم گردش خون کمک می کند.
به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی، پیازچه در جلوگیری از تکثیر برخی باکتری ها و قارچ ها بسیار خوب است و همچنین یک متحد عالی برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا است.
به لطف همه این خصوصیات طبیعی، پیازچه مکملی عالی برای همراهی با بسیاری از دستور العمل ها و همچنین حفظ یک سبک زندگی سالم است.
نحوه نگهداری از پیازچه
همانطور که بسیاری از گیاهان به سرعت فاسد می شوند، پیازچه نیز به سرعت فاسد می شوند. برای اینکه آن را طولانی تر نگه دارید و در نتیجه از آن در آشپزخانه حداکثر استفاده را ببرید، توصیه هایی وجود دارد که ممکن است مفید باشد. مهمترین چیز این است که پیازچه را در جای خنک مانند یخچال و در صورت امکان در بسته بندی اصلی نگهداری کنید. از آنجایی که لازم است مقداری رطوبت را نیز حفظ کند، گزینه دیگر این است که پیازچه را در کاغذ آشپزخانه که از قبل مرطوب کرده اید بپیچید و به این ترتیب آن را در یخچال قرار دهید. در نهایت، یکی دیگر از رازهای هدر ندادن حتی ذره ای از این گیاه، نگهداری آن در فریزر است. می توانید آن را به قطعات کوچک برش دهید یا خرد کنید، بنابراین هر بار که می خواهید از آن استفاده کنید، قسمت های کوچکی در دسترس خواهید داشت.
آشپزی با پیازچه
طرز تهیه پاستا و پیازچه
۱ فنجان جعفری تازه، ساقه های کوچک خوب است
پیازچه تازه ۲ فنجان درشت خرد شده
۱ حبه سیر پوست کنده
آب ۱ لیمو، ۲-۳ قاشق غذاخوری
یک مشت گردو، آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در فر ۳۵۰ درجه فارنهایت برشته کنید تا طعم بیشتری پیدا کند.
۱ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده
۱/۲ فنجان روغن زیتون، در صورت نیاز بیشتر
۱/۲ قاشق چایخوری نمک
۱ اسپاگتی
مواد بالا به جز پاستا را در غذاساز بریزید و هم بزنید تا خرد شود. کناره های ظرف را تمیز کنید، سپس آن را پردازش کنید تا یکدست شود. در صورت لزوم دوباره دو طرف ظرف را تمیز کنید. در روغن زیتون بریزید تا سس آماده شود و به قوام سس تبدیل شود. هر یک از مواد را به سلیقه خود بچشید و تنظیم کنید.
در همین حین پاستا را در آب نمک بپزید تا پخته شود.سپس مقدار زیادی سس بریزید و بلافاصله سرو کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله “طرز تهیه دلمه برگ مو خوشمزه به روش لبنانی” را نیز مطالعه بفرمایید.
طرز تهیه تخم مرغ با پیازچه
۲ عدد تخم مرغ خوب هم زده شده
پیازچه به اندازه کافی
۱ قاشق چایخوری نمک
۲ قاشق غذاخوری روغن پخت و پز
۱ قاشق غذاخوری سس سویا ، اختیاری
پیازچه را آماده کنید، برگ های کثیف روی دم و قسمت های سفت را در قسمت های سر بریزید. خوب بشویید و آبکش کنید. ابتدا حدود ½ قاشق غذاخوری روغن پخت و پز را با هم مخلوط کنید.
تخم مرغ را با کمی نمک خوب هم بزنید. کنار بگذارید.
ابتدا تابه خود را گرم کنید و در روغن بریزید، روغن را حرارت دهید تا گرم شود. مایع تخم مرغ را چند بار هم بزنید و در تابه بریزید. ۲-۳ ثانیه صبر کنید و سپس تخم مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کنید.
پیازچه را اضافه کنید، کمی تفت دهید تا پیاز تقریباً نرم شود. نمک را اضافه کنید و از سس سویا سبک استفاده کنید. با برنج بخارپز سرو کنید.
کالری: ۱۹۸ کیلو کالری | پروتئین: ۶ گرم | چربی: ۱۸ گرم | چربی اشباع شده: ۲ گرم | کلسترول: ۱۶۳ میلی گرم | سدیم: ۱۴۳۰ میلی گرم | پتاسیم: ۶۰ میلی گرم | ویتامین A: 240IU | کلسیم: ۲۵ میلی گرم | آهن: ۱ میلی گرم