ضررهای فاجعه بار نوشابه و دلستر برای سلامتی

در صورت مصرف بیش از حد نوشابه و دلستر ، قند اضافه می تواند بر سلامتی شما تأثیر بسیار منفی بگذارد. با این حال ، برخی از منابع قند از سایر منابع بدتر هستند – و نوشیدنی های شیرین جز این بدترینها هستند. این امر در درجه اول برای نوشابه و دلستر سپس در آب میوه های بازاری ، قهوه های بسیار شیرین و سایر منابع بسیار شیرین نیز صدق می کند. حالا امروز در قسمت پزشکی سایت فارسیها میخواهیم شما را با ضررهای فراوان و جبران ناپذیر مصرف مداوم نوشابه و دلستر آشنا کنیم.

ضررهای فاجعه بار نوشابه برای سلامتی

۱- نوشیدنی های قندی باعث احساس سیری نمی شوند و ارتباط مستقیمی با افزایش وزن دارند

رایج ترین شکل قند اضافه شده – ساکارز است که مقادیر زیادی از فروکتوز قند ساده را تأمین می کند.

فروکتوز هورمون گرسنگی گرلین را کاهش نمی دهد و سیری را مانند گلوکز ، قندی که هنگام هضم غذاهای نشاسته ای تشکیل می شود ، تحریک می کند .

بنابراین ، هنگامی که نوشابه و دلستر مصرف می کنید ، معمولاً آن را بالای کل کالری دریافتی خود اضافه می کنید – زیرا نوشیدنی های شیرین احساس سیری در شما ایجاد نمی کنند.

در یک مطالعه ، افرادی که علاوه بر رژیم غذایی فعلی خود نوشابه شیرین نوشیده بودند ، ۱۷٪ کالری بیشتری نسبت به قبل مصرف کردند .

جای تعجب نیست که مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور مداوم از نوشیدنی های شیرین شده استفاده می کنند نسبت به افرادی که این نوشیدنی ها را مصرف نمی کنند به طور مداوم وزن بیشتری پیدا می کنند .

در یک مطالعه بر روی کودکان ، هر وعده روزانه نوشیدنی های شیرین شده با قند با افزایش ۶۰ درصدی خطر چاقی در ارتباط بود .

در واقع ، نوشیدنی های شیرین از جنبه های چاق کننده رژیم غذایی مدرن هستند.

ضررهای فاجعه بار نوشابه و دلستر برای سلامتی
ضررهای نوشابه برای سلامتی

۲- مقادیر زیادی قند در کبد شما به چربی تبدیل می شود

گلوکز می تواند توسط هر سلول در بدن شما متابولیزه شود ، در حالی که فروکتوز فقط توسط یک عضو – کبد شما متابولیزه می شود.

نوشیدنی های قندی ساده ترین و رایج ترین روش مصرف مقادیر زیاد فروکتوز هستند.

هنگامی که بیش از حد مصرف می کنید ، کبد بیش از حد بار می شود و فروکتوز را به چربی تبدیل می کند .

مقداری از چربی به عنوان تری گلیسیرید خون از بدن خارج می شود ، در حالی که بخشی از آن در کبد شما باقی می ماند. با گذشت زمان ، این می تواند به بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک کند .

۳- شکر تجمع چربی شکم را به شدت افزایش می دهد

مصرف زیاد قند با افزایش وزن ارتباط دارد .

به طور خاص ، فروکتوز با افزایش قابل توجه چربی خطرناک اطراف شکم و اعضای بدن شما ارتباط دارد. این به عنوان چربی احشایی یا چربی شکم شناخته می شود .

چربی بیش از حد شکم با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی مرتبط است و این شاید جز بدترین ضررهای نوشابه باشد.

در یک مطالعه ۱۰ هفته ای ، ۳۲ فرد سالم نوشیدنی های شیرین شده با فروکتوز یا گلوکز مصرف کردند .

در افرادی که گلوکز مصرف کرده اند چربی پوست افزایش یافته است – که با بیماری متابولیک ارتباطی ندارد – در حالی که کسانی که فروکتوز مصرف می کنند چربی شکم آنها به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

۴- نوشابه قندی ممکن است باعث مقاومت به انسولین شود – ویژگی اصلی سندرم متابولیک

هورمون انسولین گلوکز را از جریان خون شما به داخل سلول ها هدایت می کند.

اما وقتی نوشابه شیرین می نوشید ، سلول های شما در برابر اثرات انسولین حساسیت کمتری نشان می دهند یا مقاومت می کنند.

وقتی این اتفاق می افتد ، لوزالمعده شما باید انسولین بیشتری تولید کند تا گلوکز را از جریان خون شما خارج کند – بنابراین سطح انسولین در خون افزایش می یابد.

این شرایط به عنوان مقاومت به انسولین شناخته می شود.

مقاومت به انسولین مسلماً عامل اصلی سندرم متابولیک است – سنگ قدم به سمت دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که فروکتوز اضافی باعث مقاومت به انسولین و افزایش انسولین به طور مزمن می شود .

یک مطالعه در مردان جوان سالم ، دریافت که مصرف متوسط ​​فروکتوز باعث افزایش مقاومت به انسولین در کبد می شود.

ضرر نوشابه برای سلامتی
ضررهای نوشابه برای سلامتی

۵- نوشیدنی های شیرین شده با قند می توانند دلیل اصلی رژیم غذایی برای دیابت نوع ۲ باشند

دیابت نوع ۲ یک بیماری شایع است که میلیون ها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.

مشخصه آن افزایش قند خون به دلیل مقاومت یا کمبود انسولین است.

از آنجا که مصرف بیش از حد فروکتوز ممکن است منجر به مقاومت به انسولین شود ، جای تعجب نیست که مطالعات زیادی مصرف سودا را به دیابت نوع ۲ پیوند دهند.

در حقیقت ، نوشیدن کمترین مقدار از نوشابه های شیرین در روز به طور مداوم با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط دارد .

یک مطالعه اخیر ، که به بررسی مصرف قند و دیابت در ۱۷۵ کشور پرداخته است ، نشان می دهد که به ازای هر ۱۵۰ کالری شکر در روز – حدود ۱ قوطی نوشابه – خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ۱٫۱ درصد افزایش می یابد .

برای بیان این نکته ، اگر کل مردم ایالات متحده یک قوطی نوشابه به رژیم روزانه خود اضافه کنند ، ۳٫۶ میلیون نفر دیگر ممکن است به دیابت نوع ۲ مبتلا شوند.

۶- نوشابه حاوی مواد مغذی اساسی نیست – فقط قند است

نوشابه قندی عملاً حاوی هیچ ماده مغذی اساسی نیست – ویتامین ، مواد معدنی و فیبر ندارد.

این ماده به جز مقادیر زیاد شکر اضافه شده و کالری های غیر ضروری ، چیزی به رژیم شما اضافه نمی کند.

۷-جز ضررهای نوشابه ، شکر ممکن است باعث مقاومت در برابر لپتین شود

لپتین هورمونی است که توسط سلولهای چربی بدن تولید می شود. تعداد کالری هایی را که می خورید و می سوزانید تنظیم می کند .

سطح لپتین در پاسخ به گرسنگی و چاقی تغییر می کند ، بنابراین معمولاً هورمون سیری یا گرسنگی نامیده می شود.

مقاوم در برابر اثرات این هورمون – که به آن مقاومت لپتین گفته می شود – اکنون اعتقاد بر این است که یکی از عوامل اصلی افزایش چربی در انسان است.

در حقیقت ، تحقیقات حیوانی مصرف فروکتوز را به مقاومت به لپتین مرتبط می کند.

در یک مطالعه ، موش ها پس از تغذیه مقادیر زیادی فروکتوز ، به لپتین مقاوم شدند. به طرز حیرت انگیزی ، هنگامی که آنها دوباره به رژیم غذایی بدون قند بازگشتند ، مقاومت به لپتین از بین رفت.

ضرر دلستر برای سلامتی
ضررهای نوشابه چیست؟

۸- نوشابه قندی ممکن است اعتیاد آور باشد

ممکن است نوشابه شیرین یک ماده اعتیاد آور باشد.

در موش صحرایی ، ایجاد قند ممکن است باعث ترشح دوپامین در مغز شود و احساس لذت ایجاد کند.

دوز خوردن روی شکر ممکن است در افراد خاصی اثرات مشابهی داشته باشد ، زیرا مغز شما سخت بدنبال فعالیت هایی است که باعث آزاد شدن دوپامین می شود.

در حقیقت ، مطالعات متعدد نشان می دهد که قند – و به طور کلی غذاهای ناخواسته فرآوری شده – مانند داروهای سخت بر مغز شما تأثیر می گذارد .

در افراد مستعد گرایش به اعتیاد ، قند ممکن است باعث پاداش جویی شود که به آن اعتیاد به غذا معروف است.

مطالعات انجام شده روی موش ها نشان می دهد که قند می تواند از نظر جسمی اعتیاد آور باشد.

در حالی که اثبات اعتیاد در انسان دشوارتر است ، بسیاری از مردم نوشیدنی های شیرین را به روشی معمول برای مواد اعتیاد آور و سوive مصرف کننده مصرف می کنند.

۹-نوشیدنی های قندی ممکن است خطر بیماری های قلبی را افزایش دهند

مدت هاست که مصرف قند با خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است.

کاملاً ثابت شده است که نوشیدنی های شیرین شده با قند ، عوامل خطرزای بیماری های قلبی را افزایش می دهند ، از جمله قند خون بالا ، تری گلیسیرید خون و ذرات کوچک و متراکم LDL .

مطالعات اخیر انسانی نشان دهنده ارتباط قوی بین مصرف قند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی در همه جمعیت ها است .

یک مطالعه ۲۰ ساله بر روی ۴۰،۰۰۰ مرد نشان داد که کسانی که روزانه ۱ نوشیدنی شیرین می نوشند ۲۰٪ بیشتر در معرض خطر حمله قلبی – یا از بین رفتن – هستند ، در مقایسه با مردانی که به ندرت از نوشیدنی های شیرین استفاده می کنند .

۱۰- نوشابه ها خطر بالایی برای ایجاد سرطان دارند

سرطان تمایل دارد که با سایر بیماری های مزمن مانند چاقی ، دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی همراه باشد.

به همین دلیل ، جای تعجب نیست که ببینید نوشیدنی های شیرین اغلب با افزایش خطر ابتلا به سرطان در ارتباط هستند.

یک مطالعه در بیش از ۶۰،۰۰۰ بزرگسال کشف کرد که کسانی که در هفته ۲ یا بیشتر نوشابه های شیرین می نوشند ۸۷٪ بیشتر از کسانی که اینگونه نبودند به سرطان لوزالمعده مبتلا می شوند .

مطالعه دیگری در مورد سرطان لوزالمعده نشان داد که یک ارتباط قوی در زنان وجود دارد – اما نه مردان .

زنان یائسه که مقدار زیادی نوشابه شیرین می نوشند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای سرطان آندومتر یا سرطان پوشش داخلی رحم باشند .

علاوه بر این ، مصرف نوشیدنی های شیرین قند به عود سرطان و مرگ در بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط دارد.

        پیشنهاد می کنیم مقاله “چگونه می توان دندان های خود را با زغال سفید کرد؟” را نیز مطالعه بفرمایید.      

۱۱- قند و اسیدهای موجود در نوشابه برای سلامتی دندان ها یک فاجعه است

این یک واقعیت مشهور است که سودای شیرین برای دندان های شما مضر است.

سودا حاوی اسیدهایی مانند اسید فسفریک و اسید کربنیک است.

این اسیدها محیطی کاملاً اسیدی در دهان شما ایجاد می کنند ، که دندان های شما را در برابر پوسیدگی آسیب پذیر می کند.

در حالی که اسیدهای موجود در نوشابه به خودی خود آسیب می رسانند ، این ترکیب با قند است که سودا را به ویژه مضر می کند .

شکر انرژی قابل هضم را برای باکتری های بد دهان فراهم می کند. این ، همراه با اسیدها ، به مرور سلامتی دندان را خراب می کند .

ضرر دلستر برای بدن
ضرر دلستر برای بدن

۱۲- جز ضررهای نوشابه ، نوشابه احتمال بروز نقرس را به شدت افزایش می دهند

نقرس یک بیماری پزشکی است که با التهاب و درد در مفاصل ، به ویژه انگشتان شست پا مشخص می شود.

نقرس معمولاً وقتی متبلور می شود که سطح بالای اسید اوریک در خون متبلور می شود .

فروکتوز کربوهیدرات اصلی شناخته شده برای افزایش سطح اسید اوریک است .

در نتیجه ، بسیاری از مطالعات بزرگ مشاهده ای ارتباط قوی بین نوشیدنی های شیرین شده با قند و نقرس را تعیین کرده است.

علاوه بر این ، مطالعات طولانی مدت نوشابه شیرین را به ۷۵٪ افزایش خطر نقرس در زنان و تقریباً ۵۰٪ افزایش خطر در مردان مرتبط می کند .

۱۳- مصرف شکر با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ارتباط دارد

زوال عقل اصطلاحی جمعی برای کاهش عملکرد مغز در بزرگسالان مسن است. شایع ترین شکل بیماری آلزایمر است.

تحقیقات نشان می دهد که هرگونه افزایش تدریجی قند خون به شدت با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ارتباط دارد.

به عبارت دیگر ، هرچه قند خون شما بیشتر باشد ، خطر ابتلا به زوال عقل نیز بیشتر است.

از آنجا که نوشیدنی های شیرین قند منجر به افزایش سریع قند خون می شود ، منطقی است که می توانند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهند.

مطالعات جوندگان خاطرنشان می کنند که دوزهای زیاد نوشیدنی های شیرین می توانند حافظه و توانایی تصمیم گیری را مختل کنند.

خط آخر درباره ضررهای نوشابه و دلستر برای سلامتی

نوشیدن مقادیر زیادی نوشیدنی های شیرین شده با شکر – مانند نوشابه و دلستر – می تواند تأثیرات نامطلوبی بر سلامتی شما بگذارد.

این موارد از افزایش احتمال پوسیدگی دندان گرفته تا خطر بیشتر بیماری های قلبی و اختلالات متابولیکی مانند دیابت نوع ۲ است.

به نظر می رسد مصرف منظم نوشابه شیرین نیز یک عامل خطر ساز برای افزایش وزن و چاقی است.

اگر می خواهید وزن کم کنید ، از بیماری مزمن اجتناب کنید و عمر طولانی تری داشته باشید ، مصرف نوشیدنی های شیرین را بسیار محدود کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.