آلرژی به تخم مرغ چه علائمی دارد؟
آلرژی به تخم مرغ زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی پروتئین های موجود در این غذا را به عنوان مواد مضر تفسیر کند. به این ترتیب، در تلاش برای دفاع از بدن در برابر این “مهاجمین”، واکنش نامتناسب نشان می دهد و پاسخ التهابی و آلرژیک ایجاد می کند. اگرچه ممکن است در افراد در هر سنی رخ دهد، اما بیشترین آسیب را کودکان تشکیل می دهند. بر اساس داده های منتشر شده توسط آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا، این دومین آلرژی رایج غذایی در کودکان خردسال پس از آن است که توسط شیر گاو ایجاد می شود.به طور دقیق تر، تخمین زده می شود که ۰٫۹٪ از همه کودکان و ۱٫۳٪ از کودکان زیر ۵ سال را مبتلا می کند.
آلرژی به تخم مرغ چیست و چرا ایجاد می شود؟
آلرژی به تخم مرغ زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی به پروتئینهای موجود در سفیده یا زرده این غذا واکنش بیش از حد نشان میدهد، پس از تشخیص آنها به عنوان ترکیبات مضر برای بدن.
واسطه آن ایمونوگلوبولین E (IgE) است، که آنتی بادی است که به آنتی ژن ها – در این مورد، پروتئین های تخم مرغ – متصل می شود و باعث پاسخ در سیستم ایمنی می شود. بنابراین، هنگامی که فرد مبتلا تخم مرغ یا مشتقات آن را می خورد، بدن او هیستامین و سایر مواد شیمیایی آزاد می کند که باعث واکنش التهابی می شود.
علائم می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد، از یک راش ساده تا آنافیلاکسی (موارد نادر). خوشبختانه، ۷۰ درصد از کودکان مبتلا معمولاً پس از ۱۶ سالگی از این مشکل بزرگتر می شوند.تحقیقات در آرشیو بین المللی آلرژی و ایمونولوژی بیان می کند که معرفی تخم مرغ در اوایل رژیم غذایی می تواند خطر ابتلا به این آلرژی را در کودکان کاهش دهد.
علائم آلرژی به تخم مرغ
تصویر بالینی حساسیت به تخم مرغ می تواند مدت کوتاهی پس از خوردن غذا یا پس از دو ساعت ایجاد شود. اغلب، ویژگی های مشابه سایر آلرژی های غذایی را نشان می دهد. بنابراین علائم پوستی، گوارشی و تنفسی مانند موارد زیر را ایجاد می کند:
کهیر منتشر (کهیر که باعث خارش شدید می شود).
خارش دهان و زبان.
آنژیوادم (تورمی که در زیر پوست ایجاد می شود).
درد شکم.
اسهال
استفراغ
کم آبی بدن
احتقان بینی و افزایش مخاط.
عطسه کردن
سرفه.
سفتی در قفسه سینه یا تنگی نفس.
ممکن است برای شما جالب باشد کنجد در لیست آلرژن های غذایی اصلی گنجانده شده است
آنافیلاکسی
هنگامی که واکنش آلرژیک شدید است، می تواند یک واکنش آنافیلاکتیک تهدید کننده زندگی را ایجاد کند. اگر چنین است، نیاز به مداخله پزشکی فوری دارد، زیرا درمان با آدرنالین ضروری خواهد بود. علائم هشدار دهنده به شرح زیر است:
دیسترس تنفسی شدید.
درد شکم.
افزایش ضربان قلب.
سرگیجه، افت فشار خون و از دست دادن هوشیاری.
پیشنهاد می کنیم مقاله “متفاوت ترین روش های استفاده از پوسته تخم مرغ” را نیز مطالعه بفرمایید.
سایر عوارض
فراتر از آنافیلاکسی، واکنش سیستم ایمنی بدن به آلرژی به تخم مرغ می تواند منجر به سایر عوارض سلامتی شود. متداول ترین موارد زیر هستند:
آلرژی به مواد غذایی دیگر مانند شیر، بادام زمینی یا سویا.
آلرژی به کنه های گرد و غبار، گرده گل، یا شوره حیوانات خانگی.
درماتیت آتوپیک.
آسم.
آگاهی از علائم آلرژی به تخم مرغ، هر چند خفیف باشد، بسیار مهم است. شدت آن ممکن است از یک بیمار به بیمار دیگر متفاوت باشد. و اگرچه ممکن است در ابتدا خفیف بوده باشد، اما بعداً می تواند خود را به شکل جدی تری نشان دهد.
آلرژی در کودکان
آلرژی به تخم مرغ به عنوان یک بیماری دوران کودکی در نظر گرفته می شود، زیرا معمولاً در کودکان زیر ۵ سال ظاهر می شود. اولین علائم آن هنگام وارد کردن تخم مرغ در تغذیه تکمیلی کودک مشاهده می شود.
در بیشتر موارد، کودکان آلرژیک به مواد آلرژی زا در سفیده تخم مرغ حساس هستند، اما در زرده تخم مرغ حساس نیستند. با این حال، این وضعیت معمولاً در ۷۰ درصد موارد قبل از نوجوانی برطرف می شود.
درصد باقی مانده همچنان تا بزرگسالی آلرژی مداوم را تجربه می کنند. این موارد مستحق توجه ویژه هستند، زیرا خطر واکنش های جدی نیز افزایش می یابد.
آلرژی در بزرگسالان
شروع آلرژی به تخم مرغ در بزرگسالی بسیار نادر است. اغلب با سابقه انواع دیگر آلرژی های غذایی همراه است. با این حال، مواردی از آلرژی ناگهانی بدون سابقه عدم تحمل گزارش شده است.
پاسخ کوتاه به این سوال این است: شاید. تا به امروز، مشاهده شده است که بیماران مبتلا به آلرژی به تخم مرغ تمایل به تحمل محصولات پخته شده حاوی تخم مرغ دارند.
یک نشریه NIH Research Matters نشان میدهد که این به این دلیل است که دمای پخت بالا به تجزیه پروتئینهای تخممرغ ایجاد کننده آلرژی کمک میکند.
به همین دلیل، این روش پخت و پز اغلب در درمان حساسیت زدایی خوراکی مورد توجه قرار می گیرد. با نظارت دقیق، مصرف محصولات تخم مرغ پخته برای کودکان بی خطر به نظر می رسد. با این حال، نظارت پزشکی ضروری است.
آلرژی به تخم مرغ ، یکی از شایع ترین آلرژی های غذایی است
باید به خاطر داشت که آلرژی به تخم مرغ دومین آلرژی غذایی رایج در دوران کودکی است. توجه به علائم آن برای مداخله به موقع و مناسب بسیار مهم است. نباید نادیده گرفت که می تواند منجر به واکنش های آنافیلاکتیک تهدید کننده زندگی شود.
خوشبختانه در بیش از ۷۰ درصد موارد پس از رسیدن به سنین نوجوانی برطرف می شود. در تمام موارد توصیه می شود از حضور تخم مرغ و مشتقات آن در رژیم غذایی خودداری شود. تنها در صورتی که پزشک درمان حساسیت زدایی را پیشنهاد کند، می توان به تدریج این ماده را در رژیم غذایی گنجاند.