جغور بغور چیست

در ادامه این مطلب از مجله آنلاین فارسی ها با عنوان جغور بغور چیست در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

با ما همراه باشید .

جغور بغور ، جغول بغول ، واویشکا ، حمیسه ، یکی از غذاهایی است که از دیرباز در ایران طبخ شده است .

این خوراکی با مخلوط قلوه و دل و جگر گوسفند درست می گردد .

اما برخی از روده یا پستان گوسفند به عنوان جایگزین استفاده می کنند .

این غذا در شهر های کرمانشاه ، رشت ، اردبیل ، ساری ، زنجان بسیار رایج بوده است .

این امر به دلیل توسعه ی دامداری در شهر های مذکور و قیمت پایین این غذای آماده است .

بنابراین جغور بغور یک فست فود کاملا مناسب برای اقشار متوسط و ضعیف حساب می شده است .

جغور بغور چیست 2 جغور بغور چیست

جغور بغور چیست

ای خوراکی اسم های مختلفی را دارد .

در زبان آذری جیغر بیغر نام داشته است که بعد ها به جغور بغور تغییر اسم داده شده است .

در گیلان به اسم واویشکا و در اهواز حمیسه شناخته شده است .

این غذا خوراک ملی اسکاتلند می باشد .

این غذا در اسکاتلند هگیس نام دارد .

این خوراک منبع ویتامین آ و آهن می باشد و برای افرادی که کم خونی دارند ، بسیار مناسب است .

جغور بغور چیست 4 جغور بغور چیست

این غذا برای افرادی که چربی خون بالایی دارند مناسب نیست .

در دوران نقاهت پس از عمل ، خوردن این غذا مفید است .

به طور کلی در مناطقی که دامداری مناسبی دارند ، این غذا بسیار رایج است .

جغور بغور چیست 1 جغور بغور چیست

مواد لازم

این مواد برای یک خانواده ی ۵ نفری مناسب است .

۱ – جگر سیاه گوسفند = ۱ عدد

۲ – قلوه گوسفند = ۲ عدد

۳ – دل گوسفند = ۱ عدد

۴ – شش گوسفند = ۱ عدد

۵ – پیاز = نیم کیلو

۶ – روغن = ۱۵۰ گرم

۷ – نمک و فلفل

۸ – رب گوجه = یک قاشق غذا خوری

می تون مواد مختلف دیگری را بر حسب ذائقه بدان افزود .

جغور بغور چیست 3 جغور بغور چیست

طرز تهیه

در گام اول دل وجگر و قلوه را شسته و مواد اضافی آن را جدا می کنیم .

سپس آن ها را به صورت مربعی خرد می کنیم .

شش گوسفند را آب پز می نماییم .

پیاز ها را خلالی خرد کرده و در دراخل یک ماهی تابه با روغن تفت داده تا نیمه سرخ شود .

جگر و دل و قلوه را با کمی زردچوبه مخلوط می کنیم و ان ها را کمی سرخ می کنیم .

پس از آن که طلایی شد یک قاشق رب را در مخلوط ریخته و به هم می زنیم .

نمک و فلفل و زرد چوبه هم اضافه می کنیم .

شش گوسفند پس از پخت ، ان را آبکشی می کنیم .

آن را به داخل خوراک اضافه کرده و مقداری آب به روی آن می ریزیم .

در نهایت لیمو ترش تازه را به روی آن می ریزیم .

غذا آماده شد .

نوش جان …..

نکات مهم

۱ – جگر سفید یا شش گوسفند دیر پز است .

بنابراین باید جداگانه پخته شود . در غیر این صورت له می گردد .

۲ – این خوراک باید تند باشد .

۳ – اضافه کردن رب انار باعث خوشمزگی هر چه بیشتر آن می شود .

این مطلب از قسمت غذاهای ایرانی برای کاربران محترم انتخاب شد .