همه چیز درباره دیابت بارداری

همه چیز درباره دیابت بارداری

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”همه چیز درباره دیابت بارداری” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

برخی از زنان حامله ، بدون هیچ سابقه دیابت ، در دوران بارداری با افزایش ناخواسته سطح قند مواجه می شوند ، زیرا بدن آنها مقاومت در برابر انسولین را شروع می کند. در بیشتر موارد ، افزایش قند به محض تولد  نوزاد برطرف می شود. این شکل از دیابت موقت به عنوان دیابت بارداری (GDM) شناخته می شود و به طور معمول بین هفته های ۲۴ و ۲۸ بارداری ایجاد می شود.حالا میخواهیم همه چیز درباره دیابت بارداری را باهم مرور کنیم.

طبق تجزیه و تحلیل بررسی ها در سال ۲۰۱۴ در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ، حداکثر ۹٫۲ درصد از زنان باردار از این مشکل رنج می برند.با توجه به شیوع گسترده آن ، توصیه می شود که همه زنان باردار آزمایش دیابت بارداری را در آغاز سه ماهه سوم یا تقریباً در هفته بیست و هشتم بارداری انجام دهند.

همه چیز درباره دیابت بارداری
همه چیز درباره دیابت بارداری

علل دیابت بارداری چیست؟

علت دقیق GDM ناشناخته است ، اما تغییرات هورمونی در دوران بارداری نقشی اساسی دارد. در دوران بارداری ، بدن مقادیر بیشتری از هورمون ها مانند لاکتوژن جفتی انسان و استروژن تولید می کند ، که می تواند مقاومت بدن را در برابر انسولین ، هورمون مسئول تنظیم قند خون افزایش دهد.

از آنجا که انسولین عملکرد انتقال گلوکز از خون را به بدن دارد سلولهایی که بعداً برای انرژی مورد استفاده قرار می گیرند ، افزایش مقاومت در برابر انسولین در برابر تجمع گلوکز در جریان خون. این سطح بالای گلوکز خون می تواند اثرات مخربی بر سلامت کودک نیز داشته باشد.دیابت بارداری به طور معمول در اواخر بارداری رخ می دهد.
عوامل خطر ابتلا به ذیابت بارداری شامل سن بالای ۲۵ سال ،داشتن سابقه فشار خون بالا ، سابقه خانوادگی دیابت یا سابقه شخصی پیش دیابت و اضافه وزن یا چاقی قبل از بارداری است.

علائم دیابت بارداری چیست؟

دیابت بارداری به طور معمول هیچ علائمی از خود نشان نمی دهد و معمولاً در طی آزمایشات معمول قند خون که به عنوان بخشی از مراقبت های دوران بارداری توصیه شده توسط متخصص زنان انجام می شود ، گرفته می شود،مشاهده میشود. گاهی علائم خفیف مانند:

خستگی
تاری دید
تشنگی بیش از حد
نیاز بیش از حد به ادرار کردن.

علائم دیابت بارداری چیست؟
علائم دیابت بارداری چیست؟

چطور از دیابت بارداری جلوگیری کنم؟

  • به جای خوردن سه وعده غذایی بزرگ ، الگوی خود را با خوردن قسمت های کمتری از غذا در فواصل منظم در طول روز بشکنید.
  • یک برنامه غذایی را شامل کنید که شامل انواع ویتامینها و پروتئین ها است ، به طوری که شما می توانید اهداف سلامتی خود را برآورده کنید بدون اینکه در تغذیه یا طعم و مزه خدشه ای ایجاد کنید،داشته باشید.
  • مقدار زیادی سبزیجات برگ سبز بخورید.
  • میوه هایی با شاخص گلیسمی پایین مانند سیب ، پرتقال و هندوانه بخورید تا دچار دیابت بارداری نشوید.
  • مقدار چربی مصرفی ، به ویژه چربی اشباع شده را محدود کنید. برای پخت و پز از چربی های سالم مانند روغن زیتون و روغن های غیر اشباع استفاده کنید و غذاهای بیشتری مانند آووکادو و آجیل های بدون نمک که حاوی مقدار زیادی از این چربی ها هستند را مصرف کنید.
  • برای حمایت از رشد کودک خود حداقل دو وعده پروتئین در روز بخورید.
  • روزانه دو تا سه وعده غذای کم چربی و غنی از کلسیم در رژیم غذایی خود بگنجانید تا دچار دیابت بارداری نشوید.
  • بهترین نوشیدنی برای بدن شما آب است. آب ساده با لیمو تازه یک راه سریع و آسان برای هیدراته(پرآب بودن بدن) نگه داشتن بدن است.
  • از آنجا که اضافه وزن قبل از بارداری خطر ابتلا به دیابت بارداری را افزایش می دهد ، توصیه می شود که قبل از برنامه ریزی بارداری ، اضافه وزن خود را کاهش دهید.

عوارض دیابت بارداری:

ایجاد دیابت بارداری در دوران بارداری نشان دهنده ادامه بیماری حتی پس از زایمان نیست. در بیشتر موارد ، طی چند روز پس از زایمان ، سطح قند خون به حالت طبیعی برمی گردد. با این حال ، شما را مستعد ابتلا به دیابت نوع ۲ در مراحل بعدی زندگی می کند. به همین دلیل ، مهم است که غربالگری برای دیابت بعد از ۱۲ هفته پس از تولد و سپس دوباره هر ۳ سال پس از آن انجام شود.

لازم به یادآوری است که دیابت حاملگی درمان نشده یا کنترل نشده می تواند منجر به ماکروزومیکودک شود. در حالی که قند خون از جفت عبور می کند تا به کودک برسد ، انسولین مقابله کننده مادر این کار را نمی کند. وقتی مادر سطح گلوکز خون بالایی دارد ، لوزالمعده کودک انسولین اضافی ایجاد می کند تا سطح قند بدن خود را تنظیم کند. بدن کودک سپس این قند اضافی را به عنوان چربی ذخیره می کند و باعث می شود تا نوزاد دچار اضافه وزن بسیار شود.

نوزادان چاق نیز به نوبه خودزایمان را سخت میکنند و بنابراین نیاز به سزارین را ایجاب می کنند. نوزادانی که از مادران مبتلا به دیابت بارداری متولد می شوند بیشتر در معرض خطر چاقی و دیابت نوع ۲ قرار دارند. بعلاوه ، آنها در معرض افت قند خون یا سطح بسیار پایین گلوکز خون هنگام تولد و همچنین مشکلات تنفسی مستعد هستند.

عوارض دیابت بارداری
عوارض دیابت بارداری

چه موقع برای دیابت بارداری به پزشک مراجعه کنیم؟

به محض تشخیص دیابت بارداری ، باید با دکتر خود که سطح قند و افزایش وزن شما را کنترل می کند و درمان های لازم را تجویز می کنید ، همکاری نزدیک داشته باشید. این امر در مورد مادرانی که این مشکل را در بارداری قبلی خود تجربه کرده اند نیز صادق است. حتی اگر این شرایط نسبتاً شایع باشد ، می تواند عوارض جانبی طولانی مدت مضر را برای سلامتی کودک و بدن شما ایجاد کند. بنابراین ،دیابت بارداری نباید ساده گرفته شود و شایسته راهنمایی حرفه ای در هر مرحله است.

رژیم های غذایی و سبک زندگی با توصیه یا تأیید پزشک می تواند محافظت های موثری در برابر عوارض آینده ایجاد کند. حتی ممکن است برخی از خانمها برای کنترل این بیماری به دارو یا تزریق انسولین نیاز داشته باشند. برای مقابله با دیابت حاملگی به صلاحدید پزشک و دانش تخصصی خود در انتخاب بهترین روش برای شما اعتماد کنید.

مقابله با دیابت بارداری:

۱- سطح قند خون را به طور منظم کنترل کنید

به منظور كاهش خطر عوارض ناشی از دیابت حاملگی ، مهم است كه سطح قند خون خود را پایین نگه دارید و با درمان تجویز شده توسط پزشك ، نتایج را برطرف كنید.

به احتمال بسیار زیاد لازم است که سطح قند خون ناشتا و بعد از غذا را به طور مکرر در طول روز بررسی کنید. برای این منظور ، به یک کیت دیابت نیاز دارید که شامل سوزن برای انگشت شما باشد ، نوارهای آزمایش و دستگاه کوچکی به نام متر گلوکز که قند خون شما را می خواند.

به طور معمول ، شما باید قطره ای از خون را بر روی یک نوار آزمایش که به متر وارد شده فشار دهید. در عرض چند ثانیه ، دستگاه سطح قند شما را نشان می دهد. از آنجا که مارک های مختلف متر گلوکز کمی متفاوت عمل می کنند ، حتماً دستورالعمل های همراه دستگاه را دنبال کنید.

برای به دست آوردن یک تصویر جامع و دقیق ، ممکن است لازم باشد قند خون خود را اول صبح قبل از غذا خوردن بررسی کنید تا میزان قندخون ناشتا را دریافت کنید و سپس یک یا دو ساعت بعد از خوردن هر وعده غذایی. بسته به نتایج و شدت شرایط ، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما برنامه مناسب برای انجام این آزمایشات قند را مشخص می کند که به شما امکان می دهد سطح گلوکز خود را کنترل کرده و سپس آنها را به پزشک گزارش دهید.

سطح مطلوب ناشتایی (قبل از خوردن) قند خون باید کمتر از ۹۵ میلی گرم در دسی لیتر باشد (میلی گرم در دسی لیتر) ، در حالی که قند خون یک ساعته بعد از غذا باید کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد و قندخون دو ساعته کمتر از ۱۲۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد.

۲- صبحانه را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا با دیابت بارداری مقابله کنید

رژیم غذایی سالم همیشه یک قسمت مهم در حفظ بارداری سالم است و برای کنترل قند خون ضروری است. علاوه بر این ، از بین تمام وعده های غذایی شما در طول روز ، صبحانه به عنوان مهمترین غذا خوانده می شود. در حقیقت ، دریافت چیزی برای خوردن به زودی پس از بیدار شدن برای حفظ سطح قند خون ضروری تلقی می شود. برعکس ، یک الگوی غذایی نامنظم که در وعده صبحانه کنار گذاشته می شود ، اغلب باعث جهش یا کاهش سطح گلوکز می شود.

صبحانه ای که متشکل از غذاهای کم گلیسمی حاوی ترکیبی سالم از کربوهیدرات های پیچیده ، پروتئین و چربی باشد ، برای زنان مبتلا به دیابت بارداری ایده آل است.

یک وعده صبحانه ایده آل شامل فرنی ، بلغور جو دوسر ، یا غلات سبوس دار همراه با تخم مرغ برای وعده غذایی شما است. افزودن یک لیوان آب اسفناج یا برخی دیگر از اسموتی های سبزیجات می تواند صبحانه شما را با برخی ویتامین های مورد نیاز بیشتر تکمیل کند.

برای اینکه قند خون شما به خوبی تنظیم شود ، مهم است که به خوردن وعده های غذایی کوچک و میان وعده در طول روز ادامه دهید. حتماً با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مورد یک برنامه غذایی که برای شما مناسب است صحبت کنید.

۳- کربوهیدرات مناسب بخورید

کربوهیدرات ها بخشی مهم در هر نوع رژیم دیابتی از جمله دیابت بارداری هستند. این جز ضروری رژیم غذایی ، سوختی را که بدن شما و همچنین کودکی که درون شما رشد می کند ، تأمین می کند.

با این حال ، قبل از پرکردن بشقاب خود با غذاهای غنی از کربوهیدرات ، مهم است که بدانید همه کربوهیدرات ها مفید نیستند. کربوهیدرات های پیچیده و نه ساده ، انتخاب ترجیحی هستند زیرا مواد مغذی بیشتری تأمین می کنند و طبیعت الیافی آنها هضم کندتر آنها را تضمین می کند. کربوهیدرات های پیچیده ، اگر در فواصل زمانی مناسب مصرف شوند ، می توانند به مدیریت قند خون بعد از غذا کمک کنند.

غذاهایی مانند نخود فرنگی ، حبوبات ، لوبیا و عدس و همچنین نان سبوس دار ، ماکارونی و غلات ، برنج قهوه ای یا وحشی ، جو دوسر سرشار از کربوهیدرات های سالم هستند. برخی از منابع گیاهی کربوهیدرات های پیچیده شامل بامیه ، هویج ، یام و سیب زمینی شیرین است.

از کربوهیدرات های ساده موجود در غذاها مانند نان سفید ، کیک ، کلوچه ، دونات ، نوشابه و سایر شیرینی ها خودداری کنید. آنها نه تنها باعث تغذیه صفر می شوند ، بلکه تأثیرات این کالری های خالی نیز می تواند برای کنترل نکردن سطح گلوکز خون مضر باشد.

۴-غذاهای پر فیبر بخورید

افزایش میزان دریافت فیبر در رژیم غذایی می تواند به شما در تنظیم بهتر سطح قند خون کمک کند. فیبر غذایی باعث کاهش پاسخ های گلوکز بعد از غذا (بعد از غذا) بعد از یک وعده غذایی غنی از کربوهیدرات می شود. این عمل می تواند به تعادل سطح قند خون در طول روز کمک کند و باعث کنترل بهتر آن شود.

علاوه بر این ، رژیم غذایی قبل از بارداری برای خانم ها که دارای فیبر کمی است و دارای قند خون زیادی است ، با افزایش خطر دیابت حاملگی همراه است.  این امر به پشتیبانی بیشتر از توصیه ترکیب غذاهای غنی از فیبر در رژیم های غذایی شما کمک می کند. زیرا تمایل به داشتن شاخص گلیسمی پایین دارند.

میوه ها و سبزیجات تازه ، نان و غلات سبوس دار ، نخود و لوبیا خشک می توانند این فیبر لازم را به رژیم شما اضافه کنند در حالی که نیاز بدن شما به یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی پایین را تأمین می کنند.

دیابت بارداری
دیابت بارداری

۵-  ورزش کنید تا دیابت بارداری را کنترل کنید

ورزش منظم در دوران بارداری مادر و کودک را سالم نگه می دارد و از اهمیت ویژه ای هنگام ابتلا به دیابت بارداری برخوردار است.

فعال نگه داشتن بدن نه تنها شما را از انباشتن پوندهای ناشی از بارداری نجات می دهد ، بلکه به بدن کمک می کند تا با کاهش سطح گلوکز کنترل قند خون بهتری داشته باشد و در عین حال مقاومت بدن در برابر انسولین را کاهش دهد. این یک مرحله مهم در قند خون خود را در یک سطح ثابت حفظ کنید ، و از افزایش سن و جهش هایی که بدون این پشتیبانی اضافی اتفاق می افتد جلوگیری کنید.

با تسکین برخی از ناراحتی های رایج مرتبط با بارداری ، از جمله کمر درد ، گرفتگی عضلات ، تورم ، یبوست و مشکل خواب ، ورزش می تواند هدیه ای باشد که با دیابت بارداری مقابله میکند. گزارشاتی وجود دارد که ورزش در اواسط بارداری باعث کاهش بروز کمردرد و لگن و همچنین افسردگی در اواخر بارداری می شود.

پیاده روی ورزش بسیار خوبی است که زنان باردار می توانند آن را در زندگی روزمره خود بگنجانند.سرعت باید به گونه ای باشد که بتوانید هنگام ورزش به راحتی مکالمه کنید و نفس خود را کم نکنید. می توانید به جای رانندگی ، قدم زدن در یک باغ باز یا پارک بروید.

توجه: قبل از شروع یا ادامه هر نوع فعالیت بدنی در دوران بارداری ، همیشه با متخصص زنان یا زایمان خود مشورت کنید.

۶- یک رژیم بدون قند را انتخاب کنید

غذاهای قندی کالری بیهوده ای هستند که می توانند برای حفظ بارداری سالم مضر باشند. برای اطمینان از طبیعی بودن سطح گلوکز خون ضروری است که غذاها و خوراکی های شیرین خود را تحت کنترل داشته باشید.

 انواع محصولات شیرین: دسرهای پر قند ، بستنی ، کلوچه ها ، آب نبات ها و شیرینی های پخته شده و حتی میوه های شیرین مانند انبه یا موز می توانند برای شرایط شما بسیار بد باشند و باید محدود شوند تا دیابت بارداری شما کنترل شود.

علاوه بر این ، از تمام نوشابه های معمولی و نوشیدنی های شیرین شکر مانند آب میوه های بسته بندی شده خودداری کنید. این موارد اغلب حاوی مقادیر زیادی قند و کالری هستند اما از نظر تغذیه بسیار کم ارائه می شوند.گزینه های شیرین سالم تری برای رفع ولع مصرف شکر وجود دارد ، مانند خوردن غذاهایی با شیرین کننده های غیر قندی به جای قندهای اضافه شده.

درمان دیابت بارداری
درمان دیابت بارداری

۷- چای دارچین بنوشید

مصرف دارچین برای کسانی که می خواهند سطح گلوکز خون خود را کنترل کنند ، فوایدی دارد.

نشان داده شده است که دارچین با تقلید از اثرات انسولین ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کند. همچنین حساسیت به انسولین را افزایش می دهد ، که ممکن است به بدن شما کمک کند تا واکنش های قند خون را بهتر پاسخ دهد. این می تواند به کاهش سطح قند خون ناشتا کمک کند و همچنین می تواند به کنترل سطح قند طولانی مدت کمک کند.

مصرف این ادویه در مقادیر توصیه شده در دوران بارداری بی خطر است. می توانید روزانه حداکثر ۱٫۲ قاشق چایخوری دارچین استفاده کنیدتا با دیابت بارداری مقابله کنید.

حداقل یک بار در روز چای دارچین بنوشید. برای تهیه چای ، یک عدد دارچین اندازه متوسط ​​را به مدت ۱۰ دقیقه در آب داغ قرار دهید و سپس چای تازه را بنوشید.
همچنین می توانید مقداری پودر دارچین را در بلغور جو دوسر ، اسموتی ها و ماست خود بپاشید و یا آن را به برخی غذاهای گوشتی مانند مرغ یا ماهی اضافه کنید.

توجه: دارچین را بیش از حد مصرف نکنید زیرا باعث انقباضات غیرارادی می شود. ترکیبات خاصی در این ادویه وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد ممکن است برای کودک شما سمی باشد. قبل از مصرف دارویی این گیاه با پزشک یا ماما مشورت کنید.

۸- خوب بخوابید

در دوران بارداری احساس خستگی به دلیل تغییرات هورمونی در بدن معمول است. مدیریت دیابت حاملگی می تواند به این احساس خستگی کمک کند.

برای کمک به بدن در کنترل خستگی ، همیشه به بدن گوش دهید و استراحت و خواب کافی داشته باشید. خواب مناسب به رشد نوزاد متولد شده کمک کرده و انرژی شما را که تمایل دارد سریعتر تخلیه شود ، هنگامی که زندگی در درون شما رشد می کند ، بازیابی می کند.

هنگام بارداری سعی کنید در حالی که زانوها را خم کرده اید به پهلوی چپ بخوابید. این باعث کاهش فشار در پشت شما می شود ، که اغلب علت اختلال در خواب است. همچنین وضعیت خواب توصیه شده است زیرا به تحریک گردش خون در بدن کمک می کند ، که هم برای شما و هم برای جنین مفید است.

 مطالعات نشان داد که کمبود خواب با افزایش سطح قند خون ارتباط دارد ، بنابراین بسیار مهم است که اگر دیابت بارداری دارید ، استراحت کافی داشته باشید.

۹-استرس را مدیریت کنید

 افزایش سطح استرس باعث افزایش سطح کورتیزول در بدن می شود که می تواند بر سلامت نوزاد متولد شده تأثیر بگذارد. سطح بالای استرس حتی می تواند باعث زایمان زودرس شود زیرا می تواند منجر به آزاد شدن هورمون های محرک انقباض شود.

علاوه بر این ، اضطراب یا استرس مداوم و شدید می تواند شما را شب بیدار نگه دارد و این امر برای بدن شما غیرممکن است. و ذهن برای استراحت مناسب ، که در نهایت برای سلامتی شما مضر است.

علاوه بر این ، نشان داده شده است که برنامه های کاهش استرس سطح کلی گلوکز را در بیماران دیابتی نوع ۲ کاهش می دهد ، که این امر مدیریت را برای مادران باردار مبتلا به دیابت بارداری بسیار مفید می کند.

۱۰-داروهای تجویز شده را طبق دستور مصرف کنید

در برخی موارد ، رژیم غذایی و تغییر سبک زندگی به تنهایی برای کنترل دیابت بارداری کافی نیست. اگر پزشک شما احساس می کند که بیماری GDM شما نیاز به دارو دارد ، مهم است که طبق دستورالعمل ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ، آن را مصرف کنید. برخی از داروهای خوراکی وجود دارد که استفاده از آنها در دوران بارداری برای کنترل سطح قند خون بی خطر است. در حقیقت ، حدود ۵۰٪ از زنان مبتلا به دیابت بارداری برای کنترل قند خون خود به تزریق انسولین نیاز دارند.

مهم است که مصرف هر داروی تجویز شده برای دیابت بارداری را فراموش نکنید. از دست دادن حتی یک دوز ، می تواند به شدت بر سطح قند خون شما تأثیر بگذارد. وقتی سطح قند خون شما در دوران بارداری بیش از حد نوسان داشته باشد ، خطر ابتلا به عوارض را برای شما و کودک افزایش می دهد.همراه با هر داروی دیابت ، باید مکمل های آهن و کلسیم را نیز طبق دستور پزشک مصرف کنید.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.