عوارض جانبی بارداری از خونریزی لثه تا گرفتگی عضلات پا

در دوران بارداری ، بدن زن دچار تغییرات متعددی می شود که برخی از آنها نیز ممکن است باعث ناراحتی شوند. عوارض بارداری در زنان متفاوت است زیرا هر بارداری منحصر به فرد است. در حالی که برخی از زنان ممکن است در طول روز دچار حالت تهوع شوند ، برخی دیگر ممکن است بزاق دهان بیش از حد را تجربه کنند. بین عوارض جانبی شایع و بی ضرر و علائم هشداردهنده غیرطبیعی یک تفاوت باریک وجود دارد. بنابراین ، در صورت مشاهده موارد غیر معمول ، باید با پزشک خود مشورت کنید. این پست را بخوانید تا با عوارض جانبی شایع و عجیب بارداری آشنا شوید.

عوارض جانبی شایع دوران بارداری

۱- تهوع صبحگاهی

تهوع صبحگاهی یک احساس ناخوشایند است که با تهوع و استفراغ مشخص می شود و ممکن است زندگی روزمره در دوران بارداری را تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه این بیماری به عنوان بیماری صبحگاهی شناخته می شود ، ممکن است در هر زمان از روز اتفاق بیفتد و برخی از زنان ممکن است در طول روز آن را تجربه کنند. این به نوزاد آسیبی نمی رساند و اکثر زنان در هفته ۱۶ تا ۲۰ بارداری بهتر می شوند .

۲- تکرر ادرار

رحم در حال انبساط می تواند فشار زیادی روی مثانه وارد کند که منجر به آبریزش مکرر در بارداری می شود. در سه ماهه اول بیشتر است و ممکن است تا پایان ماه چهارم کاهش یابد. با این حال ، با پایین آمدن نوزاد به داخل لگن در پایان بارداری ، ممکن است میل او دوباره افزایش یابد.

ادرار مکرر مایه نگرانی نیست مگر اینکه با علائم دیگر عفونت ادراری (UTI) مانند تب ، لرز و احساس سوزش همراه باشد .

۳- ترشحات واژن

ترشحات واژن در بیشتر موارد طبیعی است. ترشحات واژن سالم معمولاً نازک و سفید شیری یا شفاف هستند و بوی نامطبوعی ندارند. این به جلوگیری از هرگونه عفونت از سفر به رحم کمک می کند.

ترشحات واژن در پایان بارداری افزایش می یابد. بوی نامطبوع ، تغییر رنگ سبز یا زرد ، خارش واژن ، درد یا درد در هنگام جویدن نشانه هایی هستند که نیاز به مراقبت پزشکی دارند .

 عوارض بارداری

۴- گاز و نفخ شکم یکی از عوارض بارداری است

افزایش سطح پروژسترون در دوران بارداری باعث تجمع گاز می شود. پروژسترون ماهیچه های روده را شل کرده و هضم را کندتر می کند. علاوه بر این ، رحم در حال رشد به حفره شکم فشار وارد می کند ، هضم را بیشتر کند کرده و باعث تجمع گاز می شود. با این حال ، افزایش تولید گاز هیچ تأثیر منفی بر روی نوزاد در حال رشد ندارد.

اجتناب از غذاهای تند ، غذاهای چرب و نوشیدنی های کربوهیدرات دار و کاهش مصرف شیرین کننده های مصنوعی می تواند به کاهش تولید گاز کمک کند. علاوه بر این ، تمرینات ملایم ، جویدن آرام غذا ، نوشیدن آب فراوان و وعده های غذایی کوچک در طول روز ممکن است به کاهش گاز و نفخ کمک کند.

۵- خونریزی لثه

تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند لثه ها را مستعد تجمع پلاک کرده و باعث التهاب و خونریزی لثه شود. همچنین به آن ژنژیویت بارداری یا بیماری لثه می گویند.

مسواک زدن ، نخ دندان کشیدن ، پرهیز از شیرینی زیاد ، ترک سیگار کشیدن و شستن دهان پس از استفراغ می تواند از خونریزی لثه ها جلوگیری کند.

۶- یبوست

تقریباً نیمی از زنان در مقطعی از بارداری دچار یبوست می شوند. یبوست با حرکات نادر روده ، مشکل در دفع مدفوع ، درد شکم ، ناراحتی و دفع مدفوع سخت مشخص می شود.

شل شدن ماهیچه های روده به دلیل ترشح پروژسترون باعث می شود مواد زائد به آرامی در بدن حرکت کنند. علاوه بر این ، مکمل های آهن نیز ممکن است باعث یبوست شوند. با این حال ، رژیم غذایی با فیبر بالا ، هیدراتاسیون ، تمرینات معمول و داروها ممکن است به رفع یبوست کمک کند .

فشار برای حرکت روده ممکن است باعث بواسیر شود. بنابراین ، اگر متوجه خونریزی مقعدی شدید ، با پزشک خود تماس بگیرید.

۷- بواسیر

بواسیر یا شمع ها متورم واریس راست روده هستند که باعث درد می شوند. آنها در سه ماهه سوم بارداری شایع هستند ، اما ممکن است زودتر در برخی از زنان رخ دهد. یبوست ، افزایش فشار رحم بر راست روده و ایستادن طولانی مدت ممکن است باعث بواسیر در دوران بارداری شود.

انجام اقدامات پیشگیری از یبوست ، مانند خوردن رژیم غذایی با فیبر زیاد ، مصرف مایعات فراوان و آب هرس و اجتناب از احتباس مدفوع ، ممکن است کمک کننده باشد.

پیشنهاد می کنیم مقاله “۱۰ نکته برای بهبودی واژن پس از زایمان” را نیز مطالعه بفرمایید.

۸-عفونت های مخمری

اکثر زنان در دوران بارداری نسبت به هر زمان دیگری دچار عفونت قارچی می شوند که برفک واژن نیز نامیده می شود. این عفونت ها در سه ماهه دوم بیشتر شایع هستند. ترشحات واژینال سفید و شبیه پنیر ؛ ترشح سبز-زرد ؛ ترشحات با بوی مخمر یا نان ؛ افزایش ترشحات ؛ قرمزی ، خارش ، تحریک واژن ؛ یا احساس سوزش در هنگام دفع یا رابطه جنسی از علائم شایع عفونت قارچی واژن است.

۹- تورم اندام ها

در دوران بارداری ، بدن آب بیشتری نسبت به حالت معمول دارد و منجر به تورم در ساق پا ، مچ پا ، پا و انگشتان می شود که ممکن است تا پایان روز بدتر شود. تورم تدریجی مضر نیست ، اما تورم ناگهانی می تواند نشانه پره اکلامپسی باشد که نیاز به توجه فوری دارد.

از ایستادن طولانی مدت اجتناب کنید ، کفش و جوراب راحت بپوشید ، استراحت کافی با پاهای بلند داشته باشید ، مایعات فراوان بنوشید و برای کاهش تورم به طور منظم ورزش های خفیف تا متوسط ​​انجام دهید .

۱۰-از عوارض بارداری، گرفتگی عضلات پا

تقریباً نیمی از زنان در دوران بارداری دچار گرفتگی عضلات و گرفتگی عضلات می شوند ، بیشتر در سه ماهه سوم. افزایش وزن به دلیل بارداری ، تغییر گردش خون و فشار از رحم در حال رشد از دلایل شایع گرفتگی عضلات پا است.

ورزش منظم ، استراحت از پا ، جوراب های حمایتی ، ماساژ ساق پا و پا و استفاده از گرمای موضعی می تواند به تسکین گرفتگی عضلات پا در دوران بارداری کمک کند .

۱۱- رفلاکس و سوزش سر دل

سوزش سر دل و رفلاکس اسید از علائم شایع بارداری است که با احساس سوزش در مرکز قلب مشخص می شود. این امر به این دلیل رخ می دهد که هورمون های تولید شده در بارداری دریچه بین معده و مری را شل می کنند و در نتیجه ، اسید معده به داخل مری باز می گردد.

ریفلاکس اسید در سه ماهه سوم بارداری شایع تر است. وعده های غذایی کوچک و مکرر ، اجتناب از غذاهای تند ، چرب و چرب ، ورزش های ملایم و انتظار یک ساعت بعد از غذا برای دراز کشیدن می تواند از سوزش سر دل و رفلاکس اسید در بارداری جلوگیری کند .

۱۲-افزایش حس بویایی هم میتواند عوارض بارداری باشد

چندین زن در دوران بارداری حس بویایی را افزایش داده اند که به آن هیپراسمیا نیز گفته می شود. تغییرات هورمونی مسئول افزایش حس بویایی است که ممکن است منجر به حالت تهوع و استفراغ شود .

۱۳-تغییر رنگدانه پوست

برخی از زنان در دوران بارداری لکه های تیره ای روی صورت خود تجربه می کنند که به آن کلواسما ، ملاسما یا ماسک بارداری نیز می گویند. لکه های تیره و نامنظم در بالای گونه ها ، بینی ، لب ها و پیشانی شایع است. لوسیون های ضد آفتاب با طیف وسیع ممکن است از رنگدانه شدن پوست جلوگیری کند .

۱۴- وریدهای واریسی

افزایش حجم خون باعث فشار بر رگهای پا می شود و احتمالاً منجر به ایجاد واریس می شود. اگرچه در پاها شایع است ، اما رگهای واریسی ممکن است در باسن یا نواحی واژن نیز ایجاد شوند.

در حالی که به طور کلی بی ضرر است ، رگ های واریسی ممکن است دچار خارش و ناراحتی شوند و می توان با ورزش منظم ، خودداری از پوشیدن پاشنه پا و پوشیدن جوراب های فشاری از آن جلوگیری کرد. رگهای واریسی معمولاً در سه ماه تا یک سال پس از زایمان از بین می روند .

 عوارض بارداری

۱۵-کمردرد از عوارض بارداری است

کمردرد یکی از شایع ترین عوارض بارداری است. رحم در حال انبساط ، مرکز ثقل بدن را جابجا کرده و ماهیچه های شکم را ضعیف می کند. سستی لیگامان ها و مفاصل به دلیل تغییرات هورمونی نیز باعث کمردرد در بارداری می شود.

در صورت بروز کمردرد شدید که بیش از یک هفته طول می کشد با پزشک خود تماس بگیرید.

۱۶- درد کمربند لگن (PGP)

درد کمربند لگنی (PGP) دردی است که در دوران بارداری در مفاصل لگن ، کمر ، باسن و ران احساس می شود. تقریباً از هر چهار زن باردار یک نفر PGP را تجربه می کند. درد از خفیف تا شدید متغیر است و علائم آن در زنان متفاوت است.

PGP می تواند باعث مشکل در راه رفتن ، بالا رفتن از پله ها ، لباس پوشیدن ، جدا کردن پاها ، چرخاندن طرفین روی تخت و خوابیدن به پشت یا پهلو شود. سستی رباط به دلیل هورمون ها ، فشار رحم در حال رشد و موقعیت نوزاد برخی از علل PGP است . ورزش کردن و قدم گذاشتن در فعالیتهای روزانه خود برای استراحت می تواند PGP را تسکین دهد.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.