طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه

*این مطلب در اسفند ماه ۱۴۰۱ بروزرسانی شده است.

انبه که به عنوان “پادشاه” میوه ها شناخته می شود، بیشتر در تابستان ها در دسترس است. با این حال، ما در طول سال از این شگفتی به شکل ترشی انبه، مربا  لذت می بریم. ترشی ها سال ها پیش از طریق بازرگانان بین المللی به ما رسیدند. در ابتدا از آنها برای نگهداری میوه های فاسد شدنی که در طول سال میل می کردند استفاده می شد. کم کم به عنوان همراه غذای ما معرفی شدند.

این روزها آنقدر ما به خوردن ترشی عادت کرده ایم که نمی توانیم بدون آنها به هیچ وعده غذایی فکر کنیم. با تمام انواع ترشی های موجود در بازار امروز، رایج ترین آنها ترشی خام انبه یا Aam ka Achar است.

ترشی انبه پنجابی

۳ کیلو انبه خام
۱ فنجان هسته انبه برش خورده
۲۵۰ گرم بذر شنبلیله
۱۵۰ گرم دانه خردل
۲۵۰ گرم دانه های رازیانه
۳ قاشق غذاخوری دانه های فلفل دلمه ای
۸ قاشق غذاخوری پودر چیلی قرمز
۷ قاشق چایخوری پودر زردچوبه
۳ قاشق چایخوری Asafoetida
۳۰۰ گرم نمک
روغن خردل به میزان لازم

روش درست کردن ترشی انبه

کل ادویه ها را به مدت یک روز زیر نور آفتاب خشک کنید تا رطوبت آن گرفته شود.
دانه خردل ، رازیانه و شنبلیله را درشت خرد کنید.
انبه را با دستمال پارچه ای بشویید و پاک کنید.
روغن خردل را گرم کنید و سپس بگذارید تا به دمای اتاق برسد.
انبه های خام را به قطعات متوسط ​​خرد كنید ، مقداری هسته های خرد شده را نیز اضافه كنید زیرا طعم خوبی نیز دارند و برای معده درد مفید هستند.
در یک کاسه بزرگ و گسترده ادویه خرد شده و تمام ادویه های پودر شده را در قطعات انبه خرد شده اضافه کنید.
خوب مخلوط کنید و یک روز روی آن را بپوشانید.
روز بعد کاسه را با پارچه بپوشانید و به مدت چند ساعت در معرض نور آفتاب باشید.
ظرف نگهداری را نیز به مدت یک روز در معرض نور آفتاب نگه دارید و کاملاً خشک کنید ، اکنون ترشی انبه را پس از یک روز در این شیشه منتقل کنید.
روغن خردل را در شیشه اضافه کنید ، روغن حداقل ۱ اینچ از ترشی بالاتر خواهد بود.
قبل از شروع استفاده ، شیشه را با درپوش بپوشانید و بگذارید یک هفته بماد.

نکته های مهم ترشی انبه

اول و مهمترین ، شما باید انبه ها را کاملاً پاک کرده و خشک کنید ، حتی کمترین مقدار آب یا رطوبت در انبه یا در ظرف نگهداری کافی است تا قارچ و کپک زده و ترشی شما خراب شود.
مقدار نمک باید به طور دقیق اندازه گیری شود زیرا به عنوان ماده نگهدارنده ترشی عمل می کند.
ترشی را باید تمام مدت با یک لایه روغن پوشانده شود.
گاهی اوقات ظرف ترشی را برای چند ساعت در معرض نور آفتاب قرار دهید.

من از روغن خردل در ترشی استفاده کرده ام اما می توانید هر روغنی را که به طور معمول در ترشی خود اضافه می کنید اضافه کنید.

همچنین ظروفی که برای تهیه از آنها استفاده می کنید باید تمیز و کاملا خشک باشند

انبه های خام و سفت تهیه کنید تا بهترین ترشی تهیه شود

اندازه گیری ترکیبات را دقیق نگه دارید. کم یا زیاد کمتر می تواند طعم و حتی ترشی را خراب کند

برای نتیجه بهتر ، نمک را قبل از افزودن به مخلوط ، تفت دهید. این امر باعث تبخیر رطوبت نمک می شود

برای اینکه ترشی به مدت طولانی تری نگه دارید ، آن را در یخچال یا مکان خنک و دور از رطوبت نگهداری کنید.

ترشی انبه

ترشی انبه سنتی

ترشی انبه یک روش عالی برای استفاده از انبه خام است که بسیار خوشمزه است.

۴ فنجان یا نیم کیلوگرم انبه خام مکعبی
¼ فنجان نمک
۲ قاشق غذاخوری دانه شنبلیله درشت آسیاب شده
۲ قاشق غذاخوری دانه  رازیانه
۲ قاشق غذا خوری پودر چیلی
۱ قاشق چایخوری پودر  زردچوبه
۱ فنجان روغن خردل

پیشنهاد می کنیم مقاله “طرز تهیه ترشی میوه و سبزیجات در خانه” را نیز مطالعه بفرمایید.

قطعات انبه را در بشقاب نگه دارید تا چند ساعت خشک شود. این به از بین بردن هرگونه رطوبت از قطعات انبه کمک می کند.
همه ادویه ها را با انبه مخلوط کرده و به یک ظرف تمیز منتقل کنید.
روغن را روی انبه ها ریخته و برای مدت ۱ ماه در آفتاب نگه دارید.
هر چند روز یکبار ، در حین نگهداری ترشی در آفتاب ، محتویات را با یک قاشق تمیز و خشک هم بزنید.
بعد از ۶ و ۷ روز ترشی آماده است ، هنگامی که قطعات انبه نرم شد و به راحتی می توان آن را با قاشق برش داد.
این را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

طرز درست کردن ترشی انبه

انواع ترشی انبه

 انواع ترشی انبه در سراسر کشور وجود دارد. این امر به دلیل استفاده از انواع انبه و ادویه جات متناسب با ذائقه محلی است. پیش از این، ترشی‌های سنتی انبه هندی به صورت خانگی ساخته می‌شدند، در کوزه‌های سرامیکی بزرگی که در تراس نگهداری می‌شدند. ترشی در صورت لزوم استفاده می شد.

ترشی Aam ka Achar :

این ترشی عمدتاً از سه ماده تشکیل می شود – انبه خام، روغن و ادویه جات ترشی جات. این احتمالاً در هر آشپزخانه هندی وجود دارد، صرف نظر از هر طبقه بندی. انبه آچار نه تنها یک همراه است، بلکه به عنوان جایگزینی برای کاری نیز دیده می شود. ماندگاری بالایی دارد و در همه جا به راحتی در دسترس است.

ترشی انبه شیرین:

از انبه خام، شکر و ادویه تشکیل شده است که همراهی عالی برای غذاهای مختلف است. طعم شیرین، ترش و تند آن چیزی است که آن را به یک چاشنی محبوب تبدیل کرده است. افرادی که آن را در خانه دارند معمولا سعی می کنند ترشی مشابهی را در راهروی سوپرمارکت ها پیدا کنند. گاهی اوقات ترشی انبه شیرین در همه جا به راحتی در دسترس نیست. دستیابی به این می تواند یک یافته عالی باشد.

ترشی کاتکی:

ترشی شیرین و ترش گجراتی است که از پختن انبه خام با دمنوش و ادویه تهیه می شود. این ترشی را می توان برای هر وعده غذایی میل کرد. اگرچه برخی از مردم قبلاً نام ترشی کاتکی را نشنیده اند، اما محبوبیت این ترشی انبه هندی در سراسر جهان با کمک جامعه گجراتی در حال افزایش است.

ترشی چوندو:

یک ترشی شیرین انبه، این ترشی به عنوان همراه با تمام وعده های غذایی میل می شود. چوندو که گاهی مربا نیز نامیده می شود از انبه خشک، شکر، زردچوبه، جیرا و پودر فلفل قرمز تشکیل شده است.

انبه مورابا:

به طور خلاصه به مارمالاد انبه ترجمه شده است، این نوعی ترشی شیرین است که مردم برای صبحانه می خورند. مرابا معمولاً با انبه، شربت شکر و برخی مواد دیگر مانند زعفران، دانه هل و بادام بلانچ شده درست می‌شود. این سس های مربا مانند در گجرات و شمال هند بسیار محبوب هستند.

فواید انبه خام برای سلامتی

به مبارزه با اسیدیته کمک می کند:

با عادت ما به خوردن منظم غذاهای تند تند، در صورت مصرف بیش از حد اسید، می توانیم اسیدیته را کاهش دهیم. انبه خام موجود در ترشی‌های ما می‌تواند به ما کمک کند تا بدون استفاده از هیچ دارویی با این مشکل مبارزه کنیم.

معده و مشکلات گوارشی را درمان می کند:

گرمای شدید تابستان ما را ترغیب می کند که آب بیشتری بنوشیم. این گاهی اوقات منجر به ناراحتی معده می شود. مصرف ترشی انبه خام می تواند به درمان مشکلات مزمن معده مانند سوء هاضمه، اسهال خونی، انبه و اسهال کمک کند. ترشی خام انبه یا کاچا آم کا آچار می تواند به کاهش مشکلات گوارشی، پاکسازی روده ها و رفع یبوست بدن کمک کند.

کمک به درمان اختلالات خونی:

محتوای بالای ویتامین C انبه خام به افزایش خاصیت ارتجاعی رگ‌های خونی کمک می‌کند و همچنین به بدن در تولید سلول‌های خونی بیشتر کمک می‌کند. علاوه بر این، به بدن کمک می کند تا مقاومت خود را در برابر وبا و سل افزایش دهد.

به حفظ بهداشت دندان کمک می کند:

مصرف ترشی انبه خام یا سبز می تواند به جلوگیری از خونریزی لثه، توقف بوی بد دهان و مبارزه با پوسیدگی دندان کمک کند.
به تقویت ایمنی بدن کمک می کند: انبه خام، به شکل ترشی یا مواد غذایی دیگر، به تقویت بدن در برابر تهدید حملات و عفونت ها کمک می کند. این به شما کمک می کند جوان تر و سالم تر بمانید.

با مصرف انبه به حفظ سلامت کبد کمک کنید:

یک کبد سالم کلید سلامت کلی ما است. به جای مصرف قرص ها و درمان های گران قیمت، می توانید انبه خام را به عنوان یک داروی طبیعی بدون عوارض و برای درمان بیماری های کبدی مصرف کنید. هنگامی که یک تکه انبه خام را می جوید، آب آن به پاکسازی روده از عفونت باکتریایی کمک می کند.

به تقویت بینایی کمک می کند:

انبه خام همراه با ویتامین A حاوی فلاونوئیدهایی مانند بتا کریپتوکسانتین، آلفا کاروتن و بتاکاروتن است. این ترکیبات به حفظ و بهبود بینایی کمک می کنند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.