سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟

سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

بدون شک سویا یکی از بحث برانگیزترین مباحث تغذیه است.از یک طرف ، غنی از مواد مغذی است و به نظر می رسد رژیم های غذایی حاوی آن با فواید سلامتی از جمله کاهش سطح قند خون ، بهبود سلامت قلب ، علائم کمتر یائسگی و حتی شاید خطر کمتری برای برخی سرطان ها در ارتباط باشد.با این حال ، از طرف دیگر ، برخی از افراد نگران سلامت رژیم های غذایی غنی از سویا هستند. به عنوان مثال ، برخی از این ترس دارند که خوردن بیش از حد سویا ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد ، مانع عملکرد تیروئید شود .این مقاله آخرین شواهد علمی را بررسی می کند تا تعیین کند خوردن سویا احتمالاً تأثیرات مثبت یا منفی بر سلامتی شما دارد یا خیر.

سویا حاوی مواد مغذی مختلف است:

دانه های سویا به طور طبیعی غنی از پروتئین هستند و حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن شما هستند. آنها همچنین غنی از چربی های گیاهی ، فیبر و چندین ویتامین مهم ، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید هستند.

 سویا علاوه بر محتوای ویتامین و مواد معدنی ، یک منبع طبیعی از پلی فنول ها است ، نوعی آنتی اکسیدان که ممکن است به محافظت از بدن شما در برابر آسیب سلولی و شرایطی مانند بیماری های قلبی کمک کند .

دانه های سویا به دلیل توانایی در اتصال و فعال سازی گیرنده های استروژن در بدن ، به ویژه سرشار از ایزوفلاون ، یک زیر کلاس از پلی فنول ها است که به عنوان فیتواستروژن نامیده می شود.

اعتقاد بر این است که ایزوفلاونهای سویا یکی از دلایل اصلی وجود بسیاری از مزایای بهداشتی غذاهای پایه سویا است. دانه های سویا پخته شده ، بسته به نوع آن ، دارای ۹۰ تا ۱۳۴ میلی گرم ایزوفلاون در هر ۳٫۵ اونس (۱۰۰ گرم) هستند .

اعتقاد بر این است که ایزوفلاونهای سویا به دلیل شباهت آنها در ساختار ، هورمون استروژن را تقلید می کنند. با این حال ، تحقیقات نشان می دهد که ایزوفلاونهای سویا از بسیاری جهات با استروژن متفاوت هستند ، که هرکدام تأثیرات منحصر به فردی بر بدن انسان دارند .

سویا و غذاهای حاصل از آن معمولاً سرشار از پروتئین ، فیبر ، ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند. آنها همچنین حاوی ایزوفلاون سویا هستند که گمان می رود انواع مختلفی از فواید سلامتی را به همراه دارد.

سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟
سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟

سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟

فواید سویا برای سلامتی چیست؟

رژیم های غذایی غنی از سویا با برخی از مزایای بالقوه سلامتی مرتبط است.

۱-سویا ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند.

چندین مطالعه نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از غذاهای سویا ممکن است به کاهش کلسترول LDL (بد) و افزایش کلسترول HDL (خوب) کمک کنند .

به عنوان مثال ، یک بررسی اخیر نشان می دهد که دریافت متوسط ​​۲۵ گرم پروتئین سویا در روز ممکن است به کاهش سطح کلسترول کل و LDL (بد) تا حدود ۳ help کمک کند .

یک بررسی دیگر نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از سویا ممکن است به کاهش سطح کلسترول کل و LDL (بد) تا ۲-۳٪ کمک کند. آنها همچنین ممکن است کلسترول HDL (خوب) را ۳٪ افزایش دهند و سطح تری گلیسیرید را حدود ۴٪ کاهش دهند .

در حال حاضر ، به نظر می رسد افرادی با فاکتورهای خطرناک موجود در بیماری های قلبی ، مانند کلسترول بالا ، چاقی یا دیابت نوع ۲ ، در زمره افرادی هستند که بیشترین بهره را از رژیم های غذایی غنی از سویا می برند.

علاوه بر این ، به نظر می رسد غذاهای سویا با حداقل فرآوری بیش از محصولات و مکمل های سویا فرآوری شده ، سطح کلسترول را بهبود می بخشند .

۲-سویا ممکن است به محافظت از سلامت قلب کمک کند.

رژیم های غذایی غنی از حبوبات ، از جمله سویا ، ممکن است به شما در کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند .

به نظر می رسد که ایزوفلاون سویا ممکن است به کاهش التهاب در رگ های خونی و بهبود قابلیت ارتجاعی آنها کمک کند – دو عاملی که می توانند از سلامت قلب شما محافظت کنند .

یک بررسی اخیر بیشتر رژیم های غذایی غنی از سویا را به ترتیب به ۲۰٪ و ۱۶٪ کاهش خطر سکته مغزی و بیماری قلبی مرتبط می داند.

تحقیقات اضافی نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از غذاهای سویا ممکن است خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را تا ۱۵٪ کاهش دهد.

۳-سویا ممکن است فشار خون را کاهش دهد.

دانه های سویا و غذاهای ساخته شده از آنها به طور کلی سرشار از آرژنین ، اسید آمینه ای است که به نظر می رسد می تواند به تنظیم سطح فشار خون کمک کند.

لوبیای سویا همچنین غنی از ایزوفلاون است ، ترکیب دیگری که فکر می کند فوایدی برای کاهش فشار خون دارد.

در یک مطالعه ، مشخص شد که خوردن ۱/۲ فنجان (۴۳ گرم) آجیل سویا باعث کاهش فشار خون دیاستولیک (تعداد پایین فشار خون) در حدود ۸٪ در برخی از افراد می شود ، اما نه همه زنان.

سایر مطالعات ، مصرف روزانه ۶۵-۱۵۳ میلی گرم ایزوفلاون سویا را با کاهش فشار خون ۳-۶ میلی متر جیوه در افراد مبتلا به فشار خون بالا مرتبط می دانند.

با این حال ، مشخص نیست که آیا این مزایای کم فشار خون در افراد با سطح فشار خون طبیعی و بالا اعمال می شود یا خیر.

برخی مطالعات نشان می دهد که هر دو ممکن است سودمند باشند ، در حالی که دیگران نشان می دهند فقط افرادی که فشار خون بالا دارند این اثر را تجربه می کنند .

واضح است که تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع لازم است ، اما به نظر می رسد که در حال حاضر ، اثرات کاهش فشار خون سویا بسیار کم است.

۴-سویا ممکن است قند خون را کاهش دهد.

یک بررسی شامل ۱۷ مطالعه کنترل تصادفی – استاندارد طلا در تحقیقات – نشان می دهد که ایزوفلاون سویا ممکن است به کاهش کمی قند خون و سطح انسولین در زنان یائسه کمک کند.

ایزوفلاونهای سویا همچنین ممکن است به کاهش مقاومت به انسولین کمک کنند ، شرایطی که سلولها دیگر به طور طبیعی به انسولین پاسخ نمی دهند. با گذشت زمان ، مقاومت به انسولین می تواند منجر به افزایش سطح قند خون شود و منجر به دیابت نوع ۲ شود .

علاوه بر این ، برخی شواهد نشان می دهد که مکمل های پروتئین سویا ممکن است به میزان کمی قند خون و انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یا سندرم متابولیک کمک کند .

سندرم متابولیک به مجموعه ای از بیماری ها اشاره دارد ، از جمله قند خون بالا ، سطح کلسترول ، فشار خون و چربی شکم ، که در مجموع خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ، بیماری های قلبی و سکته را در فرد افزایش می دهد.

با این حال ، این نتایج به اتفاق آرا نیستند ، و چندین مطالعه نتوانسته اند ارتباط قوی بین غذاهای سویا و کنترل قند خون در افراد سالم و افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ پیدا کنند.بنابراین ، قبل از نتیجه گیری قوی ، نیاز به مطالعات بیشتری است.

۵-سویا ممکن است باروری را بهبود بخشد.

برخی تحقیقات نشان می دهد زنانی که رژیم های غنی از سویا دارند ممکن است از بهبود باروری بهره مند شوند.

در یک مطالعه ، زنان با مصرف زیاد ایزوفلاون سویا ۱٫۳-۱٫۸ برابر بیشتر از کسانی که میزان مصرف ایزوفلاون سویا پایین تر بود ، ۱٫۳-۱٫۸ برابر بیشتر احتمال زایمان داشتند. با این حال ، مردان ممکن است همان مزایای تقویت باروری را نداشته باشند .

در مطالعه دیگری ، مشخص شد که غذاهای سویا برخی از محافظت ها را در برابر اثرات بیسفنول A (BPA) ، ترکیبی که در برخی پلاستیک ها وجود دارد و احتمالاً باعث کاهش باروری می شود ، ارائه می دهند.

به عنوان مثال ، یک بررسی نشان می دهد که مصرف ۱۰۰ میلی گرم ایزوفلاون سویا در روز ممکن است عملکرد تخمدان و سطح هورمون های تولید مثل را کاهش دهد – دو فاکتور باروری مهم .

علاوه بر این ، یک بررسی دیگر نشان می دهد که زنان با مصرف بیش از ۴۰ میلی گرم ایزوفلاون سویا در روز ممکن است ۱۳ درصد بیشتر از کسانی که میزان مصرف آنها کمتر از ۱۰ میلی گرم در روز است ، مشکلات باروری را تجربه کنند.

با این حال ، بیشتر مطالعات تا به امروز گزارش می دهند که رژیم های غذایی حاوی ۱۰-۲۵ میلی گرم – و شاید حتی تا ۵۰ میلی گرم ایزوفلاون سویا در روز – به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع ، به نظر نمی رسد که هیچ اثر مضر بر تخمک گذاری یا باروری داشته باشد .این مقادیر ایزوفلاون سویا معادل حدود ۱ تا ۴ وعده غذای سویا در روز است.

۶-سویا ممکن است علائم یائسگی را کاهش دهد.

سویا به دلیل توانایی اتصال آنها به گیرنده های استروژن در بدن ، غنی از ایزوفلاون است ، دسته ای از ترکیبات که به آنها فیتواستروژن یا استروژن های گیاهی نیز گفته می شود.

در دوران یائسگی ، سطح استروژن زن به طور طبیعی کاهش می یابد و در نتیجه علائم ناخوشایندی مانند خستگی ، خشکی واژن و گرگرفتگی ایجاد می شود.

اعتقاد بر این است که با اتصال به گیرنده های استروژن در بدن ، ایزوفلاون سویا تا حدی به کاهش شدت این علائم کمک می کند.

به عنوان مثال ، تحقیقات نشان می دهد که ایزوفلاون سویا ممکن است به کاهش فرکانس و شدت گرگرفتگی کمک کند .

به نظر می رسد ایزوفلاونهای سویا به رفع خستگی ، درد مفاصل ، افسردگی ، تحریک پذیری ، اضطراب و خشکی واژن که در دوران یائسگی و / یا سالهای منتهی به آن تجربه شده اند کمک می کنند .

سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟
سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟

۷-سویا ممکن است سلامت استخوان را بهبود بخشد.

سطح پایین استروژن که در دوران یائسگی تجربه می شود ممکن است باعث ترشح کلسیم از استخوان ها شود.

از دست رفتن استخوان ممکن است باعث ضعف و شکنندگی استخوان در زنان یائسه شود ، بیماری معروف به پوکی استخوان.

برخی شواهد نشان می دهد که مصرف ۴۰–۱۱۰ میلی گرم ایزوفلاون سویا در روز ممکن است باعث کاهش از دست رفتن استخوان و بهبود شاخص های سلامت استخوان در زنان یائسه شود. با این حال ، برای تأیید این یافته ها ، تحقیقات بیشتری لازم است.

برای بیان این موضوع ، این معادل خوردن هر روز حدود ۵-۱۵٫۵ اونس (۱۴۰-۴۴۰ گرم) توفو یا ۱ / ۳-۱ فنجان (۳۵-۱۰۰ گرم) دانه سویا پخته شده هر روز خواهد بود .

۸-سویا ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.

رژیم های غذایی غنی از سویا نیز با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها ارتباط دارند.

به عنوان مثال ، یک بررسی اخیر بر روی ۱۲ مطالعه نشان می دهد که زنان با مصرف زیاد سویا قبل از تشخیص سرطان ممکن است ۱۶٪ در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری باشند ، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند.

مصرف زیاد سویا قبل و بعد از تشخیص همچنین ممکن است خطر عود سرطان پستان در زنان یائسه را تا ۲۸٪ کاهش دهد. با این حال ، این مطالعه نشان می دهد که زنان یائسه ممکن است همان مزیت را نداشته باشند.

از سوی دیگر ، یک مطالعه دیگر نشان می دهد که هر دو زنان قبل و یائسگی که رژیم های غذایی غنی از سویا می خورند ممکن است از خطر ابتلا به سرطان ۲۷٪ کمتر باشد.

با این حال ، فواید محافظتی سویا فقط در زنان آسیایی مشاهده شد ، در حالی که به نظر می رسد زنان غربی سود کمی را تجربه می کنند .

بر اساس این مطالعات ، بخشی از زنانی که رژیم های غذایی غنی از سویا دارند ممکن است از خطر کمتری سرطان پستان بهره مند شوند. با این وجود ، مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه کدام زن ممکن است بیشترین سود را داشته باشد ، مورد نیاز است.

۹-سویا ممکن است خطر ابتلا به انواع دیگر سرطان را کاهش دهد.

رژیم های غذایی غنی از سویا همچنین ممکن است به کاهش خطر ابتلا به انواع دیگر سرطان کمک کند.

به عنوان مثال ، مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد ایزوفلاون سویا ممکن است خطر ابتلا به سرطان آندومتر را حدود ۱۹ درصد کاهش دهد .

علاوه بر این ، برخی از مطالعات رژیم های غذایی غنی از سویا را با ۷٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش و ۸-۱۲٪ کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و روده بزرگ ، به ویژه در زنان مرتبط دانسته اند .

از طرف دیگر ، مردانی که رژیم های غذایی غنی از سویا دارند ممکن است از خطر کمتری سرطان پروستات بهره مند شوند.

سرانجام ، یک بررسی اخیر بر روی ۲۳ مطالعه ، رژیم های غذایی غنی از غذاهای سویا را با ۱۲٪ کاهش خطر مرگ ناشی از سرطان ، به ویژه سرطان های معده ، روده بزرگ و ریه ها مرتبط دانست .

نتیجه اینکه سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟

رژیم های غذایی غنی از سویا ممکن است باعث بهبود سلامت قلب و کاهش فشار خون ، قند خون و سطح کلسترول شوند. آنها همچنین ممکن است باعث بهبود باروری ، کاهش علائم یائسگی و محافظت در برابر برخی از سرطان ها شوند. با این حال ، تحقیقات بیشتری لازم است.

چرا برخی افراد نگران مصرف سویا هستند؟

دانه های سویا و غذاهای به دست آمده از آنها قرن ها بخشی از رژیم غذایی انسان بوده است. با این وجود ، برخی از افراد به دلیل نگران کننده بودن موارد زیر نگران گنجاندن سویا در رژیم غذایی خود هستند:

اثرات تقلید از استروژن. تصور می شود که ایزوفلاونهای سویا از هورمون تولید مثل زن استروژن تقلید می کنند. اگرچه ساختار آنها به این هورمون شباهت دارد ، اما ایزوفلاونهای سویا اثرات ضعیف و کمی متفاوتی نسبت به استروژن دارند.

خطر سرطان .برخی افراد معتقدند که ایزوفلاون سویا ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان یا آندومتر را افزایش دهد. با این حال ، بیشتر مطالعات هیچ تأثیر منفی ندارند. در برخی موارد ، آنها حتی ممکن است از برخی سرطان ها محافظت کنند .

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

عملکرد تیروئید. مطالعات لوله آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که برخی از ترکیبات موجود در سویا ممکن است عملکرد غده تیروئید را کاهش دهد. با این حال ، مطالعات انسانی اثرات منفی کم و بسیار کمی را نشان می دهد ، به ویژه در انسانهایی که عملکرد تیروئید سالم دارند .

اثرات زنانه در مردان. برخی نگرانند که ایزوفلاون سویا ممکن است تولید هورمون مردانه تستوسترون را کاهش دهد. با این حال ، مطالعات انسانی پیوند ضعیفی بین این دو پیدا کرده است .

خطری برای نوزادان. برخی می ترسند که فرمول سویا بر رشد مغزی ، جنسی ، تیروئید یا ایمنی بدن تأثیر منفی بگذارد. با این حال ، مطالعات به طور معمول قادر به مشاهده اثرات منفی طولانی مدت شیر ​​خشک در نوزادان سالم و کامل نیستند .

GMO ها. دانه های سویا اغلب از نظر ژنتیکی اصلاح می شوند (GMO). سویای GMO نسبت به سویای معمولی یا آلی ممکن است مواد مغذی کمتری و بقایای علف کش بیشتری داشته باشد. تحقیقات بیشتری در مورد اثرات طولانی مدت سویای GMO بر سلامتی مورد نیاز است .

ضد مغذی ها دانه های سویا حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است توانایی جذب ویتامین ها و مواد معدنی موجود در بدن را کاهش دهند. خیساندن ، جوانه زدن ، تخمیر و پخت و پز روشهایی برای کاهش این میزان مواد مغذی موجود در سویا است .

مسائل گوارشی. مطالعات حیوانی نشان می دهد که مواد مغذی موجود در سویا ممکن است عملکرد سد روده را کاهش دهد ، احتمالاً منجر به التهاب و مشکلات گوارشی می شود. با این حال ، برای تأیید این مورد نیاز به مطالعات انسانی بیشتری است.

بخاطر داشته باشید که گرچه این نگرانی ها رایج است ، اما تعداد کمی از آنها توسط علم صدا پشتیبانی می شوند. علاوه بر این ، هنگامی که اثرات منفی مشاهده می شود ، آنها اغلب مصرف مقدار زیادی سویا را دنبال می کنند.

به عنوان مثال ، مردانی که گزارش کرده اند اثرات زنانه ای از سویا مصرف کرده اند تا ۹ برابر بیشتر از متوسط ​​مصرف مردان با رژیم های غذایی غنی از سویا بوده است. اگرچه امکان پذیر است ، اما خوردن این مقدار سویا در روز برای اکثر افراد دشوار است .

فواید سویا
فواید سویا

خلاصه بحث سویا برای سلامتی خوب است یا بد؟

نگرانی های فوق معمولاً در مورد سویا عنوان می شود. به طور کلی ، تعداد کمی توسط علم قوی پشتیبانی می شوند ، و تحقیقات بیشتری برای تأیید باقی مانده مورد نیاز است.

به طور کلی ، هرچه غذای سویا کمتر فرآوری شود ، ویتامین ها ، مواد معدنی و ترکیبات مفید بیشتری در آن وجود دارد. از طرف دیگر ، هرچه غذای سویا فرآوری شده باشد ، به احتمال زیاد نمک ، شکر ، چربی و مواد افزودنی و مواد پرکننده غیرضروری بیشتری در آن وجود دارد.

فرآورده های سویا که حداقل پردازش شده اند نیز ممکن است مزایایی فراتر از آنهایی که با محتوای مواد مغذی مرتبط هستند ، ارائه دهند. به عنوان مثال ، آنها در کاهش قند خون یا کلسترول خون نسبت به غذاهای فرآوری شده یا مکمل های سویا موثرتر به نظر می رسند .

دانه های سویا سرشار از مواد مغذی و ترکیبات مفید گیاهی هستند. رژیم های غذایی غنی از غذاهای سویا با حداقل فرآوری ممکن است فواید مختلف سلامتی از جمله بهبود سلامت قلب ، علائم کمتر یائسگی و خطر کمتری برای ابتلا به برخی سرطان ها را به همراه داشته باشد.

با این حال ، برخی از نکات منفی احتمالی سویا ، از جمله محتوای GMO ، اثرات احتمالی استروژن مانند و تأثیر طولانی مدت بر رشد ، هضم غذا ، بلوغ جنسی ، سلامت تیروئید و خطر سرطان پستان نگران هستند.در حال حاضر ، تعداد کمی از این نگرانی ها توسط علم قوی پشتیبانی می شود. با این حال ، تحقیقات بیشتری لازم است. کسانی که مایلند سویا را در رژیم غذایی خود قرار دهند ، از انتخاب غذاهای کم پردازش نسبت به غذاهای کاملاً فرآوری شده بهره مند می شوند.

Rate this post
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.