درباره مادر امام زمان(عج) بیشتر بدانیم

درباره مادر امام زمان(عج) بیشتر بدانیم

*این مطلب در اسفند ماه ۱۴۰۱ بروزرسانی شده است.

همینک در مجله آنلاین فارسی ها با مطلب”درباره مادر امام زمان(عج) بیشتر بدانیم” در خدمت شما کاربران گرامی هستیم .

مادر امام زمان (علیه السلام) نرجس خاتون دختر یوشعا پسر قیصر روم از نسل شمعون یكى از حواریین حضرت عیسى (علیه السلام) است كه به دنبال یك سلسله وقایع معجزه آسا از روم به سامرّا مى آید و سپس به افتخار همسرى امام عسكرى (علیه السلام) نایل مى گردد.

شاهزاده رومی

 ملیکه که در کاخ جدش بود، حضرت فاطمه(س) و حضرت مریم(س) را در عالم رؤیا می‌بیند و حضرت فاطمه(س) او را به اسلام دعوت می‌کند و وی را متقاعد می‌سازد تا خود را به اسارت لشکریان اسلام درآورد. ملیکه سپس در جنگ بین مسلمانان با رومیان، اسیر مسلمانان می‌شود و امام هادی(ع) فردی را مأمور می‌کند و ملیکه را از بازارِ برده‌فروشان می‌خرد و به عقد امام حسن عسکری(ع) درمی‌آورد.

وقتى از خواب بیدار شدم شعف و خوشحالى عجیبى تمام وجود من را فرا گرفته بود تا اینكه از شب بعد امام را پیوسته در خواب مى دیدم تا اینكه یكى از شب ها حضرت فرمودند:

فلان روز جدّت قیصر لشكرى را به جنگ مسلمانان مى فرستد تو مى توانى به طور ناشناس در لباس خدمتگزاران همراه با عده اى از كنیزان كه از فلان راه مى روند به آنها ملحق شوى و من هم چنین كردم و در نهایت جزو اسیران جنگى به اسارت مسلمانان در آمدم و بالاخره به بغداد آورده شدم و در آنجا بود كه توسط نماینده امام على النقى (علیه السلام) یعنى بشر بن سلیمان خریدارى شده به خدمت آنحضرت رسیدم و آنحضرت هم مرا به خواهرشان حكیمه خاتون سپردند، او آموزشهاى به من دادند … پس از آموزش فرایض دینى و تعلیمات اسلامى به همسرى امام عسكرى(علیه السلام) در آمدم …

آری این چنین یک دختر پاک و دانا، ‌خود را از آلودگی کاخ شاهان نجات داد، و در خطّ جدّ مادریش شمعون قرار گرفت، و همین هدف و ایده مقدّس را دنبال کرد، خدا نیز او را کمک کرد تا سرانجام افتخار و لیاقت آن را یافت که همسر امام حسن عسکری«علیه‌السلام» مادر امام زمان حضرت حجّت«علیه‌السلام» گردد.

و در سال ۲۵۵ هجرى روز ۱۵ شعبان در سامرّا حضرت مهدى (علیه السلام) از این بانوى بزرگوار متولد شد.

توسّل به حضرت نرجس خاتون مادر امام زمان(ع)

مژده امام هادی«علیه‌السلام» به نرجس«علیها السلام»

امام هادی «علیه‌السلام» به «نرجس» رو کرد و گفت: «مژده باد تو را به فرزندی که سراسر جهان را با نور حکومتش پر از عدالت و دادگری کند، همان گونه که پر از ظلم و جور شده باشد.»

آری این چنین یک دختر پاک و دانا، ‌خود را از آلودگی کاخ شاهان نجات داد، و در خطّ جدّ مادریش شمعون قرار گرفت، و همین هدف و ایده مقدّس را دنبال کرد، خدا نیز او را کمک کرد تا سرانجام افتخار و لیاقت آن را یافت که همسر امام حسن عسکری«علیه‌السلام» مادر امام زمان حضرت حجّت«علیه‌السلام» گردد.

معرفی مادر امام زمان(عج) از زبان خودشان

اي کسی که از درك و شناخت جایگاه اولاد پیامبران، ناتوانی! خوب گوش کن و قلبت را براي شنیدن سخنانم » : پاسخ داد فارغ بدار؛ من « ملیکه » دختر یشوعا، فرزند قیصر روم هستم،

مادرم از فرزندان حواریون است که به وصی مسیح علیه السلام، شمعون منتسب می گردد.
آیا خبر عجیب تر از عجیب را به تو بگویم؟ جد من، قیصر می خواست، مرا به عقد پسر برادرش درآورد، من در آن هنگام، دختري ۱۳ ساله بودم به همین جهت، قیصر در کاخ خود، سیصد نفر از نسل حواریون، راهبان و بزرگان دینی و هفتصد نفر از آدم هاي بزرگ و با شرافت و چهارصد هزار نفر از فرماندهان لشکر و شیوخ عشایر را جمع کرد و از جلوي قصر تا صحن آن را فرشی از جواهرات پهن نمود.

هنگامی که پسر برادرش به بالاي مجلس رسید با صلیب ها دور تا دور او را گرفتند، اسقف ها برخاستند و در حالی که دورش حلقه می زدند، شروع به خواندن قسمت هایی از انجیل نمودند. در این هنگام بود که صلیب ها روي زمین افتادند، ستون ها شکستند و در سقف، شکاف بزرگی پدیدار گشت در این هنگام رنگ از چهره اسقف ها پرید.

بزرگ آنان به جدم گفت: اي پادشاه! ما را از به وقوع پیوستن این اتفاقات نحس – که نشانه زوال دین و مذهب مسیح علیه السلام است – معذور بدار. جد من از این گفته اسقف اعظم، بسیار عصبانی شد و به تمامی اسقف ها دستور داد، ستون ها را بر افراشته دارند، صلیب ها را بردارند و به جاي پسر برادرش، برادر بخت برگشته اش را بیاورند تا به این وسیله، نحسی این ازدواج برطرف شود. هنگامی که این کارها را انجام دادند براي بار دوم نیز، همان اتفاقی افتاد که قبلا اتفاق افتاده بود، مردم پراکنده شدند؛ سخن در دهان قیصر، بند آمده بود، داخل قصرش شد و پرده ها را انداخت.

دیگر نام های مادر امام زمان(عج)

محدثان براي آن بانوي بزرگوار، نام‏ هاي متعددي ذکر کرده ‏اند: «نرجس»، «سوسن»، «صقيل» (يا «صيقل»)، «حديثه»، «حکيمه»، «مليکه»، «ريحانه» و «خمط».

وفات حضرت نرجس (س)

گزارش‌شده است مادر امام زمان(عج) قبل از شهادت امام عسکری(ع) (سال ۲۶۰ قمری) درگذشت؛ما نقل‌های تاریخی دیگری وجود دارد که می‌گویند وی پس از شهادت امام نیز زنده بوده است؛ برای مثال شیخ صدوق نقل می‌کند او هنگام شهادت امام عسکری(ع) بر بالین امام بود. همچنین نجّاشی می‌نویسد مادر امام زمان پس امام عسکری(ع) نیز در قید حیات و در خانه محمد بن علی بن حمزه بود. قبر نرجس خاتون در حرم عسکریین در سامرا و در کنار قبر امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) قرار دارد.ابن مشهدی زیارتنامه‌ای برای وی نقل می‌کند که البته از طرف امام معصوم نیست.

توسّل به حضرت نرجس خاتون مادر امام زمان(ع)

دو رکعت نماز حاجت بخوانید. بعد سـیصد و سـیزده مرتبه صلوات بفرستید و یک بار «سورۀ مبارکة انا فتحنا» را قرائت کنید و ثواب آن را به حضرت نرجس خاتون(س)، مادر گرامی حضرت امام زمان(ع) هدیه کنید

آیت الله سیبویه، عموی مرحوم آیت الله میرزا احـمد آقـای سیبویه واعظ، در کربلا ساکن و صاحب رساله بودند.

ایشان از اولیا بودند روزی به من فرمودند: در زمان ما (عصر غیبت) توسّل به حضرت نرجس خاتون کارها را زودتر راه می اندازد؛ چرا که وقتی مـادر بـه فرزند حرفی بزند، فرزند مجبور است به حرف مادر گوش بدهد.

استاد مجتهدی می فرماید: من هر موقع کارم گیر می کند، هزار صلوات نذر حضرت نرجس خاتون، مادر امام زمـان(ع) مـی کنم و کـارم درست می شود.

«اللّهم صلّ عـلی مـحمّد و آل مـحمّد و عجّل فرجهم»

توسل به حضرت نرجس(س) در بیان آیت الله مجتهدی

آیت الله مجتهدی(ره) در درس اخلاقشان فرمود:

بهترین وسیلۀ رسیدن به خـدا، اهـل بـیت(ع) هستند.

چهل سال پیش، من گرفتاری داشتم. یکی از اولیای خدا در «کربلا» به من فرمودند:

هزار صلوات یا یک ختم قرآن نذر ایشان کن تا گرفتاریت برطرف شود.

آقای الهی واعظ از قول بنده این مطلب را بـر روی منبر نقل کرده بودند. شخصی پیش من آمد و گفت: آقا من این کار را کردم و فوراً حاجتم را گرفتم.

5/5 - (1 امتیاز)
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.